Hemskheter i världen

Usch vad hemsk det vore att bli tvingat till att gifta sig med nån man inte känner, som dessutom är gammal nog att vara ens pappa. Har läst några artiklar om barn som gifts bort, det är så sjukt motbjudande.
Okej visst finns det karlar som slår och förgriper sig på sina flickvänner/fruar. Men hur tänker man egentligen när man kan gifta sig med en unge på 8 år och förvänta sig att hon ska vara fru i huset? Och till på köpet slå och förgripa sig på henne? Man blir så illamående!

Tänk att få ansöka om skilsmässa när man är 8 år gammal. När jag var 8 år gick jag på lågstadiet och lekte med Barbies. Jag är så jävla glad att jag är uppväxt i min säkra lilla bubbla. Vist fick jag också gå igenom jobbiga saker när jag var liten, men inget så hemskt.

En annan sjuk sak som Gustav berätta en gång är att man gjort en studie på barns psykiska hälsa. Svenska barn mådde psykiskt sämre än vad barnen som flytt från kriget i Bosnien gjorde. Men det är väl att vi är så skyddade så minsta lilla motgång tar larvigt hårt på oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback