Plöjning

SItter och sorterar ut bilder att lägga upp på fejjan, fan vad mycket bilder det är! Får nog fortsätta med det ikväll, jag blir dum i huvudet av det här, har suttit i en halvtimme och inte kommit till Wien än!

Men här är några bilder sålänge:



Prags tågstation i bakgrunden


Osminkad i bergen utanför Brno


Inne i wien


Hade inget motljusskydd med oss, men detta är på en bro i Bratislava


Budapest by night, jag vet att jag ser inklippt ut...


I de rumänska bergen


Sorgedränkning i Bukarest


Tältning på en övergiven äpplefarm


En natt i de bulgariska bergen


Snygg solbränna


Däckad i ett penthouse någonstans i Sunny Beach


Nybadad vid lägenhetskomplexet

Veckan har vänt

Nu är det snart helg igen! Som jag längtat! Huvudvärken har legat som en tjock dimma hela veckan, tröttheten har sugit i kroppen, men jag håller ut. På lördag ska jag sova, gå promenad och ha det bra. Tyvärr måste jag plugga också men det tänker jag göra med en stor kopp varm choklad och lite skön musik. Längtar som fan efter körkortet nu, har bokat in 6 lektioner till, fast de på körskolan sa att jag behövde 3, bättre att va på säkra sidan. Sen jävlar ska jag kunna teorin i sömnen, så fort körkortet är fixat så blir det att hitta en Clio.
Jag och G har diskuterat saken och kommit fram till att vi nog ska bli med bil! På ett sätt vill jag inte, fy fan vad onödigt, men som sagt, kan ju göra så mycket mer med Zion då! De som varken har djur eller barn förstår nog inte hur jag menar, men det är lite som att aldrig gå till lekparken med sina barn, visst de har leksaker hemma, men går man till lekparken får de springa, klättra, leka, busa. Samma sak som att gå ut i skogen med Zion, han hoppar upp på klippblock, slänger sig i kärr, springer mellan träden, ja ni vet sådär härligt befriat. Sen sover han som en stock när vi kommer hem och vi kan vuxenkramas ifred haha:D

Oouh nu hoppade Love the way you lie igång på spotify, åh Rihannas parti är så... ja va ska man säga.... härligt? Den spelades massor under vår semester, dels i mp3'n men även på varenda ställe vi drack kaffe på typ haha. Blir lite sugen på att göra en koregrafi till den, man kanske skulle börja videoblogga lite dans i vardagsrummet? haha:D

På tal om semesterminnen, Gustav råka köpa Fanta Citron igår när han skulle köpa vanlig, gick väl på gammal vana, semesterns drink var ju Gin&Fanta Citron! När jag drack det till maten smakade det som lägenheten i Bulgarien, jag såg mig själv sittandes i vår röda soffa med en drink i handen och njutandes av hur bra allt var, aaw.

Fan vad jag längtar ut igen, har hittat flyg t/r Bangkok för runt 4000 per person, ryggsäckarna har vi redan. Det är bara att ta lite sprutor och sticka! Sen måste jag till NY, USD gick under 7kr i kontantkurs igår, helt stört! Shoppelishopp, strosa längs UES och titta på alla Gossip Girls som äger gatorna, kanske rent av springer in i Serena och så blir vi bästa kompisar... Jag och chefen satt och prata om NY på jobbet häromdan, hennes typ bästis är ju miljonärshustru med privatjet o grejjer där borta! Så när chefen är o hälsar på har hon det ju rätt soft.... ska nog flörta in mig där alltså.


How I miss it ♥




Klickklick


Kolla vilken fin jacka som kommer hem till mig inom 2-3dar!

Från Nelly.com

Pengarna ska rulla

Under rådande omständigheter är jag nöjd. Fick en ökning på 3.4%, men nu är det så att eftersom vi är ganska nya som bank så ligger vi långt efter de stora bankerna i lönesättning, skulle jag jobba på tex Nordea skulle jag ha ungefär 4-5000 mer i lön. Men vi får se vad som händer nästa lönerevision. Haha, drömma kan man ju med Handels som fackförbund istället för Bank&Finans.

Men jag är glad, i oktober får jag min löneökning retroaktivt sen i januari så det blir en fet klumpsumma som trillar in på kontot, lagom för att unna sig en ny vinterjacka från Nelly.com, köpa lite fina julklappar och fixa med mammas 60-års present! Hon kommer bli överlycklig!

Jani, snart är det dags att gå o jobba igen, måste ut en promenad med Zion först och fixa nylle lite. Jobbajobbajobba. Men som sagt pengarna ska rulla. Jag har sån sjuk arbetsmoral föresten, igårnatt drömde jag att jag ringde och sjukanmälde mig fast jag inte var sjuk, och när jag vaknade hade jag värsta ångesten över det. Berättade det för min chef, varpå hon helt vänligt sa: du är ju dum i huvet!
Har jag sagt att jag inte varit sjuk sen oktober förra året? Skulle dock behöva lite sjukdagar så jag kan sitta och plugga teori i lugn och ro. Fast nä, man blir ju jättefattig då!

Nehe, nu blir det morgonpromenad med hunden!

I love boxes

Just nu är ett stort paket påväg hem till mig från Asos.com!

Har klickat hem 2 klänningar, ett fint linne, ett par stayups, ett midjebälte, en väska (skulle köpt två men den ena fraktades inte utanför UK av nån anledning:/) och en ring, Gustav får sig ett par nya jeans, skor, några bälten och en tuff cardigan. Kundvagnen tömdes av nån anledning när jag skulle betala så jag missade att lägga tillbaka lite skönhetsgrejjer jag kollat på också men det får bli nästa shipping, om pundet fortsätter sjunka så blir det nog en beställning till jul också!

Blir till att lägga upp bilder när jag får grejerna, senast 5 oktober skulle jag ha det, åååh vad jag längtar, lite rädd att ena klänningen ska vara för liten bara, såg nu att modellen på bilden hade samma storlek jag beställt, och hon var lite mer skinny än vad jag är. Jaja, jag får la träna lite mer!



Den här skönheten är bland annat på väg hem till mig!
En härligt stor holdall-weekendväska! Matchar mina nya höststövlar!

Today I will meet my destiny

Fick sms av chefen för en stund sen, nu är lönerna satta så får reda på vad jag är värd direkt när jag kommer till jobbet. Vet ju att företaget är snålt som fan och inte kommer att ge mig många slantar, men jag håller ut för i april är det ny lönerevison. Just nu går vi så jävla bra, tjänar pengar som aldrig förr, så då blir det ju lite svårt för de högsta hönsen att motivera att vi enkla bankmän nere på golvet ska ha sån låg lön, det är ju vi som sliter. Ska bli intressant.

Sen måste jag nog ta tag i livet, ta reda på vad jag vill göra, ska man köra mäklare, design, arkitektur eller något så hemskt som ekonomi? Eller kanske något helt annat?

Man kanske skulle dra till NYC, In New York, Concrete jungle where dreams are made of, Theres nothing you can’t do, Now you’re in New York, These streets will make you feel brand new, The lights will inspire you.

Men Gustav den jävla kommunisten är ju anti-usa, får köpa en flygbiljett till honom i julklapp så är han tvungen att åka dit med mig, då kommer han nog ändra sig! Eller han är inte anti-usa så, men han vill inte bo där, okej det förstår jag för de har ju inte direkt samma välfärdssystem som vi, men jag kan tänka mig att vara ett år kanske. Sen dra vidare till nästa kontinent. Hade en kund inne igår som berättade att hennes man jobbat för UD och de hade under åren bott i 11 olika länder, på alla kontinenter utom i Asien. Fy fan vad coolt, se hela världen och ta del av kulturen på riktigt!

På tal om kunder, hade en väldigt charmerande ung man i min kassa igår, tomt i butiken och han kliver in, ful var han inte, stegar fram till min kassa tittar på mig, hejdar sig och ser lite avkommen ut.
- Hejhej
- Ehm, hello
- How can I help you?
- Ehm... money.
- Do you need to exchange or do you want a moneygram-form?
- I like your smile... and I need some pounds!
Jag fixar det han behöver o sådär, när han får pengarna så frågar han om jag har en penna han kan låna, visst säger jag och sticker ut en till honom, varpå han skriver något på kvittot. Jag pillar lite med mitt och tänker inte så mycket på det, sen sticker han in kvittot igen, nu står det U are beautiful, grab a coffee?
Gud, jag blev precis knallröd i nyllet, förklarade vänligt att jag tyvärr är upptagen men tackade för komplimangen och sa att han var väldigt charmig. Han såg lite generad ut och bad att få tillbaka lappen, men jag sa att jag ville spara den som minne, you promise to save it? Then I want to write you something more! Så han fick den igen och skrev ner något i stil med  Your smile has taken me and swept me off my feet, och sen hans namn. Haha så söt, man blir ju så glad!
Gustav såg helnöjd ut när jag berättade, skönt att han är sån, en annan kille kanske hade blivit tokig och svartsjuk, G får typ en egoboost. Haha:)


Måndag morgon

Jahaja, helgen gick ju lite väl fort kanske...

En liten recap då, var ju utgång med jobbet i lördags, hade knytkalas hemma hos Johanna där jag höll på att få i mig kyckling av misstag så kunde ju slutat lite kasst. Men jag klarade mig och stoltserade i Singstar istället! Haha, jag älskar skiten! Har inte spelat på typ ett år så det var skönt att känna att man fortfarande kan! Drog vidare mot Himmelstalundshallen och Ladies Night, det första som möter oss inne på arenan är ett Singstar, jag är ju fan inte blyg så jag sliter av mig kappan, springer fram o greppar micken, gjorde ju succée! En av killarna som jobbade där slet upp en kamera och filma alltihop, men till vad vet jag inte... får väl se om nån ser mig och berättar vart jag finns så jag kan länka! Sen körde vi lite hula-hoops på Wii, det var trixigt.... och plötsligt härs en ljuvlig stämma i högtalarna, Andreas Johnsson informerar om att showen snart ska börja!
Blev riktigt positivt överraskad, det var inte alls så töntigt jag tänkt mig, utan fullt av fart, en del rockklassiker blandat med mina ungdomsfavoriter från Backstrret Boys och N'Sync med en triumfierande hyllning till 80-talet som slutspurt. Brolle i 80-talsmundering och dansande till What a feeling var en syn för gudarna! Helt klart bäst var ju Andreas Johnsson, men det var ju ingen nyhet. Gud, snygg är han också! Johanna satt och vrålade brevid mig så fort Brolle kom på storbildskärmen FY FAAN VAD SEXIG HAN ÄR! FY FAAAAN! på sitt gbg-aktiga sätt, haha! Och jag måste nog erkänna att jag blev lite svag för honom med, med kajal och allt! Förut har jag tyckt att han varit skitful och muppig, men han sjunger bättre live än i studio, hur ofta händer det?

Blev lite strul efter showen med att komma hem, men slutade i att en liten gotländsk tös fick åka bmw-koffert haha:D Ja den modellen har ett bra lastutrymme, man får plats med 3 resväskor och en gotlänning, jag ger den fyra rattar!

Igår spenderades dagen med att plöja igenom Asos.com, ska fortsätta lite idag, pundet är ju jättebilligt så tänkte att jag skulle handla lite! Tog en promenad med Maria och Leo längs åbackarna så Zion fick röra på sig ordentligt, såg på Repo Men och käka laxburgare. Hur skönt som helst!

Ska till jobbet om 20 min, så det är väl dags att slänga på lite mascara!

Vuxentankar

I onsdags var jag och Maria 2 ute i skogen och plockade svamp med Zion, han var väl ingen stjärna på att hitta svamp men det var ju inte vi häller... Däremot sprang han runt och for som en tok, helt överlycklig att få springa fritt i skogen, hoppa upp på stora klippblock, bada i träsk och dricka vatten ur strömmande bäckar. Tänk om man kunde åka ut i skogen varje helg! Han skulle må så bra då, och man skulle slippa ångesten över att han får så dålig motion.

Så det har satt igång en liten hjärnverksamhet... kanske skulle man köpa sig en billig liten bil, hittade en Renault Clio som jag föll för, mamma har parkering hos sig, så hon får bilen och kan åka ner till Zion i veckorna, sen på helgerna lånar vi bilen och drar ut i skogen, handlar eller besöker Gustavs mor. På så sätt använder vi inte bilen i onödan, vi behöver inte betala nån dyr parkering inne i stan förutom de gånger den behöver stå här över natten, dessutom kan mamma helt utan fuffel stå på försökringen. Den bilen jag kolla på skulle i sånt fall kosta 11000 i inköp, 2300 i försäkring, och 900 i skatt. Vilket inte är några problem för mig att hosta upp, jag har inte känt att jag velat ha en bil förut men nu när vi var ute så fick jag som en klump i magen att vi inte kan åka ut så oftare.

Gustavs mamma har vi aldrig tid att hälsa på eftersom det är så omständigt med bussar och tåg, och nu ska vi ha Zion med oss, annars brukade vi passa på medan han var hos Matilda, men nu har vi honom för all framtid som det ser ut. Och jag kan lova att det inte är det lättaste att åka kollektivtrafik längre sträckor med en stor hund. Men samtidigt har jag den där rösten i mig: vad ska ni med en bil till? Det kostar bara massa pengar!

Men sen ska jag ju förhoppningsvis få mitt körkort nu i höst om jag bara får tid att plugga, då kan det ju vara bra att ha en bil att köra lite i för att få in vanan. Annars kanske jag glömmer allt direkt haha! Känns som jag hittat en perfekt bil på blocket också. Fan nu är det mina köpdemoner som härjar igen! Men om jag låter bli att köpa de där lamporna jag tänkt så sparar jag ju 2000, plus att snart får jag ju lite backtracking på min löneökning så då får jag ju en slant extra på kontot, för att inte tala om att jag jobbar på bank med förmånliga personallån!

Jani, det är mycket man ska tänka på när man ska bli vuxen. Usch jag vill inte, för mycket press! Jag vill vara 15 och börja gymnasiet igen och slippa vara vuxen ett tag!

 

 

 

Vuxna människor plockar svamp!

Mumma!


Baklust

MMmmm!

Jag har varit så sjukt sugen på att baka den senaste tiden, så nu tog jag vara på att Maria blivit mamma och passade på att baka ett gäng bullar! Man kan ju inte bara baka saker helt utan anledning!

 

Använder mig av receptet i Bonniers Stora Kokbok, ni vet den som alla har, eller bör ha! Men geggan jag har i bullarna är en blandning av smör, ljus sirap, socker, kanel och kardemumma. Brukar ibland riva ner mandelmassa som sötning men nu skulle ju Martin äta och han är ju nötallergiker så ville inte göra Leo faderslös.

Vill man festa till det till ett barnkalas eller så så kan man ju färga mandelmassan med lite karamellfärg!


How to spoil a baby!

Sen fick jag lugna mig... det kommer ju en jul också!

Den stickade tröjan tror jag att jag ska köpa mig en och ha till den dagen jag får barn, de är ju hur vackra som helst! Sen kolla masken! Det är en skallra! Astuff!

Barbapappagrejerna är från H&M, de andra kläderna från Åhlens och skallran från Lilla Snigel(men det var från nåt speciellt märke typ Kalle och vänner jag vet inte vad hon i affären sa, så finns säkert på fler ställen)!


Tant Evelina och lilla Leo

Var hemma hos Maria och Martin igår för att träffa mitt plastbarn, fan vad han kommer bli bortskämd!

Liten som en sparv är han!

 

Tog en promenad ner till stan så mamma&pappa fick premiärköra vagnen!

Martin ser ju ut som ett proffs! Om det är nån som kommer bli latteförälder... haha:D


Viktigare saker för mig!

Orkar inte göra mig snygg idag, för jag har haft fullt upp. Vaknade mitt i natten avv världens kras, Giza hade vält ner figurspegeln - igen! Denna gång gick den sönder helt. Hade missat att sätta väckarklocka så vakna lite sent, skulle ju dragit och solat nu på morgonen, gaah. Jaja, får se om jag orkar göra det ikväll. Har iaf varit ute med Zion och promenaerat en sväng, nu står han här brevid mig med hakan på mitt lår och hoppas på att få mumsa i sig resterna från min frukosttallrik.

Mitt hår ser förjävligt ut, det blir flottigt så himla fort nu, trodde det skulle neutralisera sig lite när vi var på semester och jag tvättade det så sällan. Men icke. Men jag är ju ledig idag så det kan få vila lite. Kanske skulle ringa ner till den nya frisersalongen som ligger i grannhuset och se om de har en klipptid. Har inte klippt mig sen november, usch jag hatar att gå till frisören.

Slänga i mig lite kaffe, få på mig lite smink och knata bort till Maria som väntar med vårt lilla kärleksbarn Leo! Frågan är om jag lyckas hålla mig från att köpa mer presenter på vägen! Haha:D

Myspys

Mamma har varit här och tagit hand om djuren idag, åt middag ihop nu ikväll och sen skulle hon hjälpa mig baka... mja, ingen konstnär min mor direkt. Men Zion blev nöjd med resultatet!

Imorgon får ni se bilder, det ska ju bli en överraskning till Maria, man vet ju inte om hon sitter här och gluttar på min blogg när hon borde amma!

Ska fixa lite imorgon förmiddag innan jag smiter upp och träffar mitt plastbarn! Gäller bara att få med sig allt! Haha:D

Nu blir det en dusch och sen lite soffmys till ett avsnitt Lie To Me!

Evelina - politisk skribent

Efter valvakan igår kände jag mig engagerad, jävligt trött men engagerad! Jag bara spydde ur mig kommentarer om det ena eller andra.
Ska nog till att skriva en avhandling på årets riksdagsval! Haha!
Eller iaf skriva en politik for dummies, efetrsom jag vet att många knappt vet hur saker och ting fungerar.

På Fb lyder min status:

Det är efter en sån här punkt i svensk historia där vi kan välja att visa vilket föregångsland vi är, att ta sitt ansvar mot de 94% väljare som inte valde in ett främlingsfientligt parti i vår mordena riksdag. Nu är det upp till politikerna att komma ur sandlådan och jobba för ett bättre Sverige, oavsett hur visonen om ett sådant ser ut.

Och vad jag menar är att nu har vi gått samma tragiska väg tillmötes som många andra Europeiska länder, men jag tror och hoppas att vi har en starkare regering här än i andra länder, okej nu sitter vi i den beklämda sitsen att vi har en minoritetsregering. På svenska för den som inte är insatt betyder det att de som "vunnit" inte ens fått hälften av rösterna, men genom samarbete utgör det största blocket och får flest mandat (= rösträtt i riksdagen typ).
Problemet med en minoritetsregering är att det blir svårare att få igenom sina förslag, om man sitter på majoriteten av rösterna räcker det med att sina egna som har samma politiska åsikter håller med och röstar ja. Nu sitter vi i en sån sits där regeringen vill ha in tex en ny lag, men det röda blocket gillar inte det för det går emot deras politik, då sitter vi i en sits där ett neutralt parti som SD avgör, dvs. vågmästarrollen. Och för att få dem att rösta med regeringen så måste man lobba, och det betyder att de kommer att vilja ha något i utbyte för att de ska rösta ja till regeringsförslaget. Och där har vi roten till allt det onda, SD har tre starka åsikter, om man börjar förhandla med dem så är det ju ingen tvekan om vad de kommer att kräva i utbyte. Jimmie Åkesson sa själv i SVT-studion att han inte tänker svika sina väljare, utan kommer att driva sina kärnfrågor, där vi bland annat återfinner ett islamförakt.

MP håller fast vid att de ska följa den röd-gröna politiken, men jag hoppas att Reinfeldt kan se MP's politik som fördelaktig och sträcka ut en hand till dem. Det handlar ju ändå om att bevara Sverige. Om vi har en regering som konsekvent motarbetar SD i 4 år till priset av att den politiska utvecklingen stannar av, då kan ju inte de röda sitta och gotta sig åt att de får tillbaka makten, Sveriges välfärd och utveckling hänger ju på det här. Vi kan ju inte låta Sverige förfalla i 4 år för att borgarna ska förlora makten nästa år. Och varför ska de förlora? För att de står upp för sina väljare, även för det andra blockets väljare och inte låter SD göra slag i saken med sitt islamförakt. Skulle de sammarbeta med SD skulle det användas emot dem till nästa val, regeringen sitter i en rävsax.

Men som sagt, jag tror och jag hoppas att vi är bättre än så. Att vi är ett föregångsland där vi inte förbjuder kvinnor att bära burka som i Frankrike eller förbjuder minareter(tornen som böneutropen kommer ifrån när muslimerna ska be) som man gjort i Österrike. Ja Europa var en gång en kristen världsdel, men vad spelar det för roll om det kommer folk av en annan religion hit? Visst finns det extrimister som begår hedersmord, men kommer ni ihåg Knutby? Varför vill man inte rensa ut våra egna extrimister? De kristna sekterna? De kanske inte är fullt lika våldsamma, men extrimister. Och det är ju det man är rädd för.

Jag tror att det har varit ett stort misstag att inte släppa in SD i debattrummet med de andra partierna. De har blivit erbjudna men tackat nej, så de kan fortsätta med sin klagan om hur de särbehandlas i samhället. Ja men om det är så hemskt att bli särbehandlade, tänk då på hur ivandrarna har det, och hur de skulle få det om er politik gick igenom! En annan anledning till att de inte gett sig in i debatten är att de skulle göra sig till åtlöje med sin okunskap. Folk skulle se att de faktiskt inte har nån koll. Nu har inte folk fått se det utan tänker, ja men SD de har ju jättevettiga saker att säga, men ingen vill lyssna, åh så hemskt, dom ska jag misann rösta på så de får göra sin röst hörd i riksdagen! Skulle SD's väljare bestå av något annat än urkorkade män som tror att de är på fotboll när de är på valvaka, ja ni som såg minns väl med förskräckelse "Jimmie Åkesson shalala, Jimmie Åkesson Shaalalalalaaa", så otoligt pinsamt, så kanske man kunde förvänta sig mer från partiet.

Jag vill inte ge SD mer utrymme och uppmärksamhet än de redan får, men det är så otroligt upprörande och kräkframkalllande att människor röstar på några exentriska muppar som tror att Sverige kommer att bli ett bättre land för att vi slänger ut invandrare och drar ner på asyl, muppar som tror att dessa människor på något magiskt sätt kommer att klara sig ändå. Jag kan berätta för de som inte vet, om en människa flyr från ett krig men inte har någonstans att ta vägen och tvingas tillbaka till kriget så finns en överhängande risk att människan i fråga dör. DÖR.
Dessa exentriska muppar vet heller inget om ekonomi, hur skulle Sverige se ut efter deras budget?

Nej nu har jag faktiskt en hund som måste ut och kissa. En SD-fri politisk krönika kommer senare!

Mamis new heels!

Okej jag har kollat på de här sen de kom i butik i våras, men kännt att nae jag kommer ändå inte att använda dem, men nu kostade de 143kr och jag vill ha ett par vita klackar på lördag när jag ska på Ladies Night med jobbet. Så nu jävlar slog jag till! Passar utmärkt till turkosa mjukisbyxor!


Pirr i magen

Sitter och börjar skissa på vårens backpack i Asien, varken jag eller G har varit där förut så det ska bli hur spännande som helst!
Vi vill ju se så mycket som möjligt på våra semestrar så har en fundering på att börja i Kuala Lumpur, Malaysia och sluta i Bangkok, vi kommer ju sticka i skarven på att regnperioden drar igång vilket är lite trist men vi måste ju vänta in de nya semesterdagarna! Men då tar vi oss upp mot Hua Hin som skulle ligga lite i lä då.
Har suttit och kolla på Extrem Fiske på Tv4 Sport nu, något sånt ska vi ge oss ut på! Tyvärr får jag ju inte dyka med tuber eftersom jag har astma men snorklig kan jag ju göra, sen ska vi klättra och vandra och göra alla möjliga saker, hoppa bungy!

Iih spara pengar nu alltså!

En skymf av vad som kan avgöra valet

Muslimer och nysvenska har det inte lätt, om det dyker upp en bild i tidningen på en slöjklädd Mona Sahlin tillsammans med en fördom oläslig text kan saker och ting rätt lätt gå snett.

den här bloggen står hela historien. Men summan är att en främlingsfientligt parti står bakom reklamen, de har satt in bilden på Mona i slöja som ett hån och vill uppmana folk att rösta på dem för att bli kvitt muslimerna. Bara det att de som inte kan läsa texten och inte är så insatta i svensk politik tror ju att Mona är partiledare för det här partiet, och iochmed att hon bär slöja på bilden tänker ju de att ja men det här partiet ska vi rösta på för de tycker ju om oss muslimer.
Att man ens kan få publicera sån vilseledande propaganda är ju helt stört.

Vem vet hur många som omedvetet röstar på ett parti som är emot dem bara för att de inte har förstått informationen? Jag hoppas verkligen att alla valarbetare är neutrala och hjälper dessa människor.

Turn me on

Ni vet lampan jag är kär i? Alltså kolla nu har jag en länk här på bloggen till Ellos med 40% på valfri vara.... iiih man kanske skulle köpa den? blir 1080kr då, på Mio skulle de ha 2200!

Åååh fiiina lampaa.... ska jag köpa? Gustav är gubbjävel och säger "Tusen spänn för en lampa??!"

Men den skulle vara supersnygg i hörnet...




Vårt kärleksbarn är här!

Sorry Martin, du må ha bidragit i själva inseminationen, men det är faktiskt mitt och Marias kärleksbarn! Eftersom jag själv inte kommer utsätta min livmoder för några tyngre påfrestningar de närmsta 10åren (jaja Gustav vi kan väg säga 5, gaah vad han har bråttom att yngla av sig), så tänker jag skämma bort den här lille gossen allt jag kan!

I köket ligger ett paket jag köpte häromdan, men jag blev så glad av nyheten att han äntligen tittat ut att jag känner ett akut behov av att shoppa babyprylar! Wiie! Imorgon blir det shopping kan jag lova!

Ska fila lite på en hemlis till föräldrarna också, klart de inte ska vara utan, längtar till onsdag!

Tankar om värderingar

Nu runt valhetsen är det väl dags för ett politiskt uttalande, ur 11h STV: Ja nu har vi haft en partiledardebatt, nu ska vi se vad en idiot har att säga om saken!

Jag lovar jag ska inte vara nån som propagerar för vad man ska rösta på, det viktigaste är att man röstar!

Jag har iaf några grundvärderingar som gör att jag väljer MP i riksdagsvalet.
Nu är det säkert flera som tänker att jag är en jävla tönt i lusekofta som inte vet något om politik, att MP bara är ett hippieparti som man faktiskt inte röstar på om man är seriös. Jo men nu är det så att så var det kanske förr, jag tänkte så också, men då var jag inte alls insatt, jag visste inte själv vad jag ansåg vara viktigt.

För mig är människorna som ska representera mig och mina åsikter så otroligt viktigt, jag skulle inte vilja att en person som Mona Sahlin eller Lars Ohly skulle företräda mig. Wetterstrand och hennes efterträdare Fridolin är personer jag respekterar, man kelar inte med folk, det är rakt på sak. Okej jag förstår att Wetterstrand kan uppfattas lite konstig, men det har att göra med att hon inte försöker ställa sig in hos folk, hon förklarar sin politik och varför den är som den är, sen låter hon dig avgöra om du håller med, hon säljer inte på den. Att hon är den politikern med högst IQ i hela svängen säger ju en hel del det med. Fridolin har varit aktiv inom MP hur länge som helst, han är ung och vet vad han vill, jag känner ett förtroende för honom, han är mer som mig än vad någon annan partiledare är.

Mat och miljö är ju självklart min tyngsta anledning till att välja MP, jag har själv haft funderingar kring hur man ska förbättra saker i den aspekten. Bland annat har jag funderat på hur man skulle kunna göra om momsen för livsmedel, istället för en och samma ska man ha klassindelningar med olika momssatser. Det gör det billigare för konsumenten att välja närodlad, nyttig och klimatsmart mat, vanliga livsmedel behåller sina priser och de mer exotiska som (det helt idiotiska) inflygna sockerärtorna från Kenya(ja man flyger små gröna grejjer från Afrika för att vi ska kunna göra lite fint på tallriken) får en högre beskattning. Som konsument ska man lätt se vilken klass ett livsmedel tillhör och kan då göra medvetna val! MP har föreslagit en ändring av beskattningen på mat, oppositionen kallar det för kött-skatt för att skrämma mindre vetande, det handlar inte om att höja priset på kött utan om att beskatta sån mat som påverkar miljön negativt lite hårdare. Inget konstigt med det, så är det ju i resten av samhället. Man ger ju tillomed skattepengar till folk som väljer en miljöbil, men jag som inte kommer köpa någon bil på de närmsta åren, jag får vara med och betala för det, men själv får jag ingen skattelättnad för att jag är vegetarian. Vi har ju åtgärder idag som utsläppsrättigheter, högre skatter på miljöfarliga ämnen, lägre skatter om du väljer miljövänligare alternativ, så det är väl helt självklart att det också ska innefatta maten? Det är ju något som vi alla använder oss utav.
En annan sak MP vill genomföra, som är så himla simpelt att jag inte förstår varför man inte gjort det tidigare: förbjuda burhöns! Jag köper inget annat än "frigående ägg", okej de kanske kostar några ören mer per ägg, men ägg är fortfarande ett superbilligt livsmedel i förhållande till näringsvärde.

I mitt jobb följer jag ju världsekonomin varje dag, jag är inte superinsatt men jag vet hur mycket fungerar, jag vill absolut inte införa Euro i Sverige och jag tycker att storebror EU har lite för mycket makt. Vi har ett fungerande system i Sverige vad gäller alkohol och liknande, men EU kan tvinga oss till att upphäva det. Det tycker jag är fel. Sen om vi nu skulle gå över till Euro, ja då skulle våra skattepengar användas nere i Grekland nu. Jag vill inte vara en plånbok åt länder som inte kunnat sköta sin egen välfärd. Vi är givmilda som det är i Sverige, vi tar in invandrare som inte är välkomna någon annan stans, vi ger dem bidrag och hjälp med att starta upp liv här, vi hjälper dem att få hit sina anhöriga. Vi får i åtgäld ny kompetens och arbetskraft, vi måste bara bli bättre på att ta hand om det, för just nu sitter många civilingenjörer och kör buss, det är sånt otroligt slöseri med kompetens! Här får vi något tillbaka, ska vår ekonomi slås ihop med de skakiga EMU-länderna så ska vi stötta upp deras ekonomi eftersom de inte har ett lika bra välfärdssystem som vi, vad får vi tillbaka?

Djur ligger mig varmt om hjärtat, i Sverige har vi betydligt bättre djurlagar än i övriga världen, men bara för det kan man ju inte påstå att alla djur har det bra. Att jag valt att bli vegetarian ligger främst i att jag inte kan rättfärdiga att äta något som "odlats upp" under hemska förhållanden för att jag ska få något smarrigt på tallriken. Det finns ju annat att äta, så varför ska jag köpa industikött? Hade jag bott på en liten gård där jag kunde gett en gris ett bra levende skulle jag inte ha något emot att äta köttet. Vi är fortfarande toppkonsumenter och det är fullt naturligt för oss att äta kött, när jag jobbade i Italien hade familjen tre kor och födde varje år upp en kalv som de senare slaktade och levde på resten av året. Kalven hade det lika bra som vilken familjehund som helst när den var i livet.
Jag vill se bättre och hårdare krav på köttindustrin, djurhållning och liknande, vilket MP förespråkar. Men de förespråkar även att det ska bli förbjudet med djursex och framställandet av djurporr. Jo det är ju tyvärr så, att det enda som är förbjudet idag är djurplågeri, om någon våldtar en hund måste det bevisas att hunden tagit skada av övergreppet, och tyvärr har väldigt få åkt dit eftersom man inte kunnat bevisa att djuren farit illa. Helt stört.

Energipolitik är en viktig stöttepelare i ett modernt samhälle, jag vill att vi utvecklar vindkraften, lägger pengar på forskning av nya sätt att utvinna förnyelsebar energi. Så att vi succsessivt kan ta oss bort från kärnkraften. Vi har som sagt många civilinjengörer som sitter och kör buss, ta rätt på deras kompetens och sätt dem på att ta fram nya lösningar för en stimulerande utveckling av Sveriges infrastruktur, anpassat till det alltmer påträngande miljöhotet.
Själv betalar jag lite extra för varje kwh jag använder för att få uteslutande vindkraft.

Ni som orkat läsa så här långt - grattis!

Mina sista ord går till något som vi ser varje dag i media, den totala cirkusen kring sjuka, arbetslösa och andra socialt utsatta i samhället. Jag tycker att reglerna ska vara tuffa, men det ska också vara stimulerande, jag vill inte bli tvingad till massa konstigheter eftersom det är så rutinen ser ut. Arbetsförmedlingen ska finnas kvar, men dörrarna ska öppnas för privata förmedlingar, om ett företag med vinstintresse sätter sig in i det hela ger bara det i sig fler jobb, varje förmedling har ett gäng anställda, varje anställd har färre jobbsökande att arbeta med och kan ge varje individ den coachning och hjälp som behövs. Vem fan får hjälp av sin handledare på AF? Hur skulle min handledare kunna fixa jobb åt mig när han inte vet mer om mig än vad som står i mitt CV, och hur skulle han kunna hålla koll på min kompetens när han har 200andra att hålla rätt på? Jag vet att han inte kan hjälpa mig, han säger bara åt mig att jag ska maila in mina sökta jobb varje vecka. Klart att man inte får något förtroende och inte känner att man kan be om hjälp.
Sjuka ska inte tvingas söka arbete om de har läkarintyg på att de inte är kapabla till det, men försäkringskassan ska erbjuda praktiktjänster, seminarium och liknande där personer som på grund av sjukdom stått utanför arbetsmarknaden en längre tid kan på egna villkor testa på arbetslivet. Min mamma är sjukpensionär, klart som fan att hon inte skulle klara av sitt gamla jobb i vården, men kanske något lättare jobb nån timme i veckan, det skulle stärka hennes självkänsla. Men en sån möjlighet finns inte, skulle hon prova på något skulle hon bli av med sitt bidrag direkt. Och det är det ju inte värt, för tänk om hon jobbar nån månad men sen blir värre i leder och muskler och inte kan jobba alls, ska hon gå igenom cirkusen igen?
Personer med psykiska problem, främst unga ska få bättre hjälp och vård, jag har själv suttit i sitsen där jag gått på antidepressiva, jag har folk i min närhet som haft anorexi och så djupa depressioner att de varit nära döden. Men först när de kom så långt fick de hjälp, vilket har gjort att de fått djupare ärr och en ännu längre väg tillbaka än om de snappats upp i tid.
Vi behöver lägga pengar på människan. Men på rätt sätt, tanken med att tvinga ut fuskarna genom de nya reglerna var kanske från början bra men utfördes rent åt helvete. Rusta upp hela arbetsförmedlingscirkusen så har vi redan några fuskare som kommer ut i arbete och inser att det är roligare att ha ett jobb och 15000 i månaden än att spela wow hela dagarna och ha 5000.

Nej nu orkar jag inte skriva mer!

Ja, gör ert val nu, vad är viktigt för er? Läs på de olika partiernas hemsidor, det går ofta att hitta lätteöverskådligt vad man har för ideologi. Men se till att ni röstar på något som ni känner det här är viktigt! Rösta och var med och påverka.

Lite länkar:

Miljöpartiet
Aftonbladets valguide
SvD's Valkompass 2010
Partiernas vallöften från SvD
Glöm inte att vara kritisk, guider, kompasser, löften, politik är en lobbyverksamhet, man måste fylla ut med populärmusik för att locka den stora massan, partier som SD har lagt sitt partiprogram så spritt som möjligt för att så många som möjligt ska hålla med dem. Men i slutändan handlar deras grundpolitik om ett islamförakt. Jag vet att även om jag röstar på MP så kommer inte Sverige att bli bättre och allt de vill införa kommer inte ske över en natt, men med min röst ger jag dem en chans att få driva sina frågor i riksdagen, och förhoppningsvis finns det politiker från andra partier som är villiga att samarbeta.

Peace out!

Längtan

Det kryper redan i kroppen, dollarn är billig, flygstolarna också. Jag vill ut i världen. 7800, 2pers t/r 9-14 mars. Kanske vore nåt... 9000 från till bankok från stan och tillbaka... en månad att spendera därnere.

Jag ska jobba arslet av mig! Kanske skulle ta ett extrajobb?

Dummadumma

Åh vad jag blir irriterad när jag postar inlägg som tar en dag för att bli synliga!

Evelina lagar klimatsmart!

Var och storhandlade på Willys i ingelsta igår, cyklade fram och tillbaka, kändes nästan som på semestern igen med den tunga packningen! Laddade upp väskorna till sprickningsgränsen innan vi begav oss hem, jag älskar verkligen att ha ett dunderfyllt kylskåp!

Idag har jag gått upp extra tidigt, för att göra vadå kan man undra, jo - laga soppa! En hederlig höstfavorit! Svenska rotfrukter är hur billigt som helst nu, närproducerat och nyttigt, så jag har rört ihop vatten, grönsaksbuljong, kålrot, potatis, morötter, jordselleri, stjälkselleri och lök i vår allra största kastrull! Kryddat med lite extra svartpeppar och lite torkade grytörter, nu står det och puttrar på spisen och doftar höst!
Skulle tro att hela soppan gick på 20-25kr, och då är det kanske 5-7 portioner, ska nog ta och baka något gott bröd till sen ikväll och äta alldeles nybakt med en skiva ost. Mm, höstmys!

Rotfrukter är underbart, så mycket smak! Jag brukar hacka upp och varva med timjan, salt, peppar, vitlök och olivolja, sen baka dem i ugnen, hur bra som helst! Billigt, klimatsmart och gott!

Ett annat tips är att köpa höstäpplen, gör egen äppelmos, baka äpplekaka och frys in, köp närodlat eller av någon du känner med äpplen på tomten.

Var klimatsmart du med, det är det nya svarta!



Choices to be made

Det är så svårt, mycket händer här i livet nu, mycket jag vill göra, mycket jag är rädd för att göra och mycket jag måste göra. Måste ju rösta, tror jag bestämt mig, iaf i riksdagsvalet, komunvalet måste jag sätta mig in mer i... usch.
Jag måste ta tag i körkortet, men det är från och med måndag, då blir det råplugg! Jag kan inte koncentrera mig nu och vill inte sitta med det.

Jag vill göra något nytt i livet, men jag är ju mitt i karriären på jobbet, jag vill vara kvar där ett tag så jag har en stabil grund att gå vidare med. Men jag orkar inte vänta, jag vill att något nytt och spännande ska hända nu! Men igår kändes jobbet nytt och fräscht, det var jättekul att serva kunder och jag var på topp, och gudarna ska veta hur mycket pengar jag drog in till Rädda Barnen! "Ja då får du 78,5 tillbaka, vill du inte ha 50-öringen så har Rädda Barnen en bössa där" - Vilket resulterade i att i stort sett alla slängde ner sina 50-öringar och ibland några kronor extra, det blir ju ändå pengar! Uppmanar alla att gå till insamlingsbössor med sina 50-öringar istället för att växla in dem! Snart är de ogiltiga vet ni!

Sen är det ju det där med framtiden, design och inredning är ju vad jag i grund och botten vill syssla med, alla tjatar om att jag är så smart att jag borde plugga, något akademiskt såklart... men min konstnärliga sida lockar mig mer. Men jag kanske borde plugga? Victoria har ju pluggat ekonomi och nu jobbar hon på ett jättestort företag som nåt hot-shot, direkt efter skolan, och inte nog med det, hon får gå på ost och vin-provning med jobbet! Bah! Det vill jag med!

Allt går bara runt i skallen och jag känner mig handlingsförlamad, vad ska man göra med sitt liv, det känns som att om jag inte kommer på något snart så kommer det vara för sent.
I söndags pratade jag och G om det, och han sa precis samma sak, ibland känns det som vi är samma person med samma tankar. Men vi är båda högpresterare med höga krav på oss själva. Det är väl därför vi passar så bra ihop:P

Snart dags för jobb, sen ska vi åka o storhandla med cyklarna. Vuxna som vi är. Imorgon är det fredag och det blir storstädning till kvällsunderhållning och på lördag... då blir det liv i luckan, gissa vem som kommer hem?:)



Disturbia

Jag tror mina mensmonster börjar komma krypandes...

Jag kan inte tänka på annat än sötsaker.

Gud jag skulle vilja ringa till jobbet och säga att jag blev sjuk på lunchen, springa och köpa en stor påse godis och sen lägga mig på soffan och bara moffa i mig för kung och fosterland! Kanske till en bra film.

 

 

Mmm... Caaaandiiie:D


Sommarplåga

Det är såå gott!

 

Hela semestern har jag haft en liten påse bananchips i frontväskan, bästa!

Man blir jättetrött på sött godis som man trycker i sig för att få lite snabb energi, bananerna är söta på en bra sätt, krispiga men ändå feta. Åååh nu vill jag ha bara för det, skit också!

Men ett varningens finger, de är helt dunderfulla av kalorier! Men är man på cykelsemester och bränner sisodär 6000kcal om dagen så är det lungt:D

 

Ååh jag vill ha nuu!


Broccoligratäng

 

Igår gjorde jag en supersmarrig broccoligratäng som jag tänkte dela med mig av här!

 

Använde 1kg upptinad broccoli som jag hackade lite grovt sådär
Mosade ner 2 klyftor vitlök
Hackade upp 1 paprika
Strimlade ett gäng soltorkade tomater
Smulade sönder 1 pkt Kvibille Ädel Svart

Allt detta blandade jag om i en ungsfast form och hällde över
3dl grädde som jag blandat med
2msk mjöl
Salt Peppar
Och i morteln mosade jag ner Rosépeppar, Timjan och Rosmarin

I slutändan mojsade jag ihop allt och körde på 225º tills det såg klart ut!

Gustav fick äta med pasta och jag tog en sallad till, mumma!


Bohemian

När jag stod utanför Konsum imorse och insåg att det inte bara är på lördagar det råder marknad på salutorget fick jag se något så underbart! Det var en liten thailändska som stod och sålde kantareller, jag blev nästan tårögd, ååh kantareller! Jag vill ut och plocka kantareller! Så underbart att bara gå runt i skogen, höra fåglar, känna den första höstkylan bita i kinderna, känna hur hjärtat hoppar till av lycka när man väl hittar dessa godingar, stanna till vid ett vält träd för att fika på lite varm choklad och hembakade bullar!

Jagvilljagvilljagvill! Kanske till helgen?



Förra årets kantarellutflykt!


I små askar göms de dyraste juvelerna

 

Fyndade finigheter till badrummet på Drömgården och Indiska, ljusstakarna kostade 39.-/st och den lilla asken 120.-, den stora i spegelglas är från Indiska och kostade 159.-

Jag är helkär! Den lilla asken tänkte jag ha lite smycken eftersom mitt andra skrin är överfullt, och vill kunna ha mitt fina set jag fick av Gustav på ett bra ställe när jag inte har det på mig! I det stora skrinet har jag gömt alla mina nagellack, jättesmidigt!

 

Jag älskar verkligen stilen på dem, romantiskt och med härlig kombination av glansigt och matt, glas och metall. Får ta mig ett bad ikväll, tända ljus och bara beundra dem:D


A classic will never die

Hittade den perfekta myströjan igår! Åh jag är så lycklig! På HM's herravdelning hängde den, en underbar naturvit, flätstickad tröja! Nu måste jag köpa mig ett par gummistövlar att matcha den med och ge mig ut i skogen för att plocka svamp!



Not all the leafs turn yellow in the fall

Helt supernöjd med mitt nya fat från Indiska, finns även i lila och går loss på 69kr!

Tänker lite på klassisk svensk keramikdesign, som mina Ekeby-Uppsala koppar jag fått av mormor, rubust keramik med glasyr som får en struktur och personlighet. Nu måste jag ju baka bullar så jag kan använda fatet till något matnyttigt haha:D


En ny favorit i höstgarderoben!

Lyxigare tyger, lite genomskinligt, lite bohemt, kvinnligt och yvigt, så fylldes catwalksen när jag bläddrade igenom höstens stilguide på planet ner till Prag, kunde inte gärna släpa runt på en stor tidning i 4 veckor annars hade jag behållt den och haft som inspiration hela hösten! Underbart, favoriten var nog Marc Jacobs för Louis Vuitton, superkvinnligt och lyxigt, precis som jag gillar men aldrig bär av nån anledning.

Hur som helst fyndade jag denna söta blus på Vero Moda för 200-lappen, har den på mig idag och känner mig hur snygg som helst!



Getting ready!

Nu fan ska jag ta tag i det här med bloggandet, tycker ju att det är roligt men har inte lagt nån tid på det alls, visst har jag fullt upp med körkortet men det har jag semester ifrån en stund nu, har aldelles för mycket i huvudet för att koncentrera mig. Känns som att det bor en liten cirkus därinne som gör att jag får så mycket huvudbry!

Nu har jag, pinsamt nog, köat för att komma in på Konsum så jag kunde köpa mitt favoritkaffe till min islatte (Gevalia Instant Ekologiskt, 3 tsk, stort glas mjölk o lite sötningsmedel, et voilà!), unnat mig mitt favoritröd Vale (som var precis nygräddat när jag kom in i butiken och doftade underbart), skurit upp en avokado, så nu mumsar jag lite frukost och gör mig redo för att blogga!



My bones are breaking

Seriöst, jag har ont i kroppen, och jag vet hur jag ska få bukt på det, men jag kan inte. Jag skulle faktiskt behöva ta en heldag shopping, men jag måste ju jobba. Får ta ett snack med chefen om att det faktiskt rör sig om min hälsa!

Skulle vilja lägga en förmögenhet på lägenheten, har fått så mycket inspiration och idéer från semestern, fan om man kunde knäppa med fingrarna och få det fixat! En tanke som jag har måste vi bara förverkliga iaf, skära ut en siluett av ett "konstifierat" träd i mdf, och göra till en kattställning! Typ som den där i rotting från ikea, att det är hyllplan på baksidan, och självklart en platå högst upp där Giza kan sitta o speja! Ni som brukar vara här vet ju hur hon alltid hoppar upp på dörrar och sitter vakt haha:D

Nu ska jag ta och sminka mig ytterst lite, blåsa håret och dra på mig lite kläder, sen är det back2buisness som gäller(Y)




I want it soo bad!

Ottenkändis

Hitta denna fantastiska bild på mig och G från helgens Otten-visit, jag ser ju ut som en transa haha!:D


Realitycheck

Senaste 5 veckorna har jag till största delen spenderat på min cykelsadel, jag har cyklat i solen, druckit vin, ätit på restaurang, sett otroliga panoramor, haft en del sura studer men mest bara underbart. Förra veckan spenderades vid Svarta Havet och vid hotellpoolen när vi nått vårt mål i Bulgarien, 2111km efter start i Prag. Att hoppa i vågor är barnsligt kul! Att gå längs starndpromenaden och dricka chokladmilkshake och hålla handen medan solen smeker oss i ansiktet är magiskt, man blir så nykär!

Tiden går men står ändå still, när jag kollar på kartan hur långt vi har åkt är det helt overkligt, vi har ju bara cyklat, kan vi verkligen ha tagit oss igenom allt det där?

Men nu är det slut. om 1½ timme står jag i uniform på jobbet igen. Inspärrad 8h/dag, med serviceleende och evigt räknande. Inte finns det tid till att stanna upp och ta en bild på landskapet. Fan vad jag vill ut och se världen! I vår blir det med största sannorlikhet backpack i Thailand, om ekonomin finns! Sen vill jag se Afrika, hyra en 4x4 och dra igenom Australien, cykla längs Kalifornska kusten, shoppa i NY, Tokyo och Hong Kong. Och så mycket mer! fan jag måste börja köpa trisslotter!












Those where the days

Åh Budapest, underbara Budapest!

 

 

You know I'll be back!


När ingen ser

 

Målade om vardagsrumsbordet igår, vardagsrumsbordet som små katter inte får vara på och aldrig är heller... Men nu tror jag allt att det varit en liten Giza och spatserat på bordet under natten...


En hemlig påse

 

I min hall står en hemlig påse till en hemlig bebis!


Clinique i mitt hjärta!

Det är nog det underbaraste jag provat, känner mig superfräsch och huden är helt skimmrande eller vad man ska säga, fantastiskt! Värt varenda krona! 200-300 per flaska, i den här storleken, finns både mindre och större!


Soffläge

Mycket alkohol igår.

Ätit mycket och mummig frukost idag, tröött. Inhandlat stor påse godis. Lägger mig på soffan och ser Kick Ass.


Bitches, I'm back!

Okej kanske skulle meddela att jag är åter på svensk mark och tillbaka i bloggatmosfären!
Har varit en sjudundrande resa som jag nog får förtälja bit för bit, men just nu vill jag bara koppla av och ta det lungt!

Gick en sväng på stan och kompletterade med skönhetsskåp igår, 1500ml L'Oreal Proffesionals silverschampo(det bästa enligt mig) plus 500ml Absolut Repair inpacning för sanslösa 499.- på hårvårdsbaren, katching vilket kap! Spara väl typ 200-300kr, me like! I taxfreen inhandlade jag lite Clinique grejjs, som jag kompletterade med en tvål när jag kom hem, blev lite sur av att se att det kosta lika mycket på Åhlens som i taxfreen, kanske att taxfreen var dyrare, dummadumma. Jaja. Det är från deras 3-stegs program Dramatically Diffrent som typ ska vara en av världens bästa serier, nu jävlar ska jag bli snygg!

Fyndade även ett par höststövlar i brunt skinn på DinSko, för 399 istället för 999, jag älskar att fynda!

Allt detta och jag skulle bara till Ica, haha, ska ta en sväng idag och försöka lokalisera en höstjacka tror jag, ikväll bjuder jag in lite nära och kära på drinkar i vårt kök, fick med oss 16 flaskor sprit hem som måste provsmakas! Köpte bla nå Bulgariska likörer i världens knallfärger som kommer bli jättefina att drinka på, och de luktar underbart, skumbanan, skumtomte och massa sånt! Mumma!

Ja om man skulle komma igång lite nu, har degat i soffan med islatte och White Collar senaste timmen, måste få fart på fläsket!