Tisdagsbravader

Älskar mitt liv och mitt jobb, för det mesta. Allt har gått i 300kmh idag, det var bara att ösa ösa ösa, fullt med folk vid 19 när vi egentligen stänger... så jag lät det vara öppet och körde på! Putsade allt rostfritt, platstade in och fixade, låg skitbra till, fyllde upp lite muggar, torkade av alla ytor med desinefektion, diskade ur mjölkkannorna.... än så länge allt väl. Men sen kom den där biten där jag inte riktigt älskar mitt liv och mitt jobb. Hade precis diskat Frapinomaskinen och satt ihop den igen, vilket i sig är ett halvt helvete. Men nånting blev inte rätt... för helt plötsligt exploderade 5 liter frapinomjölk över HELA köket. Snopet. Kvart i tio kunde jag äntligen ta av mig mina nu genomsvettiga arbetskläder och knata hem. Bara för att komma på att telefonen ligger kvar vid kassan.

Lär sova som en stock inatt, Gustav med. Han är bäst, kom o hjälpte mig byta lampor, hade aldrig rett ut det själv. Sen fick han låna mitt ena förkläde så vi kunde städa upp frapinon ihop. Tänk vilken kille♥

Han lär aldrig komma efter stängning igen...haha.

Imorgon vänder veckan! Jag och Ann-Catrine ska ösa som aldrig förr!

Kom in och käka en Ceasarsallad med räkor imorn vettja, det är dööögott som vi säger i Östergötland!

Pusspuss!



Åååh tänk om man fick sitta i kvällskolen på Arlanda och dricka Zinfandel i väntan på flyg mot Thailand...

Måndagstryck

Trots löning har man ändå kännt av att semestern fortfarande belägrar stan, har haft lite lite tryck och många goa stammisar på jobbet! Fixat och donat med diverse grejjer och lyckades nästan gå hem i tid!

Vi börjar snart ny kampanj för frukostar på Espresso House så jag hoppas att många tittar in och provar på! Min favorit är Klassikern med cappucino(och extra shot såklart), scones med cream cheese och Wästgöta Kloster-ost och äpple/hallon-juice! Mumma:D
Får lite sovmorgon imorn, skönt! Träffade en tjej från Sats förut så fick lite ångest, kanske skulle gå o köra lite på förmiddan?

På tal om stammisar, vad söta en del är! Såklart har jag redan skaffat mig en bästis! Dessutom ett jättetrevligt gäng som sitter och chillar på uteserveringen hela dan och har det bra, tog tillochmed och plockade disk åt oss haha! ♥

"Hej, asså har ni en sån där hink...? Eller typ balja? Som ni brukar ha"
"Öööh, vaaa?"
"Ja jag tänkte plocka in lite disk från serveringen därute, vi ska beställa in mer så det blir lite fullt på borden!"

Förra veckan hjälpte de mig bära in serveringen när jag skulle stänga!

Har ASkul på mit nya jobb och känner mig verkligen som hemma!

Ny älskling i garderoben!

699 på MQ - för det är jag värd!
Mmm så mysig!

En månad kvar!

Till Vickan och Erics bröllop! Haha jag är nog lika förväntansfull som bruden:P SKa bli skitkul och jag tror att det kommer vara helt fantastiskt! Det bästa är ju att man har en ursäkt att klä upp sig till tänderna!
Har hittat en fin chiffongklänning på HM i puderrosa, var kärlek vid första ögonkastet men slutsåld i min storlek så jag gjorde ett litet glädjeskutt när jag hittade den ute på Ingelsta igår! Med min glittriga D&G-klocka, sensuella lockar och skyhöga klackar kommer det bli succeé!

Alla vet ju att jag ÄLSKAR Serena Van Der Woodsen, speciellt hennes stylist - det här är min favoritoutfit som ska inspirera min outfit till brölloppet!



Lite skillnad är ju att hennes klänning är en Oscar De La Renta...

Men med lite bling ska jag nog kunna komma undan med en HM-klänning!

Ska bara ta tag i putmagen och solbrännan...

Ryck!

Sådärja! Dags att blogga igen! Haha, jag suger på det här, mitt liv är helt upponer nu! Desto större anledning att blogga av sig kanske? Har ju faktiskt min nya älskling som jag kan ha med mig överallt!

Så vad har hänt då? Ja jag vet inte vart jag ska börja, mitt nya jobb kanske?

Jorå, det är kaos i mitt huve! Det är såå mycket just nu, jag vill göra allt allt allt! Men jag hinner inte, det ska beställas, städas, diskas... och såklart bryggas massor med Espressos! Men det är så kul! Längtar tillbaka, får hålla mig i skinnet så jag inte springer dit idag!

Ska ner i tvättstugan vilken minut som helst, körde Gustav till jobbet imorse och skulle boka tvättid, så vad det en tid ledig som började om 5 min, bra skit! Har fixat kattlådan också, ska ta o städa lägenheten lite sen... värsta hemmafrun!

Borde nog gå igenom kameraminnet under dagen och göra en bildbombning!

Tvättstugan var det!

Funderingar

Plöjer mig igenom min nya chefbok, den är lite lätt skrämmande och deprimerande. Men samtidigt säter den igång massa tankeverksamhet, hur man ska förhålla sig, vad man ska säga, hur man ska kommunicera.

Platschefen i Linköping visade mig hur man ser statistik och sånt idag, det gav mig också massa huvudbry. På bussen hem satt jag med näsan i boken samtidigt som en annan del av hjärnan arbetade febrilt med frågor som snurrade runt. Hur ska jag börja, vad behövs göras, funkar det här, jag kanske skulle prova att göra såhär. I samma veva som jag läser om att nya chefer ofta gör misstaget att försöka revolutionera för mycket. Splittrad.

Jag ska skriva av mig, en vision, hur jag ska leda mitt lilla gäng till stordåd! Men av självklara skäl blir det ett ytterst hemligt dokument sparat på min hårddisk. Vi får se om några månader hur det har tagit sig...

Another week takes off

Dagarna flyger iväg, i helgen hade vi kalas och fullt hus, spenderade södagen med att sova ut och dra ett varv på ingelsta. Lättlurad som jag är inhandlade jag mig ett par Reebok Easytone, ni vet de där skorna med konstiga sulor som ska göra att man jobbar mer med musklerna... ska ju vara sååå bra, vi får väl se! Slängde mig på bussen mot Linkan igår igen, läste i min fina bok jag fått av chefen: Ny som chef. Den är byggd på goda råd och erfarenheter som samlats av att intervjua massa chefer inom diverse brancher. Förhoppningsvis lär jag mig massvis och blir en superbra chef till min lilla skara! Och med lite slit ska jag nog få upp coffeeshopen till nya höjder och då få fler att vara chef över.

Inveg (säger man så?) mina Reeboks också iaf, lite ont i tårna som jag alltid får eftersom jag egentligen behöver 41½ men det finns ju inte att tillgå. Kände inte nån större skillnad igår men idag har jag något som påminner om träningsvärk light. Blir nog hur bra som helst, de där shortsen jag köpte för någon vecka sen och var dunderförbannad över att de var för små passade imorse när jag skulle klä mig inför jobbet. Woho! Ligger på ca 11000 steg om dagen enligt min fina stegmätare, så jävla bra att ha, allt under 10000 är oacceptabelt så då får man gå en extra promenad! Måste ta tag i Sats också, inte varit där på evigheter! Men nu har jag fokus på att sätta mig in i allt, ni vet det är ju inte bara att koka lite kaffe och se glad ut.... försäljningsiffror, scheman, beställningar, fixa mackor, hålla koll på temperaturer, se till att alla livsmedelsregler följs... you name it! Är rätt slut psykiskt i slutet av dan, ganska lätt att nicka till en stund på bussen!

Imorgon börjar allvaret på riktigt. Jag kör min första dag i Norrköping med min chef som ska lära mig hur den shopen funkar och sånt, KUL! Frågan är om jag kan sova inatt... ligger i sängen med mina nya mini-pc som jag fick av Gustav i födelsedagspresent, mys! Har bunkrat upp med hostmedecin, astmaspray och vatten - like a champ, fan vilken jobbig hosta jag har.

Livet bakom kaffebaren - the beginning

Efter att brutalt blivit väckt av mitt alarm 05.20 imorse började jag mitt nya liv. Livet bakom kaffebaren. Och vilket liv sen! Har nog maximalt suttit ner i 15min, och det var när jag kastade i mig en räksallad - med handskalade räkor, woopwoop^^ Ett fett skäl att välja lunch på Espresso House. Speciellt eftersom det inte var jag som skalat dem!

Har lärt mig kassan, ovant med touchscreen och att inte kontrollera korten, blev att jag omedvetet bad om att få kolla kundens kort ett par tre gånger. Blev lite merförsäljning i form av att jag slog in stor Cappuccino istället för liten, kunden gästen skrattade mest för att jag hade frågat säkert 3 gånger att det var en liten han skulle ha haha:D Har vågat mig på espressomaskinen några gånger, men inte serverat nån kund av det jag gjort haha, eller JO en extra shot gjorde jag faktiskt! Imorgon blir det säkert mer, jag fegade lite idag och gick diskrunda istället, var rena raketen i disken om jag får säga det själv!

Dagens smakprov: Frappino med dubbel espresso! WOHO! Åååh så gooott! Supersött men precis vad jag behövde när jag gick av mitt något förlängda pass, koffein och socker, mumma! Hade hur kul som helst så märkte inte ens att jag slutade, och när jag gjorde det tog jag några kunder till! Skitkul!

Imorgon börjar jag sent och jobbar till stängning, ska passa på att träna innan! Nu jävlar! Måste leta fram stegmätaren, kan man komma upp i forna glorydays och ligga på 15000 steg om dan? Mjaaa, vi satsar nog lite lägre och börjar på 10000!

Nej nu MÅSTE jag sova. Slocknade som ett ljus på bussen imorse, har lite sömn att ta igen från helgen - som jag för övrigt ska försöka blogga om snarast, har massa bilder för alla som inte redan sett dem på diverse statusuppdateringar på FB;)

Pusspuss!

London calling

Var ju i London häromveckan - hoppsan inte sagt ett ord om det! :D

Hade supermysigt stundoms, men vissa bitar kunde jag ha skippat. Som den där jäääävla gubb/"#(&%#"(!& i säkerhetskontrollen. Jag hade två små läppglans, vilket jag inte skulle klassificera som vätskor, bara för att jag inte hade dessa två i en genomskinlig plastpåse som rymmer 1L så beslag tog han dem. Jag fick total seppuku och sa honom några sanningens ord, han menade ju på att jag hade haft gott om tid att stoppa ner det i plastpåsar innan jag kom till kontrollen. Då berättade jag att jag flygit till fucking China and got thermalscanned with my lipglosses loose in my handbag without any problems! And you don't even have freedom of speech there!
Hur som helst slängde han dem och sen scanna de min väska lite extra så vi inte hann till taxfree'n. Jävla feta äckliga britt gubb=&"!(/%#

Tog typ inga bilder, haha fail jag vet, släpade runt på systemkameran hela dagarna men allt vi såg var insidan av butiker längs Oxfordstreet så det blev inte tillfälle! Av allt vi tänkte göra så blev det Covent Garden som vi hann med, shoppade på lördagen men var tvungen att byta lite grejjer så då fastna vi i shoppingen på söndagen också. Typiskt oss! Dessutom shoppa jag för lite! Gustav är mer impulsiv och plockar åt sig, jag går o velar. Blä. Men två par skitsnygga skor fick jag iaf! Och lite annat småkrafs! Är bra sugen att åka o julshoppa där men nu måste vi nog hålla i pengarna liite.

I morgon bitti sticker vi söderut mot GBG för att gå på Liseberg och på söndag är det inget mindre än Metallica på Ullevi!!! Gustav fyller år så han fick biljetter i födelsedagspresent, I'm the best girlfriend ever! :D Ska möta upp Carro som är på Maiden ikväll, det hade vi också kunnat vara om vi inte var ute och reste så förbannat:P
Ååh ska bli så kul!

Nu ska jag snygga till mig lite och ringa morsan, upp och fika hos mormor en sväng! Sen kanske shoppa något liiitet.

Ut ur dimman

Senaste tiden har bara flygit förbi, har inte funnits någon tid till något alls. Igår lämnade jag in min uniform, nu är jag inte bankman längre. Jag har någon form av semester i 4 dagar innan jag påbörjar min nya karriär som Platschef och barista på Espressohouse. Känns superkonstigt, större delen av mitt arbetsamma liv har jag spenderat på banken. Nu ska jag göra något helt annat, man är ju lite rädd att inte klara av det, men det var ju likadant när jag fick jobbet för över 3 år sen. Shit bank, det är ju värsta seriöst, hur ska jag klara det...?
Men det gick ju rätt bra så det ska väl det här också göra!

I onsdags for jag med en av mina nya anställda och en tjej från Linköping upp till Espressohouses huvudkontor i Stockholm där vi fick lära oss allt om kaffets ursprung, vad vi serverar våra kunder och självklart hur man sköter espressomaskinen! Fick faktiskt beröm av läraren för mitt livs första försök att göra en espresso - den blev klockren enligt handboken! Vi fick ställa in kvarnen, tampa, rengöra och brygga kaffet, det är verkligen ett hantverk. Svårast av allt var nog att få till det perfekta skummet på mjölken, man ska "bränna sig på kannan och räkna till tre" då vet man att det är bra temperatur! En latte ska serveras 60-65ºC varm med ca 1 cm skum!
Självklart fick vi dricka våra egna kaffekreationer och det är ju alltid sådär när man har gjort något själv, det smakar ju alltid liiite bättre;) Men oj vad kaffe det blev den dagen!

Längtar som bara den att få stå bakom maskinen och öva på alla kreationer, för att inte tala om Latte Art! Jag ska göra fränaste!