Att vara smådjurs-mamma

Det är fan inte alltid lätt, de ska fostras, matas, älskas och hållas rent efter. Men så är de ju alldeles underbara - ibland.

Herr Lupin är en mycketsympatisk kisse. Men när han inte ligger och är söt så gnäller han om mat, får han inte mat för att det redan finns mat som inte duger åt honom i skålen så gör han inbrott i städskåpet och drar ut hela matpåsen på x antal kg och tuggas sig igenom den. Sitter mamma och pappa i köket och fikar, kanske har gäster och inte ger lilla Lupin all den uppmärksamhet han tycker att han förtjänar så visar Lupin minsann det - han öppnar varenda kökslucka han kommer åt och river ut pant, plastförpackiningar och annat skräp. När mamma eller pappa gjort rent toaletten måste lilla Lupin självklart rulla sig i sanden för o kolla om den är fräsch nog.
-Nu sitter han framför tv'n och jagar bokstäverna på skärmen.

Prinsessan Giza är världens finaste lilla kissemiss. Hon säger inte så mycket. Hon skriker mest. Vanliga katter löper var tredje månad, hon är tyst var tredje månad. Hon är ju väldigt smal och har tunn päls, så om nätterna vill hon ligga ingosad i mammas mjuka mage. Men ligger hon inte riktigt bekvämt kör hon in klorna för att fluffa upp fläsket lite.
Det är Giza som är högst i rang bland barnen. Om Zion försöker bråka med Lupin, eller kommer och stör henne när hon sitter på ett bra ställe. Då jävlar ger hon honom på käften. När mamma kommer hem från jobbet så springer hon alltid för att bli hälsad på och myst med först. Giza får alltid som hon vill, om man inte bär henne när hon vill bli bärd, då hoppar hon helt enkelt upp på ryggen och kravlar sig upp med klor och allt.

Lillkillen Zion är det största lilla kärleksknytet, men han förstår nog inte riktigt hur stor han är ibland. Han surar om mamma eller pappa flyttar på honom för att de vill få plats i sina sängar. han håller koll på Lupin så att det lilla åbäket inte stjäl mat när mamma o pappa inte vaktar sin egen mat. När man är ute och går på promenad kan han vara världens lydigaste - eller vångstyrigaste. Är rädd för andra hundar så minsta lilla chihuahua blir utskälld om den kommer för nära. NÄr mamma ska plocka upp bajset så drar Zion åt ett annat håll. När mamma ska gå till jobbet på mornarna går lilla bäbisen runt med sin snutteråtta i munnen och ser jätteolycklig ut, men när hon kommer hem på lunchen så tar han all sats han kan och glidtacklar henne mitt i muffinsen med nosen. Har mamma lagt sina smutsiga trosor någon annanstans än i tvätten så städar Zion åt henne, han äter helt enkelt upp trosorna.

Ja de små liven, man har väldans kul med dem. även om de tär på en ibland. Igår hände en liten olycka, Gustavs handled blev punkterad av Zions tand, ett stort hål rakt igenom hude. Skitäckligt. När gustav lyfte på huden satt den lixom inte fast i armen, man kunde lixom titta in i en liten grotta.

Nä nu ska vi nog gå ut och kissa lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback