Julkänsla?

Det lackas jul i vårt hus och precis som varje år blir jag så förvånad över min brist på julkänsla. Jag har gått på myten om att jag älskar jul precis som alla andra men faktum är att det känns som vilken dag som helst men med en överhängande prestationsångest kantad av massa rese- och ledighetsteknaliteter som ska lösas.
Baka pepparkakshus, klä granen, julpynta... Nej fan jag pallar inte. Gjorde det inte förra året och heller inte i år. Jag älskar att göra det på jobbet men det grundar sig i att folk konsumerar mer om de omges av pynt. Pengar i kassan!
Jag tror att jag inte är ensam om att känna såhär men vi så jävla anala och krystade att vi måste *älska julen* och styr runt därhemma i nån slags prestigekamp mot alla man känner.
Jag hatar inte julen men jag orkar inte med hysterin runt om. Jag vill dricka glögg, äta kopiösa mängder saffranskreationer, träffa nära o kära och ta det lite lugnt i vintermörkret. Köpa julklappar och bete sig som boskap i affärerna är inget för mig. Ska jag ha en julklapp så ska det vara något jag inte unnar mig själv eller något som är bra att ha, ibland är det samma sak.

Sen när man sitter på ett överfullt tåg och ett grådaskigt Stockholm fladdrar förbi utanför rutan blir man ju inte mer taggad.

Men på med fasaden för nu ska jag sälja tomtelattar och chaiburkar och önska alla en glad jul som en jävla tomtenisse på LSD.


Guldbönor

För att vara jättetråkigt gör jag ett jobbinlägg, hade en sån jävla bra dag med mina anställda igår så jag vill bara dela med mig av hur mycket jag älskar mina guldbönor!

Jag har jobbat som chef i flera år nu och det kan va sjukt jobbigt och frustrerande när man har tryck på sig från högre håll och man blir sjukt trött när man måste gnälla, höja rösten och peka med hela armen för att få folk att jobba som jag vill. För ett halvår sen tog jag över ute på Sollentuna och har fått personalen med mig, fått dem att jobba och tänka på ett helt nytt sätt men nu senaste veckorna har jag märkt en förslappning och i måndags lackade jag ur totalt när jag kom till jobbet och massa små skitsaker hopade ihop sig till ett stort berg av raseri inom mig. Som tur var hade vi ett personalmöte inplanterat dagen efter. Var beredd på att hela helvete skulle bryta lös, men jag tog i från tårna och gav dem en jävla verbal käftsmäll samtidigt som jag gick runt o visa alla småsaker som de måste göra bättre. Tystnad. De stod uppradade och kollade på mig som skrämda hundar. Ni vet när morsan höjer rösten så blir det chock. Men sen kom responsen, alla var så jävla glada att jag hade sagt åt dem för de kände själva att de slappat och nu ville de verkligen bevisa för mig att de vill jobba för mig och göra mig stolt. Man blir så jävla glad!
Kvällen fortsatte på olearys med vin och massa mat, svetsade ihop oss ordentligt och nu känns det bara som att fan vi kommer bli EHs bästa shop!
En av mina baristor som jobbat på en annan enhet i ett år och nu flyttat till Stockholm och hoppat runt och hjälpt till på andra ställen sa tillomed att trots att jag skällt ut dem för att jag tycker att kvalitén på shopen varit bedrövlig så är vi ändå bäst av alla ställen han varit på. Det säger en del om vår lägstanivå och hur höga krav jag ställer på mina anställda.

Har ni orkat läsa hela vägen hit? Grattis! Med det sagt vill jag hylla mina bönor och säga att jag älskar mitt jobb, mina chefskollegor, våra chefer och ledning. Vi ska fanimej ta över världen en vacker dag, och jag ska tåga i spetsen som fanbärare!


5,5 kg saffransbiscotti

Jahaja då fick man igång bloggappen, ska bli intressant att se hur länge den funkar!

På väg mot jobbet än en gång, på gympadojor i snömodden och med en ikeakasse full med saffransbiscotti. Känner mig som bambi. Det där med snöröjning är nog inget folket som bestämmer i bagarmossen känner till. Snart går jag fan ut o saltar själv! Men man får vara glad att tunnelbanan rullar, alltid lika spännande att komma till centralen och se hur mycket pendeltåget är försenat! Igår var det helt ok eftersom jag själv försov mig, ja alltså jag orkade inte kliva ur sängen... Men trots min 20 min försening så kom jag med det tåget jag brukar ta vid 7.16, ja fast det gick ju 7.36 men ni fattar!

Nu upptäckte jag precis att bruden mitt emot mig på tuben har sjukt fula stövlar. Alltså nästan så man vill ta en smygbild! Typ cowboyvinterstövlar med nåt typ djurhuvud broderat på skaftet.
Men jag ska väl inte vara den som kastar sten i glashus med mina sommarlöpskor, pajade kängorna häromdan. Glömde knyta upp innan jag skulle dra av dem och då rev jag loss halva sulan. Bra kvalité fan.

Jaha då var man på pendelstationen och ja man vet aldrig när man kommer härifrån. Skyltarna visar avgångstider men inte destination. Bra skit.

Dags att dra på sig vantarna, tur att man har 5,5kg biscottis som sagt, nödproviant!


Vintertid i Bagis

Tänkte att det var dags för en uppdatering om livet i huvudstaden. 
För typ 2 månader sen flyttade vi in i en jättemysig lägenhet i Bagarmossen, vi har börjat komma till ro och få rätt på allt med bohag och det som hör till. 
Livet rullar på i accelererande hastighet och man hinner knappt vakna ur måndagskoman innan det är söndag och man undrar vad som hände med veckan. 
 
Igår var det dags för stormöte med cheferna och massa information om vad som händer under nästa år på företaget, kändes som det var nyss vi satt där och taggade till för att påbörja 2012. Ser grymt mycket fram emot att göra mitt alldeles egna resultat 2013. Har varit på EH i 1½ år nu men aldrig haft ett helt eget resultat pga. flytt så nu om ingen får för sig att jag ska få en ny shop så ska jag rodda Sollentuna till oanade höjder. Bara på den tid jag haft hand om shopen har jag dragit upp försäljningen med 40%. Mina anställda är grymma och vi jobbar sjukt bra ihop så nu jävlar ska vi leverera. Till våren kommer vi ha massa spännande tävlingar inom företaget som har i syfte att ge våra gäster en ännu bättre service och jag vet ju att vi verkligen har en chans att vinna om alla bara drar åt samma håll! Kan vara så att det är lite hemligstämplat så jag får återkomma om vi vinner:) Men innan dess ska jag fila på min ansökan om att få gå masterbaristautbildning, 3 platser på hela regionen så det gäller att ha en vass ansökan som motiverar vad jag kan göra för att driva utvecklingen inom kaffe på EH framåt. Vore schuuukt kul att få gå utbildningen, man får lära sig allt om hantverket bakom kaffetillverkning, från odlare till att själv rosta bönor, laga espressomaskiner, alla möjliga sorters bryggtekniker som chemex, aeropress, dropcoffee, you name it!
 
Hur som haver, igår hade vi julfest med alla platschefer, distriktschefer, regionschefen... ja alla var där. Hade hur trevligt som helst med hela havet stormar, limbo, konstiga lekar och en hel del vin! Lärde känna västeråsgänget från mitt distrikt lite bättre och det var riktigt trevligt, kan lova att vi var grymmast på dansgolvet! Min älskade lilla protogee Peter var sjukt taggad på att vinna alla lekar vilket resulterade i ett par spruckna byxor, tur att han hade tagit kalsonger på sig! Julröda och fina! 
 
Idag är jag gräsänka så det blir till att få lite vettigt gjort, diskberget börjar komma i höjd med Kebenekaise och runt om i lägenheten ligger smutstvätt på väl valda platser, det gäller att börja riva innan stället ser ut som en knarkarkvart! Kanske tillochmed kan göra lite julfint? Okej nu ska vi inte ta i så vi spricker men lite pynt skulle vara fint. Tänkte bjuda hem mina små hjärtan från jobbet på glöggkväll och man vill ju ha lite stämningsfullt då!
 
Ja det var nog allt för den här gången, ska nog ta en sväng in på asos, newlook och miss selfridge innan jag ger mig i kast med disken. Ja så jag får lite inspiration:D