Mindfucking your neighbours 101

Kl 20.03 flyttade jag bilen eftersom man bara får stå på ett ställe i 24h, detta var trejde kvällen i rad jag bytte plats på den på gatan. Kl 21.09 ringer en förbannad herre som äger huset som min bil står framför.

-Hallå, är det du som äger den där lilla röda bilen som står här på Visirvägen?!
-Ja jo det är min..?
-Nu har du stått här i två dygn och det är helt oacceptabelt!
-Nej, jag har stått där sedan kl 20, jag har ju använt och flyttat bilen flera gånger i helgen...
-Ja en billängd!
-Ja, en billängd, man får ju stå i 24 timmar på en plats.
-Jaha! Ja men när du står där så kommer inte eran sopbil in och kan tömma era sopor! Och jag får inte mina sopor tömda heller!!!
-Men det är inga problem, jag flyttar bilen.
-Du fattar väl själv att du inte kan parkera hur som helst?!
-Jo, men man får ju faktiskt stå där, det är ju bara parkeringsförbud vid vändplanen, men jag flyttar bilen nu direkt.
-Du måste ju se hur du parkerar, vad som finns runt om, du ser väl att det står soptunnor där?!?!
-Jag ska åka hemifrån kl 8 imorgon, har du sophämtning innan dess?
-Man vet väl inte när de kommer?! De kan ju komma lååångt innan 8! 
-Men du, jag tar och flyttar bilen nu, det är inga problem.


Shit. Helt övertänd, jag körde mitt gameface och lät jättelugn fast jag egentligen bara ville skrika åt honom att jag står där om jag vill gubbjääävel. Flyttade om bilen sen kunde jag inte låta bli att ringa honom:

-Ja hej, det var Evelina här, vi pratades vid för en liten stund sen, det gällde den röda bilen?
-Jaja.
-Jo jag skulle bara säga att jag har flyttat bilen nu(även om jag vet att du säkert stod och smög i nåt fönster och tittade på mig när jag gjorde det), och jag passade även på att kolla till soprummet. Men det var ingen fara de var tömda. Du vet de är ju sånna rullvagnar så sopgubbarna kan köra ut dem. De brukar ju sällan köra in på gården på sånna här ställen, så stor risk att man kör på något eller att det är lekande barn du vet. (ungefär här har han försökt avbryta mig 3 gånger). Men jag ska ta och ringa kommunen imorrn så jag vet vad som gäller för parkeringen, ja jag har ju bara hört av dem som bor här, men det kanske är några regler där för sopor och sånt som jag inte vet om, och jag menar om dina sopor inte blir hämtade för att det står en bil där måste du ju verkligen vända dig till kommunen och klaga för det är ju absolut inte ok. Det är ju de själva som satt upp parkeringsreglerna och ni betalar ju faktiskt för att få soporna hämtade, de kan ju bara inte strunta i det.
-Ja jo det har du verkligen rätt i! Men du vet det blir så krångligt för gubbarna, de kan ju inte backa in som de ska utan måste åka runt och vända(på vändplanen 15m bort) och det blir ju jättekrångligt. Och mina sopor lyfter de ju med en kran så de kommer ju inte åt dem om det står en bil i vägen, hopplöst!
-Ja det måste veeerkligen vara jobbigt för dig, men du vilka dagar har du hämtning så ska jag tänka på att jag inte ställer mig precis framför då iaf(lenaste rösten eeever)
-(Bytt tonfall till en mjukglassmjukt morfarston)Ja det var vänligt av dig, de kommer på mån-tis! Men jag förstår inte, jag pratade med ordföranden om det här idag och de har ju lediga parkeringar, varför måste ni stå på gatan? 
-Ja tydligen får man inte ha en parkeringsplats om man inte är medlem i föreningen och eftersom vi bara hyr i andra hand så får vi stå på gatan och flytta bilen varje dag... tro mig, det är inte alls roligt!
-Nej det är ju förskräckligt, du jag ska ta mig ett snack med dem, det är klart ni ska ha en parkeringsplats, när några har två bilar! 
-(med extra bred östgötska) Ja och vi bara har en liiten bil för att kunna åka hem till landet för att hälsa på mamma och pappa, då är det ju extra tråkigt när det bara blir massa strul!
-Jaa, det förstår jag verkligen! 
-(äckligt trevlig)Men du nu ska jag inte hålla på o störa en måndagskväll, jag ska komma ihåg, mån-tis var det va? Ni får ha en jättetrevlig kväll, och skulle det vara nåt så ring bara!
-Ja men desamma! Och ställ er nedanför oss om det är fullt, det gör inget!


Gustav gav mig en synande blick och sa: fan vad du är falsk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback