Budapest i bilder


Kaffepaus på Californa Coffee Company.
Jacka från Mango Suit(London summer'11)
Blus ZARA Trf (Sthlm winter'11)
Jeans Lindex (Nrk spring'12)


Kafferecension: Urk.
Espresso: Överextraherad på för mycket vatten
Mjölk: Ny mjölk blandades med gammal, luftbubblor och frissigt skum. Mjölkkannan sköljdes inte mellan spinningarna:/


St. Stefan Basilikan by nightfall


Kvällsdopp i Hotellets spa.

Hade hur mysigt som helst, var bara vi och några andra där. Bland faciliteterna fanns finsk bastu, bubbelpool, infravärmebastu och jetströmspool, det fanns också två duschar som man kunde skölja av sig kloret i... men det var tydligen inte alla som förstod för helt plötsligt står en naken tant och tvättar håret där. Wtf?

Menmen... när alla gått kunde vi bete oss som idioter... trodde vi, fan övervakningskameror på hela stället:/


Inhandlade en underbar klänning från den italienska kedjan Motivii, Gossip Girl Collection. Haha match made in heaven♥ Men alltså storlekarna var helt fel och jag fick prova mig fram till vilken storlek som passade vilket resulterade i att jag skar mig på paljetterna och hela armarna såg uppklösta ut!

Men det var det värt!

Drog ut i natten och gjorde succée på dansgolvet!



Bestämde oss för att inta middag på en av lyxkrogarna i stan, har gått förbi där många gånger och kännt att här vill vi äta! Så nu när vi skulle fira vår 5-årsdag så slog vi på stort!

K-a-t-a-s-t-r-o-f.

Det började med att vi fick värdelösa platser, fortsatte med att min mat var så äcklig att jag inte kunde äta mer än några tuggor, servicen var urusel... ungefär här började mitt tålamod rinna iväg ordentligt i takt med att jag allt hetsigare drack vinet vi beställt in. Lång historia kort: Jag får ett nervöst sammanbrott på kyparen som hämtar hovmästaren varpå jag HÖGT OCH TYDLIGT skäller ut hela jävla stället. Gästerna i borden runt om satt gapandes och stirrade storögdt på mig.
Det här är ett superfint ställe som skulle kunna liknas med nån av stureplansrestaurangerna, plats för minst 200 gäster i serveringen och 50-talet i baren. I entren står två värdar, det springer hur många servitörer som helst. Det finns inte plats för misstag. Det var jag noga med att påpeka. Slutade med att vi betalade 150kr för vinet och jag dundrade ut som världens ånglok. Om ni frågar mig var det 150kr för mycket.

Vid det här laget var timmen snart slagen midnatt och vi hittade inget annat ställe att äta på så det blev att styra kosan på Ötkert Nightclub!

Tom mage+1 flaska vin+tequilashots+G&T=....Evelina ganska aspackad.
Köpte en tonfiskmacka i en nattöppen affär, vinglade hem till hotellet och somnade i badrummet.
Lika a rockstar!




Moving on...


Dagen efter tog vi ett säkert kort och frågade Tripadvisor.com om vilken tapasbar som är bäst i Budapest.
Svaret: Pata Negra, nära Kalvin Tér tunnelbanestation.
Sagt och gjort, tog oss dit straxt innan köket stängde och beställde in typ halva menyn.
Sååå underbart!

Gustav tog in nån jättegod spenatgratäng... ja den var ju god, speciellt skinkan som var i haha! Ja men vafan han har ju varit varit vegetarian i över 10 år, på tiden att han fick i sig lite gris!






Min nya fina tröja från Mango Suits (Budapest spring'12)


På söndagen tog vi oss en riktig långpromenad runt om i staden och över broarna



Bästa kaffet hittade vi i en liten mysig shop som hette Coffee&More.
Baristan var grym!
Beställde en White Moccachino, perfekt balans mellan det söta i chokladen och beskan i espresson, mjölken var runt 65-67ºC och sammetslen. Toppad med grädde och överringlad med ett tunt lager vit chokladsås. Mums!
Morotskakan var kanske lite mer sisodär... fanns tre olika varianter men eftersom den här hade en söt liten morot på sig så var jag ju tvungen att ta den!

Just denna shop ligger om man går längs shopinggatan i riktning mot saluhallen. Man måste gå under vägen i en korsning och precis när man kommer upp ligger det i hörnet på en byggnad.



(lånade bilder)

Vår slutdestination var Gellerts Spa, här spenderade vi några timmar i diverse termalbad, ångbastuar och liknande... men bäst av allt var att sitta i den 36º utomhuspoolen med solen strålandes i ansiktet och den lite kyliga luften bitandes i kinderna! Det varvades med finsk bastu och kallbad.
Helt slut vandrade vi tillbaka in mot stan och hamnade på en liten krog, såg inte mycket ut för världen men gud så gott!


Grekisk sallad med något fantastiskt gott bröd... typ 30kr!:D

Mätta o glada knatade vi vidare mot nationalmuseéumet(där man inte fick fota). En mycket märklig dam satt i kassan och efter mycket om och men, dock mest ticks från hennes sida fick vi våra biljetter och kunde gå in i den gigantiska slottsliknande byggnaden och titta på allt från krigsrustningar till kungakronor, nazi-propaganda och vackra kläder. Lite ute i sista minuten som vi var höll vi på att bli instängda också. Haha natt på muséet!



Klänning BikBok(Summer '10)
Skor New Look(London summer'11)

Sista kvällen i Ungerns huvudstad spenderade vi på Restaurang Kashmir, där snålades det inte med maten!



Tjejen som var vår servitris var dock inte så jättebra på engelska... när vi ätit hälften och var dööömätta så frågade hon: Finish? Take away?
Jaja, ta bort det du sa jag.

Sen försvann hon en låång stund och kom tillbaka med maten prydligt inslagen i take-awaylådor.
Haha, vi ville inte säga något så vi tog tacksamt påsen och på väg hem lämnade vi det till en uteliggare!

Måndagen bestod bara av att köpa massa sprit och åka hem! Slut för den här gången!


Flygplatslunch!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback