Greetings from Soupville

Sådärja, då var man igång på riktigt. Fan vad bra!

Blev en långpromenad med Zion istället för gymmet imorse, Frida behövde sova ut och Zion är tjock så jag tyckte att det var bättre att han fick röra på sig ordentligt, jag hade ju best gått på bandet på gymmet ändå!

Än då länge är jag uppe i 250-300kcal idag. Blir väl ungefär lika mycket till, har ju "råd" med lite extra eftersom jag ändå tränar en del. Är man kontorsråtta och bara sitter i soffan ledig tid så skulle man väl ligga straxt under 500kcal på en heldag.

Kör varannandag nu, dags att gå in för det ordentligt! Viktigt är att man inte tar igen sig de dagar man äter utan försöker hålla sig på 2000-2500kcal nyttig mat. Sitter man och vräker i sig chips och pizza för att man "får" äta den dagen så förstörs ju hela poängen. Tanken är att man på veckobasis ligger efter i sitt kaloriintag och på så sätt går ner i vikt, man håller en jämnare förbränning när man äter varannan dag eftersom kroppen inte ställer in sig på svält som den gör om man kör lågkalori varje dag. Har 16 dagar på mig att fräscha upp mig lite för stranden så det kommer bli att träna hårt och hålla koll på allt som går in i munnen!
De dagar jag äter kommer jag att köra mycket grönsaker och protein, de dagar jag dietar blir det soppa, keso och magra grönsaker. Har ju testat detta förut och vet att det funkar! Känns bra!

Nu har jag ätit min lunch, champinjonsoppa och två finncrisp med vardera 2 tsk minikeso på, hunden ska få kissa lite sen är det tillbaka till jobbet!


Signing out.

Blev 30min kondition följt av rygg, axlar och mage. Trodde jag skulle kräkas av ansträngningen till sist haha, som det ska vara! Blev en stund i bastun efteråt också. Hur skönt som helst, tog en sväng via Meddo och la mig 10 min i solariet också. Bra avrundning på veckan sådär!
Köket kommer bli supermysigt! Målarfärg imorgon!

Har legat o degat på soffan en stund nu med en blåbärsproteinshake, spetsad med lite frusna blåbär och yoghurt, usch jag börjar bli mäkta trött på den där nu. Får bli choklad resten av veckan! Kanske skulle köpa lite proteinbars också, blir ju så mycket med en stor shake! Mumsade i mig lite finncrips med färskost och en blodgrape också, mums! Känner mig duktig, inget onyttigt idag!

Planen för veckan som kommer:
Lowcal imorn, gymmet kl 7 och ev. en sväng på kvällen också.
Vanlig kost tisdag, kondition på kvällen
Lowcal och spinning onsdag
Vanlig dag och vila torsdag
Lowcal och kondition + gym fredag
Dop och kalas på lördag:D
Lowcal och långpromenad på söndag, gym, bastu och solarie!

Vi får väl se hur det går men jag känner mig pepp!:D

Extreme home-styling!

Iiih, nu har vi fuffens för oss! Ni som såg att vi checka in på Byggmax på FB förut kanske kan gissa att det har nåt ordentligt på gång!

Man kan säga att vi tröttnat på fuskjobbet som gjordes med väggen i köket innan vi flytta in. Nu jävlar!

Kommer nog ta sin lilla stund men förhoppningsvis kan jag slänga upp resultatet om nån dag. Måste scouta Myrorna och divere affärer i jakt på lite coola accesoarer bara. Iiihhihi!

Drar till gymmet om en timme, känns bra!

Too much information

Ojojoj, jag börjar inse vilket projekt vi gett oss in på! Haha! Men underbart!

Har iaf lagt upp början och slutet:

2 nätter i Bangkok, inrikesflyg till Phuket, kolla om vi kan hitta nån bra djuphavsfiske-utflykt där. Sen buss till Krabi, klättring i Railey, efter det ska vi hinna med alla turistfällor, Phi-Phi-öarna, The Beach-ön, Koh Lanta för dykning. Sen när det börjatr närma sig månadsskiftet till April drar vi upp mot Surat Thani, över till Koh Phagnan för BlackMoon-party, känns ju som man måste uppleva det. Först var det Fullmoon-party, nu finns Black och Half också så oavsett när man reser kan man i stort sett timea in ett besök på denna fest full av neon och trance. Inte riktigt min grej egentligen men kul att ha provat på. Ungefär som Berghain i Berlin, helt stört men kul att ha sett det, skulle nog kunna åka dit igen, men då sova halva dan innan och komma lite senare... vi gick ju hem när vi var slutkörda kl 3 på morgonen, då kom de flesta haha:D

BlackMoon infaller 3 April, så om vi festar hela natten, hämtar upp våra prylar på hotellet, sen kl 7.15 går en färja via Koh Samui och sen vidare till fastlandet och Surat Thani igen, där går ett flyg till Bangkok och vi är framme straxt efter lunch. Då har vi några nätter där för shopping och sightseeing innan vi åker hem. Schyrrans! Kan ju sova ruset av sig under färden, checka in på ett hotell, ta det lite lungt och sen ut i vimlet!

Låter som en bra plan nu men vi får väl se hur det blir:D

Nu ligger Gustav o skriker i soffan till skidgrejset på tv'n.

Har läst spaltmeter efter spaltmeter om allt från tåg, flyg, båtar, utflykter, mat, you name it. Ska bli SÅ kul! Hitta en utflyktsgrej med rafting och elefanttrekking, sen vill vi ju upp till Tigertemplet, men vi måste ha lite tid över till sol och bad:D

Så skönt att veta att vi bara har våra ryggsäckar också. Det är sån frihetskänsla!

Studytime

Sådärja, efter en minst sagt omtumlande natt tänkte jag sätta mig och göra lite efterforskningar och kolla lite på en färdväg i Thailand!

Nattens bravade bestod av att en underbar liten katt hade enr en glastallrik i golvet så att vi vaknade helt chockade av ljudet, sen kunde vi knappt somna om, drömde jättekonstiga och jobbiga drömmar. Var på en camping vid en kinesisk marknad i Rumänien, av nån anledning hade vi alla djur med oss, det var totalt kaos och katterna försvann, hittade Giza i ett djurmarknadsstånd där hon satt och mumsade på en typ hamster. När vi väl var hemma i Sverige igen märkte vi att vi hade tagit fel katt med oss hem och att det inte var Giza... jag hade panik och storböla!
Haha, känns som jag varit ute o festat hela natten, hjärnan har gått på högvarv!

Fixa lite med Thailandresan nu då, slänga in hunden i bilen sen och dra ut till Vrinnevi på promenad lite senare, ska nog ta o gå o sola lite också. Gymmet ikväll med Frida!

Lördagsfrosseri



Inte nog med att vi åt pankakor till frukost, blev supergoda vegeburgare till kvällsmat! Burgare från hälsans kök, massa ost, rödlök, grönsaker, stark senap, Johnny's hamburgerdressing och Max-bröd, man tackar. Serverade med ugnsstekta grönsaker marinerade i massa vitlök och örter. Stört gott! Hade även lite linsröra kvar från gårdagens frosseri som fick sätta livet till nu, mumma. Fy fan jag bara känner hur kilona hopar sig! Haha, jag är såå klen just nu. Men jag har faktiskt haft mens och då är man lite extra svag för frestelser! Som de där ostbågarna som slank ner till efterrätt. Oj gud vad jag skäms.

Imorgon ska här motioneras. Kanske skulle dra till Ågelsjön och dra runt ett varv? Blir en sväng till Sats kan jag lova också. Har brutal ångest över bikiniformen. Kan nån komma och sparka mig i arslet? Blir så trött på mig själv. Jag var ju värsta duktig förra våren, och våren innan dess. Jag är alltid som duktigast på våren. Varför inte i år? Måste bestämma med Frida imorn, annars blir det inte av kan jag lova. Baah. Jag måste komma i mina fina aprikosa jeans!


Även katterna fick lyxmiddag idag
Nån "Gourmet tonfisk mousse", kittla dödsskönt i kistan!


Första hotellet bokat!






Sådärja! Nu kunde vi äntligen enas om ett hotell till våra första nätter i thailand! Haha, men det finns ju så mycket att välja på! Blev ett litet härligt butique hotell i Chinatown, Shanghai Mansion hette det och hade fått jättebra betyg. Dessutom kom vi över ett rea-pris på 339kr per natt inkl. frukost som enligt recension skulle vara överdådig, hoppas det stämmer! Ord. pris låg på 1900.- för detta rum så man får tacka! Vi hade trådlöst gratis internet, snygga rum, bra utgångsläge och bra frukost som kriterier. Hade varit trevligt med en pool också men det kommer vi ändå inte ha tid med, stannar ju bara 2 nätter och har fullt upp med att shoppa det vi behöver till resan så kände att vi kunde välja bort pool!

EFter två nätter i denna fantastiska miljö får vi se vart äventyret tar oss. Men vi siktar på AoNang... ska kolla lite hur vädret är där nere nu, men jag är sjukt sugen på Koh Chang... ligger ju åt helt andra hållet men ändå!

Åååh mindre än 3 veckor kvar! Förstår ni??? Just nu om tre veckor är vi typ o tokshoppar, äter massa exotisk frukt och annat mumsigt! Woho!

I'm so happiiee I could Diie!


Skönt att vi har en bättre kamera nu än i italien, slippa fläckar på bilderna haha:D

In vino veritas - mina älskarinnor






Yellow Tail från föga förvånande Australien avnjöt vi igår, var första gången jag köpte hem det men det lär bli fler, hade en skön strävhet och lite skarp smak. Cabernet Merlot blandningen har jag börjat gilla senaste tiden, funkar till det mesta!

Gnarly Head är en fruktig och mustig Zinfandel, passar gräddig och örtig mat, eller lite extra kyld framför tv'n med sin älskare:D Köper hem den rätt ofta, Gustav som inte är så förtjust i rött är en riktig sucker för den här och beställer den ofta på Salige Munken när vi är där!

Trivento är argentinskt och det var jätte längesen jag drack det men jag har för mig att det var supergott, haha, var tvungen att hugga en flaska sist jag var på systemet för att se om det var den jag gillade. Åh det är så störande, köpte hem typ 5 olika flaskor i November och en av dem var helt stört god men jag kommer inte ihåg vilken det var, så nu provar jag mig fram för att hitta rätt! Kan vara denna! Får öppna snart och se!

För övrigt hittar vi dessa tre donnor i hyllan:


Den vita har vi fått och ska vara jättebra, rosébubblet köpte jag för att det var så otroligt fin etikett och den skulle utgå från sortimentet:/

Sen har vi ju en flaska Gula Änkan, sparad till ett speciellt tillfälle... kanske blir att knäcka den om alla dessa hemliga saker jag varit med om nu går igenom! Hoppashoppas!

Saturday brunch





En flådig brunch var precis vad vi behövde denna sista lördag i februari! Sov som små grisar långt in på förmiddagen tills min kära kollega Gosia ringde och väckte mig, i samma veva ringde Gustavs jobb på hans telefon. Så nu har vi jobbat lite idag också! Ställde mig och gjorde mina favoritpankakor, vispade grädde och skar upp massa frukt och grönt, dukade upp i vardagsrummet och kröp ner under täcket med G i soffan, mumsade i oss och såg på CSI. Myyys!

Receptet på kakorna är följande:

2msk smält/flytande smör
1 ägg
Blanda ihop dessa fort om smöret är varmt så ägget inte stelnar!

Blanda sedan ner:

1½dl vetemjöl special
1dl dinkelmjöl
2tsk bakpulver
2dl mjölk
½dl creme fraische
2 mosade ekologiska bananer
1msk socker

Vispa ordentligt så att det inte blir några mjölklumpar!

Bästa sättet att grädda dem är med gjutjärnspanna tycker jag, man kan nog ha plättlägg också, de blir bäst värme i om det är järnpanna! Smöra lite, jag kör på 4'an på spisen, häll långsamt upp ½-1dl smet i pannan så den inte rinner ut för mycket. När det bildats lite bubblor och kakan "satt" sig lite vänder man på den och gräddar andra sidan en stund! De ska vara lite tjocka och typ 10cm i diameter, american style!

Jag hade lite allt möjligt till, hallon, äpple-och apelsinbitar, blåbärssylt, grädde och lite gräddglass. Ja men det är ju lördag!:D







Banan-diet





Zion har ju gått upp något frukansvärt i vikt sen sin kastrering, men nu har han tagit tag i sitt liv och börjat med banandieten! Än så länge går det väl sådär, han försökte stjäla en hel glassbytta från vardagsrumsbordet när vi åt brunch förut. Lite sneaky smög han fram, med långsamma rörelser naffsa han tag i ena kanten på byttan och drog sakta...saaaktaa... Men attans att morsan är så observant, blev ingen glass till hunden där inte!
Men man förstår honom, jobbigt att banta ju!

Fredagsmys

Laddar med diverse tilltugg, ska snart slänga mig i soffan med kärleken och alla djur, se på film och gotta mig!

Good friday everyone!

Full rollin'

Hinner inte blogga, baah.

Menmen jag pumpar upp ett litet inlägg imellan tuggorna såhär på lunchen!

Hade en helt underbar kväll med min alldeles egna Gustav igår, men innan dess var det kaos. Systemfail på jobbet - datorerna kom typ i trotsåldern, tekniker Evelina fick krypa in i serverskåpet och försöka få rätt på grejjerna med en supportkille i telefonen, fatta typ noll. Hem och fixa, dra och storhandla, mötte en typ 18-årig tjej vars bil hade gett upp totalt på henne mitt ute i industriområdet där vi parkar. Stackarn, hade med mig min hjälpstartare till batteriet så vi försökte med det men det funka inte, lät som det satt ett skitförbannad hackspett i motorn så kunde inte göra så mycket. Kände mig skittaskig när jag åkte vidare sen när vi insett att det inte går att göra något, och inte kunde vi rubba bilen heller *tumme upp*

Hur skönt som helst att glida in på Manesa staxt innan 21.30! Inte så mycket människor, bara sådär lungt och skönt, dämpad belysning, mjuk musik i bakgrunden. Beställde in typ 6-7 rätter, satt och plockade i världens godaste kalamares, dippade brödbitar i diverse röror, njöt av stark ost och mustigt vin. Underbart!

Ååh, drömmer mig tillbaka, tänk om man kunde gå ut o äta så jämt! Tapas är ju för underbart!

Men icke, nu har jag 5 timmar kvar att jobba, sen ska vi dra till Gustavs mor... tror jag. Vet inte vad de bestämt.
Blir lite tårta på jobbet när jag kommer tillbaka, chefen skämmer bort oss idag! Med gul tårta, givetvis;)





Världens bästa kamera...
hmm.

Welcome to my pharmacy


Storhandlade lite häromdan för att ladda upp inför våren! Allt utom MittVal-tabletterna köpte jag på Life.
Hårform ska hjälpa hår och naglar att bli starkare, skadar ju aldrig, naglarna faller ju av som fnöske! Att jobba med pengar torkar ju ut dem jättemycket så de är inte vackra, dessutom har man konstant trycksvärta under dem så det ser ut som man inte tvättat händerna på 3 veckor. Inte för att tabletterna hjälper så mycket mot det men ändå... Har använt dessa förut och nog tyckt att de fungerat men sen vet ni hur det är, man glömmer bort att köpa nya när de är slut och sen blir det aldrig av...



Jag har alltid varit en stor skeptiker till allt vad brun-piller är, men jag är villig att prova allt en gång! Läste att det kan hjälpa oss hopplöst bleka människor även med den vanliga solen! Man ska tydligen käka dessa i en månad innan man åker på semester för då bygger kroppen upp ämnet i huden ordentligt sen när man solar så blir man lättare brun/mindre röd. Men man ska fortfarande ha solskyddsfaktor! Ajabaja på alla som inte har det! Hursomhelst, ni som känner mig vet ju att jag är typ selleriblek större delen av året, när jag varit på cykelsemester i 4 veckor ser jag ut som en blandning av bränskadeoffer och ljus O'boy. Så jag är jävligt villig att testa detta! Speciellt nu när vi ska till Thailand och bränna sönder oss:D




Omega-3 behöver man inte ens presentera, det är väl ingen som inte vet hur fantastiskt det är? Jo kanske om man bott under en sten de senaste sju åren att man missat all propaganda! De här är tyvärr ganska låga i sin halt, 35% som ni ser, men det var de enda de hade med fiskgelatin så jag får köra 4 kapslar om dan. Ska ni köpa och är köttätare så ta några med minst 60% och ta två om dan! Blev lite hastigt och lustigt men orkade inte beställa utan få hem det så fort som möjligt, men nästa omgång ska jag beställa från Gymgrossisten. De har riktiga grejer!




 

Sen har ni mina eviga följeslagare, MittVal Vegetarian. Proppade med järn och B12, superviktigt om man inte äter kött! Men även för andra, jag märker direkt om jag slarvar med dessa, blir trött o hängig eftersom jag får i mig dåligt med järn. Finns massa olika varianter på dessa tabletter, typ kvinna, sport, 55+, you name it. Men jag kan verkligen rekomendera att man får i sig något sånt varje dag! De här tabletterna tar jag på kvällen, alla andra på morgonen, eftersom koffeinet i morgonkaffet hämmar upptagningen av järn!

 

 

 


This ain't my flavour

Känner mig hängig idag faktiskt, tänk om man kunde få ligga i morgonrocken på soffan hela dagen... mmm. Men som ni vet är jag ju arbetsnarkoman så det blir inget med den saken! Tänk vad skönt när man bli pensionär, då skulle jag sova några timmar till, sen äta en dunderfrukost på vår inglasade veranda, blogga lite om mina barnbarn, ta en skogspromenad och sen ställa mig och baka bullar. Sen självklart blogga om bullbaket!

Men nu är jag ung och viril så jag ska spärra in mig på ett kontor 8 timmar, andas återanvänd luft och dricka kaffe med kalkavlagringar. Kanske räkna lite pengar, skicka lite mail, bråka med systemen som ger upp hela tiden.

Mot Sherwoodskogen!




Zink - för den trendmedvetne

Fick höra av tjejen på Life att Zink är den nya  "innegrejjen" - zink är bra mot allt helt plötsligt!

Kommer ni ihåg äppelcidervinäger-hetsen? Detta kommer vara den ny it-grejen! Haha! Fyllde famnen med diverse produkter, bland annat sånna piller som ska hjälpa en att bli brun, och de hade Zink i sig så jag är ju otroligt trendig!

Glömde vattenflaskan hemma när jag gick till gymmet förut så var tvungen att köpa nån dricka där så jag kunde ha en flaska till spinningen, fick syn på den där jättefjantiga drickan som jag lovat mig själv att aldrig köpa: Vitamin Well. Okej jag är körd på massa tillskott, men att ta 25kr betalt för en flaska som i stort sett är lite saft med en upplöst vitamintablett...? Hmmm... Jaja, var ju tvungen att ha något, så haffade Defence med vitamin C + Zink. Förstår ni hur trendig jag är?! Skitgott med lite citron o fläder... men som sagt, saft och en vitamintablett...

Blir en guidad tur i mitt hemapotek inom ett snart inlägg, men nu ska jag lägga mig på soffan! Har kokat sparrissoppa (från pulver... gud vad jag skäms), skurit upp massa grönsaker och ställt fram lite knäcke och ost. Mums! Till det blir det Gossip Girl!

Pumpa lite Zink!


Känn dig unik

http://www.feelunique.com/


Denna sida tipsade min gamle frisör och vän Emma om, har glidit runt där nu och bestämt mig för att lägga in en megaorder med Redkenprodukter! Såg även på min Beutyplanet-banner på sidan här att de kör specialpris på redken nu, men de hade bara schampo och balsam, jag är jävligt sugen på alla andra grejer, som ska skydda och bygga upp håret. har bestämt mig för att ta mig i kragen, toppa håret lite nu innan Thailand. Sen fixa det innan vi åker hem eller straxt efteråt, klippa av en 5-10cm och slinga upp det, sen sköta om det som det vore ömtåligt silke! Det är ju inte så svårt egentligen, men man är ju bekväm av sig!


Kan tipsa om nån annan tänkte använda sig av denna sida är att när ni visar priserna använder er av GBP som standardvaluta, då när man betalar med kortet räknas det om till svenska kronor över visas/mastercards-kurs och blir på så sätt billigast. Visar man priser i Svenska kronor räknar sidan ut från pund till kronor över en egen lite högre kurs, sen drar man pund från kortet som görs om till kronor så på en stor order gör det några tjugor i skillnad kan jag lova!

Räknar man på den elektroniska kursen kostar balsamet till ex. 11GBP=115.5SEK, väljer man SEK på sidan visar den ett pris på 146.30SEK.

Kolla alltid vilket land företaget har sitt säte när man beställer utomands ifrån!




Work it - faster stronger

Blev 10 min crosstrainer följt av 20 min löpband igår, sen körde jag lower back, mage och bicep. Käka soppa, en halv proteinshake och lite finncrisp med keso till kvällsmat. Nu ska här rippas! Dagens frukost var en tallrik grönsaker, två stekta ägg och lite majonäs. Kaffe på det som vanligt, har en banan till mellanmål, lunch blir nog proteinshake och wasa sportknäcke med ost och grönsaker.

Ikväll käkar jag på jobbet så då blir det säkert feta mackor från Sandys, får se om jag kan låta bli och käka nån soppa när jag kommer hem istället. Men de är ju för jävla goda... om inte annat kan man ju spara mackan till lunch imorn. Jag vill ju helst dra ner kalorierna på sista måltiden för den ligger ju bara o jäser över natten, så lätt om man fuskat med maten på dagen att man äter för mycket på kvällen, så bättre att äta ordentligt till frukost och lunch och sen hålla igen på kvällsmaten. Måste boosta upp med protein nu, har nästan slutat äta fisk så går ju miste om en del protein där, men jag har ju mina shakear. Igår tog jag blåbärsshake och hällde i lite tinade hallon. Mmmmmmmmmmmmmmmumma.


Använder Fairings Complete Protein-3, den är gjord för att efterlikna modersmjölk i proteinsammansättningen, på så sätt tar vi mer effektivt upp proteinet. Den är jättelättblandad och jag behöver inte ens ha gallret i shakern, smakar bra, även om man är lite less på den efter en cykelsemester! Blåbär och choklad har jag hemma, men jag tror det finns jordgubb och vaniljsmak också. Och som sagt man kan ju köra i lite färska/upptinade bär - se bara till att de inte är sockrade! Så får man lite extra smak! Man kan ju köra ner lite frusna bär och is i mixern och blanda ut i sin shake så smakar det som milkshake, underbart på sommaren!


Ska ta och ladda upp mitt lilla apotek nu i dagarna, blir nya Omega-3, hår&nagelstärkare, fylla på med protein och sen tänkte jag prova sånna tabletter med karoten som ska hjälpa till med solbrännan. Jag tar all hjälp jag kan få på den fronten!
Peder trodde inte på att sånna funka så för att motbevisa sin polare som trodde på det tröck han i sig en veckas förbrukning på en gång, dagen efter var han helt orange haha! Jag tänkte köra rekomenderad dos faktiskt... orange är inte riktigt min kopp te!

Veckans träning:
- Halvmil på cykeln framför tv'n ikväll.
- Spinning+Core och kanske lite till imorgon
- Kondition + gym torsdag
- Skogspromenad med Zion på lördag
- Kondition + gym söndag kväll, avrundat med bastu!
Låter som en bra plan!




Can you feel him?

Känner mig lite ambivalent just nu. Visst hormonerna spelar ju säkert in, man är ju kvinna/tjej/ung dam. Har varit lite väl mycket motgångar sista tiden. Djävulen måste vara nära nu. Tåget från Stockholm blev försenat, bilen starta inte, mina jeans är för små, varje gång jag knäcker ägg får jag skal med, tappa min kiwi på golvet, jag låste mig ute... men tydligast av allt: jag tog en kundbeställning och slog ut på miniräknaren hur mycket baht han skulle få; 66.666. Som sagt.

Till på köpet hade jag ju mitt livs viktigaste intervju i fredags, under rådande omständigheter kan den ju bara inte gått bra. Skit. Jag ville verkligen men jag var på tok för speedad. Jag måste skaffa valium eller nåt.

Häromveckan var allt precis tvärtom, knäckte fyra ägg på raken utan att ett enda gram skal kom med i pannan, tappade smöret på golvet men det landade på pappret, gjorde beställning på jobbet som började med 777... det bara rullade på, i samma veva hade jag ju första samtalet ang. det jag var på i fredags och då gick det ju uppenbarligen superbra.

Nu är jag övertygad. Djävulen är i närheten. Säkert för att jag slarvat med kosten och gymmet. Men nu blir det andra bullar jag lovar!



The monthly deamons

Hoppsan Kerstin. Lite väl tidigt va? Menmen. Har ju som alltid sömnstörningar första natten, inatt inget undantag. Problemet är att jag ligger halvsovandes och flänger runt i smärta i en halvtimme innan jag vaknar ordentligt och har mina sinnen i fullt bruk att göra något. Men jag har kommit på en supermetod! Förr tog jag en värktablett, gick upp och vankade runt i lägenheten för jag inte kunde ligga still på grund av smärtan, kunde förstöra en hel natt:/ Nu tar jag en värktabett och lägger mig på spikmattan. Somnar som en stock på 2 sekunder! Helt stört, okej jag somnar ofta på den annars också men just vid de här tillfällena hinner jag knappt lägga mig till rätta innan jag snarkar. Vaknar efter ett tag utan smärta och kan dra bort spikmattan och sen somna om igen. Som en liten gris!

Så alla ni som lider av sån sjuk mensvärk, prova detta, jag skulle inte överleva utan.


Nu blir det att pumpa lite järn de närmsta dagarna, ååh tänk om det vore sommar, då hade jag sprungit och köpt mig jordgubbar och ätit en hel skål av dem!

Restipset: An Idiot Abroad

Jag och G har pratat lite om att resa till alla underverk. Vi missade pyramiderna i Egypten men dit kan jag åka igen! Men nu går det iaf ett brittiskt reseprogram på SVT - och inte vilket som helst. Utan man har helt sonika tagit en tvättäkta britt, han har typ aldrig rest utanför landet, tycker att allt annorlunda är konstigt, han är dessutom störtskön!

Hans polare säger: Du ska få åka och besöka världens underverk!
Vad de menar: Nu jävlar ska vi plåga dig!

Brittisk humor på topp, ett helt nytt sätt att göra reseprogam! Jag kissar nästan ner mig av skratt när jag ser det haha! Vet inte när det går men man kan kolla via svtplay.se En Idiot På Resa.





Bland annat får han bo hos beduiner som bjuder honom på gryta kokt på hela gethuvuden som de serverar jättefint enligt deras tradition... men för oss nordbor är det rätt magstarkt.
I Indien åker han på nån festival med massa yogamästare, som utför se mest avancerade movesen helt nakna. Ingenting lämnat till fantasin där inte!

Brake my bones

Denna vecka kommer bli hård. Har typ 8 timmar inplanerad övertid. Kul. Möte till 21 en kväll och hoppa in extra i helgen, lär vara mäkta trött på söndag kan jag lova. Ska jobba järnet på gymmet också, nu jävlar ska jag i mina sommarkläder igen. Jag o Frida ska dit ikväll, svetten ska forsa!

Men man ska känna att man lever!

Ut med hunden nu!

Hjärterum & stjärterum

Hemma hos oss är det alltid fullt pådrag vid läggdags. Giza sovar hela dagarna och får världens energikick när hon märker att vi ska sova - flyger runt i hela lägenheten och välter saker, Zion springer runt benen på oss när vi borstar tänderna och går fram och tillbaka till sovrummet för att fylla vattenflaskor o sånt, Lupin sitter vid balkongdörren och skriker att han vill gå ut.

Men så fort vi väl lagt oss kommer alla tre smygandes, Zion försöker få plats mellan mig och Gustav. Lupin försöker smita upp till mig utan att hunden ser det och Giza visar ingen hänsyn utan spatserar lite som hon själv vill över både oss och hunden. Samma veva varje kväll. Jättemysigt.

Inatt vaknade jag av att jag låg helt konstigt med huvudet nedanför kudden, så skulle lägga mig till rätta. Men kudden var hård o knölig... och rörde på sig... wtf? i mitt halvt groggia tillstång tände jag lampan. Minsnn ja, där låg två katter och hade det kungligt. Jaja, bara o ta en annan kudde då. Bry er inte om lilla mig...

Imorse när Gustav gått upp var Zion snabb med att ta hans plats i sängen och trycka sig nära mig, myspys, låg lite sked och klia honom på nosen. Han är för söt, ligger med huvudet på kudden och benen spretar åt alla håll!

Nu ligger hunden under skrivbordsstolen, Lupin på skrivbordet och Giza är försvunnen. Lugn och ro iaf. Det var ett jävla pådrag här för 20 minuter sen. Satt bara o vänta på att något skulle åka i golvet!

Det är för underbart med lite lurviga kärleksgos!


Såhär mysigt hade kissarna på min dunkudde inatt!

Beautiful things



Titt vad fin jag hitta i Stockholm!
Ska köpa nån fräsch parfym att fylla den med.

Design:
Lisbeth Dahl

Har för mig att skålen jag köpte häromveckan från Drömgården var från samma ställe, ska slänga ut våra svarta småskålar och köpa matchande till den. Jättesöta i lite gammeldags stil, passar bättre i köket! Dessutom är de ju faktiskt rosa... och blir inte lika fula som de svarta om de skulle bli kantstötta!


Den här hitta jag i butiken som ligger om man är i Gallerian och tar rullbandet ner till NK eller nåt, typ American Living tror jag butiken heter. Väldigt Maria Montazami. Massa tofsar och sånt, men massa annat underbart vackert också. Bland annat ett skrivbrd/sminkbord i spegelglas! Åååh! Det skulle vara värsta drömmen att ha! Men förstå hur mycket man får putsa! :D
Är ju lite inne i USA med spegelmöbler, kostar ju en halv förmögenhet men faan vad snyggt! Men ack, får hålla mig till Ikea ett tag till!

På tal om Ikea, jag har ju köpt min efterlängtade lampa!


Underbar!

Söndagslyx

Nu signar jag ut, lägger mig på soffan och har det bra, men innan tipsar jag om enkel men lyxig kvällsmat! Detta avnjöt vi till filmen förut!

Sesamstekta sojabitar!

Finhackad sallad som passar till...

Finskivade ciabattabitar, penslade med citronolivolja, basilika, timjan, rosmarin, rosépeppar, svartpeppar och toppade med flingsalt. Kört i ugnen på typ 200º tills de får härlig färg och blivit knapriga!

Tips är att använda sån bake-up ciabatta, den kan man skiva riktigt tunnt eftersom den är lite hårdare.

 

Till detta drack vi:

 

Mumma! hade även lite ostar och grönsaker som vi snacksade på. Riktiga lyxlirare!

 

Hoppas alla haft en underbar helg, ses nästa vecka!


Beautiful Sunday






Vintern kan faktiskt vara rätt underbar! När man får umgås med människor som värmer en, njuta av frisk luft, sova tills man vaknar av solen istället för väckarklocka och när man har varma kläder!

Sladda runt lite i Ferrarin ute i Skriketorp haha, var ju tvungen att prova lite... var ju ingen inärheten hihi:D Härligt men läskig känsla när fästet släpper. Jag borde bli rallyförare! Sen är jag ju en jävel på att fickparkera, hur sexigt är inte det?!:D

Solen har lyst helt fantastiskt idag, härligt att ut och åka lite, Frida upptäckte att hon glömt nycklarna lagom tills vi kom in till stan och hade parkat. Men mig gjorde det inget att få köra några mil till, på stereon spelades Jason Mraz och vi sjöng för fulla muggar. Semester på den! Snart sticker vi! Dags att beställa hem lite grejer så allt är fixat! Hawaiian Tropic ftw.

Åååh ibland älskar jag bara snön! Ska krypa ner brevid G i soffan aldeles straxt och se om det finns något roligt att titta på! Mys!

En stilstudie: Canaan Dog

Rasen kommer ursprungligen från den Israeliska vildmarken, Kanaans Land och lever vilt i öknen. Men det hindrar inte en liten individ uppkallad efter Sion att älska SNÖ!


Chancos Zion
Enjoy.


Redo för avfärd med täcke på sig!


Åååh titta snö!


Hjälp, hundens ben försvann!


Busig hund! Tur att morsan är välutrustad med midjebälte och rejäla stövlar!
Notera munkorgen som hänger i bältet - utifallatt...




Happiedoggie!




Åååh så skönt med snö!
Som att duscha ungefär!


Shake'n'bake baby!
- Ricky Balboa.


Vaaar är Zion...?


Tittut lilla grisen!


Lite snö i skägget är manligt!


Ner i plurret bah!


Helnöjd!


Morsan skulle ju också få plöja lite snö!



Även om han är ett litet monster är han bra urgullig! Superkul att få springa runt och hoppa i snödrivor!

Blev fika i Frida och Peders stuga efter promenaden, försökte få honom att stanna i hallen då. Det gick väl sådär kan man säga. Jaja, han var ju snäll iaf. Peder höll alla lemmar innanför soffkanten i rädsla för att bli uppäten, men Frida gav Zion en näst intill tom glassbytta att mumsa på så Peder klarade livhanken. Värre var det med glassbyttan.
Åt supergoda pepparkakor som Frida bakat enligt mormor-recept. Ni vet så som riktiga mormorar gör! Såå goda! Med färsk ingefära och massa goda kryddor! Fick med mig några hem som jag ska mumsa i mig lite senare, hur gott som helst!

Skönt att umgås med Frida lite, hinner ju inte nu när hon fått nytt jobb o sådär. Men hon får en verkligen på bra humör, har haft minst sagt ett par motgångar denna vecka så modet börja svikta, men hon rädda mig från fördärvet. Nu känns det faktiskt riktigt bra! Är redo för en ny vecka med nya utmaningar, men först blir det kvalitétstid med min käresta!

Ur mina(okej G's men vi har dem vid datorn så jag får låna dem) Kos Porta Pro dundrar just nu Fireworks med Katy Perry. Finns bara en sak att säga: ♥

Bra avrundning på veckan!




127 timmar.

Fantastiskt.



Enda sen den släpptes i Usa har jag varit sugen på denna film, en sann historia om en klättrare som fastnar under ett klippblock, sitter fast i flera dygn innan han lyckas ta sig loss och rädda sig själv. Helst fantastiskt människoöde. Jag själv är inget fan av raviner eller kanjooner som översättaren skrivit, trånga utrymmen och grottor ger mig milt uttryckt panik. Med stort P. Kan gissa en som skulle kräkas om hon såg J.Camerons nya film. Fy fan säger jag bara.
Snedspår därja, menmen det jag skulel skriva var att jag gillar ju att klättra på plana ytor med toppsäkring och utan risk. Den här killen ger sig ut i öknen för att klättra mitt ute i ingenstans, utan partner, utan att säga till någon vart han ska. Han älskar naturen och känner sig som hemma bland klippblocken, men så händer en olycka. Vill ju inte säga för mycket för att berätta sönder filmen, men man blir ju så sjukt imponerad över hur han klarar sig. En annan hade ju fått panik och troligtvis dött av hjärtsnörp på direkten.




Geniet

Sådärja! Nu har man fixat minneskortet, shit allt jag rör blir till guld! Haha, nä men jag fattar inte vad problemet var, satte i kortet i kameran igen, kollade att bildena fanns på kortet, sen satte jag in det i dataläsaren. Vips så funka det. Jahaja! Men nu kan vi ta fina bilder igen!

På agendan idag ligger en utflykt till skogen och Fridas stuga, blir en långpromenad och lite fika på det, mys! Har lite hallon från gårdagens tårtbak jag behöver göra något med så det blir nog en hallonpaj av dem! Sen är det fan en spark i arslet jag behöver! Inte OK att mina fina aprikosa jeans är för små! Nu jävlar får jag skärpa till mig! Har ni hört den förut? Ja men nu måste jag. Uschusch, har ju snart inga kläder som passar!

Varannandag är ju välbeprövat, funkar ju rätt bra, får väl lägga upp det efter hur jag tränar också.

Nu är jag värsta träningssugen! Lyssnar på Britneys nya, Hold it against me. Hon har fattat det där med base. Riktig klubblåt, den var med på spinningen igår, uppspeedad, fy fan vad jag trampa! Woho! Sen höll jag typ på att kräkas av ansträngningen men det var det värt! Brittan ♥

Blir nog antingen en sväng till Sats ikväll eller lite koreografi i vardagsrummet till tidigare nämnd låt! Går ju o göra värsta sköna mixen av street/disco/ballet-moves. Ååh man blir så inspirerad!

Happhapp, kanske dags att ta en dusch, fixa lite och sen packa in hund och karl i Ferrarin! Sen ska skogsmullarna  i Skriketorp få se på åka av!



Lilla besten ska få ut o jaga kottar!

Happy B-day!

Nu har min finaste Maria fyllt 24, jag och Martin fixa värsta överaskningsfesten med hela familjen! Maria var skittjurig för att alla glömt bort henne och inte hade tid att fira haha, visste ingenting, så hon blev så glad så när alla stod i vardagsrummet, lägenheten städad, fikat fixat och hon inte behövde göra något!

Får posta lite bilder sen, min kamera är ju knäpp så ska be Maria skicka över några hon tog!

Nu ska vi lägga oss i soffan med diverse röror och bröd. Lite dipping! Mums! Ja jag kan ju ändå inte ha mina favorit-sommarjeans insåg jag idag, så vafan bara o köra på. All in!

Uppe med tuppen

Huvet känns tungt idag. Fastnade på tåget hem, kom in till stan framåt 21 som först. Hade inte ätit sen vid 12 hugget, tur att jag köpte en stor varm choklad innan jag gick ombord!

Käresta kom och mötte mig så vi gick via Indra och plockade upp lite take-away, shit de snåla ju inte med riset.... men med allt annat. Jag är bortskämd av att äta indiskt utomlands, där beställer man riset separat så tar man bara rätten blir det ju massa mums bara. Men naan-brödet var gott, massa kryddor, färsk vitlök och ingefära. Mumma!

Hinner inte med mer här nu, ska hoppa i träningskläderna och dra till Sats och köra intensivspinning 45min. Kommer dö. Sen kommer hela dan bara rulla på, ska handla o fixa lite grejer. Zion ska hämtas hos mormor, och som vanligt är det läggdags innan man vet ordet av. Sova kan man göra på planet till Thailand. 26 dagar kvar!




Take the stage

Nu är nerverna utanpå. Min prestation idag kan förändra mitt liv, jag kan få chansen som vem som helst skulle drömma om. Jag försöker peppa mig själv men blir hela tiden avbruten av klumpen i magen som berättar för mig att det är på riktigt. Jag har så mycket att ge men vet knappt hur jag ska kunna öppna munnen. Eller ja prata är ju inte min svaga sida, men att kunna få ut något annat än dravel. Skulle behöva ha ett manus, men det är ju svårt när jag inte vet vad som kommer att frågas. Jag fattar inte hur jag kunde vara så lugn förra gången. Men då var jag på hemmaplan, skyddad bakom mitt handsfree med en kopp nymalet kaffe som doftade gott och drog ner mig på jorden.
Eller nu när jag tänker efter var jag nog inte så lugn men jag är ju rätt bra pokerspelare:P


Pokerfejs för fan!

Har lagt en flaska Musella på kylning nu iaf, så att vi kan dricka något riktigt gott ikväll om jag känner att det gick bra. Eller om sorger behövs dränkas! Seriöst kolla mina tuttar på bilden, vart kom de ifrån? Okej att kameran lägger på 5kg, men varför har de 5 kilona hamnat på tuttarna? Gigantonourmus. Adam ser ju inte ut att misstrivas iaf!

 

Åååh! Det ska bli så kul! Jag ska bara fokusera all positiv energi till att göra mötet så fantastiskt jag bara kan, jag vet att jag är rätt person! Hallå både du och jag vet att det inte finns en bättre kandidat så ska vi skippa den här formalian och dra ner på stan o knäcka en rosé istället? Mjaa... kanske lite kaxigt att säga så. Läste ju på E24 att man inte ska vara för kaxig i jante-sverige. E24 är min mentor.

Min kära G sa såhär: Du är ju den bästa för det här, det är ju bara att gå in och visa, ser inte han det så är det ju han som ska söka nytt jobb!

Aww ♥

 

Har fått enormt stöd från min chef och kollegor, alla är helt engagerade och peppar mig massvis. Problemet är ju bara hur det skulle funka utan mig i butiken haha, är ju ett rent uppslagsverk och sköter i stort sett all felsökning. Min hjärna är ju värsta mastermind. Menmen jag måste tänka på mig själv, får jobba som konslut åt dem istället:D Känns konstigt om jag helt plötsligt inte skulle gå dit längre, det är ju lite av en familj, vi är ju inte ens 10 som jobbar och vi umgås ju hela dagarna så man blir ju rätt tighta!

 

Nehe, ska till tåget om 1½ timme så ska väl ta och dra på lite smink och byta kläder 18ggr!

 

 

Ses i huvudstaden!


Pull myself up!

Woho!

Idag ska bli en kanondag, det har jag bestämt!

Har fått i mig frukost och en mumsig kaffe, ska nog unna mig en till, lite extra kalorier och koffein skadar ju aldrig... eller?

Har en jättekul idé i skallen... måste fila lite på den, men det kan bli riktigt bra!

Lite smink nu, sen ska jag och hunden gå en runda så han får sniffa lite. Nu ligger han på golvet bakom mig och suckar med jämna mellanrum, ja man måste ju berätta att man existerar så att morsan inte glömmer en! Ikväll ska han upp till sin mormor, då blir han bortskämd kan jag lova! Ligga i soffan och bli kliad, slippa massa eländiga katter som stjäl uppmärksamhet, ut o gå i skogen. Vilket hundliv!

Hur ska ni förgylla er dag?



Piñacolada?

Min badrumsälskling, Batist Torrschampo ♥

Har kört med Blush ett tag men nu är den slut så då högg jag Tropical, jag vet inte vad jag förväntat mig att den skulle lukta - typ tallbarr? Jag vet inte men det är ju typ löv på flaskan, och jag är skadad sen jag var barn att allt sånt ska lukta tallbarr. Vem som nu kom på den briljanta idén?!

Men så sprutar jag på det iaf, och badrummet fylls av en mjuk, rund doft som känns bekant...kokos... nånting mer... jo PINACOLADA! Om nån kommer o luktar mig i håret idag så kommer de ju undra vart festen är!

Jag köper min på Rusta för typ 39kr, på asos kostar den typ 25. Var på Åhlens igår där den kostar 89! WTF?
Det är så typiskt svennegrejs, okej här har vi importerat något nytt spännande, kostade bara 12kr per enhet, men det är ju värsta exclusive så vi lägger på 2000 spänn så folk förstår hur speciell produkt de köper!

Töntar.

Likadant med såna riktiga hårprodukter. Min kompis tipsa om att man kan beställa hem Redkenschampo+Balsam från en sida i England, där kostar kitet mindre än vad bara en flaska kostar här. Ska börja beställa hem sånt och hamstra, sparar ju sjukt mycket pengar, mitt hår är så jävla slitet att det behöver all hjälp det kan få. Ska nog prova det där nya, hmm Redken Extreme kanske det hette? Måste kolla adressen till sidan också...


Alltså hur i helvete lyckades jag hamna på typ en 13-årings blogg och varför i helvete sitter jag o ströläser där när jag skriver mitt eget inlägg. Det är ju inte direkt som om hon är ett litterärt underbarn. Som jag. Baah. Fokus nu här va.


Hur som helst, skulle behöva klippa håret också, slitet är ju bara förnamnet. Kanske skulle ta o toppa det innan semestern? Förut sov jag med inpackning 2-3ggr i veckan, fixade o trixade. Varför gör jag inte det nu för? Kanske nån gång i månaden tar jag mig i kragen. Men jag får väl skylla på att allt i livet går i 110kmh nu. Och det känns faktiskt bra! Det är liksom my time to shine nu! Fullbokad jämt! Jag trivs med det, det ska hända saker! Woho!



Såhär såg Piñacoladan ut i Bulgarien!



Känn pressen

Shit nu närmar det sig! Fick ett litet nervöst sammanbrott igår och tjöt en stund så trycket skulle lätta lite. Haha, men det är helt stört hur mycket jag vill ha det här och jag är inte alls lika kaxig som i förra omgången så jag är sååå rädd att jag inte kommer att kunna prestera bra. Usch får minnen från danstävlingarna. Skulle behöva vara ledig från jobbet idag, dra o träna, var alldeles för trött för det igår. Bara springa på löpbandet och rensa skallen, ska nog göra det en stund ikväll, sätta mig i bastun efteråt!

Det är konstigt hur man reagerar i vissa situationer. På jobbet går jag nästan igång på jobbiga kundsituationer och går in och styr upp det hela om jag hör att en kollega inte pallar trycket. Ja ni anar inte hur folk beter dig ibland. Men då kommer Evelina, 24 bast med pondus som en 40-talist, då är det fan inte frågan om att lilla gumman mig. Skulle nån lilla gumman mig, då jävlar! Haha! Mycket har man ju ifrån att jobba med försäljning, hur man lägger upp saker för kunden är ju byggt på samma sätt oavsett om det gäller att förklara regelverk och lagar eller om jag vill att de ska öppna ett sparkonto. Jag styr samtalet. Är nån riktigt otrevlig pumpar mitt adrenalin så hårt att man skulle kunna använda mitt blod till att få liv i nån som överdoserat kokain. Typ. Haha:D Men jag är alltid superproffesionel och aldrig otrevlig. Men jag vet vilka ord man ska använda för att trycka på de rätta knapparna:D

Men nu känner jag mig liten och skör som en sparvunge. Eller mja, har ju inte varit på gymmet på en vecka så lite mer som ett skört buksvin. Fan. Måste skärpa mig där, har verkligen haft noll motivation senaste dagarna. Usch, inte likt mig! Men nästa vecka skulle Frida skaffa kort på Sats så då får jag en till som sparkar mig i rumpan! Kom iaf upp skapligt idag för jag tyckte att jag behövde blogga lite!




Under pressure

Fick ett helt fantastiskt telefonsamtal igår, av en helt fantastisk männisska som förhoppningsvis tycker att jag är helt fantastisk också! Waaoowiieweehwa! På fredag åker jag till Stockholm och träffar honom, då är det upp till bevis, Evelina är - The one and Only.

Jag vet ju att jag måste vara den bästa kandidaten, jag har allt som krävs och hundra saker till! Memen, konkurrensen tätnar. Från några tusen, till 30 och nu topp-6 typ.

Jag måste prestera på topp! Blir spinning+core ikväll för att fokusera lite, ska hinna en sväng på stan efter jobbet och se om det finns nåt snyggt man kan ha på sig, inte för att min garderob är tom eller nåt men en bra ursäkt för att hugga något snyggt! Fast iof kommer jag ju ha några timmar att bränna i Stockholm så kanske skulle spara shoppingen till TopShop o Zara. Litar ju inte riktigt på tågen så är uppe 1½ timme tidigt:D Plus att jag tog ett lite senare tåg hem, vet ju inte hur länge det tar så bättre att få lite extra shoppingtid! Kanske kan hitta något snyggt till G på Topman också!

Kunde inte sova inatt, låg bara o tänkte o tänkte och tänkte. Men ändå är jag helt blank i skallen, vad ska man säga? Vad ska man göra, vad ska man ha på sig? Ojojoj. Mycket med det där. Nu ska jagh ock som vanligt till jobbet igen, men först ska håret blåsas och hunden ska ut o kissa!

Kommer bli en lång dag!



Romantikern

E: Alltså jag tycker inte om att du rakade av dig skägget, nu är det helt sticksigt. Det är som att hångla med ett piggsvin!

G: Ja-ja men det kommer växa ut, jag lär inte göra om det på ett tag!

E: Men det gör inget, för om du är mitt piggsvin kan jag vara ditt buksvin! ♥

Det är nog det mest romantiska jag sagt:D


Hjärtemys

Av någon anledning strejkar min kamera, eller minneskortet, eller jag vet inte, korten sparas iaf inte så alla fina kort jag tog på vår romantiska middag igår + vårt valentinesmys är väck! Hallåeller...

Menmen, vi hade helt fantastiskt mysigt igår iaf! Dukade upp med snacksized lax, räkröra med pepparrot, smörstekta primörer(vackert ord för fina grönsaker) och portabellastuvning (Kassörska: Äre sån hära Sket-ta-kä äller? Evelina: Nej Portabella. Kassörska: jajaa, Påårtabäälla. Jävla östgöte.). Till maten såg vi Wall Street: Money never sleeps, mös i våra morgonrockar och hade det bra.
Efter filmen gick vi ut med disken, men jag avbröt mig och gick för en sekund in i arbetsrummet för att kolla mitt schema, när jag hör det välbekanta ljudet av husdjur som gör något dumt. For upp ur stolen och in i vardagsrummet där Zion stod o mumsade i sig typ två laxfiléer, fast i småbitar. Jaha det var Gustavs matlåda som rök. Kan lova en hund som fick ovett. Han såg självklart helt oförstående ut och grufflade tillbaka att vi minsann ätit färdigt så han kunde ju ta resterna!
Denna hund. Han var ju så duktig. Förut kunde man ju lämna saker på vardagsrumsbordet och han vaktade så att katterna inte tog det. Nu kör han bort Lupin och tar det själv. Häromdan kom jag på honom med att plocka paprikabitar från Gustavs sallad och spotta ut dem på golvet. WTF?

Jaja, nu var vi jävligt snabba att duka av bordet iaf, har ätit ostbricka och muffins:D Men lilla Zion han iaf hugga ett muffinspapper, det var supersmaskigt så jag lät han hållas. Klart hunden ska ha muffinspapper!

Nu ropar en naken Gustav från badrummet att det är baddags, okej han sa duscha men det är ju fjantigt! Jag gillar att bada. Shit min mage är på bristningsgränsen. Ätit för mycket gott idag. Jävla skit. Måste verkligen till gymmet och springa imorn! Bara en månad kvar till Thailand! IIH!

Ett lördagskollage

Värdinnan hade värsta 80-tals frillan för att dölja sin misslyckade hårstyling:


 


Haha, packat på dansgolvet.

Träffade en vacker Maria, inte Montazami dock men hon duger rätt bra ändå:D

Ett självporträtt måste man ju ta!

Dags att gå hem. Benen vill inte dansa mer.
Varför ser de ut som kycklinglår?

 

 

Hade riktigt trevligt även om det började kaotiskt med mitt hår, var på Media Markt och inhandlare en plattång som jag kan locka håret med. Gick skitbra först sen bara ville inte håret och det blev skitfult! Fick lite smått panik, gästerna skulle ju dyka upp när som helst och jag stod naken och försökte locka håret hallå.

Menmen, Gustav fick välja outfit åt mig så det blev min gamle trontjänare från BikBok. Asskön men lite väl somrig tyckte jag. Sexigt tyckte Gustav så jaja fick väl bli den då:) Fixade lite lätt makeup bara, ville få lite somrigare känsla på allt eftersom jag ändå hade den klänningen. Rätt nöjd faktiskt!

Beställde pizza från Onlinepizza för att spara lite tid, sen efter vio betalat står det att det tar en timme att få skiten levererad. WTF. Och nåt jävla rikspucko hade lagt annanas på min pizza! Skottpeng på den alltås, nej härdanefter blir det att knata till Neptun som vanligt! Alla 7 gånger om året som vi äter pizza:P


När vi sitter och pratar och skrattar sticker en gäst fram nåt framför mig och viftar hysterist: Här smaka, smaka, har du smakat den här? Smaka! Jag fatatr inte vad det är först eftersom hon viftar helt hysteriskt med det okända föremålet, ska precis till att hugga det när jag inser att det är en ölkorv hon försöker trycka i mig! Så jag fick vänligt men bestämt förklara att jag är vegetarian så jag klarar mig bra ändå. Hon verkade inte bli för ledsen utan tuggade i sig korven själv haha!

 

Drog vidare till Hugos framåt småtimmarna, dansade, träffade gamla bekanta, högg en taxi och raglade i säng straxt innan 4. Kändes bra! Hade varit duktig och städat under hela kvällen så på morgonen högg vi panten och skräppåsarna och gick till soprummet, för panten köpte vi croissanter och annat mums, dukade upp en kunglig frukost och hade det bra i våra morgonrockar. Skönt!

 

Nu ska jag slänga på lite smink, se hur det går! Sen ut med hundskrället(vi är lite osams för han stal mat från vardagsrumsbordet igår, inte mindre än två laxfiléer), och vips så är det ny arbetsvecka!


More to come

Haft fullt upp denna helg, igår vet jag inte vart dagen tog vägen, helt plötsligt stod jag ipartyklänning och svor övr mitt hår i badrummet.
Tyvärr blev träningen lidande men nya tag nästa vecka, sm alltid:D ar varit rätt duktig på totalen den här veckan iaf!
BTW, om texten är konstig eller felstavad så är det för att jag sitter i vardagsrummet och skriver på vårt nya alltiett-keyboard. Skitsmidigt, man håller det som en tv-spelskontroll typ, så vid högra tummen har man en kula som man styr muspekaren med, sen använde man antingen pekfingret eller andra handen för att klicka, vid vänsterpekfingret sitter en scroller. Men att sitta o blogga med är ju inte direkt optimalt, tangenterna är pyttesmå så man missar lite och får leta efter rätt knapparna! Men det är supercoolt!

Får ta o blogga mer under morgondagen, har lite bilder från lördagens festligehter och kvällens mysiga middag. Nu ska jag krypa ner i ett varmt bad med G. Mumma!

Beautysleep

Lite bad, lite skrubb, lite brun utan sol. Dumma Gustav förstörde min myskväll med att råka ta med dig en av jobbets telefoner hem, så vi var tvugna att gräva fram bilen ur snödrivorna, till på köpet gick en säkring, hann inte fixa det. SLutade med att vi fick åka utan fläktar så att vindrutan imma igen, såg inte ett skit så det kunde ju slutat illa. Nån snodde vår perfekta parkering så i fick ställa oss jättelångt borta, få frostskador på vägen hem.

Ska bli helt stört skönt att sova! Förhoppningsvis vaknar jag vacker imorn! Mitt ansikte är inte roligt, vet inte vad som hänt men senaste två dagarna ser det ut som jag blivit överkörd av en traktor i nyllet. Wtf?


Fredagsmys hos Evelina

Scones

5dl vetemjöl
3dl fullkorns dinkelmjöl
sesamfrön och valnötter
4tsk bakpulver
1tsk salt

Rör ihop.

Mosa ner 100g Smör tills degen blir smulig.

Tillsätt 3dl mild ekologisk yoghurt.

Grädda 200-225°C i 10-20min.

 

Servera med ost och en kopp varm choklad, helst spetsad med några chiliflingor!

 

 

Nu blir det mumsiga mackor, finns det något så gott som nybakade scones som ryker när man skär upp dem. Smöret och osten smälter så underbart! Mumma! Att ha massvis med kakao och en liten nypa torkade chiliflingor i chokladen är min favorit! Ger det lite sting!

 

Ska ta och krypa ner i min mysiga morgonrock och slå på ett avsnitt Gossip Girl!

 

Fullt upp imorgon så bäst att passa på att njuta nu!


Oh Em Gee!

MARIA MONTAZAMI - The one and only.

4 mil ifrån mig, jag måste bara åka dit!

Hon är min idol ffs!

Jag läser henns dotters blogg.

JAG MÅSTE!

Det är faktiskt min namnsdag!

How it hurts

Är sjukt shoppingsugen. Massa fint till lägenheten vill jag ha. Helst ett helt nytt kök men det får jag nog lugna mig med:P

Måste jobba lite på Gustav. Har världens bild av hur jag vill ha det i köket. På väggen där vi har tavlan nu vill jag ha två långa hyllor som man kan ha fina burkar och sånt på, så vi får bort lite krafs från skafferiet. Under den understa hyllan vill jag ha krokar som man kan hänga upp fotoramar i. Kanske hänga upp dem med sidenband, skulle vara supersött, och praktiskt. Ge mig! Superenkelt att fixa också, konsoller och hyllplan kan man köpa på Clas Ohlason eller Rusta, måla med lite vit färg, burkar kan man köpa både nya och gamla lite här o var. Dessutom skulle jag kunna ha några fina ljuslyktor på också. Jag älskar ljuslyktor!

Behöver ju inte bli särskilt dyrt heller. Mmm... ska nog jobba lite på honom, måla en liten skiss och se om det inte går att övertala herr Kraft!

Baah. Nä nu måste jag gå ut med Zion sen är det tillbaka till jobbet och köra veckans sista timmar! Ikväll funderar jag på om jag ska baka något att bjuda på imorn, kanske en kladdkaka eller nåt annat enkelt, hembakat är alltid mysigt! Längesen jag gjorde något, känner för att vara lite husmoderlig!



Firefox has encountered a problem

 

Glad fredag allesammans!

 

Denna video får mig att PML - Pee Myself Laughing!

Ha en underbar dag!

 

 

 

funny pictures - PML {Pee'd Myself Laughing}     It's the new LoL.


see more Lolcats and funny pictures

Be picky

Jag fick en jättebra bok av Frida för ett tag sen, Handbok för den kräsne Konsumenten. Däri finns det listat massa e-ämnen, vad de betyder och vad de gör i kroppen typ. Gemensamt för nästan alla som är listade i boken är att de är hälsovådliga för oss, visst i stora mängder men många äter massa e-ämnen varje dag så det blir ju en del man får i sig.

Jag äter väldigt lite halvfabrikat och sånt, där brukar ju de flesta bovarna gömma sig. Om jag ska köpa något brukar jag kolla innehållsförteckningen, fler än fyra E-ämnen så ratar jag den. En gång skulle jag köpa skagenröra, grundrecept på det är typ räkor, dill, majonäs, creme fraisch och rom, den här färdiga varianten innehöll TOLV olika E-ämnen! Jesus.

E-ämnen är oftast syntetiska ämnen som man tillsätter i maten av olika anledningar, det kan vara surhetsreglerare, smakförstärkare, förtjockningsmedel (vad hände med redning liksom?), färgämnen, konserveringsmedel och sötningsmedel... you name it.

Personer med allergier, kroniska sjukdomar och liknande är extra mottagliga för dessa skadliga ämnen så att titta över sin kost och laga mer själv från grunden kan vara en bra idé för att lindra symptomen!

Lider man ofta av huvudvärk kan det ha med glutamaterna i maten att göra, smakförstärkarna. Produkter med nummer E620-E635 är bra att undvika, jag läser innantill några av reaktionerna som kan uppkomma av för högt intag av dessa: ADHD-liknande syptom hos barn, ätstörningar, fetma, fosterskador, hjärnskador, inlärnings-och minnessvårigheter, hormonstörningar, förhöjt blodsocker, aggressiner, leverskador... o såhär fortsätter det.
Har man ett levende där man köper hem färdigmat som värms i micron, käkar ute, mumsar chips och dricker fun light så ligger man ju lite mer illa till än om man kollar över vad det egentligen är man plockar ner i kundvagnen!

Vi har ju bara en kropp så det är ju onödigt att slita den allt för hårt, det skulle vara som med cigaretterna, en stor lapp på framsidan, innehåller glutamat, glutamat kan orsaka blablabla. Ni vet. Det ska jag skriva till riksdagen om!






läs mer på
www.utbildningscenter.se




Little ball of fur

Alla som tittar på The Big Bang Theory känner ju självklart igen denna underbara sång! Ååh jag blev helt kär när jag såg den!

Funny Pictures - Soft Kitty, Warm Kitty


see more Lolcats and funny pictures

Take care of your kissemurra - Boost your defence

Fick frågan idag av min kollega hur jag gör för att aldrig bli sjuk. Och det är sant, jag är aldrig sjuk!
Jag har ett visst levende som jag tror har mycket med saken att göra. Men en liten fusklista kan jag allt dela med mig av:

VITAMINER!
Knaprar c-vitamin så fort jag känner mig minsta krasslig, dubblar dosen som står på förpackningen om jag får halsont. Bäst med tuggtabletter, ska man ta brus får man ju dricka typ 3 liter!

Järn!
Speciellt tjejer behöver det med tanke på hur mycket vi tappar under mensen, utan järn blir vi trötta o hängiga. Jag äter Mitt Val Vegetarian från Apoteket som ger 100% av dagsbeovet plus andra viktiga saker som är svårt att få i sig vid vegetarisk kost, som te.x. B12.
Viktigt! Ta alltid vitamintabletter på kvällen, annars finns risken att morgonkaffets koffein hindrar kroppen från att ta upp vitaminerna, det blockerar nästan helt upptaget av järn! Kaffe på maten är alltså ingen höjdare ur näringssynpunkt, vänta en timme eller två med kaffet så kroppen kan tillgodose sig så mycket nyttigheter som möjligt!

Antidioxanter!
Bra mot inflammationer och infektioner, en klassiker är tranbärsjuice mot urinvägsinfektion. Det är ju surt och behåller sin sura egenskap i kroppen, så när det går ut i kisset så rensar man systemet kan man säga! Har aldrig haft det själv men jag dricker i förebyggande syfte.
Tranbär/granatäpplejuice är jättebra, byt ut läsken mot en flaska tranbärssaft till fredagsmyset, så kan man ju nästan säga att man är nyttig till på köpet!

Ekologiskt!
Studier har visat att frukt och grönt som besprutas tappar mycket av sina nyttigheter, äter man ekologiskt får man i sig mycket mer av det goda! Tänk lite som att tanka bilen med bensin som är blandat med bajs, det funkar säkert, men hur fräscht är det och hur bra kommer bilen må? Bättre o ta ren bensin så slipper man verkstadskostnader där man får skämmas för att man har bajs i motorn!

Vego!
Jag äter mejeri-och äggprodukter, är alltså inte vegan. Dessutom äter jag en liiiten del fisk, typ 1-2 ggr i månaden. Kött innehåller en hel del bakterier som man som köttätare är van vid men som en vegetarian skulle bli jättesjuk av att få i sig (been there, done that), alltså ser min magflora väldigt annorlunda ut, en stor del av immunförsvaret sitter ju i magen så jag tror att det hjälpt mig. Jag äter väldigt mycket grönsaker, spenat, bönor, nötter, you name it, i stort sett aldrig snabbmat. Dra ner på köttet och prova lite nya saker så magen får i sig mer fibrer och andra sorters proteiner, bra för både kropp och miljö!

Sen är jag ju ute med Zion, tränar och håller igång, dricker inte mycket alkohol - har druckit typ 2 glas vin iår, kan ha något att göra med Nyår;) Kör någon riktig kalasfylla nån gång per år - nyår var ett bra exempel där igen. Men annas när det är fest håller jag mig till lite vin, kanske någon drink, och festerna håller jag igen på.




Min favvosaft, den och Blåa Bär från samma musteri!
Åker man till Gustavs syster så ligger musteriet på vägen såg jag sist vi åkte, måste svänga förbi gårdsbutiken och storhandla nästa gång! Närproducerat och supergott!

Dags att ta bloggen seriöst!

Följ min blogg med bloglovin

Sådärja, då kan man prenumerera också.
Tufft.

När jag var liten prenumererade jag på Kalle Anka.

Dirty secret...

Jag har nog allt tagit och blivit lite kärring! Fikon! Fy fan, det som var så äcklig är nu helt plötsligt min nya last! Mmmm!



Mumselimums, man ska skiva dem i tunna skivor o sitta o smaska på som en liten ekorre. Då smakar de bäst, men i en fruktsallad är det inte helt fel heller!

Getting closer every day now!

Har ringt o kollat vaccinering med Medicinskt Centrum, ska köra hepatit bara, känns som det är där största risken ligger.

Johanna varnade mig för att äta kyckling också... mjaaa det ska väl inte vara några problem att avstå sa jag. Du vet vi är ju faktiskt vegetarianer. Men vadå, ÄTER NI INTE KYCKLING?!?!
-Nej, och speciellt inte i thailand. Kanske skulle göra det nere på Zanzibar utanför Tanzania. En jag jobbade med på Skavsta var där på semester förra vintern, en dag gick de in på en mysig liten restaurang och skulle äta, det enda med kött var kyckling så de frågade om den var färsk o sådär. Jaja, självklart - no salmonella! Okej så de beställer in varsin kycklingrätt, varpå servitrisen försvinner bakom en skranglig dörr längst bak i skjulet som utgör restaurangen, minuter senare hör det ljudet av panikslagna höns, och något de bara kan tolka som att någon just halshuggit de tidigare nämnda hönsen!
Men maten smakade bra, efter maten frågade de om det verkligen var som de misstänkte. Jodå, de hade ingen elektrisitet så det fanns ingen kyl, därför hade de levande höns på gården som de slog ihjäl när gästerna ville ha mat! Maten tillagades över öppen eld.
Fatta tufft! Det är ju bra djurhållning iaf, där går hönsen och sprätter och har det bra, ingen stress - förutom när de ska fångas in o slaktas;) Ganska långt ifrån hur vi får vår kyckling i sverige... blä.

Jaja, måste beställa hem lite Hawaiian Tropic, har ett läppglans med spf25, men säkrast att ha några stycken med sig för de är ju så lätta att tappa bort! Vet faktiskt inte var mitt är...hmm. Om det är något jag måste skydda så är det mina läppar, får jämt massa blåsor av solen när vi är utomlands, inte ok! Klara mig rätt bra nu senast, såg mest ut som jag förstorat överläppen, i Italien blev det ju sår av det, såg apäcklig ut! Usch! Man vill ju vara snygg på sina semesterbilder!

Har ju tänkt göra ögonfransförlängning så man ser lite naturligt sminkad ut, en gammal bekant som sticker till Thailand nu om några dar bara hade fixat det nu såg jag, skitsnyggt! Man får långa svarta uppåtböjda fransar, schnyggt! Håller i typ 3-4 veckor så förhoppningsvis hinner vi komma hem innan de faller av:D

Saker som ska inhandlas:

  • Solskyddsfaktor 50, kan tydligen va svårt att få tag i där nere
  • Engångsförpackningar med djupåterfuktande ansiktsmask, de är platta och tar ingen plats, jättebra om man haft en hård dag i solen att ge huden en rejäl klunk vatten typ!
  • Samma sak med hårinpackning, kan man slänga längs vägen, håret lär ju slitas en del av all sol och salta bad
  • Magsjuketabletter, antiseptiska våtservetter

Sen hundra saker till säkert. Börjar kännas nu! Wiie! Tur att vi redan har våra backpacks, är bara rädd att de blir för små, ska ju köpa sjukt mycket har jag bestämt:D Håller stenkoll på baht-kursen nu och är glatt entusiastisk att den ska sjunka lite till så vi kan köpa på oss första rundan! Blir nog runt 8.000 i kontanter och 4-5.000 på Global Cash kortet! Bästa kortet ever, kostar bara 2 USD att ta ut utomlands, typ 15 kr, mitt vanliga kostar 1% minst 40kr. Inte ok! Och nu är kursen sjuuukt bra på dollar, men det kan bli bättre! :D
Klicka här för att läsa mer om det!

Jaja nu ska jag sminka mig och dra till jobbet, duty calls! Hoppas dagen blir lika bra som gårdagen! Känns bra!


Snart sticker vi♥

Watch out for the baboons

Fick ett hysteriskt roligt mail av min kära chef när hon var på tjänsteresa i Sydafrika, varje år åker alla chefer och andra högt uppsatta någonstans i världen på utbildning och sånt. Har bytt ut namnet på vår ägare till Göran, så han inte kommer o säger att jag hängt ut honom i min blogg haha:)

Subject: Måste berätta dagens händelse!!

Vet ni!!! Idag när vi stannade för att äta mat på en restaurang på

andra sidan halvön så berättar de om "Babons" alltså bambian. De 
har stora problem med att de kommer in i hus o häller ut alla shampoo 
flaskor o slår sönder saker mm, de lever nämligen fritt i Bergen 
här.

Så vad tror ni händer när vi äter?? Jo kyparen kommer ut, skriker "

close the windows" vilket vi givetvis inte hinner och en stor Bambian 
Hanne kommer in på våra dukade matbord och snor mat och är aggresiv 
( det är inga små eller trevliga djur"...alla blev skräckslagna men 
han hoppa ut igen.

Vi stänger fönster, och har ett litet takfönster öppet på c:à 30

cm, vad händer då? JO han kommer tillbaka öppnar fönstret o hoppar 
in på Görans bord, skriker och gör anfall mot oss. En jägare kommer 
som har bedövningspistol men missar. Bambianen springer in genom 
svängdörrarna in i köket, river typ allt och hoppar ut genom 
serveringsluckan, springer tillbaka in till oss där 70 personer 
skriker vill ut men kommer ingenstans, han drar ner duken och 
desserterna, snor en smörgås o en servett springer ut o försvinner 
till skogs!

Han var c:a 110 cm hög och aggresiv som fan....

Det var en udda upplevelse som jag hoppas slippa i framtiden, men på 
nåt konstigt sätt så kunde jag ta 3 kort på allt så ni ska få se 
när jag kommer hem.

Jag hade bara en tanke : helvete jag är inte vaccinerad....:))


Puss o kram C



Det här är inte korten hon tog för de har jag inte sett än, men om ni undrar hur en babian ser ut, sorry C det heter inte bambian;)



Work it girl!

Sådärja, har kört en halvtimme lågintensiv spinning följt av en halvtimme core, lär kännas i magen imorn kan jag lova! Har lite ont i kroppen nu, men gustav har utlovat en massage ikväll! Pluspoäng!

Idag har varit en bra dag. Allt har känts så positivt, har varit på superhumör och det har smittat av sig på kunderna! Smet in på Drömgården efter jobbet, kände att jag var värd det!


Hemlig påse


Mystiskt innehåll...


Våra initialer fanns i påsen...


TITT! Ååh så glad jag är! Hade tänkt köpa den för länge sen men just den rosa var slut... och det går ju inte för sig att ha något annat!


Nu ska jag duscha, sen ska vi inviga skålen med fruktsallad, lite glass eller yoghurt, har inte bestämt mig än, en liten bit choklad och sen en massa pussar på min käresta!

Two weeks of waiting

Kanske på ingenting. Kändes bra, fast ändå inte, för mycket nerver. Som alltid. ÅÅÅh. Jag vill inte vänta. Jag vill ha the golden ticet - you're going to Hollywood American Idol style you know.

Men bara till att rensa skallen och fokusera på en eventuell andra omgång. Under tiden blir det Sats, rätt mat och bloggande. Känner verkligen att jag vill komma igång med bloggen igen!

Jag har ju en sån pinsam hemlighet som jag tänkte dela med mig av, igår läste jag Kissies blogg! Jag vet. Omg. Men alltså det är ju synd om tjejen.
Googla Kissie fail, eller kissie photoshop. Haha hon är ju för mycket. Hon fotoshoppar sig själv till extrema propotioner. Hon har ju en sån hemskt skev verklighetsuppfattning att jag blir ledsen för henne, förstå den dag hon inte längre är sveriges mest lästa blogg och nån ny fjortis tar hennes plats. Hon kommer ju aldrig kunna få ett riktigt jobb, vem ska ta henne seriöst?

Mig ska man ta jävligt seriöst för idag har jag haft telefonmöte med en av våra jurister, vi blev typ bästisar! Har haft utbildningar med honom så jag hade ju en bild av honom o sen när han ringer är han helt tjena hallå alltså paowwowwow! Kul! Honom kan jag ha möte med fler gånger!:D

Dags att hälla i sig kaffet och ta ut Zion på promenad!


Okej jag kanske också photoshopar några av mina bilder, men mina ögon var så naturliga och normala så jag kände att jag var tvungen!

Live from a nervwrack

Any minute now. Känns läskigt kan jag lova. I want it sooo baaad, it's driving me mad.

Shit när kommer True Blood tillbaka egentligen? I need me some Skarsgård. Hjärtat bankar ganska hårt här, har nog aldrig varit med om något liknande. Inte ens när vi kämpade upp för de där förbannade branterna i Ancona. Usch, åkinte dit. Hela stan är bara en jävla uppförsbacke.

Hur som helst, jag är så pepp! Det här är vad jag vill vill vill! Har laddat upp med nymalet kaffe och scrambled eggs till frukost, varit ute på en frisk om något blöt promenad.

Känns som en bra dag idag, om jag bara kan hålla nerverna på jämn nivå!



En av alla uppförsbackar i Ancona, men jag klarade den och hundra till så jag ska klara detta också!

Not so fabulous

Usch för att gå ut i stormen.

Kallt, regnigt och blåsigt är ju inte riktigt min melodi om man säger. Menmen, hunden ska ju rastas så vad gör man.

Clear my head

Nej ni, dagen har bara flugit förbi!

Blev en blöt kvällspromenad med Zion alldeles nyss, mysigt med mörker o regn, skulle vilja ligga på soffan o titta på skräckfilm med en påse Sourcream&Peppar... yummieyummie!

Men icke! Det är ju inte riktigt så jag jobbar som ni vet... så nu ska jag hoppa i träningskläderna och dra till Sats, köra en halvtimme på löpbandet iaf, kanske lite mage också. Har världens träningsvärk i den iof, känns som jag fått en smäll av typ Snookie.

Skönt att få upp pulsen lite såhär på kvällskvisten, få lite nytt syre i kroppen innan man ska sova. Har visserligen läst att man inte ska träna så intensivt nära sängdags för att kroppen ska komma i rätt puls och temperatur. Men jag behöver röra på mig. På vårt trånga lilla kontor är det typ 2m för att hämta ett papper i skrivare, 2m för att hämta lite pengar, hoppa upp o ner från stolen(har sånna höga som barstolar typ), 4m till köket och kaffet, ja som ni förstår blir det ju inte mycket motion där inte.

Dessutom var det ju någon som låg i soffan och mumsade våfflor med glass, grädde och blåbärssylt igår...

Måste boka in en tid med kära Anna också så hon kan klämma lite på ryggen på mig också, behöver få ut lite knutar tror jag. Sen är det ju hur skönt som helst också så lite därför... ååh massage, det är det bästa som finns. Iaf topp 10. Hårdhänt ska det vara! Mmmmmm...

Ja just det gymmet var det ja! Upp o hoppa!




Saknar klättringen, kommer klättra skiten ur bergen i Thailand!

In my mind

Jag är ju lite av en kuf, det är ju ingen större hemlighet, hade det inte varit för att jag hade en övervakningskamera på mig så hade jag släppt loss totalt idag! Satt och räknade upp leveransen så att allt stämde, mellan thailändska bath och mexikanska pesos försvann jag iväg till nåt paradis med palmer som gungade i takt till musiken  i mitt huvud. Jason Mraz - I'm yours. Total semesterlåt, den ska vara themesong på Thailandresan kan jag lova.
Jag kunde se mig själv hoppa ner för vattenfall, glida runt barfota i klänning med en slokhatt och hur solen glittrade. Framför en eld på stranden med glada människor, kall dricka och gitarrspelande...

Sen avbröts jag av en förjävla illa stank, jo tjena, typ avloppet brann tydligen upp i fastigheten igår eller nåt... vet inte, men det stank inte hallonbåtar iaf! Men fastighetsägarn hade en kille på plats rätt fort som fick bukt på det, men då var palmerna långt borta. Istället fick jag fortsätta med mina företagskunder och jaga runt i halva sverige, maila och ha mig som en idiot. Då kom She works hard for the money krypandes istället.

Jag kanske har nån mental disorder. Men alltså hällre att man har lite musik i skallen än demoner som säger åt en att lyssna på emo-musik o skära sig vara deppig och låta saker tynga ner en.

 

Jason Mraz♥

 

 


Twentyfive bitches

Seriöst jag fyller ju 25 snart. Eller ja om mindre än 5 månader!

Är rätt sugen på att dra ihop en rejäl fest faktiskt! Fast kanske lägga den typ början av juni innan alla hinner åka iväg, jag ser framför mig hur jag vill ha det, massa folk, något flashigt tema, bubbel och glitter, tårta och tilltugg. Äkta Evelina!
Men usch varför tänker jag på det nu? Jag måste ju göra iordning mig till jobbet! Och jag har WAY bigger things to worrie about!

Får se hur det går imorn om jag kan uttala mig, jag vill inte jinx it som man säger. Har inte ens sagt till mamma. Men det är verkligen en chans på miljonen så jag måste hålla mig fokuserad och inte bli för dreamy!



Vårkänslor

Det känns ju som att det går i rätt riktning iaf! Igår satt Lupin på balkongen och solade sig, imorse gnällde han som bara den för att jag skulle öppna balkongdörren så han fick komma ut i den friska luften. Spännande att sitta där, titta på bilarna som åker förbi och fåglarna som studsar runt i trädet utanför. SNart dags att vårstäda därute, blir ju hur skitigt som helst under vintern av allt vägdamm o skit. Dessutom brann det på grannens balkong på nyår så brandkåren kom o spolade massa vatten som rann ner över hela vår balkong med massa brandrester, är precis svart därute nu:/ Dum som jag var tog jag inte in mattan över vintern häller, har en turkos plastmatta från Indiska därute, som Lupin har börjat tugga sönder, den är nog rätt körd nu med sotet från branden. Jaja då kan vi ju köpa en rosa istället:D

Åh, vill ha sol o värme nu, sitta på balkongen o äta frukost!


Fabulouse fastfood by Evelina

Quorn-och grönsakspytt med rödvinssås


Det här är så simpelt, och så gott!

Man steker helt sonika sånt man tycker om, för mig blev det champinjoner, paprika, squash, vitlök, rödlök tillsammans med quornbutar som jag tinat innan de gick i pannan. Steker alltid i en blandning av riktigt smör, inge margarinskit här inte, och en skvätt olivolja. Kryddade med rosépeppar, vartpeppar, salt, timjan, rosmarin och lite oregano, slot på en skvätt vitt vin så att smakerna skulle utveckla sig lite.

Rösvinsåssen gjorde jag på nån dl gammalt rödvin som jag inte förmått mig att dricka upp, hade ner det i en kastrull med lite svampbuljong, timjan och svartpeppar, lät det koka häftigt tills det var reducerat till typen tredjedel, då slog jag på grädde, vispgrädde ska det vara inget lowfat behandlat tillsats matlagningsskit. Äkta vara ska det vara! Kokade upp det och slog i en liten klick smör, lät puttra en stund så att det tjocka ihop sig lite. Kolla färgen bara, helt lila! Tog nog max en kvart att göra, massa härliga färger och tillsammans med lite krämig avokado och härliga ekologiska tomater, toppat med lite smulad äkta Fetaosst - vilken succé! 

Massa proteinger, vitaminer, fibrer och fett, perfekt Gi/Lchf-mat om ni frågar mig!
Schnyggt med alla färger så varför inte till en trevlig middagsbjudning?

Guess what I've been up to!

Tihihi vilken tjockis jag är! Och jag gick inte till gymmet heller!

Var såå sugen ju! Bytte ut 1dl mjöl mot dinkelmjöl iaf... alltid nåt!

 

Nej usch vad jag kännermig sämst nu, får nog trösta mig med en kopp varm choklad, sova tidigt och dra till gymmet imorn förmidda! Toppen!

 

Om jag kan sova, satte mig med papper och penna(och våfflor) och skulle skriva ner mina arbetslivserfarenheter och hur jag kan ha nytta av dem för ett eventuellt framtida projekt. Men det är så mycket som man gjort och man vet inte vad man ska säga som är bra, vad är dåligt, jag är såå nervös. Trodde att det skulle vara en piece of cake men nu börjar nerverna bråka med mig!


Hot mess


Så här tuff ser jag ut på gymmet!

Har precis varit ute 45min med Zion, kände en brandrök som slog imot oss när vi gick ut, glömde bort det lika fort... sen när vi kommer upp på Drottninggatan ser vi blåljus långt där borta, när vi kom närmre såg jag att det var byggnaden jag jobbar i som brann. Och vilken brand sen! Massa ambulanser, brandbilar och poliser överallt, massvis med människor stod i röken och glodde - man ba hallå brandrök är ju så jävla hälsosamt!
Ska bli spännande o se vad som händer imorn, får väl införskaffa rökdykardräkt och ha över uniformen!
För på mitt jobb håller man ju alltid öppet!

Ska sätta mig med lite käk nu, skriva lite stödord inför tisdag och sen blir det nog lite gym.

Fan VÅFFLOR skulle jag kunna döda för just nu!


Frukost♥



Klockan ringde 7 imorse, hade det inte varit för att min väckarklocka också är min iPhone hade jag slängt den i väggen. Kändes som jag blivit slängt i väggen. Blä. Inte haft en lugn stund inatt, först höll Zion på att gruffa runt i sängen, nån timme senare kom Giza och krafsa mig i ansiktet för att jag skulle lyfta på täcket så hon kunde få värme sig mot mitt bukfläsk. Trodde att jag till sist skulle få sova... nää då kommer en kärlekskrank pojkvän och kryper ner. Och honom var jag inte kompis med. Han hade inte gjort rent kattlådan. FYI.

Jaja upp o hoppa, tävtta, mumla och grumla lite för mig själv. Sova en stund till, ner i tvättstugan, städa köket, ut med hunden, gå till Konsum. Det är så livet rullar på eller? Helt plötsligt sitter man där på hemmet och undrar vad som hände.

Sparkade Gustav ur sängen och trots min ilska på hans oförmåga att göra rent kattlådan ordnade jag en sjudundrande frukost! Nymalet kaffe till på köpet! Inte dåligt det inte... Jag älskar frukost, söndagsfrukost, croissanter. Om jag fick välja vad jag skulle ta med mig till en öde ö skulle ett obegränsat förråd med croissanter ligga i topp-3.

Har inte lust att göra många knop idag, det är söndag - då ska man vila! Men jag måste nog gå ut med hunden några omgångar till. Alltså det är precis som han har en kissmaskin i magen, hur mycket man än går ut med honom så finns det alltid nytt kiss att tömma ut. Konstigt det där. Sen känner jag ju mig själv tillräckligt väl för att veta att jag kommer studsa bort till Sats lite senare och köra lite löpband. Känns ju såå bra!
Är lite sugen på att köra bil också, men jag vågar inte, då kanske nån snor min p-plats!

Sen vet jag vad jag måste göra idag. Förbereda mig. Det ligger ljusår bort i mitt huvud men jag måste ändå göra mitt yttersta, för jag vill nå dit - långt där borta i slutet av galaxen. På tisdag är min första prövning. I'm gonna nail it. I'm gonna love you like I never been hurt before, I'm gonna love you like I'm indestructable. Typ så fast mer karriärsmässigt. På tal om - vilken fantastisk låt! I let the bad ones in - and the good ones go. Robyn in my ♥ since 1995. Ni skulle bara sett mig på Småstjärnorna Audition lite senare samma år... jag och 5 andra småbrudar stod på Hilton Hotel i Stockholm och öste skiten ut Do you really want me. Dock var jag komplett värdelös och hade inga tävlingsnerver alls utan fick åka hem utan en plats i tv-produktionen. Men det har ju inte hindrat mig, jag kicka skiten ur PokerFejs några år senare istället.





Ååh en croissant till skulle sitta fiiint!


Evelina♥ Sheraton's frukost!

Köpstopp

Det är ju fan inge kul. Men jag har sån panik över Thailand nu, vill inte göra av med några pengar i onödan här hemma, vill lägga dem på onödiga saker i Thailand istället. Shit lär få  chartra ett privatjet för o få hem alla mina väskor, lösögonfransar, glitter och bikinis.

 

Gjorde ju Ingelsta osäkert häromdan, Gustav hade spenderarbyxorna på men själv snålade jag. Blev dock en ny sportbh, behövs ju alltid, samma som jag har från Casall - bästa ever! Med formade kupor inuti och bh-spänne i bak, känner mig helt bröstbefriad när jag har den! Kan hoppa och studsa bäst jag vill utan att tuttarna rör sig en millimeter! Blev också en mjukiströja och byxor att ha som överdrag på gymmet, skönt när man sprungit på bandet och svettats som en gris att ha en tröja som skyddar lite, vill ju inte kladda ner maskinerna som en annan gris! Fyndade på Lindex rea också, trosor 20kr/paret och en bh för 50 riksdaler, man tackar!

 

Gustav fick sig en Lyle&Scott jacka, två par nya jeans och lite tröjor, han är värsta fashionistan. Men han har u inte uniform på jobbet heller, jag vill också kunna ha privata kläder så man känner att det är kul att köpa kläder igen! Har massa fint jag aldrig använder för det inte är tillfälle typ:/

 

Riktigt avis på jackan, mörkblått är ju det nya svarta!

Men jag kan säkert sno den utan att han märker något....


Saturday Night Live

In full colour!

Gräsänka ikväll! Började med att gå ut med lilla hunden, begav mig mot gymmet, studsade på löpbandet en halvtimme, körde lite fria vikter, lite mage och rygg, svettades som en gris ni vet. Blev lite över en timme totalt - skönt! Konditionen blir bättre för varje vända, känns riktigt bra! Vätternrundan passa dig!

Lagade lite mumsig mat, en pytt på quornbitar och massa grönsaker med en hemgjord rödvinssås, som blev helt lila, supersnyggt om ni frågar mig! Dinerade i soffan omgiven av mina små lurviga vänner, avnjöt en väl kyld Fanta årgång 2011, kraftigt inslag av citrusfrukt och sommar och toppade det hela med ett efterlängtat Gossip Girl! Alltså jag är verkligen kär i Penn Badgley. Shit. Det var en kille på gymmet som på håll såg ut som honom så jag blev helt till mig uppe på löpbandet, försökte mitt bästa att se sexigt sofistikerad ut med svetten drypandes i pannan och de mörka fläkarna på linnet... när jag gick ner till maskinerna såg jag honom på närmre håll - HA! Vilket skämt, var ju inte ett dugg likt. Jaja vad spelar det för roll. Jag har ju min matchoman SnurraGurra. Men jag är ju faktiskt gräsänka som tidigare nämnts. Man kan ju reta aptiten ute så länge man äter hemma. Och det ska ni veta att jag gjort! Ätit alltså, aptiten blev ju inte så superretad, han var faktiskt rätt ful. Killen på gymmet som försökte se ut som Penn Badgley alltså.

Min smygbögkompis Peter frågade om vi skulle ha schlagerfest ikväll. På frågan om han verkligen är homosexuell valde han att dementera och försökte ursäkta sig med att det är en bra ursäkt till att festa. Jo tjena, inget säger ju fest som dålig musik och alldeles för mycket glitter och intriger. Jag kommer ihåg en fest för några år sedan, alla satt i vardagsrummet och var allmänt asglada, alla utom Peter, som låg krampaktigt i sovrummet och tittade på schlagern.

Men hallå hur kom jag in på detta spår? På tal om bögeri schlager så kan jag knappt bärga mig inför nästa helg! Gustav ska ha chef-fest - jag vet hur tuff är inte min kille - och då kommer min nya kompis! Som till på köpet gör dragshower! Shalalaaa! Gustav har de bästa kollegorna... alltså inget ont om mina tanter, men vi har faktiskt ingen queer på mitt jobb, dålig stil alltså!

Jahaja nu fastna jag här också, dålig stil på den med! Jag skulle ju lägga mig soffan med den där fina flaskan Fanta och se ett avsnitt Greek och ett Pretty Little Liars. Skönt att få ett avbrott i alla Royal Pains - tittar så mycket på det att jag tror att vi bor i Hamptons. Tänker att jag måste köpa massa preppy snobbkläder och gå med i nån lyxig countryclub, sen inser jag att jag sitter i ett regnigt sverige med en below avrage-lön och inte har tillräckligt snygga och bruna ben för att ha de där pastellrosa shortsen jag fantiserade om.

Nej, blir lite mer bloggeliblogg senare tror jag, nu måste jag lata mig lite!

Aaw ♥

Chattar med Simon som jag hade på upplärning i somras, han tackade mig för den fina upplärningen, lille ponken! Sen sa han också att jag lätt var en av de 3 bästa inom företaget, han borde veta - jobbat i 13 olika butiker! Man blir ju så stolt!

Saknar Siomon, vi hade roligt ihop, jag fick utlopp för min inre taliban med honom, vi pratade som man gör i hooden läs Navestad/Hageby och han berättade historier om när han fått klättra över gränsen till Turkiet efter att ha varit på bröllop i Syrien!

Roligast var när han nyligen börjat, vi klicka ju direkt och använde alla möjliga obscena ord i vårt dagliga tal, vilket gjorde att Annika och Karin (som är från rena svennefamiljer) blev helt förskräckta och drog mig till sidan en dag: Evelina du får inte kalla Simon sånna saker! Han kan ju bli ledsen!
Det i sin tur fungerade lite som omvänd psykologi och vi drog på ännu hårdare. Dock inte framför kunderna, gudarna ska veta vilken svenne han är i kassan. "Hej och välkommen" - till varje kund.

Det är det värsta med sommarjobbarna... de kommer med så mycket energi, ungt och friskt blod, man blir glad, sen försvinner de och går vidare med sina liv... Emma saknar jag också. Jävla skåning alltså, fy fan vad vi ägde på fest!
Nu sitter man här. SOm en gammal nucka och räknan ner dagarna tills nästa äventyr. Tror det är typ 39! OMG! Woho! Då JÄVLARIMIG!

Badrumsfavoriter!

Först ut är Franck Provost balsam som gör mitt hår supermjukt och lätt att reda ut, inget trassel alls, och med mitt långa hår är det prio ett! Dessutom säljs det o stor flaska med pump som räcker superlänge!

 

Torrschampo är ett måste eftersom mitt hår blir flottigt och platt efter en dag, har provat det ena och det sjunde och nu hittat en favorit! Har sett att den är en storfavorit runt om i världen men inte hittat den i Sverige förut, nu ramla jag över den på Rusta för 39.- Min tidigare favorit var Lee Stafford och det är en mindre flaska för mer än dubbla pengarna. Så den här från Batiste är kung! Finns även att beställa från Asos!

Hur man använder torrschampo: Jag brukar sätta upp håret så att rötterna blottas, dra på ett lager så håret får en vit hinna, låt sitta några minuter (medan man äter frukost eller bloggar t.ex.) sen ruffsar jag igenom med fingrarna så att överflödigt pulver försvinner. Om jag ska ha håret nedsläppt så gör jag likadant men när jag släpper ner håret så sprayar jag lite längst bak på huvet också. Lätt att glömma och då går man runt o ser nyvaken ut bakifrån!

 

Elnett Spray, behöver ingen vidare introduktion. Jag gillar kladdigt spray som ger håret lite struktur!


Ekologiska måsten


Ekologiskt kaffe!
SÅ mycket kaffe som man trycker i sig, förstå vad kemikalier man får på köpet, väljer man ekologiskt är bönorna inte besprutade utan har odlats på "naturligt" sätt utan konstgödsel och liknande.
Finns en jättebra dokumentär om detta men jag vet inte vad den heter... går säkert att Googla!
Vi har dessutom pratat om att köpa en kaffekvarn och hela bönor jättelänge, supergott kaffe då ju, och hoppsan Kerstin - igår på Willys: Köp 3 paket hela bönor, få en kaffekvarn på köpet! Woho! Dessutom samma som vi kollat på att köpa för 400.- Man tackar!


Frukt och grönt, samma sak där med besprutning och odling, vi äter ju ofta hela med skal och allt - inte tror jag att det hjälper så mycket att man sköljer produkten, det är ju mest för att få bort skräp. Just tomater har jag blivit en riktig sucker för, jag tycker inte direkt om tomater sådär, men när vi är utomlands och de är närodlade och solmogna är de ju alltid supergoda! Man återfår den smaken i ekologiska, inget krafs som får skiten att smaka plast. Bara sommar. Tomater är som jordgubbar. De ska vara röda och härliga, fulla av smak!


Samma ärgument som kaffet, så mycket mjölk man häller i sig! Kossorna får bättre och naturligare foder, vi slipper massa biprodukter!
Vill man vara riktigt naturlig så köper man den gammeldagsa mjölken, den är i stort sett obehandlad och mycket mer naturligt näringsrik, pastöriseringen gör att mycket vitaminer försvinner i den vanliga mjölken och måste tillsättas. Men tillsatta vitaminer är inte lika lätt för kroppen att ta upp.



African Warrior



Nog för att fötter är lite snuskiga i sig själva, men jag har fan blodiga blåsor under dem! De här bilderna tog jag igår när jag precis kommit hem från Afron men nu på morgonen är den ena blåsan nästan svart av blod. Fräscht.

Vill man vara fin får man lida pin heter det ju...

 

Rätt okej klass, körde en gång på Friskis med nån kille som höll i det, det var mycket roligare, man kände sig flummigare och det var roligare koreografi, kunde dock inte gå dan efter vilket det känns som jag kommer att kunna göra idag! Det här var lite mer likt aerobic fast med aprörelser, böjda knän och hukade ryggar. Men svettas gjorde man!

Drog 35min på löpbandet efteråt, lite varvad intensitet som vanligt, svetten pumpa på rätt bra där, skööönt!

När jag kom upp till banden stod tre snygga killar på rad och öste på, mumma tänkte jag, sen när jag ställde mig brevid så gick dom. Taskigt.

Skippade bodypumpen, tyckte att jag tränat tillräckligt ändå, så blev en sväng via Konsum för att inhandla diverse nödvändigheter - och godis till Gustav. Tjockis.

 

Gjorde en mumsig smoothie, okej det är inte en tvättäkta smoothie men jag kör mitt eget race som med allt annat, naturell mild yoghurt, ekologisk såklart, frusen smoothiemix med banan, jordgubb och blåbär, en skvätt mjölk och lite blåbärssorbe för extra sötma. Pallar inte LCHF längre, så blir mer åt mitt vanliga lågintag på carbs men inte obefintligt. Är så äcklad på allt fettigt, jag vill ha knäckemackor och frukt i mitt liv igen! Dock inte mer socker och carbs än nödvändigt, men över 1,5 timme intensiv träning ger dispans till lite sockerintag! Wiie! Toppade med lite valnötter också, min största nöt-last! Mmmmums!

 

 

Känns rätt bra i kroppen att man tränat ordentligt igår, strechade som en idiot men musklerna är ändå ömma, men ingenting i jämförelse vad de skulle varit om jag inte strechat...

Jobbar idag, ska åka och storhandla ikväll sen är jag ledig imorn, hade missat det totalt, tur att Karin sa det till mig på jobbet, annars hade jag säkert gått dit haha! Bokade in en instruktör på gymmet straxt efter lunch, gå igenom alla störda maskiner, på badhuset fatta man alla, här är det skitmuppiga maskiner jag inte ens vet hur man ställer in sitsen på! Sen jävlar ska ni få se på Pippi Långstrump!