Raw Food

Har läst lite om den där superhippa trenden med Raw Food, det går ut på att äta naturligare som man gjorde innan den moderna matrevolutionen. Äta oprocceserad mat och bevara näringsämnena. Mjölk, bröd, kött och liknande är no-no. Nötter, frukt, grönsaker och andra naturliga livsmedel ska ge oss all näring vi behöver.
Nu gillar ju jag mat lite för mycket för att leva såhär men jag tror att det kan vara vettigt att kanske en eller två gånger i veckan bryta sina matvanor och tänka efter vad det är man stoppar i sig.

Jag dricker kopiösa mängder kaffe, kanske rätt naturligt med mitt jobb. Det skulle nog vara det svåraste att ge upp för mig, just nu sitter jag och sippar på en kopp Finca Buena Vista, bönor som jag köpt hem från jobbet och kommer ifrån vulkanslätterna i El Salvador. Men att kanske dricka grönt te istället, vore det så hemskt?



Jag håller på att dra ner på sockret nu, tänk att för nåt år sen åt jag inte socker! Då var jag inne i samma process som jag tänkte påbörja nu, utesluta sockret, det första tiden klipper man alla band med sockret. Har inte lyckats göra det än men jag ska fanimej göra det! Det viktiga är att man tänker på vad man stoppar i sig, frukt innehåller mycket socker som inte är farligt i sig men kan trigga sockersuget när man är på "avgiftning". Dessutom finns socker i massa av våra vardagliga produkter: tacokrydda, sirap i mörkt bröd, fruktyoghurt. Vilken mindfuck det är egentligen.

Jag vill leva hälsosammare och sundare än vad jag gör nu, även om min kost och levende är väldans mycket bättre än gemene mans. Jag tycker att alla borde ha en sundare inställning till sin kropp. Det är ju ändå den som bär runt oss, minska på köttet, ta reda på vartifrån maten kommer, laga egen mat istället för alla halvfabrikat, variera kosten och läs på om näringsämnen.


Det är ju alltid en jävla massa tjat om alla dieter hitan o ditan man ska följa. Att bara äta bananer, att bara äta fett o kött, att bara äta soppor.... I slutet handlar det nog om att vi blir så otroligt less på det vi stoppar i oss och iom. det äter mindre och tappar vikt. Men hur bra är det egentligen? Jag är ju inte blyg för att testa nya grejjer för att gå ner i vikt, men jag försöker ändå hålla en sund inställning till det, ha ett kritiskt öga mot mirakelkurer och inte se det som en quickfix som kommer göra allt bättre. Att gå ner i vikt kräver diciplin, engagemang och självkännedom. Man måste vara villig att ändra sina livsvanor, annars slutar det med att man är tillbaka på ruta ett med fem kilo extra!


Love being me

Ibland får man en sån ego-boost. Har funderat på livet idag, jag är rätt nöjd med var jag är. 25 år, inne på mitt andra chefs-jobb. Visar framsteg, får jättemycket positiv feedback från mina kära gäster som kommer och fikar på Espresso House bara för att jag står i baren! förstår ni hur underbart det är att höra?
Jag har alltid haft prestationsångest och dåligt självförtroende, men nu blir jag hyllad minst en gång om dan, det gör livet så mycket lättare! Jag börjar fatta vilken personlighet jag är. Jag vill aldrig sluta, jag vill känna alla, vara bäst på det jag gör och utvecklas i rasande fart!
Dessutom har jag ett sånt underbart crew, min chef är världens vinnarskalle och sätter fart på mig, mina chefkollegor är hur sköna som helst och mina anställda är mina små duvungar! De ställer upp, kämpar för målen och vill verkligen jobba för att vara bäst. Inget tjaffs, bara kööör! Underbart!

Mina framtidsplaner ligger i frontalgloben och gror, jag vill ut i världen, jut nu till Bangkok - vilken stad! Bo där i några månader, jobba och plugga på distans. Sen vill jag cykla New York - Miami. Bestiga ett berg, kanske Kilomanjaro (stavas det så?) till att börja med. Jag vill lära mig sjunga, så banalt men jag blir helt upprymd av att se live-klipp med gamla rockstjärnor som öser på en scen inför hundratusentals fans, bara öser och lever i en symbios med publiken. Vilken känsla! Jag vet att jag jag realistiskt sett inte kommer att bli en Bruce Dickinson eller James Hetfield. Men vafan dream BIG heter det ju. Om man ser det som det som ett mål och kommer 1.2% på vägen är det ju ändå en bedrift haha. Mjaa, jag får nog nöja mig med att vara sjukt grym på Sing Star.

Nu ska vi sjunka ner i soffan, browsa igenom Pirate Bay, avnjuta en flaska vitt och dippa i hemgjord hommus, men mer om den i ett senare inlägg. Har tagit bilder och allt, men det får hamna under mitt Vego-chic-projekt! Mer vego i det svenska folkhemmet!

Pussigull!

Moroccan Oil

Hade en tjej inne på jobbet som helt lyriskt viftade med nån helt fantastisk olja man skulle ha till håret, jahaja, vadan detta tänkte jag medan jag spann latten. Lite senare såg jag den när jag spatserade förbi hårvårdsbaren och tänkte att den där kanske man skulle prova? Ingen aning om vad den ska vara bra för eller något men jaja, man måste ju teste grejjer!

Blev inget då men veckan senare ser jag på Svenska Hollywoodfruar, då står självaste Montazami med samma flaska, även hon lyrisk. Då blev det bestämt. En sån skulle jag ha!

Struttade in och betalade lite över 300 för en liten flaska av det här miraklet. Nu har jag använt det i typ en vecka kanske, vet fortfarande inte vad det ska vara bra för men inbillar mig att håret känns tjockare och spänstigare. Jag har ju supertorrt och skadat hår så oljan sugs upp direkt, dessutom luktar den suuupergott. En klippning och kanske lite slingor så kan jag bli en riktigt fräsch brud.


Den här versionen har jag köpt, för ljust och tunnt hår.


I mitt så kallade liv

Har en dag ledigt, prisa Gud Jultomten! Helfin dag med fokus på att dra ner stressnivån och jäsa i soffan till det yttersta. Har trots detta hunnit med 6 maskiner tvätt och några avsnitt Landet Brunsås via svtplay.se. Sjukt bra serie! Borde visas i skolorna på hemkunskapen! Lite jobbigt var dock avsnitte om kött, det är så hemskt, när de visade de stackars kycklingarna blev jag helt tårögd och tappa matlusten. Så jävla nöjd över att vara veggo!

Hur som haver, borde kanske blogga igen lite, jag tänker det varje gång jag sätter mig men så blir det ju inte riktigt så! Förskräckligt!

Hände som vanligt massvis i mitt liv, nu senast blev jag headhuntad till ett nytt företag som ska in på den svenska marknaden och en av investerarna är stammis hos mig. Det skulle vara ett sidoprojekt till mitt vanliga jobb men jag vet inte om det fins tid och ork, låter lovande men det gör det väl alltid?

Just nu är jag helnöjd där jag är, leder regionen (45 shoppar) och ligger totalt trea i hela kedjan (100 shoppar!) i vår stora bullkampanj! Känns sjukt bra och jag är såå taggad! Nu ska jag vila upp mig i två dagar och sen är det tillbaka o krääänga som en idiot som gäller!

Nej nu ska jag göra några croissanter till em-fikat!