Evelinas underbara matlagning

Ibland blir man bara så förbannat nöjd med sig själv och sina accomplishments. Igår t.ex. gjorde jag tacogratäng på en höft. Och fy fan vad bra det blev!

Vegetarisk Tacogratäng
ca. 4 portioner.

1pkt Quornfärs
½ Squash
½ pkt Tacokrydda
3 dl Creme Fraische(inget jävla less fat)
½ pkt Krossade Tomater
½ msk Soja
1 Gul Lök
1 Paprika
ca. 2 dl riven ost(så att det täcker gratängen helt enkelt)

Bryn färsen i rikligt med margarin(ni som inte använt quorn kan jag säga att det är ju i grund o botten en svampprodukt och suger åt sig som fanså det behövs en del margarin så att det inte bränns), blanda ner tacokryddan men tillsätt ingen vätska som man vanligtvis gör.
Squashen skivas i tunna skivor, helst ska detta vara gjort i förväg så man kan lägga dem på en bit hushållspapper och salta dem så att vattnet kryper ut.
Ta en lagom stor ungsform och bred ut Creme Fraischen i botten, ta inte en för stor form så att det blir ett för tunt lager bara.
Under tiden färsen står på spisen så hackar man lök och blandar med krossade tomaterna, soja och sen svartpeppar och cayenne/chili så att man får en salsaaktig sås.
När färsen är klar bres den ut över Creme Fraischen, sen använder man squashen för att lägga som ett tunt tak över. Bred ut salsan över squashen, toppa med nerhackad paprika och ev. lite majs, sen är det bara att strööver osten och skjussa in i ugnen. Ca. 200 grader tills osten smält och fått en liten färg.
Servera med lite salladsblad och gurka, vill man så tar man lite nachochips till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback