Dagens snackis

När man jobbar på bank och ett sånt makabert rån sker så säger det sig själv att det blir en snackis. Först läser man hemma på Aftonbladet, sen hör man nån kund kommentera det, sen kommer vår värdetransportör och det ända vi pratar om är vilket genomtänkt rån det var. Kan tänka mig att de som levererar pengar nog känner ett obehag av allt som hänt, småskurkar kanske blir inspirerade av händelsen och får för sig att de ska råna en värdetransport.

Usch man får ju verkligen ha ögonen med sig. Jag blir lätt paranoid av sånna här händelser. Känns bra att ha hund faktiskt, skulle inte våga gå ut på kvällspromenad annars. Tänk om nån kriminell kartlagt mig och så är jag ute o går i mörkret och blir kidnappad - inte helt okej.

Jag och Maria var uppe i folkparken med Zion för nån vecka sen, det hade blivit rätt mörkt och fanns typ inga lampor. Bakom oss dyker en kille upp i hög takt, mjukiskläder, mössa och luvan på tröjan uppdragen så att hans ansikte skuggades. Kändes riktigt obehagligt. En annan kväll skulle jag ta min cykel, på parkeringen stod en kille med mc i skinnställ och integralhjälm men han åkte innan jag ens låst upp cykeln. Sen när jag kommer in på min innergård kommer en kille på mc, skinnställ och integralhjälm åkandes långsamt över innergården - tittandes på mig. Fick värsta obehaget. Jag tror att det var en annan kille för jag har i bakhuvet ett minne av att mc'n hade en annan färg men man får ändå en känsla av att man är bevakad. Hade jag jobbat någon annanstans hade jag inte ens reflekterat.

Sen när man hör på nyheterna att de inte vet hur mycket pengar de fått med sig så funderar jag lite, ja alltså rånarna där, en bunt 500-Euro sedlar motsvarar ungefär 500 000, skiten är bara 2-3 cm tjock. Fatta om det fanns sånna buntar i uppräkningsrummet de kom över. Man får plats med ganska många såna i en sportbag.

Usch nu kommer jag vara paranoid på jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback