Kvällens vegetariska!

Ikväll har jag gjort ett ihopkok av mumsiga grönsaker, basilika och grädde till pasta och basilikapuckar, toppat med halloumi!

 

Sås:

2 klyftor hackad vitlök

½ gul lök

½ paprika

10cm squash i bitar

2cm aubergine i bitar

Lite soltorkade tomater i strimlor

2 stora champignoner i bitar

 

Tag dessa underbara ingredienser och stek i olivolja, krydda med salt, peppar, rosépeppar, timjan och färsk basilika, en skvätt cayennepeppar om man vill ha lite styrka - I know I do! Häll över ½dl vitt vin och koka av.

 

Häll av i en separat skål och blanda i pannan:

2-3dl grädde

½paket Ricotta

1 äggula

(krydda med salt, peppar och ev lite pesto för starkare basilikasmak)

När det sjudit ihop (undvik alltid att koka äggblandningar) så slå på grönsaksblandningen och sjud ihop. Toppa med ½paket ruccola och rör om!


Basilikapuckarna hittar du i välsorterade mataffärer, Coop Konsum Saluhallen är ett säkert kort. Tina dem lite i micron och stek i lita olja så de får fin yta. Halloumin steker jag i en torr och riktigt het teflonpanna, nån minut på vardera sidan så de blir genommjuka och får sån pannkakelook! Pastan är valfri men tagliatelle eller fusilli är ju lite matigare så jag tycker att det passar bäst! Vi körde med tricolore fusilli från Lidl, bra skit alltså!

Smaklig måltid bitches!:D



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback