Hur jag håller mig på topp på jobbet!

6 dubbla espressos och 8dl bryggkaffe.

True Story.


Kli i fingrarna

Snaart får jag ta över i Sollentuna! åh vad jag längtar efter att få sätta klorna i shoppen och bara fixa, fixa, fixa! Jag vet hur jag vill ha min shop, jag vet hur den ska drivas. Jag vill att folk bara kommer in och WOW vad har hänt här?! Tänkte att jag skulle gå ner till frisören och fixa topparna och samtidigt smöra in mig utav bara helvete! Alla i huset ska veta vem jag är! En av mina gamla stammisar la till mig på FB igår, vad ska jag säga, folk gillar mig:)

Tänkte bjuda in mina nya bönor(haha kaffehumor) på ett inofficiellt personalmöte med lite vin och tilltugg så jag får lära känna dem och diskutera hur vi ska lägga upp sommaren för att maxa försäljningen, samtidigt som vi drar ner svinn och fräschar upp stället. Kommer bli AWSOME! Jag har bara träffat några av dem men de verkar hungriga och redo för förändring, jobbigt om man hade haft nån som ba näe så här har vi aaalltid gjort och så ska vi aaalltid göra! Gaaah för sånna! Sitt ner o håll käften säger jag då, annars smäller jag dina fingrar i ismaskinen!

På tal om ismaskinen, hjälpte min kollega Therese ute i Farsta förra veckan, och brudarna glömde stänga locket till ismaskinen HELA TIDEN!
För er som inte vet så är det jätteviktigt, dels så kommer det ju in varmluft så isen smälter, maskinen går på högvarv och gör av med massa energi för att producera nytt, men isen blir också förstörd för att det kommer in bakterier och sånt som gör att man faktiskt kan bli sjuk! Så om ni är någonstans och käkar och ser en öppen ismaskin så ha det i åtanke... Vi gör kontinuerliga isprover hos oss och ser till att kvalitén hålls uppe, så på Espresso House kan man vara lugn! Men det är något vi betalar extra för och mindre ställen kanske rent utav inte vet hur viktigt det är så man ska vara lite försiktig så här års!
Men iaf, det var inte det jag skulle skriva utan att för att få bukt på problemet sa jag till dem att nästa gång nån glömmer luckan så kommer den personen få lägga handen i maskinen och jag smäller ner luckan på fingrarna på dem. Det gör jävligt ont men det blir inga märken så de har inga bevis på misshandel mohahah! träffade Therese i måndags och hon berättade att ingen glömmer ismaskinen längre haha. Hot om våld kommer man långt med:P

I Norrköping hade jag en stor skylt inne i köket där det stod: Varje gång du glömmer att datummärka dör en kattunge! Funkade rätt bra faktiskt!

Snart dags att hoppa in i duschen och snygga till sig för en kväll på Sollis, ska bli spännande! På fredag är det mitt alldeles egna!

On the rail again

Känner mig tröttare än tröttast efter dagens bravader. Allt började med att det blev strömavbrott på pendeltåget, satt snällt o vänta en kvart, i högtalarna meddelades att ersättningsbussar var beställda men skulle dröja, jag och några till gick av och hann väl ungefär 8 meter innan vi hörde innifrån tåget att strömmen var tillbaka, varpå vi vände i ett språng mot tåget, haha såg skitfjantigt ut för alla liksom hoppade till och började springa mitt i ett steg! Men när vi satt oss tillrätta igen så meddelades det att de inte visste hur lång tid vi skulle bli fast, började känna paniken, gick av igen för att invänta ersättningsbuss... Väntade... Väntade... Väntade. Fick panik o ringde chefen som beordrade att jag skulle ta en taxi. Vi får nämligen skapligt många tusenlappar i böter av centrumet om shoppen inte är öppnad till kl 10! Kände mig som värsta new yorkern när jag klev halvvägs ut i gatan och viftade till mig en bil. De andra resenärerna tittade surt på mig när jag gled in i bilen och brummade iväg. Haha de fick säkert vänta aslänge på den där jävla bussen! Kaos på jobbet eftersom jag bara hade 20 min på mig att preppa upp allt, bara jag tände lamporna kom folk smygandes och ville ha kaffe, jaja, man får inte böter om man öppnar för tidigt så jag krängde latte på rullande band innan jag ens hunnit byta om! Pengarna ska rulla liksom;) sen gick det utför.
Blandade ihop beställningar, glömde byta skyltar, you name it! Gick vilse i soprummet, fick ringa upp till shopen i fråga vart fan jag skulle. Började bli klar, skulle bara städa lite, då bestämmer sig ett kantinlock att ta en flygtur och kraschlanda med hörnet först i min panna, svimmade nästan av på kuppen haha! Ingen blodutgjutning men likväl en stor röd bula i pannan! Fiiint!

Så fan vad skönt det ska bli att komma hem! Tågresan gick smärtfritt och snart kommer bussen, ser lovande ut!
Sovmorgon imorrn!


Bloggapp

Skitkul att kunna blogga i mobilen, lägga upp bilder o köra mer livefeed. Men skiten är ju så värdelös! Fan tog mig hela dan att publicera ett inlägg jag skrev 7.30 igår. WTF?
Blogg.se borde väl ha ganska bra kapital som de förvärvat genom reklam och premiummedlemskap? Kan de inte investera lite av dem i en stabilare programvara? Man tappar ju lusten att blogga när det är så här. Jag har inte tid att sitta hemma vid datorn, men jag pendlar uppåt två timmar om dan då jag har telefonen tillgänglig. Perfekt för bloggning! Menmen vi håller tummarna att det blir förändringar för jag orkar inte lära mig en ny bloggplatform:/


Mors dag

Var nere i Norrköping över dan igår, hämtade upp mamma och drog till Söderköping. Blev glass i solen vid Göta Kanal, skogspromenad och mys. Sen åkte vi till lägenheten och röjde som idioter, blev 4 sopsäckar och några påsar pappinsamling. Fy fan vart kommer allt ifrån? Efter att vi fyllt bilen hämtade vi pizza och drog ner till strömmen, satt i solen och lunchade. Nomnommnom!

Sen var det 140 hem till Stockholm, sen var helgen slut! Nu sitter jag på tuben till huvudkontoret för stormöte hela dagen!


Vintipset, rosé för sommarkvällar!

Har hittat ett underbart gott fruktigt rosé som kommer gå åt hårt här hemma i sommar! LORD ZINCLAIR!

Sitter och avnjuter ett glas med några frusna hallon i nu, alltså jag dör så gott! Ni som var hemma hos mig förra sommaren vet säkert att jag hade jordens lager med boxar av ett rosé som fanns på det tillfälliga sortimentet, det här är samma druva, White Zinfandel, lätt och fruktigt!

Flaskan kostar 55kr och passar perfekt till sommarhänget i solen!



Sollis

På väg mot jobbet för min andra dag, kör några timmar idag, lär mig shopen, sommaren har ju tyvärr sagt sitt, gästerna lyser med sin frånvaro. Men då får man städa! Shit plocka isär hela montern o skrubba rent igår, kaklet i baren också.

Cyklade till Älvsjö station både igår och nu på morgonen, dööööskönt! Tar typ 20min och är cykelväg nästan hela sträckan. Kommer nog få konditionen tillbaka!

Snart framme i Sollentuna, ska spola i mig espresso när jag kommer fram, cykling eller ej så är jag ingen morgonmänniska och måste ha en viss procent koffein i blodet för att fungera normalt


Underbara maj

Har suttit på balkongen och druckit kaffe vareviga dag känns det som, idag ska jag dra o jobba men passar ändå på att få lite sol till morgonkaffet! Håret mår bra av att få självtorka lite också! När jag jobbade i Italien gick jag ofta ut o solade en stund på terassen när håret var nytvättat, döskönt!
Mitt stackars hår behöver all kärlek det kan få, inatt har jag sovit med olivolja i längderna så det är supermjukt och härligt nu!
Tog även brun utan sol men det syns knappt, måste varit en dålig förpackning för sist blev det typ inget heller:/ ska prova en ny flaska ikväll o se om det blir bättre!
Nej nu ska jag göra mig vacker och dra ut till Sollentuna! Spännande!


Snabbt middagstips

Igår gjorde jag något som jag tycker är supergott, pizza på tortillabröd!
Gjorde en tomatsås på krossade tomater, örter, chili och lite vitlök, kokade den på svag värme så att man får bort extravätskan, under tiden stekte jag svamp, squash(som jag vattnat ur med hjälp av salt och hurhållspapper), soltorkade tomater i strimlor, och lite quorn som jag finhackat. Stekte i jättelite olja så att de blev typ grillade i pannan. Toppade med ost, feta, färska coctailtomater och ringlade över lite olivolja, körde i ugnen på typ 275 grader tills osten såg smarrig ut! Under tiden smörstekte jag lite sparris och rörde ihop en tzatsiki. Döögott!
Eftersom man bara har liite bröd iom tortillan så håller man ju nere på kolhydraterna! Nomnomnom!


Queen E of Sollis

Igår var det äntligen dags att besöka min nya shop, mitt nya skötebarn!
Men dagen började inte helt problemfritt!
Bussen skulle gå 7.47, jag gick upp 6.30, gott om tid, så jag tänkte att jag ville göra mig lite extra fredagsfin, men av nån anledning så går tiden så sjukt fort när man har gott om tid så jag slängde mig ut och fick springa till bussen! Självfallet var den ju tidig så jag hade missat den! Fan! Jahaja, sprang upp o hämtade bilnyckeln, kollade hur jag skulle köra, ut på E4 och sen upp på älvsjövägen, dölätt. Bara det att jag åker ju som jag brukar mot E4, södergående, upptäcker mitt misstag i sista sekund och irrar runt som en idiot innan jag hittar tillbaka och kommer upp i rätt riktning, stressad som jag är ligger jag i 80 på en 50-väg, kommer till ett rödljus som jag bara dundrar förbi, får panik att en polis ska ta mig haha! Kommer till älvsjö och ser en skylt för parkering järnväg, åker ditåt men nähe de håller på att bygga om hela stället så parkeringen finns inte att hitta, irrar runt och hittar en parkering, osäker på hur långt från stationen jag hamnat och hjärtat i halsgropen halvspringer jag tillbaka. Väl på plattformen är det 8minuter kvar tills tåget ska gå. Vafaan, all stress i onödan. Inte nog med det, mina ögon har börjat rinna, och med dem sminket. Såg ut som jag varit ute o festat hela natten:/
Men jag hann!
Mötte upp min nya chef och traskade in på Sollentuna Centrum, vilket ställe! Hur stort som helst, lyxigt och påkostat, kändes som man var på nån supersnajsig flygplats, vi tog ett varv i centrumet så jag skulle se hur det såg ut innan vi gick till shopen.
Väl på Espresso House kändes det som hemma i Norrköping fast med snyggare inredning, baren hade samma möblering och Marzoccon stod ståtligt och väntade på mig! Kliade i fingrarna, ville bara dra på mig förklädet och möblera om i min egen stil i montern, men det får vänta tills jag är ensam herre på täppan:)
Drog tillbaka till stan och hoppade in på Vasagatan en sista gång, möblerade om lite i deras monter istället haha! Underbara brudar som jag kommer sakna något ofantligt, min vecka där har varit underbar! Men det blir nog en fest eller två med dem, det kan ni vara säkra på;)
På tisdag hoppar jag in på Sollis, kör parallelt en vecka och sen första juni är jag boss där! Kommer bli AWSOME! ska gå runt till de närmsta grannarna och sälja in mig själv, ska rocka hela centrumet! Wuupwuup!
Jag och min nya chef pratade jättemycket och det känns som att han verkligen vill satsa så det kommer bli så jävla bra! Dessutom är han gammal säljare på Sats så han skulle försöka få till nåt företagsavtal så då kan jag börja träna där igen, ligger en jättestor anläggning uppe på översta plan i centrumet så då kan man träna, duscha och gå o jobba, snajsigt!


Lördagsmys

Gustav har bänkat sig vid datorn i sovrummet, jag vill ju inte vara sämre så jag har laddat upp med Super Mario 3, lite svårt att komma ihåg alla gömställen för extraliv och att spela med en "modern" kontroll istället för den där knarriga 8-bits kontrollen. Men det är aaaskul och kg dör typ hela tiden haha. Det var bäst att leka hemma hos Zarah när vi var små, hon hade en liiten tv på rummet och Nintendo, kunde sitta i timmar och spela mario, nä hennes föräldrar inte var hemma så kopplade vi in den på den då stooora tv'n i vardagsrummet, åt godis och kände oss som kungar. Mellan spelandet lyssnade vi på backstreet boys i deras coola stereo och härmade dansstegen från MTV, det var tider det! Nu är hon morsa och jag bor i huvudstaden. Vi som trodde att vi skulle vara gifta med Brian och Kevin vid det här laget, men hon fick nöja sig med sin Esa och jag hittade ju såsmåningom Gustav, det funkar det med!

Tar en paus i spela det nu och sitter med kaffekoppen på min soldränkta balkong. Döskönt! Har en vit sommarklänning på mig, den har halkat ner så min ljusneonorangea bh sticker fram, sådär snyggt som det skulle vara när man var 15! Ska ut och ta mig en promenad lite senare och ikväll drar vi in till stan och käkar på Vapiano. Skönt med slappighet! När vinden står still är det riktigt varmt här på balkongen, skulle haft en liten pool så hade det känts som utomlands:P


Konversationer med min katt

Lupin är världens gosmongo, så fort man sätter sig på toaletten så hoppar han upp i knät och ska kela. Nu hann jag knappt dra ner brallorna innan han var där, satte sig till rätta och började massera fettet på min mage(kanske vill han hjälpa tarmarna att arbeta, jag vet inte) så jag sa till honom:

-jadu Lupin du får passa på att mosa mitt fett nu för om några månader kommer det inte finnas något kvar!

Då tittade han på mig, kravlade upp lite och sa:

-men du kommer ha tuttarna kvar!
Sen började han gosa järnet med dem istället.

<3




Ladybug

Igår när jag satt på tunnelbanan hem, eller ska man säga tuben för att vara lite mer stockholmare?
Hursomhelst, hörde ett surr och såg nåt fladdra ner i knät på mig, en liten nyckelpiga landade och kravlade runt på min mage!
Nyckelpigor ger mig barndomsminnen, där vi bodde i Atrium hade vi en lekplats utanför med ett helt buskage vinbärsbuskar, där var det alltid fullt med nyckelpigor! Vi brukade leka att vi bodde på nån öde ö och var tvugna att gå ut i djungeln för att samla vinbär för att göra mat, huset i sandlådan var vår hydda och allt utanför var vatten. Man kunde simma till gungorna, där vi jobbade och på andra sidan lekparken bodde de onda(där föräldrarna kunde sitta). Det var tider det! Ibland gick vi till en annan lekplats med ett stort hus och rutchkana, det var ofta ett stort skepp som vi var ute o seglade på i ett stort o stormigt hav! En lucia blev jag arg på pappa och sprang ut i min lucia-mundering och gömde mig i det huset, tog nån timme innan de hittade mig och jag skrek och vrålade när pappa bar iväg på mig, sen körde mamma ner mig i ett varmt bad. Jag hade som tur var vett nog att ha pyjamas och vantar på mig när jag rymde hemifrån så att jag inte frös ihjäl. Tror jag hade tagit med mig lite julgodis för jag minns att jag och mumsa på något när jag hörde mamma o pappas röster:)


Rocking lika a boss

Har haft fullt upppå Vasa, aaskul! Idag är orinarie platschef ledig så jag tar ansvaret, okej brudarna är nog rätt självgående MEN det kommer en städfirma som ska grovstäda några utrymmen och då ska jag stå o påpeka alla fläckar de missat. Haha, gå o kamma er fan!

Lutar åt Stureplan på torsdag, självaste Birger Jarlsgatan, wuupwuup - i'm gonna rock it up!
Snygga Anton Hysén var gäst där häromdan, gör mig ingenting om han skulle titta in igen:D

Fan nu spelas If I where a boy på radion, n blir ju deppig! Fast får massa minnen från när vi cyklade genom Ungern och rumänien, soliga minnen och långa vägar kantade av obefintlig väggren, döda hundar och åkrar. Det var fint.

Snart framme på t-centralen, back to buissness så att säga!


Happy Endings

Ja ni som följer mig kommer ju ihåg historien med grannen o bilen...

Har ju inte förtäljt den spännande upplösningen!

Några dagar efter händelsen så sitter vi o ser på tv, klockan har väl blivit lite efter nio - när det hårt och bestämt ringer på dörren. Vi tittar på varandra och G går o öppnar.

Utanför står vår lätt alkoholiserade granne, lappkärringen, i handen har hon ett kontrakt för en parkeringsplats. Till saken hör också att samma människa var den som sa till oss att vi inte kunde hyra p-plats, eftersom, citat: i föreningens stadgar står det att endast medlemmar i föreningen får hyra platserna.

Jag gissar på att herr Eriksson har varit och nypt henne i armen.

Nu var det ju iinga problem, det finns ju platser över och ingen kö så det är ju klart att vi ska ha nånstans att ställa vår lilla bil!

Igår förmiddag tog vi bilen bort till Heron och köpte massa gottigt till bakisfrukosten, när vi parkerade hemma igen så kom självaste Eriksson körandes och stannade till vid oss, såg sjukt nöjd ut och sa: Ja ni, det här måste väl vara bättre! O sen dundrade han upp jordens leende!

Haha, bra skit!


In i kaklet!

Har haft en massa för mig i helgen men är allt för slö för att blogga, ligger i skjorta o mjukisshorts i soffan och läser Arvtagaren. Kom hem 4 imorse efter en natt med festande i Råcksta och utgång på Stureplan, men mer om det en annan gång! Energinivån är nere vid fotknölarna nu!


Fullt ös på Vasa

Sjukt roligt att jobba igår, stod bakom Marzoccon typ hela tiden och köttade på för kung o fosterland! Innan 11 hade vi sålt för lika mycket som Norrköping gör på en hel dag, sjukt!

En amerikansk turist frågade om han fick ta kort på mig, så jag posade självklart glatt, med en assiette blåbärspaj i högsta hugg!

På måndag är jag tillbaka, då jävlar ska jag visa hur man merförsäljer! Wuupwuup!

Nu ska jag ligga i soffan och mysa med G i nån timme, sen blir det lite städning och ikväll fest hos en av hans kollegor!


Unicorns<3

Skrattade så jag grät till den här igår!


Fredagsfräckis

Nja inte direkt, fan knappt sovit inatt, Giza tyckte att hon var tvungen att komma in i klädkammaren så hon har vrålat och kraffsat på dörren halva natten. När klockan ringde klockan 6 drömde jag att jag var servitris på nåt fancy event så jag blev därför väldigt förvirrad när jag helt plötsligt låg naken under täcket.

Sitter på tunnelbanan till t-centralen, börjar jobba om 25min o jag är faktiskt lite nervös!

Mitt emot mig sitter en dösmart kille, jag vet det eftersom han har yvigt hår, lyssnar på AC/DC alldeles för högt och tittar på en fusklapp med några superlånga mattetal. Eller kanske nån fysisk formel. Hur som helst, dösmart!

Nu tittade en annan kille på mig som om jag skrev om honom, you wish! :D


Zombieattack!



SMS
-
Facebook
-
Transtrand (dalarna)
-
Gustav (oh no!)
-
Swedish House Mafia: Save the world tonight. Haha, passande!

Summer dreamin'

Tänk om man vore ett kid igen och kunde ha sommarlov, men med alla fördelar man ha som vuxen, pengar, bil och möjligheten att handla på Systembolaget.

Solen dundrar verkligen in på balkongen idag, det kommer en o annan kylig vind men den försvinner lika snabbt och solen värmer åter huden. Fan vad gött att bara hänga här här hela dan! Har varit sjukt skönt att vara ledig, sovit som en gris och tagit igen mig. Imorgon smygstartar jag min karriär i Stockholm, ska dra in till Vasagatan och rocka deras Marzocco, ska bli så jäävla kul! Saknar att jobba, stå en dag i baren känns inte som att jobba, det är bara askul, speciellt när det är mycket att göra! Kan verkligen rekomendera alla att testa baristayrket, speciellt på Espresso House, vi har en yrkesstolthet som jag tror många caféer missar. Att vara chef kan vara tungt, men det har jag paus ifrån i typ två veckor, gott om tid för att pumpa upp adrenalinet och gå in med stormsteg och leverera gröna siffror i bokföringen när jag kliver på min nya shop!

Har en plan utstakad för hur jag ska gå in och bygga min egen bas, tror det kan bli hur bra som helst!

Men nu ska jag riva fram ett sommrigt nagellack ur min samling och måla tånaglarna! Viktiga grejjer det där, man får ju inte ha smycken, långa naglar eller nagellack på fingrarna så då får man jobba på att se bra ut naken istället! Såg att det fanns en specialsalong på söder för brazilian, kanske skulle titta in där en dag?:D bli lite sommarfin så att säga! Vaxa armhålorna kan man sätta G på men vissa saker vill man överlåta till proffsen. På tal om armhålorna, för er som inte provat - do it! Alltså shit vilken känsla, okej det för snoront men man känner sig typ nyduschad hela tiden. Helt suuperfräsch känsla! Håller i några veckor så perfekt på sommaren när man springer runt i linnen och bikini!

Nagellack var det ja.


Vart får jag allt ifrån?

LSD troligtvis. Tror att jag har en liten Rumpeltiltskin som mosar ner roliga tabletter i mitt kaffe när jag ställer ifrån mig koppen för att hämta mjölk. Jag vet dock inte vad han tar i utbyte, det är inte fettet på magen iaf.

Igår var vi på topshop och jag hittade en topp med typ en kaskad av glittriga kristaller på(sånna som vi som tävlat i disco blir varma i hjärtat av att se på), vänder mig till Carro o säger: titta vad fin! Ser ut som en My Little Ponny spytt på den!

Stod en tjej brevid mig som tittade helt chockerat på mig, vadå?! Can't you handle the truth?!


Dagens kattbild

Lupin gillar att sitta i duschen och badkaret, bara för att vänta på att vattnet ska vridas på. När det gör det så blir han förtjust och rädd på samma gång. Ungefär som när man själv åker fritt fall på grönan.
En annan av hans favoritsysslor är att sitta i diverse hörn av lägenheten och gnälla. Han gnäller om det mesta, men jag vet inte så specifikt, alltid är det nåt. Hade han varit en människa så hade han varit en gnällgubbe som står o tittar på när byggarbetare gräver gropar.


Hello Ibiza

Till skillnad från Dr Albans gamla dänga Hello Africa.

Gräset är alltid grönare på andra sidan häcken, så ropa inte hej förens du kommit över täcket. Liten snuva välter ofta stort glas, därför ska man inte kasta sten på glassbilar. Bättre en spark i handen än sju i skolan, borta bra men hemma mest. Många bäckar små leder ofta till en tå.

- KONSTPAUS -

Känner ni konsten suga till i ådrorna? Det är som kokain som går på tjack och badar i champagne med en lyxhora.
Allt. Är. Konst.
Två ord: Lars. Wilks.
Om den idioten får kalla sig konstnär så får jag. Och jag är bara hälften så mycket idiot men dubbelt så mycket aaawsome som han.

Åter till temat, nu ska jag ha en dejt med min selftanninglotion. Nästa destination: Ibiza i mitt badrum.

Kroppsmålning är konst, jag smyckar mig med pigment. Se på mig och beundra.


Onsdagsbestyr i storstaden

Idag har Caroline varit här, wuupwuup. Skönt att någon från landet tycker att det är värt att komma o hälsa på lilla mig!Hon körde inte ens vilse, impressive!

Mötte upp G och hans kollega(som tyckte att jag var awsome det märkte jag allt), drog till nån konstig restaurang som hette Aarts, suuupergod mat, åt nån spätta som var inlindad i nåt form av spenattäcke, serverat med duchessepotatis, sås och ärtor, suuupergott! Stället var helt kufiskt, typ som en gammal charkbutik med kakel på väggarna, borden påminde om skolmatsal, sallad och bröd fick man ta på helt udda små assietter som såg ut att komma från mormors gamla gömmor. Kassan var en typ hög byrå de ställt upp vid en diskbänk som stod invid väggen. Helkonstigt men hur mysigt som helst, och maten som sagt - suupergod!

Googlade denna bild:

Typ som att vara hemma hos någon!

Instagrammade lite också, såklart (Novastella som ni vet)

Snyggt upplägg var det också så hundringen det kostade kändes gratis!

Vidare sprang vi runt i massa butiker, fick ont i ryggen, köpte kaffe (och kaka, nya triple chocolate cookie på Espresso House... nomnomnom!), sprang i lite affärer igen och fick blåsor på fötterna. Vi är ju lite dumma i huvudet och skrattar typ åt allt som två fjortisar på lättöl, så vi hade roligt tillomed på tunnelbanan hem! Mysigt♥

Blev inte så jättedyrt idag heller, min plånbok tackar mig! En tröja på Zara, en klänning från Gina och en top från HM fick räcka. Nu blir det nog inte så mycket mer shopping på ett tag. Imorgon ska jag hålla mig inne och städa hela dagen lång, hoppas att det dåliga vädret håller i sig så att jag inte luras ut på balkongen för att sola:D

Ska se om jag kan svänga ihop lite mat strax, karln är väl hemma om en halvtimme så man måste ju vara en god husmor och se till att ha maten klar. Annars kanske man får smisk. Det behöver ju iof inte vara en dålig sak. Men ändå.

Dagens visdomsord

Om du funderar på att ge upp, tänk då på alla anledningar som fått dig att fortsätta så länge. Var det ett slöseri?


Nu jävlar snackar vi beach 2012!


Dagens äventyr

Bryggt mig en kanna Buena Vista, fast nu när jag druckit halva koppen kom jag på att jag inte alls var sugen på det! Dagens I-landsproblem. I förrgår var dagens I-landsproblem att jag var jättekissnödig men jag hade ätit jättemycket så magen var helt tjock och låg liksom o blockerade blåsan så det var jättejobbigt att kissa. Kom bara en tunn stråle. Döjobbigt ju.

Hur som helst, har precis duschat och fräschat upp mig så ska ta och sminka mig lite strax sen bär det av till Norrköping! Ska riva ner ännu mer prylar, försöka kolla i källaren, uuuh vill inte! Blir till att städa lite också, just fan måste packa med dammsugaren! Hur ska jag komma ihåg det?! Fuckit. Städa ja, jippie. Gustav slipper ju undan den jäveln, men jag ska försöka få ner honom i helgen för jag tänker fan inte ta allt själv. Tur att jag har mamma iaf, hon hjälper så gärna till!

Ja men man kanske skulle sätta fart, vill gärna vara hemma lagom till karln kommer från jobbet. Tänker FAN inte lasta ur bilen själv, räcker med att jag packade upp som en idiot i fredags. Måste städa lite ikväll också, min bästaste Carrobarro kommer upp o ska leka med mig imorn! (Hörde jag bränna pengar?)

Pussigull!


Älskar den där tröjan!
Men idag blir det nog jeans och t-shirt, får slänga upp en bild sen:P

Smelling Gooood



Unnade mig en ny vardagsdoft från Zara häromdan, Zara Woman EdT. Somrig och fräsch men inte för blommig. Bara 179.- tackar. Känns ju lite sådär att ha 700.-parfym när man är på jobbet, då vill man ju bara dofta lite gott. Guccin och Swarowskin ska man bara ha på speciella tillfällen:D

Bästa stunden på dygnet

Det är när man kryper ner i sängen på kvällen och ens käresta läser en fantasybok och kissarna ligger och myser brevid. Somnar som en stock, gång på gång frågar G om jag sover, nejnej mumlar jag, fast jag egentligen sov och bara vaknade när han frågade om jag sov. Sen kvällen efter får han tokspel på att jag inte kommer ihåg något och måste läsa om allt♥

Igår fick han lite extra krupp på mig för jag var inte alls trött utan höll på att byta ställning, strecha, pilla med telefonen, busa med katterna, ville absolut inte bara ligga ner och sova. Haha, 3-åring eller?

Nu är vi inne på fjärde(?) boken om Eragon, har tagit oss några år att ta oss igenom, den första läste Gustav för mig, sen när den andra kom så körde vi ljudbok, den tredje köpte han och började läsa sen blev han trött på att jag somna hela tiden och läste ut den själv. Nåt år senare fixade han den på ljudbok så vi lyssnade på den ihop och nu nyligen kom den här ut men finns inte som ljudbok så det var bara till att börja läsa:D

Alltså inte världens bästa bok, den första var bra och den gjordes en (värdelös) film på. Andra var också hyffsat bra men sen blev det bara samma samma samma. Han mumlade en besvärjelse, det var en invecklad besvärjelse, bersvärjarna hade skyddat honom med mäktiga besvärjelser. Menmen. Man vill ju veta hur det slutar. Även om det inte är nån direkt Harry Potter. Men undra på det när det är en typ 15-åring som skrivit boken.




Mindfucking your neighbours 101

Kl 20.03 flyttade jag bilen eftersom man bara får stå på ett ställe i 24h, detta var trejde kvällen i rad jag bytte plats på den på gatan. Kl 21.09 ringer en förbannad herre som äger huset som min bil står framför.

-Hallå, är det du som äger den där lilla röda bilen som står här på Visirvägen?!
-Ja jo det är min..?
-Nu har du stått här i två dygn och det är helt oacceptabelt!
-Nej, jag har stått där sedan kl 20, jag har ju använt och flyttat bilen flera gånger i helgen...
-Ja en billängd!
-Ja, en billängd, man får ju stå i 24 timmar på en plats.
-Jaha! Ja men när du står där så kommer inte eran sopbil in och kan tömma era sopor! Och jag får inte mina sopor tömda heller!!!
-Men det är inga problem, jag flyttar bilen.
-Du fattar väl själv att du inte kan parkera hur som helst?!
-Jo, men man får ju faktiskt stå där, det är ju bara parkeringsförbud vid vändplanen, men jag flyttar bilen nu direkt.
-Du måste ju se hur du parkerar, vad som finns runt om, du ser väl att det står soptunnor där?!?!
-Jag ska åka hemifrån kl 8 imorgon, har du sophämtning innan dess?
-Man vet väl inte när de kommer?! De kan ju komma lååångt innan 8! 
-Men du, jag tar och flyttar bilen nu, det är inga problem.


Shit. Helt övertänd, jag körde mitt gameface och lät jättelugn fast jag egentligen bara ville skrika åt honom att jag står där om jag vill gubbjääävel. Flyttade om bilen sen kunde jag inte låta bli att ringa honom:

-Ja hej, det var Evelina här, vi pratades vid för en liten stund sen, det gällde den röda bilen?
-Jaja.
-Jo jag skulle bara säga att jag har flyttat bilen nu(även om jag vet att du säkert stod och smög i nåt fönster och tittade på mig när jag gjorde det), och jag passade även på att kolla till soprummet. Men det var ingen fara de var tömda. Du vet de är ju sånna rullvagnar så sopgubbarna kan köra ut dem. De brukar ju sällan köra in på gården på sånna här ställen, så stor risk att man kör på något eller att det är lekande barn du vet. (ungefär här har han försökt avbryta mig 3 gånger). Men jag ska ta och ringa kommunen imorrn så jag vet vad som gäller för parkeringen, ja jag har ju bara hört av dem som bor här, men det kanske är några regler där för sopor och sånt som jag inte vet om, och jag menar om dina sopor inte blir hämtade för att det står en bil där måste du ju verkligen vända dig till kommunen och klaga för det är ju absolut inte ok. Det är ju de själva som satt upp parkeringsreglerna och ni betalar ju faktiskt för att få soporna hämtade, de kan ju bara inte strunta i det.
-Ja jo det har du verkligen rätt i! Men du vet det blir så krångligt för gubbarna, de kan ju inte backa in som de ska utan måste åka runt och vända(på vändplanen 15m bort) och det blir ju jättekrångligt. Och mina sopor lyfter de ju med en kran så de kommer ju inte åt dem om det står en bil i vägen, hopplöst!
-Ja det måste veeerkligen vara jobbigt för dig, men du vilka dagar har du hämtning så ska jag tänka på att jag inte ställer mig precis framför då iaf(lenaste rösten eeever)
-(Bytt tonfall till en mjukglassmjukt morfarston)Ja det var vänligt av dig, de kommer på mån-tis! Men jag förstår inte, jag pratade med ordföranden om det här idag och de har ju lediga parkeringar, varför måste ni stå på gatan? 
-Ja tydligen får man inte ha en parkeringsplats om man inte är medlem i föreningen och eftersom vi bara hyr i andra hand så får vi stå på gatan och flytta bilen varje dag... tro mig, det är inte alls roligt!
-Nej det är ju förskräckligt, du jag ska ta mig ett snack med dem, det är klart ni ska ha en parkeringsplats, när några har två bilar! 
-(med extra bred östgötska) Ja och vi bara har en liiten bil för att kunna åka hem till landet för att hälsa på mamma och pappa, då är det ju extra tråkigt när det bara blir massa strul!
-Jaa, det förstår jag verkligen! 
-(äckligt trevlig)Men du nu ska jag inte hålla på o störa en måndagskväll, jag ska komma ihåg, mån-tis var det va? Ni får ha en jättetrevlig kväll, och skulle det vara nåt så ring bara!
-Ja men desamma! Och ställ er nedanför oss om det är fullt, det gör inget!


Gustav gav mig en synande blick och sa: fan vad du är falsk.

Evelina - Tjockisen

Otroligt sötsugen efter maten så jag svängde ihop nån form av nötpaj, gjorde en creme på ägg, creme fraiche, socker, kakao, socker, hasselnötter, valnötter och lite smakessens kallad Butter-Pecan. Drog bort till Lidl och köpte glass, så nu ska pajen gräddas och lite grädde vispas, sen ska jag vara vääärsta tjockisen i soffan!:D

Mer WIFI åt folket

Den där jobbiga känslan som kommer när man bryggt sig en kanna Buena Vista, satt sig till rätta med laptopen i solen på balkongen och så funkar inte internet... Ja just ja routern och det trådlösa är ju kvar i Norrköping, här måste man ju sitta vid skrivbordet och interneta! Tur att man har bloggapp! Ska fan försöka mig på att få några fräknar i ansiktet idag, det är pigment det också!

En annan sak jag hatar är när man är på stan eller nåt och alla lösenordsskyddar sina öppna nätverk! Typ caféer, whyyy? På EH bytte vi för ett tag sen så nu kommer det bara en pop-up där det står typ: jag godkänner att jag inte får använda internet till olagliga saker eller nåt haha. Sen är det bara att surfa!

Döskönt med wifi när man är utomlands, jag o G brukar gå runt med sökaren på o så fort vi får träff på nåt café eller restaurang så fikar vi där. Passa på att ladda ner kartor eller facebooka, vår första cykelsemester i Italien var ju inte så supersmidig när det gällde sånt. Ja det var ju innan vi och gemene man hade iPhone, hade skrivit ut kartor med färdväg och ibland visste man inte vart man var. Andra resan laddade vi ner kartor i en app som heter off-maps, tog några bitar på resan i taget och hade stenkoll på vart vi var! Skitbra för långresor! Likadant filma och fota, man har ju alltid telefonen på sig och sen kunde man slänga upp lite livstecken på Facebook så morsan kunde se att vi var ok:) blir ju lite som vykort då också, usch vykort, nej en bild och lite om vart vi är och vad vi gjort är allt som behövs! Får alla som vill se och man glömmer inte att skicka till nån! Okej mamma kanske fick ett vykort men det är ju bara för att hon är så barnsligt förtjust i dem:)


Onlineshopping<3

ca 750kr, tackar!

Klick-Klick

Hoppsan, det blev visst en ny klänning till mig idag... och ett par skor... och en bh... och ett bälte.
Direktimporterat från England, nu ska jag bara vänta en vecka på att få prylarna också. Kommer att dö.

Sovdags

Brännt av två filmer på rad nu, ätit chips och vattenmelon. Värsta tjockisen! Imorgon blir det fan till att träna! Glömde vågen nere i Norrköping, så jag har slarvat massa i helgen. Dumma mig!

Men ny vecka=nya tag!

Gonatt fan!


Home of the kittehs

Efter en panikartad flytt med åksjuka och cp-anfall har katterna börjat komma till ro. Hur vet man att de trivs undrar ni kanske... Jo nu är de hemmastadda och nyfikna på att utforska sitt nya hem in i minsta detalj så de hoppar upp på möbler, river ner grejjer, välter kartonger, you name it.
(Inte så) Lilla Lupin smet in i klädkammaren och hade ut en stor kartong full med skor, hörde smällen men såg ingen katt. En stund senare hör jag konstiga ljud från klädkammaren, men ingen katt syns till, efter mycket om och men känns något fel, vart är katten?! Går in i klädkammaren och ropar på honom, då hör jag ett ynkligt litet: miiaauu bakom massa prylar.
Vi har en gammal kista som soffbord, till den hör ett underrede med en låda i, den har vi ställt på högkant in vid väggen inne i klädkammaren, Lupin har hoppat upp på den så den vickat till, han har ramlat ner och hamnat i hålrummet som utgör lådan och sen har den vickat tillbaka så han blev instängd. Stackarn, kunde ju suttit där hur länge som helst om jag inte ropat på honom. Nu är inte klädkammaren så intressant längre.
Giza är lite mer av en babian och klättrar i skåp, igår var hon inne i ett av badrumsskåpen och försöke riva ut handdukar från en annan våning än den hon stod på. Förut skulle hon hoppa in i garderoben i hallen men missbedömde avståndet och dundrade ut tillsammans med några väskor och jackor. Nu ligger båda trollen och sover, eller planerar sina nästa upptåg. Vi får se.

Sommardrink!

Svängde ihop en supergod drink till tacosen igår, kommer bli fler gånger kan jag lova!


Recept:
Lite Sourz Apple
Lite mera Tequila
Två skivor lime
Ett gäng frusna hallon
Toppa med Fanta Citron
= NOM NOM NOM


Måste hitta på nåt bra namn, Evelinas lilla fräcka kanske?
Blev även lite Absinth, smakar typ Kungen av Danmark, fast starkt som fan. 70 jävla procent!


Sov som en gris inatt.

En dag på stan

Hade supermysig på stan igår, gick hand i hand och småpussades vid varje övergångsställe. Shoppade lite lagom och fikade på Regeringsgatan. Cortado för hjärtat och islatte på trippelshot till mig (och en nuttybar - jag är beroende!). Blev även en varsin minibiskvi från Gateau på hemvägen. Men den var inte så god. Då blev jag besviken.

I <3 Zara

Okej det där med strykning är inte riktigt min grej.
En Aprikos/rosa/orange blus med små söta guldknappar inhandlades igår för 399.-
Superfin till sommaren med ett par vita jeans och höga klackar på en uteservering med ett glas rosé!

Evelina the barista

Lägenheten har gått från kaozz till bebolig och både jag och kissarna börjar känna oss som hemma. I fredags träffade jag min nya chef, och min gamla, på en liten frukost på Vasagatan. Kändes riktigt bra, över förväntan! Shopen som jag ska ta över har haft det lite tufft och siffrorna har dalat, personalen behöver en knuff i rätt riktning och helheten behöver bli lite kaxigare. Känner mig som klippt och skuren för uppgiften, ni som brukar fika hos mig vet ju att vi har ett jävla ös och alltid superkul på jobbet, hoppas att jag kan smitta av mig och verkligen gå in och leverera!

Går på först om nån vecka, så nu har jag välbehövd ledighet, sen diskuterade vi lite olika upplägg. Dels att jag ska in och ösa på Vasagatan som idag har ofantligt mycket att göra med siffror som överträffar de flesta andra, nu är den nyrenoverad och min gamla chef(som är ansvarig för den också) tror att det finns ännu mer att hämta så hon vill se vad som händer om man kör in lite mer och ruttat personal. Ett annat alternativ är att jag ska vara med under öppningsveckan på Birger Jarls-gatan, stureplans nya top-shop! Det ska ju bli ett nytt flaggskepp så EH vill ju dundra in och leverera, till det behövs erfarna människor så tanken är att det bara ska stå veteraner och ösa när portarna slår upp. Eller så blir det att åka ut till Farsta och hjälpa en av mina gamla kollegor som är hyffsat ny om platschef med att få ut lite ös i driften. Kanske blir det en kombo av alla tre! Hur kul som helst oavsett, känns ju som man verkligen kan prestera oavsett vart man hamnar. Vara lite barista och stå i driften känns rätt skönt, slippa tänka på leveranser och att få tag i hantverkare hela tiden haha:D

Är sjuk taggad inför framtiden nu!

Älskade<3

Käresta går o sjunger:
I'm a little teapot
Short and stout
Here is my handle
Here is my spout

Jag älskar honom:)


Stockholmarn!

Jahaja, nu bor jag typ här! Packade in lite grejjer och katterna igår sen bar det av! Stackars kissar alltså, Lupin blev jääätteåksjuk och låg ner och såg helt drogad ut med dreggel som ett långt skägg! Giza helt hysterisk försökte sig bryta ut ur buren och bråkade hela vägen upp. Försökte lugna dem lite med att sjunga, funkade ganska bra med BääBää Vita Lamm och Fredrik Åkare. Väl hemma gick Giza och gömde sig bakom tvättmaskinen, Lupin piggnade till och var jättenyfiken. Lite senare sprang de runt och inspekterade, så jag tror de kommer trivas! Lupin har varit dökelig idag så jag vet inte om han fortfarande mår lite dåligt... vill vara hemma hos honom hela dan men ska snart kliva på busen och dra in till Vasagatan för att träffa min ex.chef och min nya chef. Sen blir det att åka i samlad trupp till min nya shop i Sollentuna! Mår rätt illa bara tanken av att det faktiskt är på riktigt nu. Plockade ihop mitt pick och pack och drog igår. Stört!
Nej fan nu ska jag ta o titta mig i spegeln en gång till innan jag drar! Tjingeling fan!

Vegos on the road

Tips för alla vegosaurier som jag som hatar när man är ute o kör bil o blir hungrig! Det är ju såå drygt att hitta bra att äta, men i helgen stannade vi till på Nyköpingsbro och Frasses hamburgare, det finns lite varstans och serverar Quornburgare! Döschysst! Ok kanske inte godaste ever men betydligt bättre än en kylskåpskall ostfralla!

Smakade extra bra i solen!


BFFs

Sista kvällen med gänget, typ. Skulle packa, ja alltså jag har snott ihop massa prylar men sen var jag tvungen att ha kvalitetstid med Maria! Blev en flaska Rotari, sesamknäcke med 1878-ost och några cigg på min balkong ända fram tills det var så mörkt att vi knappt såg varandra längre. Lovar att jag kommer att sova som en liten griskulting inatt! Jävlar va jag lär få jobba häcken av mig!



Paniik

Alltså hallå. Imorgon jobbar jag min sista dag på EH i Norrpan! Känns sjuuukt. Efter jobbet blir det att toklassa bilen med det nödvändigaste, tömma kyl o frys och självklart det viktigaste: packa in katterna. Haha stackarna lär bli helt förvirrade av att bli instängda i en bur och åka bil. Lupin har åkt lite bil en gång, han tyckte inte om det. När vi flyttade ihop för fem(!) år sedan och skulle flytta dem så bökade gustav in dem i kattlådan och körde dem på cykelvagnen haha. Inte lätt att vara katt! Förhoppningsvis trivs de hemma hos oss med nya fönster att titta ut igenom och om man är snäll får man kanske följa med mamma ut på balkongen, med sele såklart. Shit inget kattsäkrat där och grannen på markplan har en schnauser som säkert äter katter så vi vill inte ha några olyckor. Även om andra våningen är en baggis för Giza som ramlat ut från sjunde när hon var liten. (Undra på att hon är lite tokig).

Har fått en del gjort på jobbet idag, i vemod, rensat ut mina grejjer från kontoret, plockat ner mina fina diplom och plockat ihop mina kläder. Sen tog jag och gick loss som en idiot med städprylarna på både barnstolar och monteringen(typ köket för er som inte fattar restaurangspråk). Gav mig även i kast med att visa hur man gör rent ismaskinen för min efterträdare Fia(som för övrigt är grym), alltså det är ju inte så att jag vet exact hur man ska göra eftersom fliken där manualen ska sitta gapar tom, men jag har ju kört mitt eget race i ett år och när det togs isprover sist så var det ju godkänt så jag gissar på att det funkar. Imorgon ska jag visa hur AC'n underhålls, otroligt spännande som ni förstår.

Fick ett jättefint sms av min mentor Marina (som vann årets Coffeeshop 2011) förut så nu känns det lite lättare att gå vidare. Har en veckas ledigt, eller ja från jobb iaf, har ju fortfarande lägenheten här i Norrköping som ska storstädas och ett förråd som ska tömmas. Känns sjukt välbehövligt. Frågan är bara om jag inte kommer vara mer slut efteråt! Haha!

Som sagt känns det ju stört att det är sista natten i Norrköping nu. Blir väl nån natt till mellan varven så, men imorgon flyttar jag verkligen upp. Upp till min man, hem till mina saker och lugnet. Slippa känna stressen av att shit nu måste jag sätta min´g i bilen hem för det kommer ta 1½ timme innan jag är hemma igen o ska upp o jobba imorn.

Jag kanske är redo för Stockholm, vi får se. Har ju skaffat ett SL-kort iaf, så nu ska här åkas tunnelbana!

Min mest älskade i hela världen

Har varit ifrån honom allt för länge, saknaden var enorm så när han skulle komma ner i söndags kväll gick jag hela dan och tittade på klockan som ett barn som väntar på att Jultomten ska komma.

Blev helt tårögd när han äntligen kom! Min finaste! Spenderade måndagsförmiddagen med en romantisk lunchdejt på Fiskmagasinets uteservering. Tog en kaffe på maten på jobbet innan jag var tvungen att dra på mig förklädet o skiljas från honom. Väl klar med inventering och allt var det med raska steg jag gick hem. Sen mös vi på soffan med vin och mumsig sallad till filmen Layer Cake, underbart att ha honom hos mig! Älskar honom så fruktansvärt, och på torsdag kväll är vi åter sambos, med katter och allt!


Instabil

Känner mig helt fel. Kämpandes i motvind släpandes på en död kalv. Allt för mycket fel i livet just nu, orken tryter och jag känner mig mer och mer instabil. Har jag valt rätt väg? Känns som att alla runt mig tycker att jag är ute o cyklar. Vad ska jag bli när jag blir stor? Ingen jävla aning. Vad hände? Jag hade stenfokus, var bäst i klassen och nu känner jag mig som en av särklassarna som lärarna tisslar o tasslar om bakom ryggen. Står jag upp för något blir jag nerbuad och pöbeln kastar tomater på mig. Försöker jag sköta mitt i det tysta riktas strålkastaren mot detaljerna jag missat. Nej jag är trött på det här, en enda kram eller dunk i ryggen och ett vänligt ord skulle värma. Men jag står frysande på utsidan och tittar in.


FAN HELLER!

Inte fan ska jag sjunka ihop som nån jävla emo när jag inner inne vet att jag är en m to the otherfucker rockstar! Nu tänker jag inte sitta här o låta random strangers träffa mina innersta demoner. Jag har ventilerat tillräckligt. Ibland får man bara psykbryt. Jag skulle behöva dra till nåt jävla meditationscenter i typ Indien och rensa ut mina demoner. Eller dra på cykelsemester, inget slår att sitta och trampa mil efter mil och bara tänka på allt man skulle vilja säga till vissa personer. Efteråt känns det nästan som man fått skrika av sig, mycket bättre alltså.

Nej skit it fan, nu ska jag sluta surblogga o gladblogga istället. You like me better when I'm happy!