Dags för uppskärpning!

Efter månader av vel hit och dit tar jag mig nu i kragen - en sista ansträngning innan sommaren!
Jag kör ett välbeprövat kort varannandag-diet. Gustav är väl sådär glad, hans exakta ord: Så du kommer vara en bitterfitta som inte släpper till nu i några veckor??
Japp. Typ så!

Bestämde mig imorse när jag kände att mina tidigare lösa jeans börja strama lite - inte ok.

Blev en proteinshake till frukost, ca 120kcal, en Allevo-soppa runt 110 kcal till lunch och nu gör jag en vegetarisk Bolognaise från Blå Band som har ca 100kcal per portion(1,5dl). Då har jag 200 kcal kvar att slösa idag, kan bli en proteinshake innan läggdags eller nåt liknande.

Tumregel för varannandag-diet är att ligga på 400-500kcal om man inte är väldigt aktiv. Försök inte vara duktig och ta mindre för man behöver kalorierna för att hjärnan och hjärtat ska funka! Ät runt 100-150 kcal 3-5ggr om dagen. Med jämna mellanrum. Kaffe dämpar hunger och ger energi om man känner sig sveg i början.

De dagar man äter ska man inte tänka att nu ska jag unna mig! Ät normalt och försäk att ligga på max 2000kcal. Ät på bestämda tider. Ät rätt mat, inte chips och godis. Mycket protein är viktigt speciellt för tjejer eftersom det första vi förlorar när vi går ner i vikt är muskelmassa!

Iom att man bara svälter varannan dag så lurar man kroppen till att bibehålla sin normala förbränning - till skillnad från vanliga svältdieter där man gå in i svältläge och förbränningen trappar av, vilket gör att när man sen äter normalt kommer kroppen att lagra energin! Dessutom kan man ju motivera sig när man sitter på kvällen och är hungrig: ja men imorgon får jag äta som vanligt. Det är bara en dag i taget att stå ut!
Efterhand minskar magsäcken och därmed hungerkänslorna. Man äter mindre på de dagar man får äta.

Lägg minst 30 min på lågintensiv träning om dagen - t.ex powerwalk innan frukost. De dagar man äter kan man också passa på att träna tyngre. Tränar man hårt, springer eller tar tung styrketräning på tom mage så bränner kroppen direkt musklerna - och det vill man ju inte när man tränar för att bygga upp dem. Lågintensiv träning på tom mage sätter igång förbränningen av lagrat fett. Mer muskelmassa=högre basal förbränning. Dvs. du bränner fler kalorier när du gör ingenting om du har stora muskler.

Nu ska jag ta och äta min kvällsmat, sen ska vi se om jag får arslet ur vagnen för att träna. Imorgon blir det 2 timmar förmiddagsträning, bra skit!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback