Earth Hour.

Ikväll kl 20 ska det manifesteras för miljön, allt ljust och all elektrisk utrustning ska stängas av i en timme.
Under tiden kan man passa på att hålla värmen med sin käresta istället! Det ska nog jag försöka med!

Det känns som en sak man kan gå med på, även om man missar Chuck på Tv3, men det går ju att ladda ner och se i efterhand. Vi har ju ändå ett eget intresse i att jorden bevaras i så bra skick som möjligt.

Det startades tydligen som ett projekt i Australien förra året, dåligt av sverige som alltid ska vara så speciella och visa framfötterna att inte ta del av den här manifestationen officiellt.


Läs mer om Earth Hour på
Aftonbladet.

Vaginadagen 2008 äntligen här!

Haha, ja det måste ju firas!

Gustav väckte mig med massa kyssar, mumsigt. Igårkväll låg han o pussade mig massor, över hela ryggen och nacken...väldans mysigt!
Var dock tvungen att avbryta myset för jag var så sjukt kissnödig när jag vaknade så var tvungen att springa upp på toan. Nu har vi precis ätit frukost och lyssnat på Gustav-musik(ac/dc, alice cooper, sex pistols...), när vi lyssnar på Gustavmusik ska han alltid tvinga mig att gissa band eller sångare. Men jag börjar bli rätt bra nu så sätter de flesta.

Måste beklaga mig lite också, jag tror Gud straffar mig, inte för att jag tror på Gud(en jättestor anledning till att han skulle vilja straffa mig)... Fick ju munsår häromdan som börjar försvinna nu, men igårkväll blossade ett nytt upp på underläppen, jättestort och svullet. Gör skitont! hade på massa vectavir men det hjälpte inte så gned med massa sprit nu imorse, det gjorde iof också väldans ont men det brukar funka. Faan, jag har inte haft munsår på evigheter, varför ska jag få det nu när jag ska börja på ett nytt jobb på tisdag??

På tal om nytt jobb, var och provade ut en uniform igår, man kan ju inte påstå att passformen var särskilt smickrande. Och man kände sig lagom fet när man fick ha byxor och kjol i stl 44! Byxorna var nog de som var mest osmickrande, vanliga "finbyxor" men lätt ballongform så man kände sig inte jättesexig. Som tur var drog jag en stl 40 i blusen så man behövde inte känna sig supertjock.

Faan jag hatar när bloggen segar, började skriva det här inlägget för flera timmar sen, men när jag skulle publicera det så hängde det sig och nu fanns bara hälften sparad. Så trött jag blir!

Menmen, blir inte mycke blogg idag, mår jätteilla och är yr. Så det blir nog mest soffan för min del!

Dagens kattbild

Giza hittar en plats i solen!

image218


Jag vill inte betala för idioti

De berättade precis på nyheterna att fotbollsklubbar kan komma att få betala själva för polisbevakningen fotbollsmatcher som anses vara högrisk (dvs. kräver en polisstyrka på minst 200). Att matcherna är högrisk är för att det går så mycket idioter på fotboll som tror att man ska slåss och orsaka skadegörelse istället för att se på matchen och leva med att ens lag kanske förlorar. Varje sådan match i stockholm kostar ungefär 700.000 kr som idag tas från skattepengar. Jag vill fan inte lägga min skatt på att omhänderta idioter. Min skatt ska gå till sjukvården så jag har någon stans att ta vägen om jag ramlar av en häst, jag vill att den ska gå till skolor så mina barn får fri skolgång precis som jag fick, jag vill att den ska gå till dem som har det sämre i samhället och själva inte kan försörja sig. Visst går mina skattepengar till massa saker jag tycker är onödigt, men man tänker så sällan på det. Men nu när de nämnde det på nyheterna blev man verkligen medveten om summorna, det handlar ju om runt 15 högriskmatcher i Sverige om året.  Men samtidigt så är det väl bra att det per automatik är polisbevakning, hur skulle det se ut om polisen bara arbetade på uppdrag? Slagsmål på krogen utan någon som omhändertar idioterna...

Jag får väl lära mig att leva med det

Hårborttagningsfredag!

Hårborttagning har varit ett tema i familjen Lindwall Kraft idag. Imorse tog jag mig i kragen och fixade mina ögonbryn, jag fattar inte varför jag drar mig för att göra det, det går jättefort och lätt. Använder barsilianskt hårdvax, smetar på tre remsor på varje bryn och en imellan och så är det klart. Blir så nedrans bra när man har så breda bryn som jag, mina är helt fjuniga nästan hela vägen ner till ögongloben.Vilket blir väldans fult när man sminkar sig om det inte är ansat. Dessutom hatar jag att noppa ögonbrynen för det gör så ont att jag blir illamående.


Inoljning, påstrykning, gross!

Nu har jag precis klippt min lilla man, tänk vilken snygging som gömde sig bakom allt de där håret! Hans hår växer som världens ogräs, förr var det jättelockigt, nu blir det bara det i luggen och nacken medan restan av håret mest är yvigt, så det var verkligan på tiden att ansa ner det.



Passade även på att ansa ner min röda regnskog, för att spara på rakhyveln lite, men kom på att det blir lenare stubb av trimmern än efter att man rakat och det växt ut lika lång stubb. Så får se hur jag gör, tänkte ansa ner det nu så det får växa en liten bit så det är i rätt längd för att epilera. Och vad gäller epilering av det allra heligaste har jag bara en sak att säga: Pain is temporary, glory is forever! Eller iaf silkeslent i 3-4 veckor. Man känner sig otroligt sexig om jag får säga det själv! Benen blev också trimmade, skönt att vara blond så man inte behöver bry sig om att raka benen så ofta.
Tog inga bilder på något detta, hoppas ingen blir besviken.

Tog inte häller bilder på Lupins röv som blev antastad av trimmern, stackarn är så hårig så det fastnar bajskorvar med jämna mellanrum, och han brukar försöka slicka bort dem... men då kommer mama och pappa och slänger in honom i duschen och kör högtryckstvätt av röven... vilket inte alltid är så kul om man är en liten kisse. Så i förebyggande syfte fick han bli friserad. Dock blev han lite orolig och såg ut att tänka "Hjälp! Dom försöker köra upp nåt i röven på mig!!!"

Det är bra att ha håransningsdagar, men jobbigt om man ska gå och handla efteråt med samma tröjja, det sticks väldans mycket.

Fredagsshopping II

Så, nu ska jag skriva av mig lite mer! Köpte hem chokladbiskvier igår, vilket råkar vara Gustavs favoritfika. Så hade lovat honom att vi skulle dricka kaffe med något gott till när vi kom hem. Och jag kan lova att det var underbart gott! Riktiga konditoribiskvier är bland det bästa som finns... men inte så bra för midjemåttet...

Åt som sagt på Fräcka Fröken, jag tog en sallad och Gustav någon mumsig bagel med lax och massor.

På H&M hittade jag två t-shirtar att ha under uniformen på jobbet, dom har några jättebra t-shirtar på Divided, lite längre och med djupare urringning i massa olika färger för 69kr. Jättebra att ha under skjortor och sånt.

Sen köpte jag en flytande eyeliner med lite glitter i, Viva La Diva för 65 kr. Min vanliga svarta som jag köpte för 2 år sen är typ slut nu så tänkte att det kun de va värt 65kr:P

Och så köpte jag ju schampot som tidigare nämnts.

Men bäst av allt var min 2i1 lock/plattång jag hittade. Ville ha en ny plattång eftersom jag köpte min innan de keramiska kom, plattar inte håret längre, men tänkte börja lite nu när man fått så långt hår. Och då vill man ju ha en som inte sliter lika mycket på håret. Sen har jag kollat efter en riktigt stor locktång ett tag, jag har ju en sån med inbydds spiral man virar håret runt, men nu har mitt hår blivit för långt för den. Så nu hittade jag en från Babyliss (ProDuoStyle) för 495. jag menar kan det bli bättre? Den hade fått bäst i test av Expressen och grejjer också.

men visst kunde det bli bättre, det var 30% rabatt! så för ca 350 kr fick jag ny plattång och en 37mm locktång! woho!

image208


Fredagsshopping

Tjohej!

Idag har jag och min käresta varit på stan och haft det mysigt.
Åt lite lunch på Fräcka Frökens, nytt favoritställe helt klart!
Köpte nytt silverschampo(woho!), mitt har varit slut jättelänge och det har inte funnits på hårvårdsbaren, men så frågade jag om det igår och då visade det sig att de slutat tillverka den stora flaskan... baah. Men så hade jag läst om Matrix So Silver, det skulle tydligen va värsta bästa schampot för blondt hår. Så kollade efter det när vi var på hårvårdsbaren idag, självklart hittade jag det inte så fick bli en vanlig Shine Blond från L'oreal, men som tur var frågade jag tjejen i kassan (jag kunde ju mot förmodan missat Matrixen), och då fanns den! *Wiiie* och var 20 kr billigare så det var ju trevligt! Blir till att prova imorgon, så får vi se hur resultatet blir.
Gustav som inte direkt är känd för att vara värsta groomaren, gnällde om att det var onödigt med silverschampo med argumentet: märker du verkligen någon skillnad? JA, man får ju gult hår annars, speciellt med rödlättorginalfärg och nyblekt. Silverschampo är faktiskt både blekmedel och färgat för att neutralisera gula toner, så det så!

Nu måste jag sluta för annars blir Gustav ledsen på mig, då kanske inte jag får ligga ikväll...

Vaginadagen 2008

Det finns tydligen en dag för att hedra det kvinnliga könet, imorgon den 29 mars för att vara mer precis.

Det handlar om att uppmärksamma och få stopp på våldet mot kvinnor. Ja det låter ju rätt bra. Hade jag bott i stockholm hade jag lätt gått på en
Muff-Workshop, eller som jag skulle säga; Pullverkstad!

Undrar hur man ska fira, ska säga åt Gustav att vi ska fira mitt kön hela lördagen, han kommer säkert på något bra att göra för att visa sin uppskattning! Jag menar det är ändå mitt kön vi pratar om:P

Jag lovar att blogga massor om min och andras vaginor på lördag, dagen till ära!

Viva Vagina!

Närsynt sköldpadda



Stackars kåta gubbe

Heavy Metal Dog




Haha, jag tror jag döööör

Egokick

Kolla så fin jag blev med mitt nya diadem!



I'm loving it!

Nu ska jag kolla Jay Leno och scouta aftonbladet efter nåt roligt att läsa!

Gustavs vackra tavla

Mona Lisa släng dig i väggen, när Gustav är klar med sin tavla kommer den bli mycket finare!

Motivet och så är klart men vill inte visa den riktigt än, kan lova att den är suuuperfin.

Här är lite aptitretare



Snapshots by Evelina

Måste ju lägga upp alla fina bilder jag tog, eller bilderna är inte så fina(mobilkamera) men motiven!

Se och njuut!


Pretty Shoes! De första är favoriterna, 1&2 från Axelssons, 3 från Åhlens


Långt glittrigt linne med paljettdetaljer från nåt märke på Axelssons(första gången jag var därinne typ, min systers favoritaffär)


Nya Guccin, alltså har ni sett så fin flaska, dock var inte doften något för mig, alldeles för mogen och tung. Passar bättre på medelålders kvinnor skulle jag tro, eller om man ska på någon proper tilställning. Nätt prislapp på 795kr, det är ju som hittat! Men ack så tjusig med de klassiska Gucci signaturerna. Kanke går att få tag i en miniatyrflaska, har sett Gucci EdP i miniflaska på 5 ml, ser precis ut som 50 ml flaskan, men pytteliten och jättesöt!

Och här har vi dagens favorit!

image199
I'm in love! Faan måste nog köpa den. Priset var för billigt för att vänta med... den kan ju ta slut, det brukar va så när man hittar nåt jättefint men väntar med att köpa. När man väl bestämt sig så är den väck. 249 kr kan man kanske leva med, även om jag inte behöver en väska.
(Annars fyller jag år snart så alla vet!)



Ska ta och styla mig lite sött nu med ett av diademen så får vi se vad ni tycker! Gustav tyckte iaf att de var jättefina! Så det så!

Här kommer lilla Ludde...

...håhåjaja, bärande på sin kudde håhåjaja!

Eller nåt...

Måste ju lägga upp massa söta bilder på Luddepudde jag tog idag!


Här ligger man och sover när morsan provar kläder, titta vad fina Bamsegubbar man fått av världens bästa moster!


Det är inte lätt att veta vart man ska snutta när man är liten och hungrig!


Haha, hans miner när man gör grimarser åt honom är så roliga


Farbror Gustavs hattar måste ju prövas!


Packad och klar, redo för avfärd

Stackarn hade fått ajaj i ögat så det rann och varade massa, och så är han nog lite självdestruktiv, låg och slog sig själv på näsan när Tessan skulle byta blöja. Det är ju inte så jättesmart att göra.

Nu ringde Gustav och sa att han va på väg hem! *wiie*

Fräcka Fröken

Okej jag kom inte iväg till affärn för jag fick inte tag i Gustav så jag visste inte vad jag skulle laga för mat för jag är inte så hungrig, så nu har jag gjort Foccaciadeg, ska göra en riktigt matig Foccacia med soltorkade tomater, oliver, vitlök, timjan, rosmarin och parmesan....mmm mums!

På tal om mat så var jag och min syster Therese och lunchade på stan idag, självklart kom vi i värsta lunchstressen men hittade till Fräcka Frökens Frestelser mellan Spiralen 1&2. Aldrig varit där förut, och när jag vatt på Fräcka uppe på kungsgatan har jag bara druckit kaffe. Men efter dagens besök lär jag gå dit igen! Köpte varsinn sallad med grund på isbergsallad, tomat, lök, gurka och paprika. Sen fick man välja fem tillbehör så man fick en sallad som man själv tycker om. Det är ju en ganska bra idé för det är alltid nåt man inte gillar när det är färdiga sallader, plus att det känns ju fräschare när man själv ser hur allt ser ut och det inte ligger i någon stor bytta i en enda röra. För mig blev det kidneybönor, kronärtskockor, fetaost, kyckling och oliver, och sen massa rhode island dressing på.... ååh så mumsigt! Personalen var också jättemysig och trevlig, verkligen serviceanda. Är så sällan man är på ett ställe där man verkligen känner att de är måna om sina gäster efter att de betalat. Klart värt pengarna, en redigt stor sallad(man kunde ju välja pasta också om man ville få ännu mer mättande), dricka, bröd och smör och så kaffe på maten för 69 kr, och det med jättetrevlig personal och mysig atmosfär. Klar höjdare! Tror att jag dansat med tjejen som gjorde min sallad... men jag vågade inte fråga om det var hon, men det måste det ha varit, annars var de sjukt lika... men det var ju iof 4 år sen jag såg henne sist:)

Dock var det u inte för bra att umgåsmed min syster för mycket, för när vi var klara på stan behövde Ludvig ammas så vi åkte hem till mig, tänkte ta en kaffe sådär eftersom man blir rätt kaffesugen av att gå på stan. Men så kom min syster på den briljanta idén att köpa med nåt från Lindahls Konditori... och dom har ju såå goda chokladbiskvier! Men hon ville ha en bakelse också, som tur var fanns det inga, för jag kände att det hade nog blivit för mycket för mitt midjemått. Men jag köpte en morotskaka till henne istället. Det är ju så sjukt gott, hon i kassan sa att de var precis nybakade och jag kunde riktigt se hur mjuka och goda de var, men nej mitt midjemått är viktigare! jag vill ju inte bli dement! :D




Halväten supergod sallad


Ludvig hos moster Evelina


Ludvig och mamma Therese

Passion for Lagerhaus

Tog en sväng förbi Lagerhaus såklart, dom har bara för mycket snyggt!
Fick tag i en kruka/skål i svart för 25kr, värsta bargain-dagen idag! Alltid bra med lite krukor, vi har bara tre nu och alla är det redan växter i, så nu om jag hittar en fin blomma så finns det en fin kruka redan! Annars kan man ju använda den som godisskål eller liknande.



Här är lite snapshots!



De här ramarna ska jag bara ha! Men tänkte jag skulle komma på vad jag ska ha i dem först. Kommer passa perfekt i bokhyllan! De vita är lite större med spegel i, såg så mysiga ut. Älskar stilen på dem!

(nu sitter Giza och dricker vattnet jag badade fötterna i förut... mumsigt!)



Nya i sortimentet är de här vaserna i "räfflad" stil, den guldiga var väldans iögonfallande, synd att den inte passar i vårt vardagsrum. Den gröna såg så härligt retro ut!
De rosa kuddarna man ser lite i bakgrunden är enorma och jättefina, men är nog lite för stora för vår "platta" soffa. men kanske skulle passa med en hel massa i sängen?



En annan lite retroaktig vas, i mysig ljusblå. Dessutom på rea, tror den kostade 99 nu, så passa på!
Vasen är en sån vas som passar överallt. Schetaschnyggt!



För alla kattälskare så är här en av världens finaste sparbössor! Tvålpump i kromat utseende var rätt tjusigt, men tjusigast av allt var nog den här neccesären. Kääärlek!



Och så de underbara kopparna som kan visas om och om igen!

Iih, nu måste jag springa och köpa mat!

På shoppingtur med Evelina - Lindex

Här är lite snapshots jag tog på Lindex förut!









Väldans söt klänning men inte med en långärmad tröja under, däremot en polo med lite puffiga korta ärmar?



Rosa underkläder så långt ögat kan nå!



Godisinspirerade färger är alltid mysigt såhär när man längat efter sommaren!



Lite lattjo BH, fan jag vill ha små tuttar så jag kan köpa såndanna! BH'ar i min storlek är ofta lika sexiga som amnings-bhar=/


Det bästa jag hittade var dock några sygga nagellack från Viva la Diva, 45 kr st. Älskar Viva La Diva's glitter och sånt där, nu säljer de dock inte lösglitter som de gjorde för några år sen när jag tävlingsdansade. Men det glittret var mitt absoluta favoritglitter, samma kvalité som makeupstores men till en fjärdedel av priset. Och Viva hade nog snyggare färger. Har inte provat deras smink mer än eyelinern som är jättebra för att kosta typ 45-65 kr. När man ser sminket ser det ut som nånting men ger sin åttaåriga lillasyster i födelsedagspresent, men det är klart värt att kolla in. Finns även på Åhlens.Vverkligen att rekomendera om man vill ha lite mer udda färger till festmakeupen, både på ögonskuggorna och en bred skara glittereyeliners(liknande MakeUpStores fast som sagt betydligt billigare, dyrt är inte alltid bäst det vet jag som lagt tusentals kronor på alla möjliga dyra sminkmärken).


image164
Erkänn lite fräna, passa på och lek med lite udde färger nu när våren är här!

Sen blev jag väldans glad över att hitta min blekning för typ halva priset (39kr/st! *woho*), så då passade man ju självklart på att köpa det. Min käre vän och frisör Emma har lovat att ordna håret på mig innan jag börjar jobba om hon hinner, ska bli så skönt, har världens utväxt. För övrigt är det här den bästa blekningen som finns, eftersom det är pulver, precis som frisörernas blekning, och går ofta att få tag i billigt på stormarknader(runt 50 kr på willys). Emma är utbildad frisör men jobbar inte som det utan klipper vänner och bekanta privat och hon var den som rekomenderade att köpa den där, eftersom hon prövat olika och kommit fram till att den ger bäst resultat.
Jane Helen Ultrablond heter den.


En guldgruva för accesoarer

Hittade en riktig skattkammare för billiga och söta accesoarer förut, H&M's barnavdelning!

Titta bara vilka söta diadem jag hittade!



Kunde inte låta bli att köpa dem, iaf det rosa och gråa... men risken är att jag köper det svarta också.. diadem är så sött, och praktiskt när man inte orkar fixa luggen som idag! Dessutom kostade de 29 kr st... det kan man ju leva med!

Sitter och badar forbad nu, det behövs efter några timmar på stan i 8 cm höga klackar. Fick ett sånt elektroniskt fotbad med massage o bubblor och grejjer i julklapp av min bror med svägerska. Underbart efter en hård dag på stan!

Ska fixa med lite bilder nu så ska jag lägga in fler bilder på smått och gott jag hittade!

Här är föresten ett sött pärlhalsband från barnavdelningen också!




Varför finns inte såhär söta strumpor i min storlek?

Besök av syster yster

Snart kommer min kära syster och hälsar på med lilla Ludvig. Blir en sväng på stan med lunch och grejjer, det är ju myspys.

Har varit duktig och städat hela morgonen, nu måste jag sminka mig så jag blir vacker... fast det blir lite jobbigt för jag har inte orkat fixa mina ögonbryn på år och dar så jag har en skog att sminka över, och det blir aldrig snyggt... får ta mig i kragen och fixa dem ikväll. Har ett jävla munsår som måste döljas lite snyggt också... skulle ouss Gustav lite våldsamt och slog i hans tand så fick en fläskläpp som blev som ett sår, men det gick ner fort iaf, det finns nog inget värre än munsår. Usch!

Jag vill ha en dejt...

...till operans maskeradbal!

Det skulle vara så underbart roligt att få klä sig i värsta 1700-tals munderingen med peruk och vitt smink, dricka bubbel och mingla. Låter som värsta sagonatten.

Om någon har en extrabiljett och en fin klänning men inget kvinnligt sällskap ställer jag upp!

Om jag skulle gå skulle jag ha en bubbelgumsrosa kläning med vita och silvriga spetsar, ett maffigt diamanthalsband, Askungenskor, en vit stor peruk med en stor rosa rosett. Och sminket skulle vara sådär underbart vitt med små rosa bollar på kinderna och läpparna nersminkade till ministorlek med ett kungligt rosa put. och så vääärldens lösögonfransar såklart!


ååh vad vore väl en bal på slottet...

Snälla söta någon bjud med mig!

image151

Jag har 20 år på mig att undvika demens

Och tur är väl det, jag gillar inte att stressa.

Nya studier visar att bukfetma i medelåldern ökar risken för demens. Som tur är ligger jag precis under 80 i midjemått nu, så kan jag bara hålla mig på rätt bana ska jag väl slippa bli dement.

Skämt åsido, ganska coolt att man kan forska fram paraleller mellan två helt skilda "sjukdomar". Kanske därför mor min blivit lite tankspridd, hon har ju lagt på sig en del runt midjan. och hon är ju över medelåldern så då måste det ju vara ännu värre?

Men alltså seriöst, klockan är 01.10, varför sitter jag och skriver om sånt här? Blir bara nojjig att jag måste ut o röra på mig nu med det samma.

Dygnets första inlägg

Kolla vad söt min Zarah är i sina hemgjorda brillz:D

image150

The Bucket List

Kom på att jag kan ju tipsa om filmer, ser ju faktiskt en hel del härhemma.

Senast såg vi förutom filmen i inlägget nedan, The Bucket List.
Helt underbara film om två cancersjuka gubbar från olika bakgrund som under udda omständigheter finner varandra och bestämmer sig för att leva faan med livet innan det är dags att kasta in handduken. Underhållande, sorglig, feel-good, bra gjord och allt sånt på en och samma gång!

Memorable Quotes:

Thomas: What the hell are you doing here?
Carter Chambers: Fighting for my life. You?


Edward Cole: Here's something to remember when you're older Thomas - never pass up a bathroom, never waste a hard-on, and never trust a fart.
Thomas: I'll remember that when I start "decrepitating" sir.


Carter Chambers: Even now I cannot understand the measure of a life, but I can tell you this. I know that when he died, his eyes were closed and his heart was open. And I'm pretty sure he was happy with his final resting place, because he was buried on the mountain. And that was against the law.


Edward Cole: The simplest thing is... I loved him. And I miss him. Carter and I saw the world together. Which is amazing... When you think that only three months ago, we were complete strangers! I hope that it doesn't sound selfish of me but... the last months of his life were the best months of mine. He saved my life... And he knew it before I did.


Edward Cole: What does a snail have to do to reincarnate? Leave the perfect trail of slime?


Edward Cole: We live, we die, and the wheels on the bus go round and round.



Jag ger den här filmen 10(TIO!) Novastars, för jag vill se den igen.nu.

image149

Everything is illuminated

Såg precis flmen "Everything is illuminated"

Riktigt bra, dock fick vi tag i en jättedålig textning så bara hälften av all utländska(pratar men ryska eller ukrainska eller vad pratar man i Ukraina?) var textat, så mycket föll bort. Men komiken gick igenom ändå.

Memorable Quotes:

Jonathan: I'm a vegetarian.
Alex: You're a what?
Jonathan: I don't eat meat.
Alex: How can you not eat meat?
Jonathan: I just don't.
Alex: [to Grandfather, in Russian] He says he does not eat meat.
Grandfather: [to Alex, in Russian] What?
Alex: No meat?
Jonathan: No meat.
Alex: Steak?
Jonathan: No...
Alex: Chickens!
Jonathan: No...
Alex: And what about the sausage?
Jonathan: No, no sausage, no meat!
Alex: [to Grandfather, in Russian] He says he does not eat any meat.
Grandfather: [to Alex, in Russian] Not even sausage?
Alex: [to Grandfather, in Russian] I know!
Grandfather: [to Alex, in Russian] What is wrong with him?
Alex: What is wrong with you?
Jonathan: Nothing, I just don't eat meat!


Alex: [Refering to the dog] This is Sammy Davis Jr. Jr... She is Grandfather's Seeing Eye bitch. Father purchased her for him not because he believes Grandfather is blind, but because a Seeing Eye bitch is also a good thing for people who pine for the opposite of loneliness. In truth, Father did not purchase her at all, but merely retrieved her from the home for forgetful dogs. Because of this, she is not a real Seeing Eye bitch, and is also mentally deranged.


Alex: I do not know any women who are taller than me. The women who *are* taller than me are lesbians, for whom 1969 was a very momentous year.
(Tidigare i filmen berättade han för sin lillebror att ställningen heter 69an eftersom den uppfanns 1969, och det visste ha eftersom han kände en som är nära släkting till killen som uppfann den...)


[Efter att ha fått vägbeskrivning räcker Jonathan fram ett paket cigaretter som tack]
Alex: What are you doing?
Jonathan: For helping us.
Alex: What?
Jonathan: Well, I read in my guidebook that you can't find Marlboro cigarettes here so you should take them everywhere as tips.
Grandfather: [In Ukrainian]
[to the man]
Grandfather: He doesn't eat meat.


Jag ger den här filmen 7 Novastars

image148

Festplanering

Ja då var det dags för nytt spektakel hemma hos Lindwall Kraft!

Nån gång framåt slutet av april kommer vi troligtvis ha festligheter härhemma. Beroende på hur mitt schema ser ut.
Självklart kommer det vara en temafest då temafester är vår grej. Däremot ville Gusatav att vi skulle ta det lite lugnare den här gången så jag föreslog Black&White Party. Var i tankarna om en Black&White Ball tidigare i år men det får bli ett framtida projekt.

Var länge sen vi ordnade fest här hemma så det ska bli jättekul!

Tills dess har vi förhoppningsvis fått iordning så mycket som möjligt vad gäller vårt svartvita tema i vardagsrummet. Kanske rent av hinner köpa tv'n vi kollat på.



Funderar på om man ska baka någon svartvit tårta att bjuda på, typ platt och stor som en bakplåt, shackrutig med rosa marsipanrosor på, det skulle va coolt, eller om man spritsar på ett spetsmönster. Känns lite lyxigt med en fin tårta.

Vill ha lite mer elegant känsla på det hela. Hinner jag så är jag sugen på att sy en vit klänning tills dess, axelbandslös med spets över bysten och med tyllkjol. Men det lär jag väl knappast hinna. Men det skulle vara sjukt snyggt, och ett svart pärlhalsband med knallröda läppar och naglar. Det ni!

Ett problem är dock att singstar kan bli svårt att spela. De som varit på våra fester vet hur central roll singstar har, vi är inte blyga i vår umgängeskrets direkt. Men det var ju så att min kära karl skulle chipa mitt PS2... mer behöver jag nog inte säga.

Så Black&White Party, bitches. Börja slipa på outfitsen och invänta inbjudan.

För övrigt har jag kommit på temat till mitt födelsedagskalas. Det blir "Top Notch&Hot Couture - Fashion Show" sug på den du! Kanske låter jätteinvecklat men tanken är att man ska vara kreativ och leka lite mode designer, desto extremare kreation desto bättre! Jag har en idé på en klänning till mig men den är superhemlig, men kan lova att det kommer nog att bli en färgstark kreation. Sen blir det pimp my boyfriend, ska styla honom i Louis Vuitton med inspiration av mark i Ugly Betty.


Funderar på att servera massa söta cupcakes i underbara pasteller och rosa välkomstdrinkar som man kan pimpa upp med något snyggt.

Men det återkommer jag till senare, det är ju ett tag kvar!

Mest aktiva?

Hur räknas det ut egentligen?

Jag har bloggat som en tok sen jag återupptog mitt bloggande efter ett års uppehåll. Men inte finns jag med bland de mest aktiva?

Det kan ju inte räknas på ett snitt i antal inlägg per dag man haft bloggen, för då har jag ett jäklarns dåligt snitt. Det borde ju gå på snittinlägg per dag, baserat på senaste sju dagarna eller något. Annars kan man ju åka på semester och få sitt inläggssnitt helt förstört.

Någon som vet hur det fungerar?

Småbarnsmamma

Så känns det verkligen.

Lilla Lupin har gått runt och gnällt om allt i 2 dar nu. Antingen ska han ut på balkongen eller så är det för lite mat kvar i skålen(om det är mindre än 1 cm tjockt lager mat så tror han att världen ska gå under), eller också så gnäller han för gnällandets skull.

Och han ska ha uppmärksamhet HELA tiden. Annars öppnar han alla skåp i köket, leker i skräpskåpet så byttor med gamla konservburkar och annat som ska till återvinningen åker ut över hela golvet. Eller så försöker han bygga en koja i bland gamla pappförpackningar i skåper brevid, vilket lever till att förpackningar och pantinsamlingen också åker ut på halva golvet.

Men jämna mellanrum sätter han sig och försöker äta på påskriset som står kvar, även fast han vet att han inte får, bara för att provocera. Om jag då säger åt honom istället för att ge honom uppmärksamhet går han vidare på att tugga ljudligt på en blomma så att jag ska lägga märke till honom.

Skulle jag gå in på toaletten och stänga dörren efter mig blir han helt förtvivlad. Då försöker han för kung och fosterland att bryta upp dörren så han kan komma in, mjaua lite hoppa ner i badkaret och ligga och åma sig. Eller så hoppar han upp i knät och gosar in sig så man får dåligt samvete att ta bort honom när man är klar med sitt uträttande.

Så fort han märker att vi är vakna på morgonen, om han inte redan ligger i sängen kommer han med världens fart och spinner och ska se till att vi ligger kvar och kelar med honom. Kan han så lägger han sig mycket i vägen han kan.

Sen ÄLSKAR han att stampa eller vad man ska kalla det, katter har ju ett sånt beteende från när de diar att de lixom masserar med tassarna. Så han kommer alltid upp så nära han kan och stampar på en, han försöker att hålla in klorna men de sticks ändå, och man kan ju inte skälla på att han gör det, det är ju som att kramas för honom.

Men det kan bli lite för mycket ibland, när han springer runt fötterna så man nästan snubblar över honom, eller vill lägga sig på tangentbordet och bli kliad på magen.

Lilla fröken Giza hör man inte alls lika mycket av, om man inte råkar ligga i sängen, då är hon där och ska ligga under täcket och gosa in sig i mammas fläskmage, det är mysigt det ska ni vet!  På kvällarna sitter jag och Gustav i soffan, medan hon tar upp hela divanen när hon leker med sitt älskade snöre.


Så ska det låta

Såg reprisen av helgens Så ska det låta! imorse.

Jag tycker verkligen inte om Carola. Hon är rent av läskig.

Förstår inte varför hon är en sån stor stjärna här i Sverige, det var nån larvig gubbe på aftonbladet som påstod att hon var "Sveriges enda internationella stjärna"... Hmm, lite lätt överdrift va. Tyckte att hon blev utklassad av Sahlene. Både röst och sångmässigt.
När de väl fick sjunga första gången så sprang de ut på golvet och gjorde världens koregrafi till U2' s "In the name of love" (tror den heter så?). För det första hatar jag när artisterna tar för mycket plats i programmet, dom är där för ett underhållningsprogram, inte för att ge en minikonsert. Gustav riktigt vred sig i plågor när hon sjöng, sådär skränigt med vibrato långt bak i halsen som hon har börjat med. Hon kan inte göra en sån låt rättvisa. Håll TYST. Andreas däremot passar jättebra röst- och teknikmässigt i den låten. Men kombinationen blev för mycket. Att det sedan andades en
Oidipus känsla över det hela gjorde fan inte saken bättre.

Sen när carola tittar in i kameran med sina reptilögon och hökansikte, det är ju så man blir rädd att man ska bli förvandlad till sten om man möter hennes blick. Ni vet vilken min jag menar, den där med uppspärrade ögon och en skeptisk min som om man precis berättat att hennes stylist Richard Engfors(woho!) är en såndär homosexuell.
En anna sak jag hatar med så ska det låta är när artisterna ska sjunga sina egna låtar. Det är verkligen så det stinker PR, och det är säkert svt's idé eftersom det är ett väldigt återkommande inslag.

Här är två artiklar om Crazycola som ger mig vatten på min kvarn:

Så ska det låta!
Om ändå häxbränning fortfarande praktiserades


Fast jag skulle ju hycklare om jag inte erkände att jag älskar Evighet, och alla klassiker som fångad av en stormvind går ju faktiskt hem. Även om hon är läskigare än att vara nere i källaren själv.

Frustration

När man inte kan logga in eller publicera saker här på bloggen. Har varit helt sär hela dagen, men det verkar vara bättre nu iaf. Ta i trä.

Tillökning i familjen Lindwall Kraft

I sommar kommer lilla Zion hem till oss!

Gustav och hans ex har en Caanan Dog tillsammans som heter Zion, världens finaste hund, när jag och Gustav träffades hade han honom medan hans ex var i Thailand och jobbade, men i somras kom hon hem och hämtade honom men nu till sommaren får vi tillbaka honom. Ska bli jättemysigt! Det har blivit så långa perioder av den delade vårdnaden eftersom hon bor i Malmö. Så jag hoppas vi får ha honom ett år också. Men det är väl upp till dem att göra upp... Lite jobbigt att hela tiden veta att hans ex kommer vara en del av vårt liv sålänge Zion finns, med det är bara att acceptera. Det är ju klart att båda har rätt att ha honom, de skaffade och födde upp honom tillsammans. Men det gör ju också att jag inte direkt känner att jag vill skaffa hund med honom även om jag skulle vilja.

Hoppas att han blivit lite bättre runt andra hundar, han var väldigt osäker förr men Gustavs ex är riktigt bra med hundar och hundträning och dessutom har hon skaffat en hund till, en söt liten Portuguese Podenco (ungefär som en chihuahua men med bättre psyke). Så Zion är nog som en helt ny hund nu!

Om det är någon som bor i Norrköpingsområdet, gärna i city, och hare en hundvan hund så är vi jätteintresserade att hitta en lekkamrat till Zion. Vi bor nära nya torget och östra promenaden.


 

 

image133

 


Brain-damaged woman at center of Wal-Mart suit

Ibland blir jag så glad av att veta att vi faktiskt har ett väldigt bra skyddsnät i Sverige.

Läste precis på
CNN om en kvinna som varit med om en hemsk olycka som invalidiserat henne väldigt grovt.
Hon jobbade på Wal-Mart som är ett av USA's största företag där hon tagit en slags sjukförsäkring. Efter olyckan fick hon ut ersättning som nu företaget kräver tillbaka eftersom hon fått skadestånd från annat håll, det var tydligen en klausul om det i det finstilta.

Det är skönt att veta att om nånting skulle hända mig har jag rätt till sjukhushjälp, handikappsanpassning av min bostad och andra bidrag som gör mitt liv så drägligt det kan vara efter en sådan omfattande skada.

Jag blir bara så ledsen när jag läser sånt här.

Är jag homosexuell?

Nej det tror jag inte, men man blir ju lite smyg bi ibland.

Carolina Gynning är så snygg! Och underbar som person, läste på
expressen att hon ska få en egen spalt på improveme.se

Den kommer jag läsa! jag skulle vilja att hennes stylist från "I huvudet på Gynning" skulle komma och knacka på hemma hon mig nån dag och fråga om jag villebli hennes bästa kompis så hon kunde sminka mig jämt! Älskar hur hon sminkar så hårt men ändå får det att se vardagligt ut.

För övrigt är improveme.se ett väldigt bra sett att ta reda på mer runt skönhet och skönhetsoperationer. Det är väldigt opartiskt och förklarar hur olika behandlingar går till om man är nyfiken eller vill veta mer.

Jag är faktiskt lite sugen på att göra bröstförminskning, men har inte jättestora problem med mina bröst så tror inte jag kan få det på remiss. det är ju ofta personer som är lite större som får gå före eftersom de över lag får mer problem med smärta. Är väldigt jobbigt med stora bröst, jag hade D-kupa redan i åttan och nu sitter jag med DD, dessutom är jag smalare för min byst än vad BH'ar är designade för. Så det är väldigt svårt att hitta bra BH'ar i vanliga butiker till normala priser. Förr gick jag bara till dyra butiker och köpte BH'ar för 500kr+. Visst de satt underbart och höll jättelänge men desto äldre jag blivit desto större behov har jag av att ha många olika att välja på, då blir det ju att man köper konstiga storlekar på Lindex och Kappahl. Visst ibland hittar man bra varianter där med men det är sällan. Ofta är det med en mil tjocka axelband(som iof är skönare) men det är inte så snyggt till linnen när det sticker fram. dessutom är de sällan särskilt snygga. Helvita stora åbäken känner man sig inte så väldans sexig i.

Hittade en bra affär på internet häromdan som hade riktigt snygga underkläder och många av bharna fanns i större storlekar vilket är ett stort plus i kanten, så där lär jag nog handla en del när jag får råd. Evas Underkläder.

Tankar om status

Igår kväll låg jag och Gustav i badet och hade det mysigt och diskuterade de saker jag skrivit i min blogg och sådär, ville veta lite vad han hade för åsikter.

Då sa han en väldans bra sak angående modebloggarna!

Det är ju fatiskt ingen skillnad på tjejers modebloggar och killar som sitter på minhemmabio(.com?), det som skiljer är ju bara objekten. Istället för att det är dyra kläder och smink så är det dyra elektronikprodukter.

Visst man behöver inte köpa en tröja för 1000 kr, men man behöver inte a en 42" LCD-tv med surroundljud och full HD häller. Det är bara en ursäkt till konsumtion av status. I alla samhällen finns status, oavsett om det är en liten by i Afrika eller i Stockholms innerstad. Ibland mäter man status i antalet kossor ibland i vem som har det mest påkostade billjudet. Det är aldrig nån diskussion om att yngre killar skulle ta skada av minhemmabio-forumet, nej men just det, det är ju bara småtjejer som är lättpåverkade och måste skyddas från den hemska världen av dyr konsumtion och status.

Det finns dom som påstår att de inte bryr sig om status och så finns det dom som inte bryr sig om status. Men det är väldans få som ärligt kan säga att de inte bryr sig om status eftersom status finns överallt.

Här är en lista över mina statusgrejer som man kanske inte tänker på:

Lägenhet i city
Stor lägenhet i city
Hybridcykel(blandning mellan mountainbike och stads/långfärdscykel)
Husdjur
Skor
Kläder
Fester jag anordnar
Jobb
Konst i hemmet
Smink och dyl.
Många vänner
Kunskap
Utbildning
Erfarenhet

Ja listan kan göras lång, visst kanske man inte ser det som en status att vara utbildad, men jag tycker att jag har en högre status med min ekonomiassistents- och försäkringsmäklarutbildning än något som inte ens gått gymnasiet. När jag söker jobb har jag högre status med min erfarenhet än någon som är ny i arbetslivet och inte hunnit erfara mycket annat i livet. Att ha många vänner är en riktigt hög statussymbol, högre än vad en märkesväska är. Det visar på vilken person man är, att man är öppen och har lätt för att möta människor. jag har ett jobb och kan försörja mig själv och min familj, betala skatt och på så sätt hjälpa andra som inte har jobb att ha råd att betala hyran.

Mer ingående behöver jag nog inte bli, men ni förstår hur jag tänker, visst man går ju inte runt och tänker "ja nu måste jag skaffa lite fler kompisar så jag får högre status"... det är helt enkelt inbyggt i vårt samhälle. Oavsett om vi är modebloggare, vänsteraktivister, bönder, kulturvetare, arbetslösa, bilfanatiker eller emos.


Jag vill ha...

...en såndär penna som man kan rita på datorn med, skulle vara mycket lättare att leka i photoshop då.
Misstänker att de är väldans dyra.

Jag älskar att rita saker, hoppas ni såg vilken
fin bild jag gjorde till Zarah som vann tårtävlingen!
Känner mig rätt vass med musen:P

Tisdag? Nej det är väl onsdag idag?

Blir helt förvirrad när Gustav är hemma så länge, blandar ihop dagarna. Han har världens bästa schema, jobbar mån-tors, 30 timmar, får fullt betalt, och hela 3 dagars helg. Och nu fick han en onsdag i måndags. Lite lyxigt sådär. Kommer kännas jättekonstigt när jag börjar jobba helger igen, har inte gjort det sen 2006. Man är så van att helgen verkligen är helg. Men tror jag bara jobbar en eller två helger i månaden sen iof, men ändå. Hur som helst längtar jag jättemycket!

Pratade med min chef igår, hon verkar vara världens gulligaste, är alltid jätteglad och positiv när man pratar med henne. Så ska dit nu imorgon eller på fredag och prova ut en uniform. Blev rätt glad när hon frågade hur jag hade det med ryggen, för de andra tjejerna på kontoret hade tydligen blivit lite oroliga att jag inte skulle kunna börja. Man känner sig ju uppskattad iaf!

Kom på Gustav med att sitta och smygläsa min blogg imorse, det kändes nästan lite konstigt, för jag tänker ju inte på att folk jag känner läser den, än mindre min karl. Han har väl inte intresse för sånt. Men blev glad att han visar intresse för det jag gör. Men han var tvungen att påpeka att det var massa stavfel, det lät som han tyckte att jag var världens skåpdyslektikern, men sen sa han lite i "men hallå tänk lite lilla gumman ton" - Skriver du inte i Word? Nej! Tänk för att jag inte gör det... fast nu har jag nästan dåligt samvete att jag inte gör det. Vill ju inte utsätta mina läsare för mina slarviga misstavelser. Jag är jättebra på att hitta på egna ord också, det kanske ni har märkt?
usch vad jag faller för härskartekniker... inte för att jag tror att han gör det medvetet, men jag märker när han gör det. Fast jag ska inte säga så mycket, jag vet hur jag ska få min vilja igenom, vad det än gäller. Men sen vi flyttade ihop har jag blivit bättre på att inte driva på min vilja undermedvetet, utan bara när det är något som är viktigt för mig. Det är inte hälsosamt att få sin vilja igenom hela tiden.

Nu kommer vi in lite på förhållanden här, men jag tror att mitt och Gustavs förhållande är så bra eftersom vi kan turas om att ha alfarollen. Om vi är oense får båda tänka till hur viktigt det är att få sin vilja igenom på just den här punkten. Vi är båda väldigt bestämda i våra åsikter, men vi accepterar varandra utan att ifrågasätta. T.ex. så tillhör vi olika politiska block, vi diskuterar sällan politik eftersom vi båda har väldigt starka åsikter och inte vill komma i gräl på grund av en sån sak. Likadant är Gustav vegetarian av sina moraliska och etiska skäl, jag däremot älskar kött och har en helt annan syn på saken, även om jag tycker att köttindustrin är helt hemsk. Men han ifrågasätter inte det eftersom han anser att det är upp till mig att bestämma vad som är moraliskt rätt och etiskt utefter mina åsikter. Däremot kan jag självklart säga att visst har han haft en påverkan på mig vad gäller mina köttvanor.

Vi är väldigt olika som personer och kanske ett osannolikt par egentligen. Men jag tror att det är det som får det att funka så bra. Huvudsaken är nog att man ligger på samma nivå intellektuellt. Innan jag träffade Gustav dejtade jag en kille som låg en bra bit under mitt intellekt, vi hade jättekul ihop men ibland var det som att diskutera med en femåring även om vi hade mer lika åsikter än vad jag och Gustav har. När jag sen träffade Gustav var det nästan lite konstigt att föra en vettig diskussion, man var så van vid de ogenomtänkta barnsliga kommentarerna och försök till härskartekniker. Kan lova att det var befriande, som att prata med en vuxen för allra första gången. Som till på köpet var rätt så söt:)

En av anledningarna till att jag verkligen vågade satsa på Gustav(var inne i en sådan period då jag var väldigt osäker på mig själv och vad jag ville), var nog att det gick att prata med honom på ett helt annat sätt än jag någonsin gjort med en kille förut. Sen var han väldans söt när han skrattade och drog ihop hela ansiktet som bebisar gör, jag menar hur står man emot en sån grej?

Nu är det väl typiskt om Gustav kommer hem från jobbet ikväll och bara: Nej du Evelina nu gör vi slut!
Då blir det nästan lite pinsamt att fortsätta skriva. Men vi får hoppas att han inte gör det. I sånt fall låser jag fast honom i sängen tills han ångrar sig. Mohahahahaha!




Pinsamma kommentarer.

Läste precis ett par kommentarer som skrivits angående mitt inlägg om inhumana straff.

Jag står fast vid att det är inhumant, men inte minst larvigt pinsamma. Släng karln i fängelse, visst där riskerar han att bli misshandlad om inte ihjälslagen eftersom pedofiler är de mest utsatta på amerikanska anstalter.

Tänk om allabrottslingar var tvugna att utmärka sig som judarna fick utmärka sig med gula stjärnor.
Då ser vi Anders på bokhandeln som slagit sin fru, Lisa i matafären som snattat, Pelle på tåget som på fyllan och villan gjorde sig skyldig till skadegörelse....

Ge brottslingarna vettiga straff, okej det är bra att de som bor i området får reda på att han bor där. Men varje gång han sätter sig i bilen och kör någonstans kommer folk att titta och se att han är en sexförbrytare. Vad tjänar det till? Att han inte ska kunna locka in barnen i bilen? Människan har skyddstillsyn, och för dem som inte vet hur sånt fungerar tycker jag att ni ska ta reda på det.

Åter till de pinsamma komentarerna som lämnades, nummer ett så var de anonyma, inte helt chockerande när man gör personliga påhopp pga. någons åsikter. Det är ju därför folk maskerar sig när de är med i illegala demonstrationer.

För det andra så är språket och ordvalet helt ogenomtänkt.

"a men snälla komigen, vilken planet kommer du ifrån ?? du sitter där bekvämt i din lilla ludna stol dricker din te/kaffe läser aftonbladet och släpper smygfisar och tycker mycket. Vaddå rehabilitering ?? va snackar du om? har du blivit av med halva hjärnan?? en väskryckare kan kanske "rehabiliteras" men en pedofil ? haha komigen, du kan inte mena allvar.. är du på riktigt?? den människan förtjänar att bränas på bål levande, det han blir utsatt för nu är ingeting gentemot vad han har gjort mot andra små stackars barn... fyfan sånna duma kossor som dig får mig att kräkas..."

Gillar speciellt det där stycket om att jag sitter i en luden stol, dricker kaffe och släpper smygfisar, det är ju väldigt relevant i frågan. Men för er som undrar sitter jag i en svart kontorsstol i vårt arbetsrum, dricker vatten och fisa behöver jag inte göra så mycket, jag äter en väldigt balanserad kost vilked medför väldigt liten gasbildning i tarmarna. Att jag tycker mycket, JA, det är väl därför jag bloggar, för att berätta vad jag tycker?
Rehabilitering, också känt som rehab, är något alla som gjort sig skyldiga till sådanahär brott måste genomgå. rehab är inte bara nån lyxig klinik som kändisar åker till när de dricker för mycket och får för dålig PR. Nej rehabilitering handlar om att komma till kärnan av varför en människa beter sig på det här sättet, vad som utlöser brotten och hur man ska vända på det så att personen kan bli frisk. Det är faktiskt som en sjukdom att begå brott. Det finns alltid någon utlösare som gör att folk begår brott, oavsett om det är pengar eller en sned sexuell uppfattning.
Men visst finns det dem som är omöjliga att få friska, men de får inte husarrest med skyddstillsyn.

Att den här pedofilen erkännt sina brott tycker jag tyder på ånger och medvetenhet om att vad man gjort faktiskt var fel.

Min framlidne far var övervakare åt alla möjliga sorters brottslingar när jag var yngre och ibland fick jag träffa dem när jag var med honom på jobbet. Han arbetade mycket med att få tillbaka dem på rätt spår i livet, oavsett om de var gamla missbrukare eller pedofiler. Jag har själv sett hur det ser ut att rehabilitera sådanna människor. Därför vet jag vart jag står i frågan.

Kalla mig gärna för en dum kossa med en halv hjärna. Men jag vet troligtvis mer än de flesta om det här ämnet. Mina åsikter har ingenting med mitt intellekt att göra.

Den andra kommentaren var snäppet bättre iaf:

"Har inte han förstört barnens liv då? Dom som han rövknullat sönder eller sexuellt trakasserat. Är inte DERAS liv förstörda? Så fort han antastade dom så förlorade han enligt mig, all respekt.

Om jag och mina barn bodde i närheten av en pedofil, så skulle jag vilja veta det så att jag kunde flytta omedelbart! speciellt om det var en återfallsförbrytare som i detta fall."

Självklart har han förstört barnens liv, det var en av de första sakerna jag skrev i inlägget, pedofili är och kommer alltid att vara bland det vidrigaste jag vet. Jag känner folk som blivit utsatta för sånt här.

Men det var inte det saken handlade om. Dessutom har han bara erkänt ett brott än så länge. Det står inget i artikeln om vilken sorts sexualbrott han gjort sig skyldig till, han kan ha blottat sig för barnen likaväl som att ha haft fullbordat samlag. Med tanke på det milda straffet rör dig sig nog snarare om "lättare" brott. Det handlar inte häller om respekt för personen utan för människan. Det är det jag menar med inhumant. Ingen brottsling som erkännt och tagit sitt straff ska behöva skylta med sina synder.

Jag håller fullt med om att folk som bor i en direkt närhet ska bli upplysta, som tidigare nämnts, sen är det upp till var och en om man vill bo kvar.

Läs artikeln igen
här.

Min kärlek till rosa

De flesta som känner mig vet, och de flesta som läser min blogg kan nog lista ut att min favoritfärg är rosa.

Läste precis på
Aftonbladet om färgen rosas status i samhället. Och det stämmer så väl in. Det har verkligen låg status, jag vet själv när jag hittar något fint i rosa så säger alltid mina kompisar men ååh du tycker bara att den är fin för att den är rosa. Ja jag kanske inte lagt märke till den om den var gul.

Nåt som stör mig något enormt är föräldrar som är rädda för att klä sina barn i fel färger, nej en pojke kan ju bli homosexuell av att ha rosa tröjor eller låna mammas klänningar. Det finns massa forskning som visar att det finns en direkt koppling mellan småpojkars utsättning av rosa kläder och deras sexualitet. Eller?

Här är ett klassiskt tjuvlyssnatexempel.

Visst är det så att det finns killar som passar jättebra i rosa uatn att vara bögar för det. Sen finns det dom som ser rent förjävliga ut, men tycker att det är en status grej att "våga" ha rosa. Det är töntigt om något. Det ska väl inte vara konstigare att ha en rosa tröja som kille än att ha en blå, det är en färg. En del passar i den, en del inte.

Jag tycker att det är jättesött med småbarn i rosa flickiga kläder, har inget problem alls med att låta mina framtida barn ha pojk respektive flickfärgade kläder, men har inget emot att vända på steken häller. Om det är något som är larvigt är det folk som tycker att det är jättefel att "tvinga" barn in i könsrollerna färgerna sätter. Och mer eller mindre trycker på sina småtjejer att leka med bilar och småkillarna att leka med dockor, som om de vill evisa något. Ge ungarna lite av varje och låt dem själva leka med var de vill. Jag hade det jättebra när jag var liten, 2 äldre bröder och en äldre syster, så jag ärvde bilbanor, dockor, lego, smink... så jag hade en väldigt könsneutral syn på mina leksaker. Det var ingen skillnad på att leka med barbie och att leka med bilar.

Min äldsta bror född '67 växte upp med ett väldigt könsuppdelat samhälle, han hade blå och gröna kläder, pojkleksaker och hela baletten. Han är idag bisexuell o lever med en man, hur i hela friden gick det till? Han som aldrig sprang runt i mammas klackskor?!
Däremot är min yngre bror heterosexuell, och han lekte mest med min syster när han var liten, hon klädde ut honom och de lekte med tjejleksaker. Varför blev inte han homosexuell? Det borde väl han ha blivit?

Rosa har ingen ingen inverkan på sexuell läggning.

Rosa är det bästa som finns!

Leave Pink Alone

Vinnaren av tårttävlingen!

Grattis till ZARAH!

Woho!

Vinnarnamnet på kakan blev Royal.

Nu ska jag bara komma på en bra bild att rita till henne som vinst!

Nästa tävling kommer snart så håll er underrättade!


Update!

Här kommer priset!

image132

För en god sak.

Okej hon är homofob och allt sånt som jag hatar, men jag vill ändå ge henne en chans att få en fin logo. Hon är ju ändå en aspiaring artist.

Så här slängde jag ihop helt snabbt nu.

image131

Blev rätt snyggt om jag får säga det själv, så skynda in på hennes youtube sida nu! Hon vill ha hjälp med att bli nummer ett på Youtube. Det kan ju faktiskt hjälpa henne få skivkontraktet hon så djupt önskar sig... jag menar konstigare saker har ju hänt!

Peace!

Hmm...

Av någon anledning så gick inte föregående inlägg att posta förut men nu när jag logga in igen så fanns det sparat som utkast iaf. Skumt.

Aja. nu har jag sett the Hills iaf, och missade So you think you can dance? Fan. Är så roligt när man känner igen folk från när man tävlade, typ han blonda Fredrik eller va han hette, han såg exact likadan ut när jag såg honom för typ 4 år sen... Och så Mario såklart, min stora kärlek som 11åring. han är så sjukt bra, tror han och hans danspartner David vann typ juniorklassen i HipHop EM/VM nånting när de va runt 14 eller nåt, ganska coolt:)

Ska hjälpa Alex med att pimpa sin blog nu, funderar på att ge henne Tina som jag tipsa om förut en ny logo, den hon gjort i paint är inte för sexig. Jag skulle bli glad om jag var hon iaf!

The Hills - TinaEcMusic

Iiiih, har ju glömt att det släpptes ett nytt avsnitt igår, måste se.NU!

Under tiden kolla in tinaecmusic på youtube. Hon är läskig, rolig, konstig, sorglig, cool, stark, annorlunda. Men väldigt underhållande. Visst nu kanske hon inte har alla getter i hagen men hon har själv lagt upp filmerna så då är det okej att skratta åt dem. Men man måste ge henne cred för att hon är modig, funderar på om jag ska ta o lägga upp en video där jag sjunger nån sång? Får ha en omröstning, om mer än 20 röster på att jag ska göra det kommer in som kommentar så gör jag det:) Då väljer jag ut några låtar att välja emellan haha:)

Föresten, ett av favoritklippen är när hon dementerar ryktena om att hon och Perez Hilton ska ha ett barn ihop. Haha så roligt, hon är världens megahomofob som tidigare uttryckts i en annan video, vet inte om den finns kvar dock.

Nä nu måste jag sätta fart, The Hills + Grapefruit. NU

Jäklarns coolt montage


Vad vore väl en bal på slottet...

...om inte alldeles underbar som en Chanel 2.55!

Men ack så dyrt det ska vara med chanelväskor, stackars lilla fattiga Evelina får snällt titta på när de rika och berömda svansar runtmed sina väskor över axeln som ett hån. Buhu.

I hysterin om märkesvaror kan jag inte låta bli, det är en av världens finaste väskor. Som en Monét. Har under de senaste veckorna varit lätt besatt av tanken på att en dag få en alldeles egen Chanel 2.55. Har försökt att glömma min kärleksaffär till den, försökt träffa nya andra fina väskor, men jag letar ständigt efter någon som ser ut som den, men när jag hittar en så duger den inte, det är inte rätt. Gina Tricot hade en, såg den på internet men fanns inte kvar i butik, men det gjorde inget för det var ändå inte densamma.

Tänk att få springa runt i solskenet, på höga klackar, i en söt klänning med min älskade hängandes ner från axeln, som i en dröm. Men ack, det är en olyckssam kärlek. Ty i värre tragedi än Romeo&Julia hålls vi ifrån varandra.

Ni undrar säkert varför min kärlek kan vara så stark till ett sånt enkelt ting, men den är oändlig. Ingen annan väska passar så bra till korta sommarklänningar, som till jeans och Thin Lizzy t-shirt, som till bröllop, som till begravningar, som till New York, som till Tokyo, som till tjock ullkappa och pälsmössa när snön faller. Det skulle vara min allra första accesoar, för som Coco Chanel själv sa: While accesorising, always take off the last thing you put on. Jag skulle ta av allt, ingen annan accesoar skulle behövas. Det är inte för att det är en Chanelväska den är så underbar, men det spelar en stor roll i kvalitén och historian bakom designen att det är just en Chanel.

Nåja, man kan ju drömma, om inte annat så fyller jag ju år om 3 månader... kanske kan hitta en käresta tills dess.

Håll i er nu...

...jag tror jag hittat en av världens tjusigaste plädar! Jag älskar hundtandsmönster!

image127

För övrigt hittade jag ett väldans billigt påslakanset 149kr för påslakan och två kuddfodral, tror nog det skulle passa i vårt sovrum, eller?





Alltihop från ellos.se

Bäddset

Är på jakt efter lite snygga påslakanset, kanske nåt överkast och hemtextil över huvud taget, sitter o kollar ellos och de vanligaste... men om någon har något bra tips på nån sida med prisvärda och snygga textiler så är det bara att lämna en komentar:)

Inreda

Lite fina saker att förgylla hemmet med från inreda.com

image126










image125

Den "randiga" påsen hör till ett projekt i Indien där man vill hjälpa barn till skolgång och liknande, så genom att köpa påsen så bidrar man till något väldigt bra! Helt klart bra investering. Går jättebra att ha som shoppingpåse när man handlar, på så sätt slipper man köpa massa plastpåsar=bra för miljön också!

Inhumana straff

Usch läste precis på Aftonbladet en sak som nästan gjorde mig illamående.

En man som blivit fälld för sexbrott mot barn blev av domaren tvungen att förutom sitt vanliga straff, sätta upp skyltar på sin tomt och sin bil om att han var sexförbrytare.

Okej tro inte nu att jag tycker att det är okej med sexbrott mot barn, det är något bland det vidrigaste som finns.

Men hur ska en brottsling kunna rehabliteras genom att ständigt ha en reklampelare med sig om att han är sexförbrytare? Han blev dömd till syddstillsyn och husarrest, vilket är ett vanligt straff för pedofili i USA.
Straff är till för att brottslingar ska ångra sina brott och skrämmas till att inte göra dem igen. Men den här mannen har ju inte en chans att få sitt liv tillbaka även om han betalat sitt straff, förstå alla hot, förstörelse och liknande han måste bli utsatt för. Det finns väl ingen som vill veta att ens granne är pedofil, det skrämmer människor till att göra alla möjliga konstiga saker, att ta lagen i egna händer oavsett om lagen redan spelat sin roll.

Jag tror att om man konstant blir påmind om sina brott kan man lätt komma in i tankemönstret att man alltid kommer att vara en pedofil i folkets ögon så varför bry sig om bättring? Då kan man lika gärna vara det monster som folket gör en till. Vilket i sin tur leder till fler brott.
Lite som den där Lars Winnerbäcklåten där han sjunger  "jag ger bara folket vad folket vill ha"

Vodka för Damer

Jag är lättlurad och det vet jag, jag älskar när förpackningar är förskönade, det är ju mycket roligare med saker i fint omslag, då kan man ju ha dem framme. Oavsett vad man har för alkoholåsikt så tycker jag att det här är en av de snyggaste flaskor jag sett iaf. Skulle den stå på systemet när jag kommer in för att köpa en flaska vodka skulle jag nog utan större fundering köpa en sådär.

image123

Bevis nog på att det är är en genomtänkt affärsidé med vodka för damer... det skulle jag tro.

Har lite svårt att tro att att det skulle bli fler
kvinniliga alkoholister för att det finns en snygg flaska som marknadsförs mot kvinnor, iaf på den svenska marknaden, vet ju inget om hur det ser ut i Ryssland där den är framtagen och nu säljs. Personligen är jag inte den som dricker sprit mer än i drinkar på krogen, men skulle jag köpa hem en flaska vodka skulle jag lika gärna kunna prova den här som vilken annan vodka som helst. Sen om den är god köper man den igen annars inte. Så enkelt är det väl? Likadant med vin, jag har mina favoriter men ibland ser man en spännande flaska som låter intressanti beskrivningen, klart man kan prova det då.

Däremot kan jag tänka mig att småtjejer vill ha en sånhär flaska utköpt till sig när de ska supa ner sig hällre än någon mer neutral flaska. När jag var i den åldern skulle vi alltid ha Paradise och liknande vinflaskor för de var så fina i sitt färgade glas, och vi hade dem som prydnad sen. Hade den här funnits då hade man nog velat ha den. Så det är väl snarare där problemen skulle kunna bli.

För övrigt tycker jag att reklam för berusningsmedel skulle vara förbjudet.


Nytt läge

Carro tipsade mig om en väldans cool lägenhet. Har alltid tyckt såna lägenheter man ser i amerikanska filmer som är ombyggda fabrikslokaler är så snygga och skulle vara jättekul att ha och inreda. Nu ska de bygga om En gammal fabrik precis utanför centrum till lägenheter. hade man haft pengar och varit i den situationen att köpa lägenhet hade det varit ett väldans hett objekt. Men än så länge får jag fortsätta och drömma, dessutom finns bara en av lägenheterna kvar... menmen vi ska nog bo här ett tag till. Känns inte riktigt som att det är dags att ta steget att köpa lägenhet ihop än, det blir så väldans mycket att tänka på med banklån, räntor, amorteringar, och värsta scenariot att man gör slut och ska lösa allt på bästa sätt. Vi trivs riktigt bra i lägenheten, bara några småsaker som ska fixas så är vi verkligen hemma här. Bor helt perfekt nu, väldigt lungt, 3 kvarter upp till citygalleriorna, 10 minuters promenad till tågstation, massa resturanger runt hörnet, stor coopbutik med delidisk om man vill lyxa till det, nära till nattklubbarna, stort och bra. Har 72kvm att röra oss på och det är värt varenda krona. Det ända som skulle få oss att flytta nu är om vi hittar en riktigt fin sekelskiftslägenhet till överkomlig hyra eller som ovan nämnd fabrikslägenhet. men det är lättare sagt än gjort.

Här är iaf en bild på hur vardagsrummet/köket skulle kunna se ut i lägenheterna som ska byggas

image122

Dagens krönika

Lisa Magnusson för Aftonbladet om debatten kring modebloggar.

Ja visst är det sant egentligen, hur vet vi att alla ungdomar som läser dessa bloggar blir så förstörda av det, när det inte finns några undersökningar som stödjer det?

I alla andra sammanhang krävs ju ingående studier för att man ska kunna hävda X påverkan på Y.

lite som 100 höjdare igår, den där killen som tagit fram ett piller som läker kroppen där den är skadad och på så sätt får en att bli snyggare. Gorgeuspil(med ett l) hette det va? Han hade en väldans luddig förklaring till hur det fungerade men var övertygad om att det funkade eftersom han själv blivit så mycket snyggare av det. förr ansåg han sig vara en 5'a på en skala 1-10, numera en 7-8. Senast han haft sex var dock med en kvinna han betalade för att få ha sex med, dock ingen prostituerad anmärkte han. dessutom var det ett par år sedan. Att han sen hällre gick på stripklubb för att bara kunna titta på kvinnor istället för att behöva prata med dem om han gick på en vanlig klubb kan ju ha med saken att göra... men om han nu blev så snygg av de här pillrena borde inte det resultera i lite mer sexuell aktivitet. Visst man kan avstå från sex, men nånting sa mig att så inte var fallet.

Okej nu blev det här jätteluddigt och det är säkert ingen som ser kopplingen men skitsamma, EN VÄLDANS BRA KRÖNIKA var det iaf.

Ojoj...om jag ändå vore miljonär!

Det skulle passa sååå bra i vårt vardagsrum, till kvälls teet.... åååååh

image121

Platinakanna med muggar, 975 respektive 350 kronor, Mateus.

Foto: PELLE BERGLUND hämtat från expressen.se

Ååh kan det vara torsdag snart!

Längtar tills vår lägenhet kommer i tidningen, ska bli spännande och se hur bilderna blev! Hoppas de inte tar med de fula grejerna vi försöke gömma undan bara.
Har en jätteful stor träkatt som jag fick i present av min svägerska, den hade jag ställt lite bakom en dörr så man inte skulle tänka på den(kan ju inte gärna slänga den för då blir ju svägerskan ledsen), men visst fick fotografen syn på den "ååh så fin katt" *klick*. Hon tyckte säkert att det passade till repotaget eftersom vi har katter, varav den ena är världens finaste Burma. Hoppas Carin kommer ihåg att jag tycker den är jätteful så hon plockar bort den, det är ju ändå hon som ska skriva bildtexterna.

Sen tog dom ett jättelarvigt kort på Gustav som han verkligen inte ville ha med, i dörröppningen till vardagsrummet har vi en träningsstång(ni vet sån man hänger o gör armhävningar i typ), och den ville fotografen att han skulle hänga i så hon kunde fota. Såg bara lite ansträngt ut att hänga i och hålla sig uppe jättelänge med ett leende, dessutom iförd finskjorta eftersom han skulle till jobbet precis efter. Menmen det blir säkert bra.

Här är lite fina saker att lägga ett öga på, kanske känner igen karamellskålen?:)
http://www.expressen.se/1.1097220?articlePopup=true
Kopparna från Filippa K var väldans snygga. Tror jag ska gå in på inreda.com och göra ett köplust kollage därifrån.

Om jag vore miljonär

Så här mitt på dagen tycker jag om att surfa runt och läsa nyheter och såntdär.
Ibland läser man något som är verkligen får en att tänka till, hur man själv skulle gjort i samma situation.

Tex. nu på
di.se läste jag om en kille som vann en hel massa miljoner men ändå gick tillbaka till arbetet på en hamburgerresturang. Först hade han visserligen varit ledig, köpt hus, gift sig och massa sånt, men längtade tillbaka till arbetet. jag tror nog att jag skulle göra likadant, sålänge jag verkligen trivdes på mitt jobb annars skulle jag söka ett nytt. Att inte arbeta utan bara glida på sina pengar måste vara väldans tråkigt i längden. Man har en rutin i sitt jobb, träffar människor och utvecklas. Men sen har man pengarna på banken som tillåter en att göra precis vad man vill, åka jorden runt, göra om köket, skaffa ett fadderbarn eller två. Det måste vara den ultimata friheten. För att bara ha en massa pengar och inte ha någonstans att ta vägen om dagarna, dra sitt strå till stacken och uppfylla sig själv gör ju att man inte kan uppskatta den rikedom man har.

Om jag skulle vinna massa pengar skulle jag först och främst åka jorden runt, med olika färdsätt, transibiriska järnvägen, öluffa, åka på safari, möta massa kulturer och njuta av vad livet har att erbjuda. Sen skulle jag köpa ett fint hus hemma i sverige och ett i norra italien. Sen skulle jag utbilda mig till inredningsarkitekt i Italien. Sen vet jag inte hur jag skulle fortsätta, tror man blir en väldans annorlunda människa av allt det.

I mitten av all bloggdebattering

Det här om något är värt att diskutera. Miss Bimbo är ett slags onlinespel med målgrupp mellan 9-16 år som handlar om att skapa den snyggaste bimbon. Skönhetsoperationer, bantningspiller, kläder.... jag kan verkligen se hur barn kan tycka att det är jättehäftigt, det skulle jag säkert också gjort i den ålder. Men ALDRIG att jag skulle låta mina barn få spela ett sånt spel. Herregud, jag kommer fortfarande ihåg när de förbjöd Darkwing Duck från Disneydags för att det ansågs för våldsamt. Jag och mina kompisar blev så arga, det var ju bara tecknat, och så tänker säkert de barn som spelar det här när föräldrarna kommer och förbjuder dem. Men nånting säger mig att det här är väldigt mer destruktivt än Darkwing Ducks slagsmål med onda plantor och robotar.


image120

Bloggkritik II

Fick en kommentar på mitt inlägg om bloggkritik, vilket gjorde att jag kände att jag vill förtydliga mig lite.

Skrev det här svaret till Göran

"Precis som jag skrev i mitt inlägg om bloggkritik tycker jag att det är fel att småtjejer har blondinbella som förebild eftersom hon sitter i en helt annan situation än de flesta tonåringar. Hon får varje månad en fullvärdig lön istället för barn/studiebidrag på 1000 kr, och hon kommer från en rik familj, klart att hon har råd att köpa sånt som verkar viktigt för henne. Och hon påverkar sina läsare att själva ha samma livsambitioner som henne.

Jag håller med om att H&M går lika bra som vilka märkeskläder som helst. Det jag skrev var att jag själv i den åldern blev påverkad till att tro att jag var mindre värd för att jag inte hade märkeskläder. Numera spelar det ingen roll var plaggen är köpta. Men sen är mode ett intresse precis som sport. Även om en del tror att modeintresse betyder att man lägger tusenlappar på shopping varje månad.

Att jag gillar Gucci betyder inte att jag går och köper massa Gucciprylar, jag följer deras modevisningar och design. Sen om jag ska köpa en ny parfym och råkar tycka att gucciparfymen är den som passar bäst är det ju klart att jag köper den."


Just parfymer är en bra jämförelse när det kommer till mig, visst sitter jag på Gucci och Dolce&Gabbana parfymer. Men jag har också Britney Spears, Paris Hilton, Antonio Banderas, DKNY, Tommy Hilfiger...
Jag gillar att köpa olika sorters parfymer för olika tillfällen, och jag får även en del som presenter eftersom jag har samlat på mig. En viktig del för mig är inte märket utan att parfymen passar mig och har en fin flaska, jag har dem ju ändå som prydnad.

På tal om parfymer så är det ofta så att folk som "värdesätter" märkesvaror och liknande tycker att det är så töntigt och fjortisaktigt att ha typ Britney Spears eller Paris Hilton. Men man köper ju inte parfymen för att man lyssnar på deras musik direkt(okej det finns dom som gör det också). Britneyn fick jag i present och tyckte att den var underbar och är inne på min tredje flaska nu, bara för att man spenderar mer pengar på en flaska gör ju inte att ens status höjs, även om jag tycker att min Dolce&Gabbanaflaska är den snyggaste jag har. Det är också en av mina favoriter eftersom den passar både på dagen och på nattklubben.

Jag är väldigt ekonomisk av mig(eller snål skulle nog en del säga), jag lägger väldans lite pengar på kläder och liknande. Jag handlar mer när jag hittar något som känns perfekt, eller om jag letar efter något specifikt.
Det ända jag kan tänka mig att lägga över tusenlappen på utan att blinka är ett par sneakers, men då först när mina gamla börjar bli för slitna att gå i. Mina senaste par skor jag köpt gick sammanlagt på 80 kr, ett par ballerina och ett par stilettklackar som jag tittat på länge. En dag var de på rea för 29 kr, sista paret. Det kan man leva med.

Något som stör mig något sjukt mycket är småtjejerna man ser på stan som springer runt i världens modekläder och ser ut som små vuxna, handlar för brinnande livet. Där är något fel. Att jag som tjänar mina egna pengar, betalar min egen hyra och uppehälle springer runt på stan och spenderar pengar för glatta livet, det är en sak. Då är det mina prioriteringar. Men när tjejer(ibland killar) i nedre tonåren spenderar så mycket pengar undrar man lite hur föräldrarna satt sina gränser. Jag har lärt mig den hårda vägen värdet av pengar, men hur svårt kan det vara att att lära sina barn även om man har tillgång till mer?

Här är ett klockrent
exempel på detta.

Allt detta sagt så tycker jag fortfarande att det är okej för blondinbella att skriva vad hon vill i sin blogg. En blogg är ju som en publik dagbok,  vi har ju yttrandefrihet i Sverige. Och vad jag har läst har aldrig Blondinbella uppmanat sina läsare att köpa saker. Hon skriver bara om vad hon köpt, vad hon vill ha och vad hon tipsar andra om hon sett något snyggt. Sen att hon får massa saker hemskickat från företag som vill bli omnämnda i hennes blogg är väl inte värre än att Lindsay Lohan alltid går runt med att paket sluta-röka hjälp av ett visst märke. Hon har själv sagt att mycket av det hon får skickas tillbaka och tas inte upp i bloggen eftersom det inte är något hon kan stå för.

Jag tycker det är bra reklam att läsa om någon annans faktiska erfarenheter av en produkt och att man får se den använd av en riktig människa och inte retucherad i photoshop.
Det är upp till läsaren att värdera innehållet i bloggen, men visst det kan vara svårt för lättpåverkade tonåringar. men de växer också upp och får egna åsikter såsmåningom.

Till slut vill jag bara säga att det är bra att den här debatten väcks, för jag tror att det gjort att många bloggläsare kanske blivit mer medvetna om hur saker och ting fungerar i den stora världen. Nu orkar jag inte skriva mer om det här. Ska se om det finns något annat trevligt att blogga om eller kanske hitta lite snygga kläder att tipsa den vilsne nätshoparen om. Det tycker jag är roligt.

Måndag med träningsvärk

Okej nu ett vanligt blogginlägg här om mig och hur jag mår, lite mer ego måste det va här i bloggen tycker jag!

Kan lova att jag kände av min träning från igår när jag vaknade, muskelfästena i armvecket känns ganska bra och axlarna bränner lite. Men då vet man att man arbetat iaf! Strechade massa igårkväll men armarna är så svåra att komma åt.  Ryggen däremot var det lite värre med, försökte att inte anstränga den men det är svårare än man tror, så hade riktigt besvärlig smärta imorse, låg kvar i sängen till typ två innan jag orkade ta mig upp. Men läkaren sa det att det lär ta en bra stund innan det är läkt så det är väl bara att bita ihop... jag har ju roliga tabletter iaf!

Lagade jättegod middag igår, ljummen pasta med pesto, oliver, soltorkade tomater, sallad, paprika, rödlök, mozzarella, stekta champignoner och gurka. Gustav tog nån macka med rökt lax till och jag gjorde väldans god kyckling i timjan. Så vi åt massor tills magen sprängdes, det är det som är dumt med god mat... Tittade igenom de lostavsnitten vi missat sen datauttaget i TV'n pajade. Sen såg vi The Bucket List, Morgan Freeman och Jack Nicholson i huvudrollerna. Hade fått 7.7 på Imdb.com så jag laddade ner den för ett tag sen, så jävlarns bra, var nog värd en tia, en sån film man riktigt kände smärtan och lyckan i. Den måste ni se!

Mådde lite illa imorse när jag gick upp också, min mens har blivit helt cp av mina tabletter så tror det var därför jag mådde dåligt, var typ 2 veckor sen och glömde ta mina tabletter en dag och då kom den direkt men sen när jag tog tabletterna har det knappt blött något, kanske borde ringa och fråga om det är farligt. Kanske borde försöka göra ett uppehåll med tabletterna några dar. Tur att man har en pojkvän som pysslar om en iaf, han fixade frukost åt mig så jag kunde ligga på soffan och se dåliga program. Sen snittade jag om alla blommor så de håller lite längre. Har massa nejlikor hemma, världens bästa snittblomma, håller hur länge som helst och man behöver inte snitta om dem så ofta.

Gustavs tavla blir riktigt snygg, ska lägga upp kort när den blir klar... nu står han och jämrar sig över den för att det är så mycket jobb med, men har man gett sig in i leken får man leken tåla:P

Foccacia

Tog och bakade en väldans god foccacia igår, det är nog bland det bästa brödet som finns. När jag jobbade i Italien brukade alltid farmor Irma baka det åt mig, hennes foccacia är självklart den bästa som finns, men gjorde en väldans bra igår jag med. Hon brukade alltid göra en i en hjärtform, och den blev så perfekt yta på, vet inte vad hemligheten var men här är mitt recept:

2 bröd

25g (½ paket) jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl olivolja extra virgine
2-3 matskedar vit baksirap(på en höft, går säkert bra med hounung eller lite socker om man inte har sirapen)
lite salt
7 dl vetemjöl

Rör ihop allt utom mjölet så jästen löser sig ordentligt, vispa med degrokar eller assistent ner lite mjöl i taget tills du har en jämn fin deg, den ska vara rätt lös.

Låt jäsa under bakduk i 30-45 minuter.

Mjöla en plåt med bakplåtspapper på, stjälp upp degen och dela i två kakor. Undvik att knåda degen för mycket, forma den bara till två runda kakor. Ringla på lite olivolja och tryck ner fingrarna i frödet så det bildas gropar. Strö på lite havssalt. Nu kan man smaksätta brödet lite efter eget tycke om man vill, tex om det ska vara till medelhavsmat så kan man ha i lite oliver, rosmarin/timjan och soltorkade tomater. Det är bara att trycka ner det man vill i degen och strö över kryddorna. Jag gjorde en med timjan, tänkte göra med hackad vitlök och parmesan men orkade inte eftersom jag såg på tv samtidigt haha:)

Lägg på en bakduk och låt jäsa ytterligare 30-45 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter, eller till brödet börar få lite ljusbrun färg. Är inte säker på om jag kanske hade högre temperatur, jag gör mycket på en höft:) Sen är det bara att ta bort brödet från plåten och låta svalna.

Foccacia är väldans gott att äta som det är eller med en skiva ost, eftersom det är så mycket olivolja i är brödet saftigt och behöver inget smör. Passar utmärkt till maten, gärna grillat eller sallader. Jättebra om man har öster att ha en brödkaka framme att bryta bröd av. Det hade vi alltid i Italien, antingen foccacia eller en baguette, massa ost och salami... inte undra på att jag blev tjock av att bo där:D


Underkläder

Har varit i kontakt med ett underklädesföretag ang. annonsering här på bloggen, så jag ska få prova lite av deras produkter.
Har en tanke om att prova olika produkter och tipsa er om mina favoriter. Just det här företaget har riktigt snyga underkläder, men viktigast av allt för mig är att de har mina storlekar. Jag har som en del vet väldans stora tuttar, vilket inte alltid är så kul. Att få tag i snygga BH'ar i min storlek är halvt omöjligt, så om man vill vara sexig får man gå ner i storlek så tuttarna ramlar ur med jämna mellanrum. Eller så får man fyra tuttar under kläderna. Fina underkläder gör så mycket för hur man känner sig, oavsett om det är i sängkammaren eller på jobbet. Så ska bli spännande att få prova deras produkter.

Det fanns också lite maskeraddräkter om man kan kalla det så... kanske något att köpa till Gustavs födelsedag haha:)

Värre än ghb?

Läste om en rånare som hypnotiserade kassörskor och fick dem att lämna över pengar till honom med resultatet att de inte mindes något av händersen.
Tänk om man skulle va på krogen och så kommer en kille fram och hypnotiserar en, sen vaknar man upp utan att minnas något och det finns inga spår av droger eller liknande i kroppen. Det om något skulle vara läskigt. Det är ju en sak att man håller koll på sin drink men ganska svårt att skydda sig om nån bara kommer fram och säger tjena, kolla in i mina ögon en stund...

Bara en tanke.

Nu ska Gustav ta beslag av datorn och rita lite på sitt motiv till megatavlan vi ska ha i vardagsrummet. Jag ville ju göra tavlan men sen så ville han det o blablabla bäst att låta honom göra den för då har jag en hållhake!:D Och han lova att jag får måla över den om jag inte tycker om den, är väl en bra deal antar jag:)

Natti

Bra reklam inför Eurovision

Snacka om att få en knuff av ödet i riktning mot toppen av Eurovision Song Contest.
Charlotte Pirelli blev en vardagshjälte i en trafikolycka veckan efter sin vinst i Melodifestivalen, det är ju riktigt så man kan höra påanonseringen innan hon går ut på scenen:
Nästa låt sjungs av Charlotte Pirelli som vann Eurovision 99 med "take me to your heaven", nu heter låten "Hero" och det är precis vad hon är efter att ha varit först på plats vid en otäck bilolycka!

Måste ju ge pluspoäng?

Längtar till Eurovision, är lite smånördig av mig. Hoppas och tro det går väldans bra för Charlotte, även om konceptet solosång av tjej med snygga kläder, maffig scenshow och upptempolåt i bästa poweranda inte funkat de senaste åren. Men det har ju funkat väldans bra det senaste decenniet, så man får hoppas på det bästa. Förra året blev jag ganska förvånad över vinnaren, visst det var en sjukt bra låt, precis som Sibel och Sanna"fulast i schlagersverige men med den bästa rösten" Nielsen's låtar. Men ballader går sällan ända hem i dessa sammanhang... men detgör ju inte monsterrock häller. Vilket är bevis på att det är nya tittare som röstar. Eurovision är nog det ända jag ringer in och röstar på. Vem som vinner Let's Dance eller idol låter jag småtjejer och pensionärer bestämma. men Eurovision är viktiga grejjer!:)
Tror Charlotte kommer top 7 utan att ha hört nån annan låt än Irlands(nån annan som hört den?)... Kvalet ska nog inte vara nåt problem. Hon gör ett väldans bra scenintryck så att startnummer två (som ingen nånsin vunnit med) ska nog inte va problem. Och det är ju bara startnummer 2 i kvalet, får hoppas på en bra lottning till finalen. Lyssna på mig, låter som värsta schlagerexperten.
Haha kom och tänkta på världens bästa filmcitat!!
-Kan han prata? -NEJ han går på playback!  - Livet är en schlager
okej kanske inte världens bästa men väldans roligt iaf...:)

IRLANDS bidrag föresten! Ojojoj, luktar en del ironi där.... ironi brukar belönas med döden i eurovisionsammanhang. Fast lite charmig är den där kalkonen allt.

Besatt av (fluff)book

Kom på att jag glömt att plocka ägg till min (fluff)book på facebook. Shit pommesfrit nu måste jag sätta fart. Måste samla minst 20 om dan nu i nån dag till så får jag en specialkorg till, och då kan jag sälja den i limited editionshopen sen, så jag får guld, så jag kan köpa andra saker....aaaah ge mig ägg!!

Haha vad larvig jag känner mig, men jag älskar min fluffbook!

Bilder

Lite bilder från påskafton hos mormor, med Ludvid som huvudattraktion.



Mormor Eva-Britt och en trött ludvig


Farbror Gustav är bra på det där




Moster Evelinas tuttar är inte lika bra som mamma Thereses



Ett familjeporträtt också:

Mamma Therese och Papa Ari

Bloggkritik

Läste precis en debattartikel om modebloggar, speciellt inriktad på Isabella Löwengrips blondinbella.
Visst kan jag känna att han har rätt i mycket han skriver och att det är bra skrivet. Men måste ändå opponera mig lite, visst tjänar tjejerna sjuka pengar på sina bloggar, klart att det är en drivkraft, jag menar skulle jag tjäna pengar på min blogg skulle jag blogga dygnet runt. Men anledningen att jag bloggar är ju att jag faktiskt tycker att det är kul att dela med sig lite av sitt liv och sina tankar. Och jag gissar på att de flesta börjar på den vägen, även Isabella Löwengrip. Visst fungerar bloggar som ett reklamforum, men det är väl inte värre än att jag siter på Stylesearch.com's forum om skönhet, smink, mode, hårvård... you name it. Skillnaden är ju att bloggar är ett forum för läsaren att få tips och idéer. Jag kan kolla runt lite på modebloggar och forum om jag är ute efter en tex. ny mascara, man vill ju veta vad andra haft för erfarenheter av den. Inte hur företaget retuscherat fram fantastiska fransar i reklamen.

Att sen också vinkla det som att tjejerna bloggar eftersom det skulle vara förskräckligt att skaffa ett riktigt jobb, för 150 år sedan byggde ungdomar vår järnväg blablabla, profesionella fotbollsspelare då? Kan lova att de tjänar betydligt mer på något de tycker är roligt att göra än vad en modebloggare gör. Men det är inte fel? Visst spelar man i allsvenskan kanske man har ett vardagsjobb också.. men nu menar jag typ Zlatan. Om jag skulle kunna tjäna de pengarna på att blogga skulle jag lägga varje minut på det.
Men då finns det dom som säger. Ja men Zlatan är ju en talang som har jobbat väldigt hårt för sin framgång!
Ja, men tror ni att modebloggarna skulle ha så många träffar och tjäna så mycket pengar som de gör om de inte var begåvade och jobbade hårt för det?

Jag har mer glädje av att läsa någons blogg än att se en fotbollsmatch. Men det är ju jag och mina ideal. Jag gillar att shoppa, kanske inte lägger 10 000 i månaden eller slösar, men jag tycker om att hitta fynd, kombinera idéer och stilar. Och för att få min stil att utvecklas måste jag ta del av andras. Precis som småkillarna springer runt på fotbollsplanen och försöker med alla trick som de sett på tv.

Jag kände inte ens till blondinbella.com förns jag en kväll snubblade över en intervju med henne när jag kollade runt efter lite hudvårdstips. Så jag kollade hennes sida och blev faktiskt imponerad av att hon hunnit få så mycket gjort i livet, redan som 17 åring. Hon är en bra förebild för yngre tjejer vad gäller att förverkliga sig själv och nå sina mål. Sen kanske jag kan hålla med om att hon inte ger den bästa förebilden för yngre tjejer vad gäller sitt levende, hon har så mycket som 17åringar normalt sett inte har. Vilket kan leda till snea värderingar hos unga läsare. Jag vet själv när jag började på gymnasiet och man skulle ha märkeskläder. Jag hade aldrig ens varit inne i en butik som sålde märkeskläder. Det var en helt ny värld och jag kände en enorm press på mig själv. Speciellt eftersom jag kom från en fattigare bakgrund än de flesta tjejerna i klassen. Jag kommer ihåg hur jag grät hos mamma för att jag inte tyckte att jag passade in med mina vanliga kläder, men vi hade ju inte råd att gå och köpa en ny arderob på MQ till mig.

Jag kan erkänna att under hela gymnasiet kände jag mig mindre värd eftersom jag nästan aldrig hade råd till nya fina märkeskläder, utan när jag väl kunde köpa nytt var det bara H&M. Det gjorde att jag kände ett större behov av märkeskläder. Kom över ett diorbälte på tradera, kanske inte världens äktaste men när jag hade det på mig kände jag mig nästan bättre än alla andra. Och eftersom jag så länge suktade efter det jag inte kunde få lärde jag mig massor om mode och märken, men nu har jag inte samma behov. Nu handar jag på H&M för att det är snyggt och jag tycker att det är larvigt att köpa likvärdiga kläder på MQ för 3dubbla priset bara för att de är av ett visst märke. Men visst, hittar man något som är tillräckligt speciellt är det värt att betala för. Det är min filosofi.

Visst har jag en Gucciväska, en Louis Vuiton scarf och bag, parfymer från Gucci och Dolce&Gabbana. Men det räcker som lyx för mig. Jag behöver inte ens ha äkta varan, sålänge det är en välgjord replica kan det duga. Iaf vad gäller väskor. Är inte sugen på att lägga lika mycket på en väska som jag gör på hyran!
Jag har hällre en accesoar som är megalyxig, för det får mig att känna mig speciell, det är inte lika vanligt att man ser någon med en likadan väska som jag har som det är att se folk med likadana tröjor från MQ. Herregud, kommer ni ihåg J.Lindeberg tröjorna alla hade? Det är ju så man får kvälvningar! Jag har ett par J.Lindeberg solglasögon som kostade mer än vad tröjorna gjorde. Det fick mig att känna mig coolast på studenten, alla andra hade solglasögon från H&M... Och jag tycker fortfarande att de var värda priset. Inte sett någon med likadana under de 3 åren jag haft dem.

Oj vad långt det här blir.

Men hur som helst verkar hela märkesvaror attityden ändrats något enormt bland ungdomar de senaste åren. Man ser jämt småtjejer på stan som storhandlar dyra kläder och smink. Man undrar lite hur de har råd, eller hur föräldrarna resonerar när de låter sina barn andla sånt. Det är nog kärnan i problemet, inte att de läser modebloggar.

Summa sumarom. Jag tycker att kan man så ska man försörja sig på det man tycker är kul och man är bra på! Vad det än är!

Tack för ordet!

En väldans bra idé!

När jag blir gammal och om jag då skulle finna mig ensam då skulle jag lätt skaffa mig en toyboy! Jag menar man vill ju inte ha en gammal gubbe som luktar surt som riskerar att dö under sexakten... nej nej då blir det lammkött! Haha lite rolig idé med en sån dejtingsajt iaf! Såg det på Aftonbladet och jag tor nog det finns en ganska bra marknad för sånt. Kanske skulle anmäla mormor, hon är ju så ensam... nej då skulle hon få en hjärtatack och döö på kuppen.

Men än så länge klarar jag mig gott med min karl, han är ju bara 22 än så länge... men börjar han bli dement så får vi se hur det blir:P (fast säg inte att jag sagt det!)


Gillade listan med dejtingsajter de hade längst ner på sidan, om man till exempel ville ha tag i en miljonär, hade jag varit singel hade jag nog gått in där! Kanske ska skaffa ett konto åt mamma, jag kan tänka mig att ha en styvpappa som är miljonär faktiskt. Såm länge han ger mig presenter.


Tävling!

Nu utlyser jag min första bloggtävling!

Det är jätteenkelt, kom på ett bra namn till min tårta!

Vinnaren får ett konstverk som jag gjort självl i paint! Vad väntar ni på?!


Här är tårtan:

image108


Bottnar i choklad och banan, med fyllning av grädde, philadelphiaost och banan. Toppat med kanderde valnötter.
Väldigt saftig och god kan jag lova!

Träning och underbara nätter

Har fått världens energikick till att komma i toppform! Tävlingsdansade förr i både Discofreestyle och Hiphop, men slutade vinter 2004 av en hel massa anledningar. Men nu har jag börjat sakna tävlandet(och dansandet) något sjukt mycke, var med Alex häromdan och hon skulle börja igen till hösten så är bra sugen på att slå en signal till min gamla tränare...
Har kört massa discoträning idag, eftersom jag inte dansat på år och dar är min fysik helt åt helvete, så körde massa övningar med handledsvikter, shit vad det änns, man blir medveten om muskler man glömt att man hade! I disco är det jätteviktigt med styrka och explosivitet i rörelserna, så tänkte jag skulle träna upp de "klassiska" discoarmarna med hantlar, det borde ju resultera i att det blir jättelätt och snyggt utan dem sen. Dessutom får man upp styrkan snabbare. Är lite jobbigt att jag inte kan träna mage och rygg pga. min ryggfraktur, halva dansen sitter ju i magen... menmen, står och hoppar runt som en liten kanin för att få upp tempot i benen iaf, en sak i taget tills jag blir bättre. Sen i sommar blir det splithoppsträning ute hos Gustavs mamma, hennes nya karl hade en studsmatta på sitt gamla landställe till sina barn. Så den skulle hem till svärmor Katarina nu till våren(*wiiie*)!
Är så skönt att kunna vara uppe och röra sig igen, tänkte försöka börja med långpromenader imorn igen så jag blir smal också. fan lagt på mig hur mycket som helst, kan inte ha mina gamla kläder. Eller jo men ser ju ut som en falukorv i dem=/

Jag är så lyckligt nu, det är bara så bra! Nästa vecka börjar jag jobba, nu i veckan ska jag dit och prova ut en uniform. Och jag har världens mysigaste pojkvän. Faktiskt.
Natten till igår låg vi och myste i soffan, sen när vi gick o la oss drog han mig tätt intill sig och vi låg o kysstes hur länge som helst och somna i varandras famn, det var bara så underbart. Likadant igår, efter att fått krupp på Tv'n(som nämnts i tidigare inlägg) så plocka han isär den och fixade uttaget så vi kunde koppla in datorn igen, var tydligen lättare än han trott. Fan vad jag älskar händiga karlar! Så satt vi och såg Shark och Dirt till klockan 3, sen låg vi och myste innan vi somna. Underbart!

Nu måste jag övervaka Gustavs taveltillverkning så det inte blir alldeles för galet.

Kommentarer

Alltså det är lite larvig att man blir värsta glad när folk lämnar lite kommentarer:) Men tack alla som tar sig tid att skriva några rader!

Påskafton till ända...äntligen!

Så var man hemma igen, borta bra men hemma bäst. Är något otroligt trött, kändes som jag skulle somna sittandes hos mormor förut. Blev inte bättre av att jag fick min mens mitt upp i allt och mådde illa som en gris. Blä.

Tårtan blev väldans bra, om jag får säga det själv. Men man föräter sig ju gärna vid sådanna hära tillfällen.

Lite läskigt när vi kom hem förut, stod en karl och rökte i trapphuset och när han såg oss närma sig så gick han runt hörnet men när vi öppna dörren så kom han emot oss. Sen gick han efter oss ett par steg tills vi kom fram till trappan, lite läskig sådär, man märkte rätt tydligt att han var påverkad... trodde nästan han skulle följa efter oss och tvinga sig in i lägenheten. gustav tyckte också det var obehagligt, och när en kille gör det då är det verkligen läskigt. Så vi tog och ringde farbror polisen som skulle hämta honom.

