Berlin: Berghain party

Om man gillar att festa och inte är en megatönt kan man ju försöka sig på att komma in på Berghain i Berlin. Stället är ett nerlagt kraftverk så hela byggnaden är en stor betongkonstruktion med massiva pelare, järn rör i taket, industriella ståltrappor, stora ytor blandat med trånga gränder. Allt i ett mystiskt dunkel. Det finns inga speglar, inga vita lampor, toaletterna lyses upp av röda glödlampor så man ska kunna orientera sig, inte mycket mer. Handfaten är stora som badkar i rostfritt stål, inne i "tvättrummet" innan toalettbåsen finns en soffa för dem som vill ha en privat plats. I Panorama-bar är drinkarna starka som oxar, på väggen hänger en 3 meter hög tavla föreställande en naken man som visar anusingången. Ett "mindre" dansgolv finns ocksådär musiken dunkar så glasen skälver. En soffa löper längs två väggar och stora tavlor med lite flygande färger lyfter upp i det mörka rummet. Överallt finns trapor som leder till små balkonger, enskilda utrymmen och liknande. I den mindre baren mer lik en hotellbar är detlite lugnare, i samma rum finns en stor platta som hänger från taket omgjord till en soffa/säng. En trapp leder upp till ytterligare ett enskilt rum. När vi satt i en av de vanliga sofforna här blev vi frågade om vi hade något kokain av ett par 40+'are, varav kvinnan var halvfet och klädd i en sjuksköterskedräkt i lack.
Blandningen av människor slutade aldrig att förvåna.
På det stora dansgolvet dundrar musiken så att golvet vibrerar, unga brats trängs med de tidigare nämnda porrtanterna, kostymklädda män, streetkids, nån som skulle kunna va min mamma, och så vi den selektiva skaran turister. Berghain är exclusivt, det finns inga VIP's men vem som helst kommer inte genom dörren. När vi kom rensades halva kö'n bort innan vi kom in. Väl inne var det inte mycket folk, vi var där runt 12, vanligt är att man går dit först vid 3.

Vi hade fått lite tips på hur man kommer in, så ska ni dit följ dessa råd:
- Prata inte i kö'n
- Verka ointresserad
- Visa ABSOLUT inte att du är turist
- Tänk på vad ni har på er, ingen är dåligt klädd därinne
- Var lugn, är du för berusad så får du lämna kö'n

Om du tar dig förbi dörrvakten väntar visitering och kontroll av dina saker. Ha inte för mycket skit i väskan, de kollar allt och alla efter vapen och droger. Vill man få in lite tror jag att bh'n är ett bra ställe att stoppa lite, de klämde mig inte på tuttarna iaf. Det är strängt förbjudet att fota därinne så har du kamera får du lämna ifrån dig den redan innan du kommer till garderoben, så lämna den hemma för mindra strul.

Sen kan man ju försöka att låta bli att gå upp kl 8 på morgonen, vara ute och gå på stan och muséeum hela dagen så att man är helt slut redan vid 22 när man tänkt o gå dit på kvällen haha! Kan säga att vi var mäkta möra framåt 3 så vi var tvugna att gå hem, visste inte om jag var vaken eller dansade i sömnen sista timmen. Det dunkla ljuset, det enformiga dunkandet, alkoholen och tröttheten gjorde att man kände sig helt försvunnen.

Utanför i den friska luften, ja det var ingen som brydde sig om rökförbud därinne kan jag lova, det fanns rökrum men alla rökte på dansgolvet, piggnade vi till lite, kö'n ringlade sig nu 4 gånger längre än när vi kommit. Vi vinglade oss mot tunnelbanan, stor eloge till Berlin där alltså, de går hela tiden så vi fick vänta max 10 minuter på ett tåg som tog oss hem. Ännu bättre var att när vi klev av tåget fanns där en kiosk som serverade munkar! Underbart!



Såhär glad såg jag ut när vi kom hem!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback