Tjuvlyssnarn

Alltså det bästa med att ha en timmes pendling till jobbet är att sitta och observera sina medresenärer! Utrustad med solglasögon och hörlurar utan musik kan jag roa mig gott!

Just nu sitter en kvinna som jag har bestämt är frikyrkelig mitt emot mig, hon blundar hårt och har händerna knäppta i knät. Hennes kläder är beiga och hennes blus pryds av en virkad spetskrage. När en tant skulle gå av förut så rörde hon sig inte en millimeter så tanten fick prångla sig ut och jag med all min packning fick styra o ställa som bara den för att hon skulle komma ut. Den kristna satt med hårt stängda ögon och jag kunde riktigt se hur hon bad en bön om att tanten i träningsoverall inte skulle gå emot henne och smitta henne med djävulens baciller.

Lite tidigare under resan hade jag nöjet att bevittna två riktiga fetton med barnvagn, det kan fan inte varit många rätt där. Tjejen hade jättekonstiga piercingsmycken i ansiktet, en knölrosa kort volangkjol och en sliten herrvinterjacka. Plötsligt utbrister hon: alltså jag har nog ingen mjölk kvar! Känn! De är helt sladdriga!
Varpå killen klämmer henne på brösten.
Tåget saktar in vid Serveras fryslager och utanför står lastbilar märkta med frysexperten. Tjejen blir helt till sig och springer fram till rutan; Alltså kolla! Det måste vara glass där! Det står frysexperten, det måste ju vara sjukt mycket glass! (ja det finns tydligen inget annat som är fruset här i världen)
Killen säger: men alltså är du ett barn eller?
Och hon svarar: ja men alltså tänk om det händer något, då måste man ju veta liksom, man är väl inte dum?!
Whaaat? Om zombiesarna anfaller och allt som kan rädda oss är ton med glass så måste man veta vart man ska leta eller?
De gick av tåget och drog upp varsin daim, i korgen under barnvagnen låg det fullt av tomma läskflaskor. Sockermissbrukare. Man vill inte legalisera braj för att det kan fucka upp folk. Men vafan socker då?

Häromdan lyssnade jag på två tonårstjejer som diskuterade den enes klamreri med rättvisan, hon var sjukt nöjd att hon hade sluppit undan böter och samhällstjänst för misshandel och olaga hot. Alltså shit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback