Ekologiska måsten


Ekologiskt kaffe!
SÅ mycket kaffe som man trycker i sig, förstå vad kemikalier man får på köpet, väljer man ekologiskt är bönorna inte besprutade utan har odlats på "naturligt" sätt utan konstgödsel och liknande.
Finns en jättebra dokumentär om detta men jag vet inte vad den heter... går säkert att Googla!
Vi har dessutom pratat om att köpa en kaffekvarn och hela bönor jättelänge, supergott kaffe då ju, och hoppsan Kerstin - igår på Willys: Köp 3 paket hela bönor, få en kaffekvarn på köpet! Woho! Dessutom samma som vi kollat på att köpa för 400.- Man tackar!


Frukt och grönt, samma sak där med besprutning och odling, vi äter ju ofta hela med skal och allt - inte tror jag att det hjälper så mycket att man sköljer produkten, det är ju mest för att få bort skräp. Just tomater har jag blivit en riktig sucker för, jag tycker inte direkt om tomater sådär, men när vi är utomlands och de är närodlade och solmogna är de ju alltid supergoda! Man återfår den smaken i ekologiska, inget krafs som får skiten att smaka plast. Bara sommar. Tomater är som jordgubbar. De ska vara röda och härliga, fulla av smak!


Samma ärgument som kaffet, så mycket mjölk man häller i sig! Kossorna får bättre och naturligare foder, vi slipper massa biprodukter!
Vill man vara riktigt naturlig så köper man den gammeldagsa mjölken, den är i stort sett obehandlad och mycket mer naturligt näringsrik, pastöriseringen gör att mycket vitaminer försvinner i den vanliga mjölken och måste tillsättas. Men tillsatta vitaminer är inte lika lätt för kroppen att ta upp.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback