Fridaycooking

Tog en sväng via Ica förut och inhandlade Naan-bröd, tofu, spenat, diverse grönsaker. Så ikväll blir det två indiska rätter tänkte jag mig! Den ena med spenat och tofu som bas, kryddad med muskiga kryddor, den andra lite starkare, curry, tomatig sisodär.

Har inhandlat en box Wildboar's Rock, en lite starkare Riesling, passar bra till kryddig mat tydligen! Ville ha vitt och lättdrucket men trött på 8,5 rieslingarna man blir sockeräcklad av så den här var på 12.5% och har fått bra betyg så ska bli spännande att smaka. Jag är en stor förespråkare av boxvin, om man inte vill ha värsta speciella utan något gott till maten eller för att ta ett glas på kvällen så är det skönt att ha en box hemma, räcker ju hur länge som helst och oftast är hjållbarheten längre än vad som står på paketet. Dessutom har jag ofta vin i maten och då är det klockrent att ha en box att ta från! Mycket godare än matlagningsvin!

De andra på jobbet skaka på huvet åt mig när jag sa att jag skulle till systemet på fikarasten, lycka till att hinna det! Evelina fan, hon kan hon! Drog av mig kjolen, på med jeansen och strumporna, i med fötterna i ytterskorna, på med jackan, kolla att leget är med, rask promenad till systemet, kolla igenom mousserande vinerna, lägga den idén på hyllan, kryssa mellan alkisar och fjortisar mot vitvinsavdelningen, lokalisera sötvinerna, jämför lite etiketter, utesluta, besluta, mot kassan, upp med legget, dra kortet, packa påse, rask promenad tillbaka till jobbet, ur skorna, av med strumpor o jeans, på med kjol o högklackat, kolla klockan - sju minuter! Alltså bara halva rasten! Man har ju skills alltså!

Ska nog ta o prova vinet nu, förbereda maten lite, Gustav är hemma om en timme, kanske skulle sätta honom på att köpa ett glasspaket på vägen hem. Hahah, när jag stod på ica o tänkte köpa glass så bara: NEJ Evelina! Ingen glass! Du behöver inte det!
Men nu tänkte jag lite glass men choklad och dooleyssås....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback