Vuxentankar

I onsdags var jag och Maria 2 ute i skogen och plockade svamp med Zion, han var väl ingen stjärna på att hitta svamp men det var ju inte vi häller... Däremot sprang han runt och for som en tok, helt överlycklig att få springa fritt i skogen, hoppa upp på stora klippblock, bada i träsk och dricka vatten ur strömmande bäckar. Tänk om man kunde åka ut i skogen varje helg! Han skulle må så bra då, och man skulle slippa ångesten över att han får så dålig motion.

Så det har satt igång en liten hjärnverksamhet... kanske skulle man köpa sig en billig liten bil, hittade en Renault Clio som jag föll för, mamma har parkering hos sig, så hon får bilen och kan åka ner till Zion i veckorna, sen på helgerna lånar vi bilen och drar ut i skogen, handlar eller besöker Gustavs mor. På så sätt använder vi inte bilen i onödan, vi behöver inte betala nån dyr parkering inne i stan förutom de gånger den behöver stå här över natten, dessutom kan mamma helt utan fuffel stå på försökringen. Den bilen jag kolla på skulle i sånt fall kosta 11000 i inköp, 2300 i försäkring, och 900 i skatt. Vilket inte är några problem för mig att hosta upp, jag har inte känt att jag velat ha en bil förut men nu när vi var ute så fick jag som en klump i magen att vi inte kan åka ut så oftare.

Gustavs mamma har vi aldrig tid att hälsa på eftersom det är så omständigt med bussar och tåg, och nu ska vi ha Zion med oss, annars brukade vi passa på medan han var hos Matilda, men nu har vi honom för all framtid som det ser ut. Och jag kan lova att det inte är det lättaste att åka kollektivtrafik längre sträckor med en stor hund. Men samtidigt har jag den där rösten i mig: vad ska ni med en bil till? Det kostar bara massa pengar!

Men sen ska jag ju förhoppningsvis få mitt körkort nu i höst om jag bara får tid att plugga, då kan det ju vara bra att ha en bil att köra lite i för att få in vanan. Annars kanske jag glömmer allt direkt haha! Känns som jag hittat en perfekt bil på blocket också. Fan nu är det mina köpdemoner som härjar igen! Men om jag låter bli att köpa de där lamporna jag tänkt så sparar jag ju 2000, plus att snart får jag ju lite backtracking på min löneökning så då får jag ju en slant extra på kontot, för att inte tala om att jag jobbar på bank med förmånliga personallån!

Jani, det är mycket man ska tänka på när man ska bli vuxen. Usch jag vill inte, för mycket press! Jag vill vara 15 och börja gymnasiet igen och slippa vara vuxen ett tag!

 

 

 

Vuxna människor plockar svamp!

Mumma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback