Frozen Yoghurt <3

Ända sedan vi var i London förra sommaren och besökte Yogland har jag varit frälst i yoghurtglass! Det är som mjukglass i konsistensen fast lite fräschare och syligare smak, underbart gott med frukt, nötter, you name it till! 
Idag var vi en sväng på Skärholmen där de erbjöd frozen yoghurt (tyvärr bara vanilj eller jordgubb, inte som på yogland där de hade massa gott som new york strawberry cheesecake), men jag var glad och nöjd ändå med min lilla bägare toppad med chokladströssel. Nomnomnom! Måste prova att göra egen!
 
 
Det bästa är ju att man kan intala sig själv att det är supernyttigt, det är ju fullt med nyttiga bakterier som är bra för magen i! Bra va:D
 

Måste byta bloggplatform

Håller på att bli komplett tokig på blogg.se, först lägger appen ner och igår försökte jag posta hela dagen utan framgång. Vi provar igen. Annars är det jag som kollar på ny plattform. /%#!&(¤!!

Vildmarksäventyr

Känner mig alldeles nykär i kroppen, det pirrar i magen när jag går hand i hand med G och kommer på mig själv med att smygtitta på honom och bara le över honom, han är min och vi är vi. 
Under de här två veckorna vi varit lediga har vi verkligen bara rått om varandra, druckit massa gott vin, haft picknick i vardagsrummet med tända ljus, sett gamla klassiker som Top Gun och LA Confidential.
Men vi började med en tripp till Dalarna, efter lite inte helt komlicerade Googlesökningar hittade vi Falkuddens Camping, 2h från Stockholm, som erbjöd kanotuthyrning, väl där möttes vi av en sympatisk man (som jag gissar hade sitt ursprung i Nederländerna med tanke på brytningen). Han hjälpte oss lassa kanoten, fixade flytvästar och lirkade även fram en liten kärra för landtransport av sjödjuret. I packningen hade vi massvis av god mat, badkläder, regnjackor och självfallet djungelolja. Det sistnämnda visade sig vara ett genidrag, Gustav som känner mig lite för väl hade "glömt" att nämna att Färnebofjärdens Nationalpark huserar flest myggor per capita på jorden. Typ. 
 
 
Glada i hågen gav vi oss ut på det stora blå, solen sipprade fram mellan molnen och trots motvind tog vi oss framåt i gedigen takt. När sjön anslöt sig till älven fick vi lite medströmning och allt var gott, tills vi kom till forsarna. Vart 10'e år ungefär så höjs vattennivån flera meter och vi hade prickat in detta 10'e år. Kraften i vattnet suger tag i kanoten och vi fick paddla som duracellkaniner för att ta oss till de avsatta uppstigningsplatserna för att kunna gå runt forsen landvägen. Här blev vi varse om myggen. Dessa gudalösa stridskämpar vars enda syfte i livet är att attackera och suga ditt blod. Inte nog med att myggen svärmade runt oss, det var tydligen inte så många som hade färdats den här vägen under sommaren, stigarna var vildvuxna och på vissa ställen existerade de inte alls. Vid andra upptaget skulle vi kanske 50m på kartan, tog en kvart för att stånkande och stönandes, ömsom dragandes, slitandes, knuffandes och vrålande få den fullastade kanoten över stenar, genom taggiga buskar och förbi fallna träd. Tacka fan för den lilla vagnen vi fått låna, även om det var punka på ena däcket så bar fälgen tillräckligt för att det inte skulle ta oss två timmar att komma igenom djungeln. Vi hade tänkt att slå läger där men eftersom vi befann oss mitt i djungeln bland massa mygg så bestämde vi oss för att fortsätta till sista upptaget och hoppas på bättre lycka där. Vi paddlade på när det plötsligt blev väldigt mörkt, det började dundra och vi fick lägga i en extra växel för att komma i säkerhet före regnet. Och sen så helt plötsligt var det som något tagit tag i kanoten och tvingade fram den genom älven i en rasande fart, vi hörde forsen komma närmre och närmre, panikartat paddlade vi in till sidan där det strömmade mindre, tur var det för skylten som märkte ut upptagningsplatsen stod nästan under vattenytan och vi fick slita tag i några grenar för att kunna dra oss in i bakvattnet där strömmen inte kunde nå oss. Och där, precis där, fanns en liten bit av himlen. Hatten av för parkförvaltningen! Ett stort fint vindskydd med en eldstad som liknade en köksö, fullt med ved och bara ett stenkast bort fanns ett välskött dass. Som att ta in på Hilton ungefär. 
 
 
Med vårt lilla bikertält fick vi plats att slå upp det inne i vindskyddet så om regnet skulle besöka oss hade vi rejält med tak över huvudet och behövde inte oroa oss för att vakna mitt i natten och ösa ur tältet som den där gången i Tjeckien...
 
Myggen valde att inte antasta oss när brasan väl var tänd, så vi kunde sitta och äta en gourmémiddag i form av vegoburgare och ostbricka i lugnan ro. Sov gott hela natten och regnet tittade bara till oss en liten snabbis. 
 
På morgonen sken solen, efter att ha tagit oss vidare till nertaget vid Tyttbo, där de mest aggresiva mygg jag någonsin råkat på hade konferens gled vi ut på Färnebofjärden!
 
 
 
I Sala hade vi inhandlat fiskekort så så fort vi kommit ut på fjärden var G framme med spöna, även om det kan ha varit så att han hade tjuvfiskat lite på morgonen medan jag sov för att kunna väcka mig med att köra upp ett livs levande gäddhuvud i ansiktet på mig... men om det nu var så så simmar den gäddan glatt i forsen igen. 
 
Dagens tur tog oss till Sandön, en lagom stor och platt ö med sandstrand, kantareller och vindskydd. Här gjorde vi bas och bodde två nätter, läste, drack te, lagade god mat, svängde ut på några fisketurer... rullade runt lite i sänghalmen... Vilket vi var glada över att vi gjort när vi gjort för strax där efter dök en familj med typ hundra ungar upp. Jag gissar på att den vilda fantasin i deras små hjärnor gick på högvarv för de roade sig med att krypa runt i blåbärsbuskarna runt vårt läger och spana på oss. Andra morgonen vaknade vi av att de klättrade på taket till vindskyddet. Kul om man hade legat och vuxenkramats då liksom... Men det gjorde vi som tur var inte så G smög ut ur tältet och skrämde skiten ur dem. Haha. Barnskrik som ekar genom skogen. 
 
När det blev dags att röra sig hemåt hade vinden vänt. En fruktansvärd motvind drog in och vi orkade bara köra några hundra meter i taget och vi hade flera kilometer att avverka, när vi stannade till vid en av de mindre öar som fungerade som vilopunkter för oss så fick vi synt på något klargult, precis vid vattenbrynet där man kunde gå upp med kanoten. Reptilhjärnan slår ju genast på girighetsdrivet och vi paddlade in för att plocka det underbara guldet. Väl i land upptäcker vi att vi har snubblat över regnbågens ände. Det ljuvliga guldet fullkomligt överöser den lilla ön, stor som en villatomt. Girigt roffar vi åt oss varenda liten kantarell, när jag plötsligt ger upp ett otroligt omanligt skrik, mitt i mitt roffande springer en liten ödla över handen på mig, jag sliter undan handen innan jag förstår vad som hänt och tur var det, för de stora saftiga kantarellerna jag precis skulle plocka stod nämligen precis vid ingången till ett jordgetingbo och innevånarna gillade inte att jag kom o klampa i deras rabatt. Men förutom dem så lyckades vi få med varenda kantarell vi kunde hitta, tog kanske 10-15minuter för att länsa stället och med fiskevågen mätte vi 2,6kg. Fiiint som snus!
 
Den sista färden när vi närmade oss monsterforsen igen gick allt annat än snabbt, vi var tvugna att vila oftare och längre, det rusade av mjölksyra i armar och mage efter slitet och när vi väl var tillbaka i myggornas högborg Tyttbo kändes det som om all kraft hade runnit ur oss. Men vi är ju inga veklingar så vi satte oss vid en rastplats och drog fram spritköket, lagade tortellini med ost och pesto, rensade svamp och pratade skit. 
 
Det var riktigt skönt att komma ut i naturen, göra mat i spritköket(eller ja vi har ju gasbrännare men ändå), tälta, gå skogspromenader, röra på sig, ligga o läsa, sola, tvätta håret i iskallt vatten, tända brasor och bara njuta av varandra. Vi kommer säkert att åka tillbaka och utforska mer av fjärden, ett billigt och bra sätt att komma iväg några dagar och bara koppla av hjärnan(det finns ingen mobiltäckning där ute). Kanoten kostade 250kr/dag, fiskekort 200/pers/vecka, det finns gott om iordninggjorda tältplatser/vindskydd, att få kanoten hämtad i Tyttbo så man slipper paddla uppströms i älven gick på 450kr. 

Nyanlänt i garderoben

Jo eller ja klänningen har inte anlänt än men den är beställd! Nu gäller det att ligga i hårdträning innan den kommer så att jag kan bära upp den riktigt bra!

Semesterlunken

Snart är semestern över, stressen över att det är så få dagar kvar börjar göra sig påmind!
Förra veckan när jag gjorde min plikt som god flickvän och gick med på att paddla på Dalälven och i Sveriges myggtätaste område Färnebofjärden så hade jag med mig boken Elsas Mode (som jag fick i födelsedagspresent av Gosia förra året). Nu är ju inte den ett litterärt mästerverk och jag har svårt att föreställa mig att Sofi Fahrman en dag kommer att stå på en scen och mottaga Nobelpriset av Hans Kungliga höghet - men - den fick mig ändå inspirerad att blogga.
Idag skulle vi varit iväg på Gröna Lund med några vänner men eftersom jag är en gammal kärring med ryggbesvär bestämde jag mig för att banga så karln fick åka själv, till förmån för mitt litterära intresse. Tydligen är mina små kuriosor efterlängtade eftersom jag har fått lite tjuvnyp om att jag uppdaterar för dåligt.
Så här mina kära kittens. Nu kommer det.
 
 

Semesternedräkning

Sitter på pendeln mot Sollentuna, sista gången innan semestern! Jobbar imorn också, kontrollfreak som jag är ville jag köra sista lördagen innan jag lämnar stället för att se till att allt är på topp! Men då blir det bilen dit så jag kan vara på plats lite tidigare och komma hem lite snabbare! Har inte haft semester sen mars förra året så det känns jättekonstigt, lämna ifrån mig shopen och lita på att stället står kvar när jag kommer hem! Hade tänkt att dra upp till Dalarna och köra lite kajak, vandra o sånt härligt friluftslivande men nu har prognosen vänt och det ser ut att bli kasst väder:/ satt och plöjde igenom sista minuten resor igår men helvete alltså det är ju inga fynd direkt, nersatt med en 500, nä tack ska jag åka ospecat så ska det fan vara billigare. På måndag tänkte vi ta en heldag på gröna lund iaf, får se om nån vill hänga på men annars är det ju mysigt att bara umgås med sitt hjärta<3

Åååka pendeltåååg

jag är en looser baby, även om jag har körkort. Tar bilen till jobbet på helgerna, döööskönt, tar 12-20 min att köra, jämfört med 1h4min med kollektivtrafiken... O så undrar de varför folk tar bilen? Det enda som avskräcker mig att inte ta bilen varje dag är att parkeringen kostar 20kr/h (gratis på helgen wuupwuup). Som nu sitter jag på Stockholm C, hade suttit med en kaffe på jobbet om jag tagit bilen, nu är jag framme om 20-25 min... Menmen, får vi lägenheten vi ska kolla på så bor vi typ vid centralen så då snackar vi en kvart med tåget... Liiite skillnad. Alex o jag åkte hem i bilen i lördags kväll, road rage deluxe! Satt o sjöng på DU MÅSTE FLYTTA PÅ DIG!!! När jag körde kors o tvärs mellan bilarna, alltså jag blir tokig på folk som kör i 90 på en 90-väg. Alla vet ju att man ska lägga på typ 20km/h mot vad som står på skylten! Raceade med två porschar om vem som skulle komma först till en tunnel, vet inte om de var medvetna om tävlingen men jag vann iaf... Det är ju huvudsaken! Men shiiit vad långsamt det här går, är i jävla Sååålna nu. Tanten brevid mig luktar gamling och trycker sig mot rutan, hårt hållandes i son handväska. Jag kanske inte skulle färgat ögonbrynen så mörka igår?

Gamla människor

varför luktar de alltid sådär som de gör? Även om de har parfym på sig känner man den där doften. Det är konstigt tycker jag. Är det något evlotionärt som ligger kvar, för att rovdjuren inte ska attackera dem? Alltså eftersom de lätt blir offer eftersom de inte är lika snabba o starka längre, så producerar kroppen den där lukten för att signalera till rovdjuret: ät inte mig, jag är gammal o senig?


Bloggtorka DeLuxe

Jo men alltså jag har ju varken tid eller ork att blogga hemma, därför är det ju perfekt att kunna blogga med mobilen! Om nu bara skiten ville funka... Har installerat om flera gånger men kommer bara inte in. Jävla skräp määt!

Har så mycket att berätta om, men nu sitter jag hemma och är hur trött som helst, ska slänga mig in i duschen och inta fosterställning på golvet och bara skålla mig själv... mmmmhhhmmm!

Imorn jobbar jag dag 9 av 14 i sträck så ni förstår att jag är lite seg...

Händer lite spännande saker i livet iaf, i veckan ska vi kolla på en annan lägenhet... var några andra som skulle kolla också men vi håller tummarna! 73kvm inne i city! Fan då måste jag lära mig köra bil inne i stan också...
Sen har jag lite grejjer på gång runt omkring mig, vi får se vad som händer med det, något jag verkligen vill men inte vågar hoppas för mycket på!

Nej fosterställning var det. Fan jag har sjukt ont i magen. Ätit typ 40kg mat. ÖÖööööÖÖÖhhh. Tjockis.