Saturday brunch





En flådig brunch var precis vad vi behövde denna sista lördag i februari! Sov som små grisar långt in på förmiddagen tills min kära kollega Gosia ringde och väckte mig, i samma veva ringde Gustavs jobb på hans telefon. Så nu har vi jobbat lite idag också! Ställde mig och gjorde mina favoritpankakor, vispade grädde och skar upp massa frukt och grönt, dukade upp i vardagsrummet och kröp ner under täcket med G i soffan, mumsade i oss och såg på CSI. Myyys!

Receptet på kakorna är följande:

2msk smält/flytande smör
1 ägg
Blanda ihop dessa fort om smöret är varmt så ägget inte stelnar!

Blanda sedan ner:

1½dl vetemjöl special
1dl dinkelmjöl
2tsk bakpulver
2dl mjölk
½dl creme fraische
2 mosade ekologiska bananer
1msk socker

Vispa ordentligt så att det inte blir några mjölklumpar!

Bästa sättet att grädda dem är med gjutjärnspanna tycker jag, man kan nog ha plättlägg också, de blir bäst värme i om det är järnpanna! Smöra lite, jag kör på 4'an på spisen, häll långsamt upp ½-1dl smet i pannan så den inte rinner ut för mycket. När det bildats lite bubblor och kakan "satt" sig lite vänder man på den och gräddar andra sidan en stund! De ska vara lite tjocka och typ 10cm i diameter, american style!

Jag hade lite allt möjligt till, hallon, äpple-och apelsinbitar, blåbärssylt, grädde och lite gräddglass. Ja men det är ju lördag!:D







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback