Jag ska gå min egen väg

Nu ska man ju va reccionista istället för fashionista, fortfarande shoppa, men välja second hand istället för vältra sig i lyx.
Det är alltid nån som säger åt oss hur vi ska vara för att höra till den bättre delen av samhället. Fuck that.

Bara för att det är trendigt att visa upp sig i lågkonjunturens mode tänker inte jag gå i mode jag inte tycker är snyggt, precis som med alla knäppa moden som någon försöker intala mig är snyggt. Typ Neon. Sofis mode gjorde ju massa propaganda för den kommande trenden... butikerna tog in lite i sitt sortiment. Men inte fan kan det finnas en vettig människa med uns av smak i kroppen som skulle dra på sig neonfärgade tights och en spejsad t-shirt a la 1980. "Trenden" noeon marknadsförs ungefär vartannat år, men slår aldrig. Det har nog inte funkat sen just 1980. När jag var och skulle shoppa igår hittade jag verkligen ingenting som kändes WOW måste ha! En trend jag tror på är fransklänniingen. En sån måste jag ha, men har inte hittat någon bra än.
Det här med trender är ju ganska fjantigt, vi köper kläder som om ett halvår kommer att vara pinsamma att gå runt i. Men eftersom vi har någon som väljer vad som ska finnas att välja på i butikerna är trender näst intill omöjliga att kringgå.
Jag köper sånt jag tror att jag kan ha glädje av längre än till den nya vårkollektionen kommer ut. Ska det vara extremt ska det inte kosta för mycket, man måste slå ut kostaden på antalet gånger man kommer att använda plagget. Annars slösar man bara bort sina pengar som de flesta sliter hårt för 40 timmar i veckan.

Just nu ska man ju vara väldigt eko-medveten också. Köpa ekologiska produkter är en rejäl statushöjare. Men att man fortfarande tar bilen till jobbet även om det finns bättre alternativ räknas inte. Vi svensson är rätt bra på att ägna oss åt dubbelmoral. Jag går min egna väg, jag köper ekologiskt i den mån det finns att tillgå, när vi storhandlar gör vi aktiva val. Vi köper ägg från frigående höns, köper inte hem något kött och väljer tvättmedel som är svanenmärkta.

Om alla skulle tänka efter och göra med osjälviska val skulle vi faktiskt ligga bättre till mot miljöhotet. Okej det är jävligt skönt att ta bilen till jobbet, istället för att passa bussar och trängas med främligar. Det är gott att äta kött och mycket billigare med produkter som kommer från djur som haft en sämre tillvaro.

Jag kan inte säga att jag är vegitarian, en dag kanske jag kommer att bli det, men just nu äter jag kött, men i väldigt små mängder. Det är precis som att sluta äta godis, bara inte köpa hem det helt enkelt. Ska vi äta ute eller ta något från pizzerian tillåter jag mig själv äta kött. Jag tycker fortfarande att det är gott. Gustav är vegetarian av etiska själ, hans främsta argument är hur köttindustrin ser ut. Jag är mer emot att äta kött eftersom det är ett sånt extremt resursslöseri.

En växt gör om ca 1% av solljuset till energi, sen kommer kossan och äter växten, den får ungefär 10% energi ur växten, och när vi slaktar kossan och äter den får vi i oss 10% av kossans 10%.
Om vi istället äter växten direkt får vi i oss 10ggr mer energi. Eller: om en växtätare behöver en morot så behöver köttätaren 10 morötter för att få i sig samma energi.

Jag tänker fortsätta köpa fina nya kläder utefter eget smak och tycke, göra aktiva val och vältra mig i den lyx jag vill ha.

-Evelina, politiskt korrekt.

Dagens skönhetstips:

ta ungefär 1,5 matsked socker i ena handen, droppa på några droppar olivolja och 1-2 tsk citronsaft. Voilá så har du en perfekt och billig handskrubb. Massera in i händerna tills sockret känns upplöst, skölj med ljummet vatten och badda händerna torra. Perfekt nu när det är kyligt ute och man blir lite torr och narig.

Beauty Saturday

Idag ska jag göra mig fin, har precis vaxat ögonbrynen och nu ska jag ånga ansiktet så jag blir riktigt ren,, sen blir det ansiktsmask och fixande av naglar! Ikväll blir det fest i linköping så man måste ju vara lite extra snygg då!


I want a Heidi Klum Ass

Måste göra lite ass-master moves. Taggad som fan att skaffa en sån stjärt. har ju dragit åt mitt bälte ett knapphål till. Woho! Imorn blir det nog proteinshake till frukost, boyakasha!

Läs en bok så blir du klok

När min pappa dog och vi renasde ur hans lägenhet hittade jag en gammal griffeltavla som det stod "Läs en bok så blir du klok" på. Det är fan min pappa upp i dagen, han var mycket för såna moralfloskler. Usch vad jag hatade att läsa, om det inte var Kalle Anka&Co förstås. Det är först när jag blivit ihop med Gustav som jag lärt mig att uppskatta läsandet. Få koppla av och omslutas av en bok. Myspys.

Dagens måste-läsa-bok är El Choco, har nyligen läst ut den, fan så bra den var. Handlar om en svensk tuff kille som har lite fel prioriteringar i livet och blir kokainmula i sydamerika men åker fast och blir fånge i ett av Bolivias mest kända fängelser. Helt absurda scener utspelar sig, och det bästa av allt är att det är på riktigt. Det har hänt. Och händer. Hörde först talas om boken när mamma satt och kollade på Malou en förmiddag när jag bodde hemma, då var huvudpersonen i boken där och berättade om sitt liv o så. Då tänkte jag att fan den kanske man skulle läsa! Men sen gick det väl ett år eller nåt, så fick Gustav den i födelsedagspresent så då när han läst ut boken så norpade jag den.



Vidare inlägg i grisdebatten

Visste ni att alla kultingar kastreras pga. att köttet ska smaka bättre.

Jag ska fan bli vegetarian.

Som tidigare nämnts

90210 är så jävla pinsamt, läste precis på Aftonbladet att premiären bara hade 45000 tittare. Jag gissar att ca 43000 av dem inte kommer följa serien. Värdelöst skit.

Länk till mitt tidigare utlägg i saken kommer hääär.

Dages romantik

Evelina: Gustav, du är min pepparkaksgubbe...
Gustav: mmm....
Evelina: Gustav... är jag din lussepulla?
Gustav: Mmm, det är du.

Stjärt-Bak-Jul

MMM, nu luktar det lussepullor i hela lägenheten. Mumma. Har gjort lite chokladsnittar också. Tänkte mig lite Strassburgare i Evelina regi till nästa kaka. Mysmys!

Fjanterier

Seriöst, vad folk är fjantiga. Läste på Aftonbladet om hur försvaret skjuter grisar för att öva på skottskador. Självklart får aftonbladet det att låta som något hemskt och ohumant, varpå en miljard kommentarer också väller in om hur hemskt det är och att det skulle handla om djurplågeri. Jävla idioter. De som tycker så vet ju fan ingenting. Jag blir så upprörd. Grisarna ligger ju fan under narkos djupare än människor gör när de ska opereras.

Om man tycker att det är hemskt att djur behandlas illa så sluta äta kött då för fan. Det är plågeri om något. Djur som ska gå till slakt lever i för trånga burar där de får kissa och bajsa ner sig vilket de mår väldigt dåligt av eftersom de är jätterenliga djur som i "vilt" tillstånd har en och samma plats de utför sina behov på, precis som vi människor använder våra toaletter och tycker att det är jobbigt att nbajsa hemma hos någon annan. Suggor tvingas in i trånga gallerburar så de inte kan lägga sig ner för att kultingarna inte ska gå utan mat eller riskera att bli mosade.

Visste ni föresten att alla kastreringar som görs på grisar är helt utan bedövning. Jag tror det gör lite ondare att få kulorna avskurna än att bli skjuten i benet under narkos.

Googla på djurslakt så hittar ni säkert något mer upprörande än det här era jävla fjantar!

Dagens Evelina-bild

Ungefär så här glad ser jag ut på konferans:


I blame it on Mimosa.

Zarah&Evelina på shoppingtur

Glömde ju lägga upp Zarahs papparazzobilder häromdan. OMG.


Den här mössan inhandlades på New Yorker för 129kr. Ett måste i vinter!


Zarah leker smygfotograf. Jag skulle vara en jättebra kändis, jag är så naturlig och märker inte ens att hon fotar!


Årets NO-NO!


Årets julklapp till flickvännen, en varm tjej är en glad tjej! Finns på Indiska!


Och så årets julklapp till pojkvännen:D Finns på NewYorker!


Onsdagsskoj!

Jaja, nu ska vi inte överdriva.

Är ledig idag så fick sova ut imorse, gå en långpromenad med Zion, strax ska jag och Gustav(som skolkar för att han vill vara hemma med mig säger han) äta en mysig söndags-frukost, även om det bara är onsdag!

Sen ska jag spendera dagen åt att bakabakabaaakaa! Har tänkt mig lite pepparkakor att hänga i fönstren och i granen(som kommer upp alldeles snart!), lite chokladsnittar, havrekakor med apelsinchokladtopping, lussekatter och kanske lite nougatbomber. Vi får se hur mycket tid jag får över. Jag måste faktiskt se Gossip Girl och gå på promenad med Zion.

På tal om promenad med Zion, idag var han jätterolig. Ni vet snö är ju bland det häftigaste som finns. Så hittar men en stor uppskottad snöhög måste man ju klättra upp i den. Det är ju bara det att vårt kära lilla åbäke inte nöjer sig med det, nä han sätter sig o bajsar på toppen. Typ som i: I AM THE KING OF THE WORLD!
Då var det ju bara för mig att klättra efter och plocka upp bajset. Jag menar jag kände mig inte ett dugg larvig mitt på torget klättrandes på en jävla snöhög med en hund i ena handen och bajspåsen i andra.


Middagstipset: Pesto-Formaggio-Panna-Pasta con Quorn

Enkelt översatt till: Basilikaröra-Ost-Grädde-Makaroner med Quorn!

Man behöver:
Några quorn-filéer
Mozzarella
Pesto
Grädde
Tomat
Paprika
Svartpeppar
Vitlök

Koka pastan så den nästan är klar(jag använder Zeta Fusilli Integrale för det är 100% fullkorn inte nå jävla fjant 38% som typ kungsörnen påstår är fullkorn)
Under tiden den kokas så skär man filéerna i lite sneda skivor, mozzerellan i halvmånar och så hackar man upp grönsakerna. ner i mitten av en ungsfast form, rör runt med lite pesto. I en skål blandar man grädde, pesto, vitlök och svartpeppar(pesto är ganska salt i sig själv, man kan ha parmesan i också).
När pastan är klar lägger man den i en ring runt quornröran så att det ser fint ut. Sen häller man på grädden och vill man så toppar med lite riven ost om man vill ha lite extra kalcium!

In i ugnen på en 200 grader kanske, tills det får lite färg.

Det här receptet kom jag på själv idag när jag var supersugen på pesto och ost. Mums. Så nu ska vi dinera med ett glas väl kyld julmust till!

Bon apetite!

Fuck the children.

Varför får dom ha allt skoj? Jag vill också gå på Barbie-affären i Buenos Aires och bli stylad som en riktig Barbie!

Viva la Barbie!

Fuck the haters.

Dagens Måste för Alla Blondiner

BlondinBellas "wepshop" Bellme finns idag vääärldens bästa schampoo om man är blondin. Lööv it. Kom först i kontakt med det när jag var i Italien och hade varit hos frisören som slinga mitt hår gult. SÅ då åkte jag i panik på häxjakt i Aosta på det starkaste silverschampot jag kunde hitta, o så voilá! Love was in the air.

Självklart använder jag det här schampot nu, men i 1500ml flaska(det är 1,5 liter för alla som inte förstår). Men den sizen som är på BellMe nu är tydligen slutproducerad så vill ni få ett gott slut på 2008 så köpköpköp.

Tänk att jag inte ens får betalt för all trafik jag kommer skicka dit under dagen!


Dagens inköp:

Blev en hel del på WIllys eftersom vi storhandlade, men här är två godbitar jag plockade hem:





Britney Spears Curious 100ml och ett fint linne från Gina Tricot.
När Zarah kommer hem ska jag få lite papparazzibilder av henne så ni får se vad fint vi hittade.



Hottest couple in town!



Har ni sett något så vackert?

Sundayshopping

Idag ska jag iväg och söndasshoppa med Zarah. Se om vi kan hitta något spännande att lägga pengar på!
Är sugen på nån kjol eller nåt liknande. Vet inte riktigt vad. Tuperahåret.nu

Jag älskar dig, MEN...

...ibland blir man lite fundersam över sitt val av partner. Speciellt när han sitter i arbetsrummet och spelar nåt spel med sin bror över nå nätverk eller nåt. Han pratar som en riktig fjant då.


Asos.com makes me happy

Jag älskar Asos, bara att titta på allt fint blir jag glad av! Om jag bara kunde bli lite smalare lite fortare(säger hon som precis gottat sig i massa fet mat och hällt i sig ljuvligt rödvin), och tänk om mina fötter kunde krympa bara lite grann! kan ju inte beställa några tjusiga högklackade på grund av mina enorma fötter:( DEessutom vill inte Gustav att jag har högklackat eftersom han redan är kortare än mig:D

Hittade en jättetjusig väska iaf, ska se om jag hittar något mer spännande så kanske jag gör en liten beställning, det är jag såå värd:D

Prince William, oh my lord!

Don't mind if I do!



Om jag och Gustav skulle göra slut så vet iaf jag var jag ska söka kärlek.

Wiever discretion is advised!





Dagens Middagstips!

Okej det blev inget middagstips i sig själv, men ett tillbehörstips likväl!

Min "farmor" i Italien brukade göra nån svamp sås/stuvning på röksvamp eller vad det var(växte svampar stora som fotbollar lite överallt, tror det var någon form av röksvamp). Så därifrån fick jag min inspiration till denna side-dish som den så modernt kallas.

Svampstuvning med parmesan:

Ett gäng champigniner
Smör
Färsk basilika
Grädde
Riven parmesan
Salt, Svartpeppar.

Hacka ner svampen i tärningsstora tärningar, bryn på i smör med lite salt och peppar. när de börjar bli genomstekta så häll på lite nerhackad basilika och stek en stund. Slå på en skvätt grädde så det blir lite såsigt och toppa med parmesan efter smak o tycke(massa parmesan för min del). rör runt lite och så voilá har man en underbar side-dish!


Parmesan är nog bland det bästa som finns.

Dagens tanke

Förut när jag var ute på långpromenad så gick jag och funderade över allt möjligt här i livet, till exempel på saker jag och Gustav brukar göra när vi är nakna.

Då tänkte jag att jag var lite sugen, synd bara att jag inte var hemma, då skulle jag förfört honom... eller vänta, jag är nog bara kissnödig.


Det är inte lätt att hålla isär alla gånger.

90210

Fy fan så värdelös serie.

V-Ä-R-D-E-L-Ö-S

Laddade ner den när den hade premiär i USA och såg första avsnittet men tyckte att det sög hästballe, men så häromdan fick jag nån total IQ-kollaps och tänkte "fan jag kanske skulle se 90210 i alla fall, jag kanske tycker att den är bättre nu"

Jo tjenare. Fy fan jag stängde av efter ha legat i soffan och plågats i 20 minuter. Jag pallade inte mer. Jag menar folk snackar om Guantanamo Bay, att lida igenom dessa totalt värdelösa avsnitt måste vara värre. Jag kanske kan pitcha den idén till förhörsledare, tvinga fram svar genom att tvångsmata folk med den där skiten.

För alla er som kan skratta er lyckliga över att ha undgått plågan men vill få ett hum om hur cp serien är:

Två tjejer är typ inte kompisar, o ena tjejen ska på dejt så kommer nån o säger att hon andra tjejen är jätteledsen för att hon fått reda på att hennes pappa är otrogen. Då så säger hon första tjejen till sin dejt att hon måste ställa in för att hon måste hjälpa till.

WTF? Seriously, WTF?!?! Hjälpa till med vadå? Dom är inte ens kompisar. Snarare fiender, eller nåt, jag fattar inte ens det.

Om någon jag känner nu mot förmodan tycker om denna serie, så känner jag att tyvärr, nu fick vår vänskap en liten törn!


Tapas Tonight

IKväll blir det tapas, mumsmums.

På menyn står:
Pilgrimsmusslor
Lax
Heta tigerräkor
Ungsbakade grönsaker
Rostad lök och vitlök
Skivad rödbeta ungsbakad som chips.
Avokado
Champignonröra med parmesan
Oliver
Och så en skvätt rödvin!

Oj vad det vattnas i munnen! Tapas är helt underbart.. Man får äta massor med olika mat fast bara lite av varje, jättelyxigt om ni frågar mig. Till efterrätt blir det lite prinsesstårta, jag har faktiskt namnsdag idag!

Ny favorit i vinhyllan

Provade ett nytt vin idag, med skruvkork! Det brukar vara ett dåligt tecken på rödvin, men jag tänkte att då kan jag ju ta ett glas och spara resten utan att jävlas med en korkhelvete. Dessutom var det en jävligt snygg etikett, vit och lila. Prroducerat i Italien, mitt hemland en gång i tiden.

Nr 12355 på systemet, 69 kr. Passar utmärkt som trevligt-vin. Dessutom blir man tjusigt röd om läpparna av den:D


Me and Britney Spears

Shalala, när jag står i duschen så har jag en märklig tendens att sjunga Britney SPearslåtar. Just nyss sjöng jag en lite rockigare variant av Oops!...I did it again. Jag skulle lätt kunna tjäna pengar på den. Jag och Brittan skulle vara värsta dream-team! Fatta coola vi skulle vara på scen, lixom Madonna släng dig i väggen.

Jag funderar på om inte jag skulle byta karriär och bli popstjärna istället. Jag måste ha en Britneyparfym, antigen Curious eller Believe. Har haft Curiouse förut och älskar den, men är bra sugen på Believe. Gustav tycker att jag har parfymer så jag klarar mig, men jag är ju trött på dem hallå. Dessutom hade Rusta Britney Curiouse 100ml med den där fula väskan till för bara 300. Väskan kan jag ju ge bort i julklapp! Eller lotta ut på bloggen som alla andra fjantar gör.

"Ååh titta på mig, jag har inget riktigt liv så jag bloggar hela dagarna så det ser ut som jag har det..uuuh! iih här har jag en Goodiebag att lotta ut till alla sötizar"

Skaffa ett jobb för fan. Som jag, eller Britney Spears.

Nätpedofili

Seriöst, igår på Insider - man blir så upprörd!

Killar som sitter o sexchattar med småtjejer. Vidrigt, vet ju själv att man blev utsatt för sånt men inte lika grovt som att nån sitter o smeker kuken i webcamen. Jag tro inte att killarna riktigt fattar att det klassas som pedofili. De är bara för fula/lata för att skaffa tjejer i sin egen ålder och bearbeta för att få ligga. En 13 åring kan man ju manipulera mycket lättare. Men sen han den där Alexandramannen var ju bara för vidrig, visst han stod för vad han gjort, men han verkade ju inte förstå vad han gjort mot tjejerna. Hans ego var ju helt abnormt.

Jag blev lurad att vika ut mig en gång, blev uppraggad på nån chat o så fick han min msn, sen vad led började han komma in på sina fantasier... tydligen blev han väldigt upphetsad av fötter. Så jag gick med på att skicka en bild på mina fötter för 100 kr(det var han som kom med förslaget) så jag tog ett jättefint sött kort på mina fötter, men direkt när han fått det så loggade han ut! Jag känner mig fortafarande smutsig...och inga pengar fick jag häller!




Den här bilden tog jag i hopp om guld och gröna skogar. Nu har jag lagt det bakom mig och kan dela med mig av min erfarenhet till andra unga tjejer. Visa ingen hud i webcamen!

Fotnot: Har nog gjort både det ena och andra dumma i min ungdoms glada dagar som innefattar både lite naket och lite webcam. Jag ångrar det mesta. Även när det har varit med någon jag känt.

F CK - all I need is U

Sämsta igår på 6an:

"Känsliga tittare varnas eftersom kommande film innehåller mycket våld och ordet FCUK förekommer frekvent"

OMG! I'm so offended, FCUK? I'm more of a DKNY kind of gal. Eller vadå?

Greek

Usch vad jag sölat ner mig i Greek. Inte världens bästa serie men den fyller mitt tjejseriebehov ganska bra. Alla tjeje behöver sånt tror jag. Gossip Girl fyller mitt drama och intrigbehov samtidigt som man får gotta sig i världens inspirerande kläder i preppystil så det heter duga. Ugly Betty är bara helt jävla bäst som tv-serie. Men nu sitter jag och tittar kroniskt på Greek. Vilken fjant jag är.




Dagens tankeställare

Evelina: Nu är frukosten klar, går du upp?
Gustav: Meeen, du sa ju klockan nio, hon är inte nio än!
Evelina: Men vafan, hon är 8.53, det är sju minuter. Tänk när jag dör, tänk då hur mycket du kommer att ångra att du inte spendera de där extra sju minutrarna med mig i livet.
*Evelina går ut i köket och sätter sig o äter*
*Gustav kommer ut i köket och masserar hennes nacke och pussar henne i håret*

It's Fucking London

Fan. Jag gjorde en tabbe idag alltså. Pundet stod i 11.96 och jag köpte inte innan vi höjde med 38öre. Jävla Ryanair hade biljetter t/r för mig o gustav för runt 800 med allt inräknat. Jag vill åka till fucking London o köka på The F Word goddammit. Fuck me backwards vad nice det skulle vatt.

Att vara smådjurs-mamma

Det är fan inte alltid lätt, de ska fostras, matas, älskas och hållas rent efter. Men så är de ju alldeles underbara - ibland.

Herr Lupin är en mycketsympatisk kisse. Men när han inte ligger och är söt så gnäller han om mat, får han inte mat för att det redan finns mat som inte duger åt honom i skålen så gör han inbrott i städskåpet och drar ut hela matpåsen på x antal kg och tuggas sig igenom den. Sitter mamma och pappa i köket och fikar, kanske har gäster och inte ger lilla Lupin all den uppmärksamhet han tycker att han förtjänar så visar Lupin minsann det - han öppnar varenda kökslucka han kommer åt och river ut pant, plastförpackiningar och annat skräp. När mamma eller pappa gjort rent toaletten måste lilla Lupin självklart rulla sig i sanden för o kolla om den är fräsch nog.
-Nu sitter han framför tv'n och jagar bokstäverna på skärmen.

Prinsessan Giza är världens finaste lilla kissemiss. Hon säger inte så mycket. Hon skriker mest. Vanliga katter löper var tredje månad, hon är tyst var tredje månad. Hon är ju väldigt smal och har tunn päls, så om nätterna vill hon ligga ingosad i mammas mjuka mage. Men ligger hon inte riktigt bekvämt kör hon in klorna för att fluffa upp fläsket lite.
Det är Giza som är högst i rang bland barnen. Om Zion försöker bråka med Lupin, eller kommer och stör henne när hon sitter på ett bra ställe. Då jävlar ger hon honom på käften. När mamma kommer hem från jobbet så springer hon alltid för att bli hälsad på och myst med först. Giza får alltid som hon vill, om man inte bär henne när hon vill bli bärd, då hoppar hon helt enkelt upp på ryggen och kravlar sig upp med klor och allt.

Lillkillen Zion är det största lilla kärleksknytet, men han förstår nog inte riktigt hur stor han är ibland. Han surar om mamma eller pappa flyttar på honom för att de vill få plats i sina sängar. han håller koll på Lupin så att det lilla åbäket inte stjäl mat när mamma o pappa inte vaktar sin egen mat. När man är ute och går på promenad kan han vara världens lydigaste - eller vångstyrigaste. Är rädd för andra hundar så minsta lilla chihuahua blir utskälld om den kommer för nära. NÄr mamma ska plocka upp bajset så drar Zion åt ett annat håll. När mamma ska gå till jobbet på mornarna går lilla bäbisen runt med sin snutteråtta i munnen och ser jätteolycklig ut, men när hon kommer hem på lunchen så tar han all sats han kan och glidtacklar henne mitt i muffinsen med nosen. Har mamma lagt sina smutsiga trosor någon annanstans än i tvätten så städar Zion åt henne, han äter helt enkelt upp trosorna.

Ja de små liven, man har väldans kul med dem. även om de tär på en ibland. Igår hände en liten olycka, Gustavs handled blev punkterad av Zions tand, ett stort hål rakt igenom hude. Skitäckligt. När gustav lyfte på huden satt den lixom inte fast i armen, man kunde lixom titta in i en liten grotta.

Nä nu ska vi nog gå ut och kissa lite.

Strålande Jul!

iiiih om två veckor, TVÅ VECKOR ska hela lägenheten vändas upponer! Woho! julstöl så det skriker om det!

Har köpt lite nytt ill granen men måste undersökka om jag har en toppstjärna eller inte. Nånting säger mig att jag har en, men jag har ingen minne av att jag köpt den. Hursomhaver, massa fint blir det iaf!


De här tjusingarna har jag köpt på Rusta(som jag älskar)

Har investerat i en ny färgad ljusslinga också, mina jag hade är halvdöda så de behövdes verkligen bytas ut, älskar småljus i granen, både färgade o ofärgade. Så hela granen glimmar! iiih! (ja jag är fjortis vadårå?)

Ska svänga ihop en pysselkväll snart också, så man kan göra fina scrapbooking-julkort, koka knäck, bygga pepparkakshus o allt sånt. Hittade en jättefin sak i nån veckotidning, de hade gjort som dalahästar i pepparkaka med jättefin kristyr på. Det MÅSTE jag också göra! O baka nougatbomber, OMG. Bästa julgodiset som finns. Man hackar typ nötter och mosar ner med cornflakes, sen blandar man det med smält choklad. I den röran doppar man ner nougatbitar, låter svalna o så Voilá! Julens godaste godis! Fan kom på att jag måste frosta av frysen så jag får plats med allt julbak.

Nu blir det Ugly Betty! Woho!

Dagens bästa köp

Ett gäng hårspännen från H&M. SÅ jävla najsa var dom. Silvriga med gröan stenar på. Jävla skit att jag bara har obilkameran. Dessutom sitter jag i vardagsrummet och surfar så där kan jag inte fixa till bilderna. Min mobilkamera är rätt bra, men jag är lat och vill ha en riktig!

Fotogenic

Fan vad jag vill ha en ny kamera så jag kan ta massa fina bilder på mig själv. Måste be min alldeles egna Zarah komma över och fota mig, jag blir fan alltid bra på korten hon tar.

Måste ju fota lite i lägenheter nu när jag stylat och haft mig.

För någon vecka sen sålde Marakezh en grön kamera som var helt underbart snygg för bara 700-nånting, attans att man inte köpte den alltså.

Dagens tips för dementa

Hade en mycket sympatisk herre inne idag som tipsade om att skriva ner sin kod till bankortet i heroglyfer.

Så har man dåligt minne, använd dina heroglyfkunskaper!

Ett skönhetstips ingen bör vara utan!

Som alla som känner mig sen länge vet, så har jag alltid haft världens problemhy. Men nu har jag hittat ett helt fantastiskt preparat som gjort underverk i nyllet på mig.

Vanlig jävla babyolja!


I know, helt jävla unbelieveable. Man tycker ju att man borde få finnar av det om något, men närå. Min hud har fått världens lyster och jämn ton i hela ansiktet. Så varje kväll när jag tvättat bort sminket tar jag lite babyolja i handen och smörjer in ansiktet o halsen medan jag fortfarande är lite fuktig. blir det lite för oljigt så baddar jag bara med en handduk. Världens fuktbomb fan. Jag älskar fan babyolja. Sen när man har duschat så är det ju så smidigt att smörja in sig lite snabbt innan man kliver ut o torkar sig. Hudlotion tar man ju aldrig sig tid till att smörja in, det blir ju så bökigt när man torkat sig o så ska man smörja in sig så man blir kladdig så man inte kan klä på sig direkt. Har fan aldrig varit så duktig på att smörja in mig sen jag börja med babyolja.

Dessutom står den ju väldigt händigt till i badrummet om man skulle vilja mysa lite med sin karl.

Sen är jag också helt förälskad i min dagcreme, Lumenes VitaminC+. Löööv it, skulle kunna bada i det om jag bara fick plats i burken. Åååh så mumma!

Så för alla som vill bli lite vackrare: Babyolja+Lumene=Hallelulja!


Dagens Middagstips!

Blev så nöjd med min kvällsmat igår att jag tänkte att det här måste jag ju dela med mig av!

Laxgryta De Luxe! (En stor sats blir det)
Röd&Grön Paprika (ca 1,5 totalt)
Squash (Lite lagom mycket sådär, kanske 1,5 dl när det är nerhackat)
Rödlök (1-2 beroende på storlek)
Vitlök (gillar man vitlök så kör på 2 klyftor)
Tomat (3-4st)
Vitt vin (1,5 dl kanske?)
Grädde (höfta lite, 2-3 dl)
Mjölk(häll på så att det blir mycket sås över grönsakerna)
Lax (en sisodär 4 filéer i "sushisize" som jag brukar säga)
Tigerräkor (häll på ett gäng vettja)
Skagenost(ni vet sån på tub, ta lite efter smak o tycke, det blir bäst då)
Salt Peppar, Herbs de Provance

Först har man fram en stor gryta eller kastrull, sen hackar man ner alla grönsaker, förslagsvis i lite större bitar så de blir riktigt mumsiga. Sedan steker man helt enkelt på paprika, squash, och lök tills det fått lite färg. Efter detta har man ner tomater och vin , låter det koka ihop till en helt underbar doftkomposition, vill man så kan man ha i lite grönsaksbuljong också, hade ingen igår så jag körde utan. När det fått koka ett tag så höftar man i grädde och mjölk, krydda får man göra vartefter. När det känns som man har en bra mängd sås så kör man ner fisken och när den börjar bli klar så kör man ner räkorna. Såsen kan behöva lite redning beroende på hur mycket mjölk/grädde man haft i. Höfta lite där så det blir krämigt men inte för fett. Förslagsvis reder man innan man har i fisken, annars kommer den bara att falla sönder när man rör runt.


Är man GI-an som jag så äter man grytan som en soppa, eller som en gryta utan tillbehör, annars passar det bra med tex. ris.

Fuckers.

Idag har det inte varit min dag, inte min dag alls. Jag mår skit, vill gråta och blir ompysslad. Allt har bara vatt kaos, jag vet inte hur jag ska ta mig ur sängen imorn.

Jag hjärtar Rusta!

Jag älskar fan rusta, dagens fynd ett kilo(ETT HELT JÄVLA KILO) cashewnötter för bara 69kr! OMG!

Köpte lite nya lampor till julgranen, lite fina kulor att hänga i den, en fin matta att ha under(grå med vita snöflingor inbroderade. Jag är så jävla nöjd. På Shape hittade jag asfina vinglas också, var på kampanjpris så fick 8 st för 200kr. Shit min juldukning kommer att bli så fin! Inhandlade lite diamanter på rusta som jag ska lägga ut på bordet också, iih vad jag längtar:D

Datenight!

Nu har jag och Gustav dejt, fan så mysigt det är, god mat i form av tapas, nu ska vi äta lite glass med kolasås till efterrätt och sen blir det bio. Har jag tur så kanske jag får ligga ikväll också!

All out of ork

Fan jag fattar inte, är så jävla trött hela tiden, sat nästan o sov i soffan när mamma var o hälsade på igår. Sen kunde jag inte somna förns 3-4 imorse, och när jag skulle upp var det som någon tappat mig på all energi medan jag sov. Blev lite piggare när jag var ute o gick med Zion, även om det mest var han som var ute o gick med mig, kände mig som en zombie. Blev lite fart på mig när vi kom en meter från en husport och ut kommer en gubbe med sin tax. Usch jag hatar sådanna smygangrepp. Zion tar i från tårna och jag ryteråt honom att vara tyst och sätta sig ner, vilket han ibland och ibland inte lyder. idag var han ganska duktig trots den trängda situationen. Jag behöver inte oroa mig för att bli våldtagen och mördad när han är med iaf, han skyddar mig tillomed mot de ättrigaste av chihuahuaor.

Får nog hälla i mig en del kaffe idag så jag orkar med, måndagar brukar vara riktiga slavdagar.

Dagen Efter

Mår ganska bra idag, blev något otroligt trött igårkväll så det blev inte allt för hårt festande, vilket var rätt skönt. Tyvärr var många tvugna att jobba och en del var bortresta så det föll bort lite folk men vi hade trevligt ändå. Ska samla in lite bilder från mina kära vänner, har ju ingen egen kamera nu=/

Var värsta duktig och körde 7,5km på motionscykeln innan frukost, och när jag kom ut i köket hade min älskling bakat scones och kokat te. Mumsigt mumsigt!

Idag blir det lite fika med mamsen, har ju ingen pappa att fira längre så får väl fira mamma istället. Man får tända ett ljus för pappa, Gustavs pappa är ju också i himlen nu så vi får tända ett för honom med.

Nu blir det lite mer Ugly Betty!

Halloweenfest

Okej vi må vara en vecka sena, men så är det när man arbetar i finansvärlden. Då har man viktiga åtaganden under alla helgona-helgen, så som att dricka mimosa, äta pilgrimsmusslor och oxfilé, dansa med Wallmans och analysera vår marknad. Tunga grejer. Men trots det har jag laddat batterierna igen, och imorn blir det partaj!

Hoppas på bra utfall, måste få tag i en kamera så vi kan dokumentera hela förfarandet, även om det ibland är säkrast att låta bli:D

Nä nu jävlar får de sluta borra!

Fuck the animals!

Gustav, min kära sambo är som de flesta känner till vegetarian. han har väl varit det i sisodär 7-8 år. Jag å andra sidan avnjuter gärna en god stek med jämna mellanrum, ska jag vara riktigt ärlig så äter jag hällre kött än godis. Men nu är det ju så att köttindustrin vi har i världen är ju lite fucked up så man vill ju inte stödja den fullt ut så därför har jag dragit ner min konsumtion(vilket alla borde göra).

Men nu efter att ha läst så mycket propaganda om att utesluta kött för att maximera effekten av sin bantning har jag minsann bestämt mig att nu ska här inte köpas hem något kött. Jag får bara äta kött om vi äter ute eller om vi blir bjudna. Jag vet, värsta cool är jag.

Men så i onsdags var vi och storhandlade, hungrig som jag var blev jag vansinnigt sugen på tacos, och till det måste man ha köttfärs, det är inte lika gott med vegefärs. Men då kommer moraltanten Gustav och säger:

-Men jämför för och nakdelarna med kött och vegefärsen, tänk på köttindustrin och djuren.

Varpå jag får upp en bild i mitt huvud från en veckotidning där de listat vilka proteinkällor som var bäst, och köttfärs hamnade absolut längst ner. Så jag svarar:

-Fuck the animals! Har du sett mitt fläsk?

Så vegefärs blev det, och den här gången var det inte så konstigt som jag minndes. Så till alla er som kämpar med vikten, tänk på djuren!


Glorious Friday!

Fuck Yaeh vilken härlig fredgasmorgon jag har!

Är ledig idag så imorse låg jag och Gustav och gosade en hel timme i sängen innan han var tvungen att gå till skolan, så då bunkrade jag upp med frukost framför tv'n och slog på Gossip Girl.... So far so good. Sen satte våra förbannade grannar igång med att byta golv eller något, det är ett jävla liv från taket iaf. Sågar och betongborrar som får hela vardagsrummet att vibrera. Alla laddade dialoger i GG blev till en enda stumfilm, så allt det gottiga försvann. Jävla skit.

Så skönt att när man längtat efter sin ledighet att få den förstörd av hantverkare.

Ska ta och gå ut med Zion såsmåningom, sen blir det lite shopping och städning resten av dagen. Jag som ville njuta av GG!

Imorn är det fest!