Fick bära runt på lilla Ludvig förut också, fast precis när jag skulle ta honom spydde han, det lilla äcklet! Men han är ju söt ändå som tur är. gustav såg ut att trivas med honom i famnen, bara han inte får några dumma idéer.

Nej usch vad dåligt jag mår. Måste nog gå o lägga mig en stund=(

Nicky Hilton

Kollade runt lite och såg en av hennes kollektioner på Sofies Mode, underbara! Vet inte vilken som var snyggast men favoriterna var bild 2,4,5,6,7,8,9.... Ååh så snyggt. Nu vill jag ha en supermodellkropp så jag också kan ha så fina klänningar. Den orangea(bild 5) skulle jag vilja ha på mitt födelsedagskalas.
Jagvilljagvilljagvill!

Publicitet?

Ni vet när kändisar självmant ställer upp på bilder i tex. Aftonbladet, med en tillhörande story. Då är det så att kändisen eller "kändisen" själv ringt till tidningen och erbjudigt sig en del av dennes privatliv. Tänk typ Linda Rosings alla turer med Fadde, altså vem i hela världen bryr sig? Linda Rosing ser ut som en karl, eller iaf en transvestit med sina manliga drag... Hennes problem med kärlek och  minst sagt tonårsliknanade förhållande med  Fadde är ju bara pinsamt,varför vill man dela med sig av sånt? Jo, publicitet.
När Linda Bentzing grät ut gång efter gång om sin romans och sveket från Magnus Hedman (hur länge varade den? 2 veckor?), det är ju också pinsamt. Herregud jag borde berätta om alla pinsamheter jag varit med om, det kanske kan sälja några lösnummer? Älskar hennes schlagerlåtar för de är klockrena partylåtar alla kan sjunga med till, och hennes bakgrundsdansare Mario(från melodifestivalen, tror han hade kilt), honom var jag jättekär i när jag var typ 10-11 och vi var nere i Danmark på Skandinaviska Disco mästerskapen tillsammans med våra lag(WAD/VDC och LDT, det var tider det). Jag sa nog inte mer än hej till honom men han va så cool som bara en kille kan vara när man är i den ålder... aja tillbaka till ämnet! Såna där utbölningar i pressen gör att man tappar en hel del respekt för "kändisarna" men man glömmer ju inte bort dem lika lätt. All reklam är bra reklam?

Well, anledningen att jag skrev det här inlägget är för att nu läste jag att han Måns från Idol och sockersöta Marie Sernholt är ett par o de är så kära att de efter en vecka ihop skyltar för hela världen med bilder tagna av Aftonbladets fotografer. Ja måns har väl inte hörts av sen MQ kampanjen i julas, och Marie vet jag inte när jag hörde något om sist...
Det som känns lite konstigt är ju det att dom verkar vara för bra för att hänga ut sig själva, lite för hög klass för sånt. Om de vill ha publicitet är det ju bättre att bete sig smygigt angående förhållandet. "Vi är bara vänner"-andan ni vet. Då skulle alla tidningar skriva om det och de skulle få massa mer publicitet. Fan jag borde ringa upp dem och säga att jag borde va deras manager!
Någon som har deras nummer?
 Här är en länk till artikeln:
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article2083882.ab

Sexig dans, bra workout inför beach 2008!


Cake with no name.

Okej här är min tårta då!

Kaksmet:
100 g margarin
2,5 dl mjölk
4 dl socker
4 ägg
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver

Smaksättning:
1 mogen banan
4 msk kakao (om man vill kan man ha 100 g smält choklad minst 60% också, det blir lite lyxigare men jag hade ingen hemma)

Fyllning:
3 dl grädde
1 mogen(gärna lite brun i skalet) banan
100-200 g philadelphiaost efter smak och tycke(hade ungefär 150 tror jag)
2 tsk vaniljsocker
ev. socker eller sötningsmedel efter smak och tycke.

Såååå, nu vet ni vad man behöver handla.

Till anvisningarna!

Börja med att smälta smör och hälla i mjölken, gör inget om det blir varmt.
Under tiden det smälter ger du två brödformar till din sambo(har du ingen sambo eller liknande får du göra detta själv) sen ser du till att han smörjer in dem medan du vispar ägg och socker pösigt. Ju längre man vispar desto bättre!



Nu ligger Giza med tassen över nosen och gör snuttljud så det ser ut som hon suger på tummen, så sött! Okej tillbaka till kakan!

Blanda i mjölkblandningen. mät upp mjöl och blanda med bakpulver innan du häller ner det i smeten. Vista tills smeten är slät. (Vad gjorde bagaren när polisen kom? - Smet!)



Häll upp hälften av smeten i en ny bunke. Mosa en banan och blanda ner i den ena bunken, i den andra ska 4 msk kakao tillsättas. Det blir väldigt fint när man vispar chokladsmeten!



Förutsatt att du har pli på din karl bör du nu ha två smorda formar, i dessa två häller du kokos. INTE STRÖBRÖD(eller du kan använda det om du vill), men kokos gör att kakan blir så sjukt mycket saftigare, blir en mjuk rund smak av kokos i kakan. Jag är inget stort fan av kokos men till bröning av form har jag alltid kokos.

I varsinn form fördelas smetarna och skjussas in i ugnen på 175 grader, cirkus 35-45 minuter, håll lite koll när den börjar bli toppig och spricka upp.



Under tiden kakan står i ugnen kan man göra fyllningen.

Vispa grädden hårt, mosa en banan och rör ner tillsammans med övriga ingredienser. Vispa tills grädden är som tjock mjukglass? Äh vet inte ved jag ska jämföra med men den ska vara tjock iaf. Täck över bunken med plastfolie och ställ i kylen.



Låt kakorna bli riktigt kalla, vår balkong är inburad för katternas skull så jag brukar ställa ut dem där. Grädden blir som godast om den får stå över natten så smakerna sätter sig ordentligt, iaf några timmar om man gör kakan lite tidigare än jag gjorde. men som sagt över natten är att rekomendera, då hinner kakorna vila ordentligt också.

Sen skär man helt enkelt ut som tårtbottnar av kakorna, fyller upp ned grädden o garnerar lite som man vill. tänkte ha smält choklad på men får se hur det blir imorn när den ska sättas ihop!

Kvällsbak

Alltså bakning, inte rumpa.

Sitter här med lilla Giza i knät. Precis tagit ut två kakor ur ugnen, kom på ett tårtrecept förut som jag tänkte jag skulle kolla om det funkade i praktiken.

Maten blev helt underbar förut, köpte en färdig bearnaisesås på burk förut, och den är så sjukt god! Och jag som tänkte dra ner på kalorierna... Glömde fota maten när den var upplagd men såhär såg potatisen ut:


Så till min kaka, vet inte vad jag ska döpa den till (om den nu blir god, man vill ju inte ha en äcklig kaka uppdöpt efter sig). När formarna kom ur ugnen påminde de en del om det kvinnliga könsorganet... Så kanske Evelinas Pullbakelse? Fast det kan ju missuppfattas.
Kanske ska anordna en tävling om vad kakan ska heta? Tävlingar på bloggar är ju väldans populärt!

Lägger receptet i ett separat inlägg så alla kan göra min tårta hemma!

Matlagning

Blev en ofrivillig långpromenad förut, tänkte att vi skulle gå upp till ICA och handla för det är nåt sjukt dyrt på konsum hos oss, men de hade tydligen påskstängt... då gick vi till hemköp, samma sak, så då gav vi nästan upp i tron om att allt var stängt men gick ändå ner till konsum. Hederliga konsum hade öppet som vanligt. Det är de där små sakerna i vardagen man blir glad över. Okej det var fyra rader onödig information.

Har precis satt in lite Hasselbackspotatis i ugnen, till det blir det för min del älg och för Gustav(som är såndär vegetarian) blir det nån quornschnizel med mozzarella. Tänkte köpa lammfärs men så blev jag sugen på älg fast det fanns bara fruset. Det var synd. Älg är sjukt gott. Ska beställa hem lite från Gustavs bästa kompis Petter som jagar älg. Men det är ju ett tag kvar tills älgjakten så det här får duga sålänge. Älgälgälg. Älgar är coola.

Har ni sett så gullig?


Någonting till min systeson?


Man blir ju lite sugen på älgkakor.

H&M

Lite fint från Hm.se

Trenchcoaten och denvita skjortklänningen är jag redan ägare av och jag älskar dem. Så skönt med skjortklänningar, känns snyggt men ändå ledigt och sitter jätteskönt.

Den beiga klännningen är i ekologisk bomull, på hemsidan fanns en röd likadan på bild men gick inte att beställa så den kanske är slut? Riktigt snyggt. Är lite svag för klänningar såhär års, kanske märks?:) Jättesmidigt om man känner att man lagt på sig lite för mycket och inte gillar hur jeansen sitter... som fallet är för mig. Så då kan man springa runt i klänning tills man smalnat av och kan köpa nya jeans!

image89




Här är lite accesoarer och badkläder som också föll i smaken. Gillade verkligen lacken men man vet ju att kvalitén inte är den bästa... lite synd. Bikinisen får mig att längta till sommarn, eller ja inte den svenska men kanske den grekiska? Ligga på stranden o sola till vågornas inrullningar över stranden. Promenera längs hamnen i nån liten by och spana in de mysiga tavernorna, ja och självklart äta massa god mat, frukt i solen och spännande medelhavsmat i den ljumma kvällsluften... oj nu drömde jag mig bort lite. Är så underbart att vara utomlands, luften, värmen, kulturen, folket, tempot. fan nu vill jag åka utomlands. Jaja här är bilderna hur som helst!:P

image90

Utvik, sex, droger, kattungar...

...är några ord man kan använda för att piffa upp rubriken om man inte vet vad man ska skriva!

Nu vet jag varför det heter långfredag... hela dagen har varit jätteseg. Är jättesugen på att baka också. Hm.
Nåja satt och kollade efter något spännande att baka och snubblade över lite påskmatsidor, så fick för mig att ikväll ska jag och Gustav äta en (romantisk?) påskmiddag. I vanliga fall äter vi påskmiddag hos mormor i vår familj, men hon börjar bli så gammal och skröplig så det blir väl bara fika där imorn. Var bjudna till Gustavs mormor på middag med typ hela hans släkt, vilket hade varit trevligt. Men vi firade påsk där förra året(shit det var ju en evighet sen och första gången jag träffade alla släktingar), och i julas var vi hos hans ingifta morbror som är präst i Vadstena. Det var riktigt mysigt att fira i en stor prästgård(400kvm eller nåt sånt), Gustav släkt är verkligen jättemysig som håller ihop så mycket, blir verkligen traditionellt. I vår familj är vi i stort sett tvärt om, vi är fyra syskon med varsin sambo(och en bebis), mamma och mormor. Så det blir betydligt mindre sammankomster, speciellt eftersom ena brodern bor i Malmö, systern i Oxelösund och mammas syster med familj lyser med sin frånvaro(vilket är lite synd för jag känner inte ens mina kusiner). Och pappas släkt har jag ingen kontakt med eftersom han inte hade de förns han låg i kistan.

Återkoppling till rubriken, man kan ju inte skriva en sån sak utan att att ha någon återkoppling i texten.
Utvik är ju något vi förknippar med sex, sex är förvisso väldigt trevligt, men en del säljer sex för att ha råd till droger så de orkar fortsätta sälja sin kropp. Dagens visdomsord.

Jag skulle vilja att Giza fick kattungar, dom skulle va baoutasöta!

Här är (Dragonhearts)Giza som bebis

1 vecka - 2 veckor- 3 veckor - 4 veckor -9 veckor
Har ni sett något så sött?

Fredag

Jaha då var det fredag igen då, karln min är ledig så man kan mysa hela dan... om det inte vore för att han var ute med jobbet igårkväll och nu mår som han förtjänar.

Var helt ensam och övergiven hela kvällen igår, tur att man har katterna iaf. Passade på att ta ett långt bad och göra hårinpackning, det är så sköönt! Sen gick jag o la mig i sängen vid typ halv tio, helt slut efter badet sådet var jätteskönt att somna in helt dåsig, sov typ 10 minuter tills nån av katterna bestämde sig för att ha ner en vas med nejlikor i golvet, världens skräll blev det så fick gå upp och torka. För andra gången, tidigare under dan hade nån av dem vält en vas med tulpaner på nattduksbordet(som för övrigt är känsligt mot vatten så jag höll på att få krupp på dem), blir fan tokig på dem med jämna mellanrum. Men sen är dom så söta o gosiga så man kan ju inte va arg på dem!

Gustav var som sagt ute med jobbet igår, han hade tydligen suttit och pratat med en gemensam kompis som han jobbar med(och som är min frisör), hon och hennes kille hade precis gjort slut så de pratade lite om relationer och sånt. När han sen kom hem så tog han knappt av sig ytterkläderna innan han kom o höll om mig jättehårt o sa: Vi kommer väl vara tillsammans jättelänge? Tror du det? Vi har det ju jättebra ihop och jag älskar dig jättemycket, alltså jättejättemycket!
Även om han var rätt full så såg han så sjukt söt ut, han är fan världens underbaraste. Jag är så glad att jag har honom, ibland käns det nästan som att jag inte fattat att vi är ihop för det är för bra... om det nu ligger nån logik i det.

Nä usch nu måste vi ner i tvättstugan igen, tycker inte om att hänga tvätt, man blir så kall om fingrarna.

Ljuvliga ting

Här är lite fina saker som gör varje neccesär glad!

image83

Asos Accesoarer

Titta så fina accesoarer de har på asos.com!

Favoriterna är MiuMiuväskan imitten och YSL väskan i nedre högra hörnet, det är kärlek!

image82

Ellos

Lite fint från ellos.se

image81

La Redoute

Favoriter från laredoute.se

image80

Belysning

Ajusste, igårkväll tog jag lite kort på vår belysning, satte upp en ljusslinga bakom nya bokhyllan, kände att den blev alldeles för mörk på kvällen, så nu har vi ljuspunkter i alla hörn utom tv-sektionen. Tänkte om man skugge göra något coolt sen när vi köpt ny tv, funderade på att sätt anån form av lampa på golvet som lyset upp på väggen, förstår ni vad jag menar? Blir typ som en ljusstrimma från en spotlight, smal och stark nedtill och väker upp på väggen. ÅÅh jag är så dålig på att förklara. Annars kan man kanske sätta nån ljuspunkt bakom tv'n. Något måste vi lista ut tills dess, kände att det var en väldans obalans i rummet igår.

Var svårt att få bra bilder och ställa in kameran men det ger ju en uppfattning iaf:



Blomman i sovrummet kom med där också, fick ärva den av min kära syster som tyckte att den blivit för stor, tycker den gör sig riktigt mysigt i sovrummet när den är upplyst sådär om kvällarna. Som bäddat för romantik haha:)
Bollen som lyser vid kattställningen är jättebra också, den är från ikea och har en dimmer så man själv kan ställa in vilken mysfaktor man vill ha.

Helt sjukt vad viktig belysningen är egentligen. När jag får råd ska jag investera i en riktigt snygg kökslampa, har kollat in två stycken, den som jag främst vill ha koster 1699 och den andra 399, så tror det blir den billigare! om ingen har lust att ge mig den fina i prestent?:D

Här har vi en bild på skönheten:

Sminkning 123.

Tänkte att sminkningen skulle bli värsta extrem men känns inte som det blev så, kanske ingen sminkning man går till jobbet i häller men ändå. Orkade inte lägga en supergrund med concealer och allt sånt där utan körde bara lite slarvigt:)

1. Foundation och puder, använde MaxFactor Lasting Performance 102, löspuder från Yves Rocher.
2. La en grungeyelinger med svart penna och drog ett lager ljus skimrande brun skugga över och under hela ögat, i ögonvrån tog jag en skimrande vit.
3. Med cirkelrörelser la jag en lila, skimrande skugga i utkanten av ögongloben(på själva ögonbenet elelr vad man ska kalla det.
4. För att få en skarpare markering tog jag en brungrå skugga och arbetade in längs ögongloben. Med fingrarna och en bit papper suddade jag kanten så att färgerna gick in i varandra.
5. Blandade eyedust  "Bamboo" med ett guldbrunt glitter från Make Up Store, med en fuktig mindre borste strök jag på det som trekanter över ögat, från mitten och utåt.
6. Tyckte att globmarkeringen behövde ytterligare förstärkning så tog ett tunnt lager svart och lätt glittrande skugga från Isa Dora och applicerade som den lila skuggan.
7. La en rejäl eyeliner, började med att markera ut med ett streck på varsin sida om ögat vinkeln och längden jag ville ha på "flärpen". Sen var det bara att dra streck för streck över ögat tills jag blev nöjd med tjocklek och form.
8. Medan eyelinern fick torka ordentligt fyllde jag i ögonbrynen(ja de är inte ansade på ett tag så det är lite knepigt att få det snyggt:P)
9. Rouge la jag genom att blanda solpuder och rosa rouge med borsten, sen ler jag jättefånigt i spegeln och borstar på bullarna som blir.
10. sist men inte minst böjde jag fransarna och drog på ett lager Masterpiece Max, och så Tadaa!










image73

Haha

Måste bara visa vad jag hittade!

www.cameroid.com

Först ett normalt kort på mig utan smink:


Sen en hel varité av roliga bilder!
image62

Do you love it?

Nytt smink

Städa igenom badrumsskåpet lite lätt och kom framtill att jag måste köpa lite nytt smink, är väldans trött på det jag har. Förr la jag massa pengar på Makeupstores glitter och glimmer, men desto äldre jag blev desto neutralare blev min sminkstil och min sminkbudget blev allt snålare. Men det är ju faktiskt rätt kul att göra en riktigt cool sminkning lite då och då!

Kollade lite trender inför våren, en hel del som faller i smaken, kanske inte oranget läppstift men glittrigt och skimmrande, coola ögonfransar och snygga lack. På tal om lack, har blivit lite larvigt förtjust i nagellack. Fast jag hatar att måla naglarna, de blir så fula när de slits ner sen. När jag börjar på Forex ska jag nog ta och fixa naglarna på salong, känns som man vill ha fina fingrar när man sitter sådär. På önselistan nu står följande färger på lacken: Turkost, svart, mörklila och bubbelgumsrosa. Har ett grått lack som ska va trendigt men vet inte riktigt vart det tagit vägen. Jag har så extremt mycket såntdär som bara ligger huller om buller i mitt smink/hår/assecoar/symaskin/gömma undan/pyssel-skåp:)

Ska ta och sminka mig nu efter de trenderna som låg här
http://www.aftonbladet.se/sofismode/skonhet/article2089932.ab

Förbannade badrum

Vårt badrum är heeelt hemskt!

För det första bor vi i en hyreslägenhet så man kan ju inte gå och köpa ett nytt direkt.

Jag blir bara mer och mer irriterad på hur fult vårt badrum är, låt mig försöka visualisera:
Röd plasmatta i golvet
BEIGE väggmatta med blå cirklar som det är små duttar runt om, med en ful bård med ännu större cirklar/bollar där mattan är skarvad.
I väggmattans bård är det på ett ställe en jättestor spricka, som har varit där sen de "renoverade" badrummet och satte upp mattan juni 2007, runt fönstret hade de slarvat med fastsättningen så det var hål som lät vatten rinna bakom. När vi ringde och sa till om det kom de o la på ett lager silikon.
Vid badkarets ena kortsida sitter ett element, som har rör som går in i väggen(precis som det ska vara) bara det att där har de bara gjort ett stort hål och spacklat igen så det håller på att lossna.
Det är helt sjukt att det faktiskt är en firma som gjort jobbet. Man kan tro att det var dagisbarnen här från gården.

Jag skulle vilja ha vita väggar, vilket de sa att de skulle bli innan lägenheten renoverades så vi kunde flytta in, men icke då. Hade vi haft helvita väggar hade jag bakom badkaret gjort nån form av vinyl på väggen så det typ "växer" upp grässtrån och blommor med smala själkar, svårt att förklara men i mitt huvud är det jättefint. Ha några snygga svarta ramar i sån krusidullig modell, sen gärna turkosa detaljer, om det inte vore för badrumsmattans rösa färg, så röda detaljer hade det väl få blivit.

Funderar på om man ska skriva till aftonbladets inredningsakut så kan de få lösa problemet, orkar inte med badrummet längre, usch. Man blir så oinspirerad.

Sophies Mode...

Jag blir så irriterad på en del saker, på http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2053652.ab kan man rösta på vilken av Sophies outfits är snyggast, problemet är ju bara att det finns inget val om man tycker att hon klär sig jättefult. Vilket jag oftast tycker är fallet, men om jag ska välja av de där så skulle jag ta...hmm.. ettan. Tycker inte om kjolfärgen men hon passade i den. Tycker alltid outfitsen känns så krystade att de måste vara extrema exemplar av det aktuella modet. Men Sophie får pluspoäng eftersom hon ändå verkar ha fötterna kvar på jorden och vågar ta ut svängarna. Om det är nån jag inte tål så är det Ebba von Sydow, hon må klä sig snyggt men man får huvudvärk på hennes uttalanden. Och hon ser faktiskt lite ut som fjorton...

Nä men nu ska inte jag vara sån, en person jag har kommit att älska är Carolina Gynning, henne skulle jag vilja va kompis med! Har aldrig gillat henne men sen efter att ha sett "I huvudet på Gynning" på kanal 5 så är jag helt frälst. Mer Gynning åt folket!


God morgon!

Åh så härligt väder det är ute! Nästan så man vill ta på sig klänning och promenera bort till galleriorna för att hitta ett par snygga solglasögon att glassa runt i!
På tal om solglasögon,hitta ett kort på min mamma från när jag var liten, värsta stilen hade hon med ascoola brillor... vänta ska leta fram den o ta en bild... en sekund bara... o så kameran.... klipp ut bläddra... sådärja!
Tadaa!


Mamma och jag på Mon


Mamma och jag på något annat ställe


Mamma i pappas ungkarlslya

Min mamma var värsta puddingen!

Passade på att ta kort på Lupin också:


Se så fint det blev!

Nu har fotografen och Carin varit här och fotat massa, blev lite halvt repotage om våra katter som ville vara med på alla bilder haha! De tog massa bilder och tyckte det blev jättebra, så får se sen när de kommer i tidningen, jag och Gustav fick vara med på en del bilder också, kändes lite olustigt att låtsas plocka bland kläderna och sånt där men det blev ju "mer liv i bilderna" som fotografen sa då:)

Efteråt tog jag och Carin en fika och hon bad mig sminka henne så hon skulle få lite inspiration till vad hon skulle köpa på stan sen.

Sitter och lyssnar på Sibels låt från melodifestivalen nu, den är sjukt bra, inte en vinnarlåt vaken i melodifestivalen eller eurovision, men som ny toplist låt är den underbar, tror den skulle funka sjukt bra internationellt. Hennes röst och sound är tamefan fantastiskt! Man vill liksom bara sjunga(eller yla) med!:)

Lilla Caroline skulle komma över på en fika lite senare så ska väl hitta på nåt kul att underhålla sig med sålänge, ta lite egobilder kanske?

Här är lite bilder jag tog av lägenheten förut:



Och så ett på Carin med smink:


Och så jag och gustav i köket:

image54


Grapefruit, Ikea och Pimping my Chair

Klockan är 8.25 och jag har precis duschat och nu sitter jag och äter en härlig blodgrape. Det är så jobbigt att komma ur sängen så här tidigt när man har en annan dyngsrytm, men det är faktiskt rätt skönt att gå upp tidigt så man får ut lite mer av dan. I vanliga fall jobbar ju Gustav 13-21.15 så då kanske vi går upp 11 och lägger oss 2-3, inatt kunde jag dock inte sova så somnade framåt fem kanske? Lär bli lite trött idag. Blev så väldans sugen på grapefruit i söndags så jag bad Gustav köpa en på vägen hem, jag tycker inte ens om grape, däremot tänker jag på min framlidna pappa som ALLTID drack grapetonic i bilen. Men då kom jag på att det faktiskt var rätt gott med grape så köpte hem några, ska ju va nyttigt till frukost har jag hört!

Igår målade vi om en stol som tidigare nämt, har inga slutbilder på den eftersom den inte torkat tillräckligt för att sätta på sitsen, tog ingen "före" bild men här är en på lupin och stolen och en när den är målad:


Nu ska jag göra mig vacker så man slipper skämmas på Ikea, hoppas man hittar lite fint där bara!

Lovely Things

Var och storhandla på stan med Alex förut, det var så svårt! När man var tvungen att hitta det perfekta är det så svårt! Men lyckades med en del kap, En rosa löpare från Cervera, båtformad silveraktig skål från samma ställe, två rosa martiniglas till prydnad(och fö att de behövde godkännas av Gustav innan jag köpte fler) från Åhlens, en jäääätte superdupersöt godisskål á la mormor från Lagerhaus, och en hjärtformad kakform från samma ställe.


image37



Hittade även lite annat spännande, lite fler kylskåpsmagneter av sorten vi redan har, underbara lampor som sänglampa, jättesöta koppar som var väldans överprisiga.




Sedan har vi målat om en stol men den kommer det mer bilder på imorn! Är väldans trött nu!

Natti

Inköp!

Åååh är helt uppe i varv, tack vare det här så fick min kära Gustav en kick så nu ska vi fixa iordning lägenheten så mycket som möjligt till på onsdag, *wiiie*

Imorn blir det ikea och min efterlängtade expedit!


Så nu ska jag göra iordning mig och gå på stan med Alex, blir till att köpa massa små söta saker att snygga till med!
Inte bara prylar utan även frukt o grönt som man kan ha i en skål så vi ser nyttiga ut! Eller jag är ju nyttig, oftast, men nyttigare!

Husesyn

Shit pommesfrites alltså vad jag kommer att ha o göra idag!

Min kära vän och tidigare danspartner Carin går numera journalistutbildning i typ Sundsvall, men just nu befinner hon sig på hemmaplan för praktik på, hmm blir säkert fel men jag tror det är Östgöta Correspondenten(aka Corren).
Nåväl, hon ringde och väckte mig förut med en ganska trevlig förfrågan! Det är nämligen så att de varje vecka gör typ nåt inredningsrepotage eller sånt, och nu ville de ha ett yngre par och temat skulle vara rosa. Och eftersom Carin känner sin Evelina så väl vet hon ju att det finns en hel del rosa i min och Gustavs lägenhet så föreslog hon att vi skulle vara med! Erkänn kul! Fast lite prestationsångest har jag kan jag lova, hade tänkt att få jättesnyggt i lägenheten såsmåningom men nu får jag ta de medel jag har och piffa upp den. Jag har ju iaf en utmärkt ursäkt att gå på stan och köpa massa söta rosa saker! Får ringa runt lite och se om nån är ledig så jag kan få lite hjälp:)

Ska bli nedrans kul! *wiiiiie*

Look-A-Like 2



Haha vad kul det här är, får komma tillbaka imorn och göra mer, nu ska jag se på film med min käresta som äntligen hittat hem!

Look-A-Like

Blev lite inspirerad av kära Carolines blogg, rotade fram de här gamla bilderna! Enjoy!


Dålig tv

Åh jag hatar när det är så dåliga grejer på tv'n!

Sen att vi har världens mest mobbade tv som ska skrotas snarast möjligt gör inte saken bättre, i vanliga fall kan man se på film från datorn men nu har uttaget som datasladden sitter i bestämt sig för att lägga av. Vilket också betyder att man inte kan spela playstation eller se på dvd från playstationet.... men det gör ju inget för det är nog sönder ändå, det går lätt så när ens käresta ska pilla för mycke på det...

Kanske ska nämna att jag är tillfälligt handikappad och kan mest ligga till sängs o se på tv pga. en ryggfraktur. Så förstå mitt problem!

Bättre TV till svenska folket!

Designing

Tänkte ju att det är ju viktigt att man sätter sin egen stil på bloggen, det är ju typ halva nöjet! Har en väldans bra bas nu bara lite småsaker som ska fixas till, vad tycks?

Karln min har ännu inte kommit hem, "jag fiskar till typ två o sen åker jag hem så fort som möjligt!"....mm, det brukar heta så!

Längtar tills jag börjar jobba igen och kan göra iordning vardagsrummet. Ska skaffa en vit expedithylla från ikea, och på den ska en svart stor lampa få trona tillsammans med nån cool form av tavlor. har haftlite funderingar på att göra skrivor stora som LP-fodral i vitt eller svart och limma på godis, svarta "gramofonskivor" (ni vet de där lakritsarna) på en och geléhjärtan på en annan sen måste jag komma på nåt roligt till den tredje. Låter säkert jättetöntigt men tror det kan blir riktigt coolt! Får försöka göra en ritning i photoshop sen som jag kan posta. vardagsrummet ska bli väldans vitt när vi är klara, med svarta och rosa accenter, jag ääälskar rosa! Sen är jag ute efter Iron Maiden LP-fodral till hallen, där har jag en väldans skön grej på gång, lite soft grönt och naturligt möter färgstark hårdrock i en mysig harmoni. Ja det blir ju så när man bor med en karl som lyssnar på den typen av musik, det ska ju synas vilka som bor där i inredningen!

Såhär ser vardagsrummet ut nu på ett ungefär:


Har inga direkta bilder på hur andra änden ser ut men det är inte så mycket där, en jättestor kattställning och ett temporärt avlastningsbord vi använder som snackbord på fester/att ställa pynt på/lägga saker som vi inte orkar städa bort på:)

Börja blogga

Kom på att jag hade den här gamla bloggen kvar så raderade alla gamla inlägg, usch vill inte bli påmind om mitt naiva jag som börjjade skriva den för 2 år sen!

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om än, vardagsbetraktelser kanske? Jo det blir väl så, ibland har man ett väldans behov av att bara skriva av sig!

Nu sitter jag o väntar på att min kära sambo Gustav ska komma hem, han har varit ute hos sin mor som bor i skogen och fiskat hela helgen, så nu ska jag väl slippa tjat om fiske i några dar iaf!

Så vem är jag då? Anna Evelina Cecilia Gustavsdotter Lindwall är jag döpt till men är mest känd som Evelina. Bor med min sambo Gustav och våra två katter, lurvbollen Lupin och prinsessburman Giza, i centrala Norrköping. Har en trea på 72 kvm som vi pular med för att få iordning såsmåningom när pengar och tid räcker till. Jag är väldigt inredningsintresserad och har massa idéer om hur jag vill ha lägenheten men tydligen så lever vi i demokrati så Gustav ska alltid ha nåt att säga till om. För övrigt så har jag precis fått ett nytt jobb, börjar 1 april på Forex där jag ska bli inskolad till banksäljare eller vad man ska säga! Ska bli väldans kul och jag längtar verkligen dit! Förr i världen tävlingsdansade jag i både hiphop och disco freestyle, men tid och pengar har man inte alltid så slutade med sånt helt och hålet under sista året på gymnasiet. På tal om gymnasiet så gick jag på Kungsgård Samhäll Ekonomi, väldans tråkig linje men jag visste inte bättre när jag skulle välja i nian så så fick det bli! Dans är något som jag älskar även om jag inte utövar det längre, men jag kan fortfarande lite coola saker som att gå ner i split och så! Sug på den! Haha well nu vet ni det man behöver veta om mig, resten kommer nog att komma fram i kommande blogginlägg, ska börja blogga seriöst nu en gång för alla!

Här är en bild på mig så ni får lite humm om vet jag är:

Världens hemmafru!:P