Råda bot på influensa
Ja nu har jag läst på om hur jag ska bli kvitt min influensa, massa vatten, massa sömn och panodil kan man summera det i.
Jag vill dock göra några egna tillägg: äta en smarrig soppa, ha en chokladak tillgänglig(man behöver ju lite extra energi för att orka), en varm vetekudde över de ömma lederna och bröstet, till sist en god bok.
Jag vill dock göra några egna tillägg: äta en smarrig soppa, ha en chokladak tillgänglig(man behöver ju lite extra energi för att orka), en varm vetekudde över de ömma lederna och bröstet, till sist en god bok.
Nu läser jag Belle De Jours "En eskortflickas öden och äventyr". Den är fan inte cencurerad. Ibland blir jag nästan lite generad när jag läser. En liten bit av paradiset slinker ner mellan varven också. Broccolisoppa är nog bland de godaste soppor som finns. Så här gör jag:
Taren cirkus halvliter-liter vatten med två tärningar grönsaksbuljong, stjälper ner ett kg frusen broccoli. Låter koka tills broccolin är mjuk och god, sen tar man förslagsvis om man har en hand/stavmixer och mosar ner broccolin. Eller så gör man som jag eftersom min mamma la beslag på min stavmixer, man plockar urnågra briketter i tagetoch kör i blendern. Idag råkade jag ha för mycket vatten för jag tänkte inte på att vattnet inte är hela vätskebasen i soppan så blev lite smakfattigt eftersom jag fick hälla bortungefär en liter av den goda buljonen. Jaja, när allt är en härlig tjock smet har man på en 3 dl grädde(eller mer om man gillar det), river ner en stark ost(eller köperfärdigriven) cirka 2dl kanske? Häller ner det i soppan och klämmer ner en stor vitlöksklyfta medan man ändå håller på. Man kan ju ha mycket mer vitlök också, det är bra när man är sjuk. Salta och peppra efter behag, jag tycker om mycket svartpeppar.
Sen kan man som jag gjorde, hacka ner en avokado att toppa soppan med i skålen.
Sen är det bara att sörpla i sig!
Taren cirkus halvliter-liter vatten med två tärningar grönsaksbuljong, stjälper ner ett kg frusen broccoli. Låter koka tills broccolin är mjuk och god, sen tar man förslagsvis om man har en hand/stavmixer och mosar ner broccolin. Eller så gör man som jag eftersom min mamma la beslag på min stavmixer, man plockar urnågra briketter i tagetoch kör i blendern. Idag råkade jag ha för mycket vatten för jag tänkte inte på att vattnet inte är hela vätskebasen i soppan så blev lite smakfattigt eftersom jag fick hälla bortungefär en liter av den goda buljonen. Jaja, när allt är en härlig tjock smet har man på en 3 dl grädde(eller mer om man gillar det), river ner en stark ost(eller köperfärdigriven) cirka 2dl kanske? Häller ner det i soppan och klämmer ner en stor vitlöksklyfta medan man ändå håller på. Man kan ju ha mycket mer vitlök också, det är bra när man är sjuk. Salta och peppra efter behag, jag tycker om mycket svartpeppar.
Sen kan man som jag gjorde, hacka ner en avokado att toppa soppan med i skålen.
Sen är det bara att sörpla i sig!
Kommentarer
Trackback