Jag ska gå min egen väg

Nu ska man ju va reccionista istället för fashionista, fortfarande shoppa, men välja second hand istället för vältra sig i lyx.
Det är alltid nån som säger åt oss hur vi ska vara för att höra till den bättre delen av samhället. Fuck that.

Bara för att det är trendigt att visa upp sig i lågkonjunturens mode tänker inte jag gå i mode jag inte tycker är snyggt, precis som med alla knäppa moden som någon försöker intala mig är snyggt. Typ Neon. Sofis mode gjorde ju massa propaganda för den kommande trenden... butikerna tog in lite i sitt sortiment. Men inte fan kan det finnas en vettig människa med uns av smak i kroppen som skulle dra på sig neonfärgade tights och en spejsad t-shirt a la 1980. "Trenden" noeon marknadsförs ungefär vartannat år, men slår aldrig. Det har nog inte funkat sen just 1980. När jag var och skulle shoppa igår hittade jag verkligen ingenting som kändes WOW måste ha! En trend jag tror på är fransklänniingen. En sån måste jag ha, men har inte hittat någon bra än.
Det här med trender är ju ganska fjantigt, vi köper kläder som om ett halvår kommer att vara pinsamma att gå runt i. Men eftersom vi har någon som väljer vad som ska finnas att välja på i butikerna är trender näst intill omöjliga att kringgå.
Jag köper sånt jag tror att jag kan ha glädje av längre än till den nya vårkollektionen kommer ut. Ska det vara extremt ska det inte kosta för mycket, man måste slå ut kostaden på antalet gånger man kommer att använda plagget. Annars slösar man bara bort sina pengar som de flesta sliter hårt för 40 timmar i veckan.

Just nu ska man ju vara väldigt eko-medveten också. Köpa ekologiska produkter är en rejäl statushöjare. Men att man fortfarande tar bilen till jobbet även om det finns bättre alternativ räknas inte. Vi svensson är rätt bra på att ägna oss åt dubbelmoral. Jag går min egna väg, jag köper ekologiskt i den mån det finns att tillgå, när vi storhandlar gör vi aktiva val. Vi köper ägg från frigående höns, köper inte hem något kött och väljer tvättmedel som är svanenmärkta.

Om alla skulle tänka efter och göra med osjälviska val skulle vi faktiskt ligga bättre till mot miljöhotet. Okej det är jävligt skönt att ta bilen till jobbet, istället för att passa bussar och trängas med främligar. Det är gott att äta kött och mycket billigare med produkter som kommer från djur som haft en sämre tillvaro.

Jag kan inte säga att jag är vegitarian, en dag kanske jag kommer att bli det, men just nu äter jag kött, men i väldigt små mängder. Det är precis som att sluta äta godis, bara inte köpa hem det helt enkelt. Ska vi äta ute eller ta något från pizzerian tillåter jag mig själv äta kött. Jag tycker fortfarande att det är gott. Gustav är vegetarian av etiska själ, hans främsta argument är hur köttindustrin ser ut. Jag är mer emot att äta kött eftersom det är ett sånt extremt resursslöseri.

En växt gör om ca 1% av solljuset till energi, sen kommer kossan och äter växten, den får ungefär 10% energi ur växten, och när vi slaktar kossan och äter den får vi i oss 10% av kossans 10%.
Om vi istället äter växten direkt får vi i oss 10ggr mer energi. Eller: om en växtätare behöver en morot så behöver köttätaren 10 morötter för att få i sig samma energi.

Jag tänker fortsätta köpa fina nya kläder utefter eget smak och tycke, göra aktiva val och vältra mig i den lyx jag vill ha.

-Evelina, politiskt korrekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback