Cooking like a pro

Gårdagens underbara middag!

Räkor och kräftstjärtar;

Finhacka rödlök och skiva ner en vitlök solo, stek i olivolja tills det mjuknar, slå på nån dl vitt vin och låt det dra ihop så vätskan reduceras lite, salta och peppra, vänd ner skaldjur, hackad bladpersilja och toppa med bitar riktig parmesan!

 

 

Laxsoppa Saffran&Sesam;

Bryn en grovt hackad gul lök, skivor av en paprika i olivolja, blanda även ner en tärning grönsaksbuljong. Skär upp laxen i lite chunky-bits(jag använde 3 filéer), bryn i rikligt med smör, krydda rikligt med Santa Marias Wasabi&Sesam, lite dill och svartpeppar. Häll ihop allt i en stor kastrull, slå på 3dl vitt vin och 2 dl vatten, låt det puttra lite och slå ner 3 grovhackade tomater. Häll i en förpackning Creme Fraiche Saffran&Tomat, 2-3 dl matlagningsgrädde(eller vanlig om man vill götta lite extra). Koka upp och låt sjuda 10 minuter så att smakerna utvecklas ordentligt.

 

Gazpachobruschetta;

Skär bort kanterna på några skivor formbröd, ringla över lite olivolja och krydda med havssalt och nymalen svartpeppar, rosta dirket på ungsgallret typ 175º tills de är genomrostade och har fått lite färg.

Hacka upp 1-2 urkärnade tomater, en bit gurka, lite rödlök, lite paprika, lite färsk basilika, fuska lite med italiensk salladskrydda, och toppa med lite olivolja och några stänk limejuice, rör runt och låt stå en stund så att smakerna sätter sig. Viktigt är att det inte blir för vattnigt!

Vill man gotta lite extra så brer man ut lite färskost på brödet innan man toppar med salsan!

 

 

Enjoy!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback