2012 come and get me

Som i ett trollslag återvänder all träninsmotivation efter nyårsskiftet. Jag fick nog min redan veckan innan jul, kunde inte bärga mig, ville bara att allt frosseri och skit skulle vara avklarat!

Igår tog jag tag i saken, körde 2h på gymmet, träningsvärken är inte nådig idag. Kosten blir strikt och motionsnivån hög. Jag har lagt på mig massvis under hösten, en kombination av massa övertid på jobbet, där jag också har tillgång till massa socker och snabba kolhydrater. Ett totalt havererat träningsmod har inte heller varit särskilt med givande.

Men igår drog jag igång igen, mjukstartade (eftersom vi inte hade så mycket hemma), kaffe knäcke med bregott och ost nån timme innan träningen. Åkte och storhandlade efteråt, nu är skåpen knökfulla av ägg, ost, grönsaker, nötter, fisk och quorn. Ja massa grädde och creme fraishe också!
Kvällsmaten blev en carbonaraliknande gryta med quorn, massa grädde och parmesan, till det åt jag avokado, mums!

Frukost idag blev två kokta ägg, en avokado, en halv tomat, en bit grön paprika, lite rökt ost, en klick creme fraishe och lika mycket majonäs. Kaffet spetsades med grädde, det är ju en sjukt god diet... MEN sockermonstrena börjar redan härja. Jag vet av erfarenhet att de första 3 dagarna är svårast. Rent djävulska om jag ska vara ärlig. Reptilhjärnan spottar o fräser efter sockret, man blir sugen på konstiga frukter och kakor man inte äter annars, sist hade jag sjukt sug efter annanas i alla former haha! Men det gäller att stå emot! Det värsta är att ormen som ligger där o väntar på ett svagt ögonblick att hugga, man går o sysslar med nåt annat och handen glider iväg till kakfatet och innan man ens hunnit reagera har man ätit en halv bulle. Sjukt. Jag råka äta en pastabit på det sättet igår.

Ett hett tips är att rensa ut allt man inte får äta och storhandla hem bara massa goa saker så det inte finns något socker hemma. Eller carbs, usch inga chips i gömmorna! Nej nötter, ost och lite gott kött om man nu äter sånt(bläää). Så smaskar man på det!

De två första veckorna är helt sockerfria, inte en fruktbit får glida ner. Även mörk choklad som man "får" äta är först tillåten efter dessa två veckor.

Räkna med trötthet och humörsvängningar under ingångsfasen, sockerdepåerna ska tömmas och kroppen ska "lära" sig använda fett som energi, det är mycket svårare än att förbränna kolhydrater därför blir man först trött och känner sig kraftlös men när man vant sig och blodsockernivån är stabiliserad är det bara att köra på. Man glömmer vad kolhydrater är.

Sen var det det där med motionen, det är ingen idé att ge sig på ett maraton under ingångsfasen, men långa hårda powerwalks är perfekt! Med ankelvikter i kuperad terräng ökar man förbränningen och kroppen fokuserar på att ta bränsle från fettdepåerna.

Mitt mål är -13kg på 13 veckor, kommer bli sjukt tufft! Och jag vet om det, kommer säkert ge upp både 1 och 4 gånger men nu jävlar är jag peppad!