Den underbara vintern

Ibland känns livet ganska bra, helgen allra minst.
I fredags kokade jag en mustig och stark chiligryta, Matilda, Anton och så självklart lilla Vilse kom över på middag framåt kvällen.
Under lördagen var Matilda i Stockholm för föreläsningar så vi fick äran att vara barnvakt åt lille Vilse. Shit vilken energi, hela morgonen skulle han ha upp oss ur sängen. Slängde sig över oss och slickade oss i ansiktet och i öronen, sprang runt i sängen och hoppade på oss. Ja det var bara till att gå upp. Han är ju en rätt liten och tunn kille så när vi skulle ut på promenad var det overall och halsduk som gällde, Zion tittade mycket skeptiskt på när vi klädde Vilse, men han såg lite avundsjuk ut, jag kanske skulle sy nåt fint till honom med?
Dagen sprang iväg, kokade knäck med kardemumma, fikade med mamma som brutit nyckelbenet, bestämde oss för att köpa nytt batteri till bilen så vi inte behöver oroa oss för att inte få igång den när det är superkallt ute. Framåt kvällen började jag baka massa lyxknäcke, det är lika självklart som knäck till julen här. Lagade en god apelsin-curry-kokosmjölk-gryta till kvällsmat, doftade rätt gott härhemma.
Matilda kom framåt kvällen och fick stanna över natten, lite drygt att köra hela vägen ner till Malmö, förstår ni vilken överseende flickvän jag är? För er som inte vet är alltså detta Gustavs ex.
Men det gjorde inte mycket, hon sov i arbetsrummet, vi dukade upp ost och andra gottigheter, bla mina älskade litcheplommon! Drack vin och såg på film... Gött!
Igår var vi på stan och köpte skidbyxor från Craft, inte tjocka som thermo men varma och sköna! Sen bar det av ut i skogarna kring Skriketorp för en långpromenad i skogen med Zion. Han var precis överlycklig över att få hoppa runt i snön som en galning, vi hade ställt bilen uppe vid Frida och Peders stuga så när vi kom tillbaka fick vi varm glögg, kaffe och hembakta bullar! Hur mysigt som helst, satt vid brasan och pratade skit, skrattade och hade det bra.
Men nu är det till att jobba igen då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback