Italian style cooking

Idag gjorde jag en underbar pepronata, farmorn i familjen jag var Au-Pair i gjorde alltid det till mig. I fucking loved it!
Det är en paprikagryta som är en norditaliensk specialité, mumsig som fan, gåratt ha till pasta eller potatis eller som jag bara som den är, eller till nå kött/fisk/fågel/whatever. Mumsigt som fan iaf!

Pepronata di Evelina!

4 röda paprikor
1-2 stora gula lökar
2-3 klyftor vitlök
½-1 Squash
½ äggplanta
½ dl olivolja
½ dl vit vin
½-1 pkt krossade tomater(eller färska ska det vara men går ju smidigare med färdiga)
lite grädde, basilika/pesto, parmesan
Salt & Svartpeppar, cayennepeppar

Hacka alla grönsaker och lök i grova bitar och fräs i hälften av oljan tills allt är genomstekt, salta och peppra. Häll på vin och låt det koka ihop, slå på resten av oljan. Rör ner tomaterna och krydda med antingen färsk basilika eller gör som jag och ta en matsked pesto. Rör ner parmesan och en svätt grädde, cayennpeppar eller chili för lite hetta. Sen är det typ klart. Bara låta sjuda så att smakerna går ihop.

I italien äter man det med en nybakt foccacia, kött stekt i rikligt med smör, ett glas rött och några skivor mozzarella.

Jag skippade det och toppade med en riktig feta och ett glas iskall Grape Tonic:D




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback