Nykär

Det måste vara något med vårsolen som bryter igenom det kalla mörkret. Sitter på tunnelbanan och kisar med ögonen när ljuset glittrar i snön och fyller hela vagnen med ett härligt varmt sken. Trots allt skit som försigår runt om med jobb, prestationsångest och människor som man vill klösa ögonen ur så känns livet rätt bra ändå.
Jag och Gustav har haft tid och ork med varandra, varit på date och bara brytt oss om varandra. Efter 6 år ihop måste man se till att ta vara på varandra!
I lördags åkte vi in till Södermalm för att shoppa och promenera men -14 grader och förfrusna kroppsdelar gjorde att vi övergav planen och åkte hem och gjorde ostbricka, kröp ihop i soffan och såg filmen Up on Poppy Hill. Så himla mysig, japansk animerad från samma studio som gjort en annan film jag verkligen älskar, My neighbour Totoro.
Söndagen började med sen frukost innan vi drog in till stan på lite fönstershopping, kaffepaus på Vasagatans snyggaste EH. Tog oss en promenad eftersom det var betydligt mildare ute och sen beställde vi in varsitt glas rött på Dansens hus innan ridån för Svansjön gick upp. Alldeles underbart att bara sitta o titta på massa dans och hålla varann i handen, sen slog ju mitt hjärta en liten volt av att se Mario på scen. Jag var dööökär i honom när jag var 11-12 år och vi var på danstävling i Danmark ihop!

Efter föreställningen blev det middag på en av Stockholms coolaste restauranger, Koh Phagnan på Södermalm. Hela stället är byggt i små hyddor och grottor med träbroar imellan. Hela lokalen är dränkt i skimrande färgglada lampor, palmblad, you name it! Känslan av att sitta där är som att vara ute på en paradisö i Thailand och äta middag när solen gått ner, bara stjärnorna och lyktorna som ger ljus. De hade både mjuk svajande musik och bakgrundsljud av vågor, apor och trädprassel. Ett ställe man verkligen bara förlorar sig i! Ett måste för alla som älskar Thailand! Och maten, sååå jävla gott! Åt en röd curry med grönsaker och tofu, nomnomnom!

Hade en sån superfin helg att jag längtar ihjäl mig efter att få en sån igen! Men nu är det full rulle igen, snart framme i Sollentuna, ska fixa pass och hoppa i förklädet igen. Jag har massa tävlingar att vinna så jag får åka till Barcelona!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback