Naken eller påpälsad?

Okej då var debatten uppe på tapeten igen, mycket tack vare en väldigt stark opinonsbildare.

I
artikeln framgår inte några egentliga argument för eller emot, utan bara "kom igen det här är dåligt av henne att göra, skicka pöbeln!"

Nu är det så att jag råkar vara politiskt korrekt och så här är det:

Att bara päls är helt okej, om:
-Djuret inte slaktas för pälsens skull
-Djurhållningen är moraliskt rätt
-Det finns en uppenbar anledning till att pälsen är nödvändig att bära


Dvs. Kossor slaktas varje dag, men de har inte så tjusig päls så då använder man bara skinnet istället. Alltså går inte resten av djuret till spillo, har man ändå oldlat massa mat, fött upp det och slaktat det ska man ta rätt på allt också.
Jag känner inte så många som äter varken minkar eller sälar, däremot har jag sett att det finns sälolja, som innehåller samma nyttiga ämnen som man får i sig om man äter fisk(eftersom sälar äter fisk så får de i sig ämnet där). Äter man en vegetarian får man nog också i sig bra med nyttiga ämnen.
Om djuren levt bra, fått bra mat, varit älskade och dör av naturliga anledningar eller avlivas för att slippa lidandet av sjukdomar etc. så kan man ju lika gärna ta vara på pälsen om man nu gillar sånt. Jag skulle inte vilja ha Lupin som halsduk när han dör, men jag skulle nog ännu mindre vilja ha en päls som jag vet kommer ifrån en kanin som suttit inspärrad hela livet och bara inväntat slakt för att bli flådd. Dessutom slaktas många djur först efter att de blivit av med pälsen så att säga.
I Sibirien är det väldigt kallt, för 100 år sen var det väldigt kallt i Sverige också om vintrarna. Men tack vare  forskning har vi tagit fram andra typer av plagg som gör att vi helt på syntetisk väg kan klä oss varmt hela vintern. Alltså behöver vi inte ha päls, dessutom har växthuseffekten gett oss mildare vintrar så att vi kan gå i tights och linne året om!

Dummaste argumentet jag hört var väl ändå att det var miljövänligt? WTF? Vart kom det ifrån? Ibland undrar man fan hur folk tänker. Fuskpäls är gjort i plast, plast är återvinningsbart iaf. Man kan ju inte gärna mala ner en päls och få ut ett nytt marsvin.


This is how I like my fur.


Nya avslut

Jahaja, då var det dags att slänga ut det gamla och ringa in det nya eller vad det heter.

Har varit på jobbet idag, var ganska lungt o skönt så gjorde inte så mycket att jag inte var helt 100.
Gick en sväng på stan efter jobbet och såg till att ta mig i kragen och gå in på 3 med min knäppa telefon. Killen där trodde att mitt simkort var slitet och att telefonen behövde uppgraderas så han fixade det åt mig. Fan jag älskar att vara kund på 3. Det är bara att se ut som ett fån så hjälper dom en. Om jag skulle göra en sammanställning av företag jag är mest nöjd med så skulle de hamna rätt bra till. Så hoppas att allt funkar som det ska senså att det var där problemet låg.

Strosade upp till ICA och inhandlade råvarorna till kvällens supé. Träffade Marie där som kommenterade att mitt hår var fint varpå jag svarade: Ja jag har köpt en hårcreme för 300 så det får vi verkligen hoppas!
Haha, jag är knäpp.

Kunde inte riktigt bestämma mig vad jag skulle köpa men så här blev menyn:

Förrätt
Skagenröra och avokado på bretonkex.

Huvudrätt
Skagenlax, Hasselbackspotatis och Aubergine-Mozzarella gratäng

Efterrätt
Pepparchips med Holidaydip!

Till detta serveras väl kyld päroncider.

Det är ju faktiskt bara nyår en gång om året så då får man lyxa till det:P

Fistfucking

Nu kommer en viss person skälla på mig för att jag tar upp sådannahära okristeliga ämnen.

Men jag läser ju som bekant  "En eskortflickas öden och äventy", och i denna högst intressanta bok tas ämnet fistfucking upp ganska frekvent. Huvudrollsinnehavaren och lika författaren är tydligen väldigt frälst i det. Men fan jag fattar inte grejjen? Alltså ska man ha en knytnäve som mörbultar en där nere? Borde inte det kännas som att föda barn? Eller ska man forma handen mer som en kon och föra in? Fatta ont det måste göra om man har minsta uns till nagel som kan slå emot kanterna därinne. Usch. Jag fattar verkligen inte?

Jag tycker inte att själva penetrerandet är det som rocks my socks så att bli helt mörbultad utan anledning känns ju lite meningslöst, eller har jag gått miste om nåt?

Som jag harförstått är detta inget man ger sig på hur som helst, utan det kräver att man är uthållig, tänjer och aldrig ger upp. Så om nu nån blev sugen på att testa, läs på i ämnet först. Själv blev jag mest avskräckt. Jag tycker att det gör ont om tampongen hamnar lite fel.

Hon tar ju också upp ämnet analsex som verkar vara vanligare än vaginalt sex, fan jag känner mig som en katolsk skolflicka när jag läser. Men iof de hon har sex med betalar ju henne också, kanske för att de inte får analt på annat sätt. Men alltså, man har ju bajs i analen. Har för mig att jag läste om nån i nån tidning som gick med på att ha analsex i duschen, fast hon slappnade av för mycket och helt plötsligt stank det bajs. Det känns ju inte så sexigt. Fast då kanske killen får skylla sig själv. "Ja va skulle du dit in o göra?"

Nej jag håller mig nog till traditionellt älskade ett tag till. Är man tillräckligt bra på oralsex behövs inga andra konstigheter.

Nyårssupé - vilket skämt

Ja vi tänkte ju att eftersom vi är sjuka så struntar vi festandet och unnar oss bara en god och lyxig nyårssupé. Men vafan, man känner ju inte smaken av maten ändå. Jävla skit. Kan ju lika gärna äta gröt lixom.

Ååh jag vill ha pilgrimsmusslor, räkor, ostar, Lomanders bearnaisesås, ungsbakade potatisskivor i timjan...ååh!

Och rödvin vill jag ha. Massor av rödvin.

Jag längtar

Usch sitter och läser massa reseberättelser från egypten på vings hemsida. Åååh jag vill åka dit nu, vara där i flera veckor. Känns som en evighet kvar. Låg och funderade på vad jag ska packa med mig, bestämde att jag inte ska ha massa onödiga kläder som man ändå inte använder. Men så tänkte jag att man vill ju klä upp sig lite på kvällen när man ska äta middag o så. Men fan då lär jag ju fylla väskan med locktänger o skor o ännu otympligare skit som man ändå inte använder. Ska köpa så lite som möjligt innan. Bara massa magmedeciner, vill inte ligga o kräkas hela semestern.

Har ju en fin bikini iaf, ett par fula flipflops. men sånt finns ju alltid att köpa. En snygg tunn svart klänning att ha på stranden har jag också... Men måste ha något sexigt att klä upp mig i till middagen. Något shortsaktigt till utflykter kanske?

Tror fan jag blivit lite smalare av min sjukhet här också. Woho, ett steg i rätt riktning!


Woho!

Jag har fått sova hela natten, ja typ iaf. Vaknade en gång i timmen och var helt uttorkad så fick spola i mig massa vatten. Har fortfarande feber men det är ju bara varmt och mysigt. Som att vara i Egypten ungefär:P Jag har iaf inte hostat så mycket så lungorna och halsen har återhämtat sig lite, nu när jag hostar gör det inte alls lika ont. Näsan rinner inte fullt lika konstant längre. Känns som att jag kommer vinna över demonerna.

Förutom att jag vaknade av vätskebrist så har ju vi en helt underbar liten prinsessa som heter Giza, hon är ju mammas gulligull och ska vara så nära hon bara kan. Så fort mamma vaknade och satte sig upp för att dricka vatten så smet lilla Giza upp på mammas huvudkudde och gosade in sig i värmen. Att försöka rucka på henne då är fan inte det lättaste så mamma la sig åt andra hållet på en annan(men inte alls lika skön som hennes dun)kudde. Då flög Giza över till den sidan och gosadein sig så nära mammas ansikte det gick.

Förutom denna procedur varje gång jag vaknade och skulle dricka så kom Giza flygandes en 2-3 gånger genom luften från ingenstans och landade rakt på mitt ömma bröst så jag vaknade med ett tjut varje gång. Tur att det inte var lupin iaf, det hade varit som att få en bulldozer kraschandes in i tutten.

Nä nu ska jag fixa mitt chai te!

I feel like Michael Jackson

Usch jag snyter mig så mycket att det känns som om näsan ska skrumpna och ramla av.

Det finns inte ord som kan beskriva hur otroligt vidrig jag känner mig. Mitt hår är alldeles genomfett, jag är svullen i hela ansiktet, min näsa rinner och jag går som en gammal pepparkakshäxa. Mina ljusrosa sovshorts är för stora och hänger ner på röven, mina bröst känns tunga och oattraktiva, magen putar ut mer än vanligt pga min häxhållning.

Förut hosade jag så mycket att min röst fastnade i falsett, det var fan inte sexigt. Jag vill dansa.

Inspiration tack!

Usch jag känner mig helt dräneradpå inspiration, varken kläder eller inredning är kul att surfa efter just nu. Jag bara snorar istället. Ska nog ladda hem någon rolig film att inspirerad av. Men jag känner mig inte ens inspirerad att göra det.

Usch. Jag är en bitter gammal hagga.

Det har sagts förut

Och det tål att sägas igen: Grönt Chai-te med honung och grädde rocks my socks!

Evelina var dock lite trött, Missade först tekannan när hon skulle hälla över vattnet från vattenkokaren, så hela diskbänken blev blöt:( Sen hällde hon upp teet i ett latteglas och råkade smälla in tekannan i glaset så att det sprack och blev te över hela diskbänken istället, dubbel :(

Om nån åker via Ikea får ni jättegärna köpa hem lite nya sånna pokalglas till mig i krya-på-dig present. Jag har en förmåga att ha sönder dem.

Fan jag är sugen på att spela Sims, men jag orkar inte ladda hem och installera skiten. Fan får ju bara virus ändå. Drygt som fan.

Rise and shine

Fy fan jag överlevde natten. Med nöd och näppe. Hostat sönder lungorna, hade det inte varit för att jag var tvungen hade jag slutat andas för länge sen, fan vad jobbigt det är.
Har snorat som världens slemboll också. Det känns fräscht. Har ont i varenda led så jag knaprar panodil som inte tycks verka ett smack, men det ska ju vara antiinflammatoriskt så får väl hoppas att det ger något.
Har satt på te-vatten, kollat lite på tv-shop. Eller Tvins som det heter. Så nu vill jag ha en
H20 Turbo-vac. Värsta skiten ju. Alltså på ett bra sätt. Med alla djur härhemma skulle vi behöva damsuga varje dag men vem fan orkar det?

På tal om djur, när jag vaknade inatt låg katterna på varsinn sida om oss och såg jätteoroliga ut. De är nog rädda att vi ska dö. Lupin är nog mest rädd för att då är det ingen som ger honom mat eller kelar med honom när han gnäller, Giza är nog mest rädd att Lupin ska försöka äta upp henne i brist på mat.

Giza var min sjuksyster igårkväll, hon låg på bröstet och kontrollerade att hjärtat slog och att jag andades som jag skulle. Hon är smartare än man kan tro.

Måste fixa teet nu.

Kan inte sova

Usch klockan är snart 3, jag snorar, hostar och mår allmänt dåligt. Gick och la mig vid halv elva, somnade runt 12 och nu är jag vaken igen. Usch. Katterna håller på med sattyg och jag drömmer konstiga drömmar. Ska göra lite varm mjölk med honung i tror jag.

Råda bot på influensa

Ja nu har jag läst på om hur jag ska bli kvitt min influensa, massa vatten, massa sömn och panodil kan man summera det i.

Jag vill dock göra några egna tillägg: äta en smarrig soppa, ha en chokladak tillgänglig(man behöver ju lite extra energi för att orka), en varm vetekudde över de ömma lederna och bröstet, till sist en god bok.



Nu läser jag Belle De Jours "En eskortflickas öden och äventyr". Den är fan inte cencurerad. Ibland blir jag nästan lite generad när jag läser. En liten bit av paradiset slinker ner mellan varven också. Broccolisoppa är nog bland de godaste soppor som finns. Så här gör jag:

Taren cirkus halvliter-liter vatten med två tärningar grönsaksbuljong, stjälper ner ett kg frusen broccoli. Låter koka tills broccolin är mjuk och god, sen tar man förslagsvis om man har en hand/stavmixer och mosar ner broccolin. Eller så gör man som jag eftersom min mamma la beslag på min stavmixer, man plockar urnågra briketter i tagetoch kör i blendern. Idag råkade jag ha för mycket vatten för jag tänkte inte på att vattnet inte är hela vätskebasen i soppan så blev lite smakfattigt eftersom jag fick hälla bortungefär en liter av den goda buljonen. Jaja, när allt är en härlig tjock smet har man på en 3 dl grädde(eller mer om man gillar det), river ner en stark ost(eller köperfärdigriven) cirka 2dl kanske? Häller ner det i soppan och klämmer ner en stor vitlöksklyfta medan man ändå håller på. Man kan ju ha mycket mer vitlök också, det är bra när man är sjuk. Salta och peppra efter behag, jag tycker om mycket svartpeppar.
Sen kan man som jag gjorde, hacka ner en avokado att toppa soppan med i skålen.

Sen är det bara att sörpla i sig!

Jag hatar att vara sjuk

Usch, jag ville gå och fyndapå rean. Jag är ju en sån person som alltid hittar klockrena fynd. Så nu när jag för en gångs skulle hade tid att gå på rean(annars har jag jobbat eller varit bortrest) så är jag sjuk! Jävla skit, tänkte att jag mådde lite bättre idag så jag ringde Marie och frågade om hon skulle med på stan men hon var sjuk som ett as hon också. Tur det för jag hade nog inte mått så bra av att gå på stan. Tog ett varmt långt bad med Gustav, lekte med katterna som var väldigt fachinerade över badankan som guppade i vattnet. Gick upp ur badet och kände hur orken bara runnit ut med det varma vattnet, så jag kurade ihop i sängen, strax efteråt kom Giza och kurade in sig under mitt ansikte. Jättemysigt alltså. Men eftersom jag bara druckit en sju helvetes massa te idag så kände jag attjag behövde laga mat. Närmare bestämt broccolisoppa, det blir man nog frisk av. Men så hade vi ingen buljong och mjölken varslut... så jag klädde på mig och gick till affären som ligger cirkus ett kvarter bort. Fyfan, usch jag ångrade mig så fortjag kom ut på gården. Den iskalla luften piskade i lungorna på mig och jag hostade som en gnu. Usch. Men då var jag redan ute så var ju bara att gå till äffären.
Bunkrade upp med 2 liter mjölk, vill fan inte gå ut i onödan igen, en liter onakafil med grönt te(lite av en trend?), massa bananer, avokado, nötter och clementiner. Gustav fick chokladpudding.
Nu kokas broccolin, ska väl se hur det går för den. Peaceout.


Bäst just nu

Grönt Chai-te med grädde och honung. Looovely!

Jul i vårt hus


Julbord i årets färg Lila, lägg märke till mina urtjusiga vinglas.



Ludvig inväntar tomten.



Giza stod förunderhållningen med en dans.



Ludvig och moster Evelina



Farbror Gustav fick också mysa lite med Ludvig.



Jag fick en jätteskön ögonmask i ljuslila, ett gäng shotglas och en sexig plånbok i lack.
Jag fick också lite pengartill egypten och en mugg som jag glömde fota. Den får jag lägga upp senare.



Ludvig fick dock den coolaste klappen, fatta brudar han kommer kunna ragga upp med den här!

Pain

Fan har med största sannorlikhet åkt på influensa. Jag hatarskiten, var jättepigg o glad igår nör vi firade jul med min familj här hemma. Sen inatt väcktesjag av att Gustav höll om mig för han hade feberfrossa och ville värma sig, han låg och skakade så jag inte kunde sova och då insåg jag att det kändes tungt att andas. Väl på jobbet ville jag bara gömma mig, det gjorde så fruktanssvärt ont i bröstet närjag hostade(vilket jag gjorde typ hela tiden) sen kändes mina bröst att väga cirkus 18 smärtsamma kilon. Fan jag blir så bitter när jag är sjuk. Skulle ju gått på rean o jagat en väska, min nya plånbok är ju för stor för den jag har. Men jag smet bara in på Indiska för att se om min godisskål var med på rean och det var den så då blev jag glad och köpte den.
Väl hemma kröp jag ner i ett skållhett skumbad med lampan släckt. Fan vad skönt det var. Skrubbade mig och smörjde in med babyolja, masserade in en hårinpackning, såg lite på tv och kröp ner i sängen för att sova några timmar. Bara det var ju en pers. Fan hur jag än låg hade jag ont överallt, hostade och huvudet sprängde.
Somnade till sist och drömde att jag hade et helt enormt hus som jag hade födelsedagsfest i. Jag sprang runt och letade efter mitt smink i alla typ 6 olika badrum, hade en efterhängsen brud efter mig som trodde att vi var bästa kompisar bara för jag var snäll och sa att hennes klänning var helt genomskinlig och man såg att hon var helt naken under. Det var en skitcool fest dock, huset var i tre våningar, på nedersta våningen var typ som en bankettsal, sen andra våningen hade en gigantisk mjuk matta som man kunde brottas på o grejjer, och på översta våningen var detvärsta dansgolvet och uppblåsta rutchkanor. varje avdelning hade en egen DJ som spelade frän musik och jag var ju självklart center of attention, så alla beundrade mig där jag gick.
Jag såg på my super sweet 16 best of typ innan jag somna kan jag tillägga. Så när jag blir rik ska jag ha en sån fest.

Nä nu ska jag ta min varmavetekudde och lägga mig på soffan och tycka synd om mig själv igen. Fan vad sexig jag är nu, har kudden inknölad i bh'n så attden värmer och trycker lite på brösten. Asskönt, jag tror jag ska uppfinna en sån BH.


Back in buissness

Jaha då var julafton avklarad!

Gick ganska bra, fick min efterlängtade kamera av Gustav, minneskort till den av Anton, en bok om harmoni i hemmet från Gustavs mormoroch sen lite fickpengartill egypten av hans mamma. Känns bra, så nu ska jag ta det lite lung tidag, städa lite, sen baka muffins med pepparkakssmak, kanske baka lite pepparkakor också. Blev på tok för mycket mat igår, åt kött som sig bör på julafton men jag tror inte det varså bra för fan va ont i magen jag fick.

Imorgon kommer min familj hit och vi äter lite till, och får ännu mer paket!

Usch nu fick jag ångest, måste fan sätta mig på cyckeln en sväng, all knäck, potatis, choklad och nötter bara jäser om mig.

Ska nog ta en dusch för att försöka skölja bort mina synder.







Min älskade i sin nya mysiga tröja!

Cashburning

Woho, idag köpte jag hårcreme för 300 kr! Egentligen skulle detgått på typ 500 hela kitet så jag sparade ju massa pengar!

Sen köpte jag en mask att ha på ögonen för att kylaner svullnader o sånt med, fan det är så jävla najs. Sen köpte jag ett 30-pack kondomer, alkogeloch flourtabletter på apoteket - the essentials så att säga.

Jaha sen stoppade jag mig själv. Längtar tills imorn för attfå prova min nya blowdrying lotion!


Jag bävar för vad som komma skall

Igår var en helt abnorm dag på jobbet, detvarbara tjockt med folk hela tiden,de tog aldrig slut, folk fuskade med kölappar, detvarallmänt kaos och jag vetinte vad jag gjorde för alltgick så fort.

Idag är det ännu fler som fått lön och sista minuten shoppar julklappar, så om något borde detvara ännu mer kunder idag. Igår när jag skulle ta min fikarast på eftermiddagen så gick pulsen i 220 om inte högre. Man får akta så man intefår hjärtsnörp.

Ska bli skönt att ha ledigt några dar sen, julafton firarvi med Gustavs släkt, sen sover vi hos hans mamma en natt och på annandagen kommer min familj hit så firar vi här.

Usch nu fick jag en sån olusting tvångskänsla av att gåoch kolla i en påse som Gustav sagt att jag inte får  titta i. Han har sagt att jag ska få en kamera, men nånting säger mig att så inte alls är fallet. Fan vad jag kommer gråta om jag inte får en kamera.

Nej nu måste jag nog snygga till mig lite, kan ju inte se ut hur som helst när man är en buisnesswoman as myself!

Bara en notis


Så här sexig var Linköpings tågstation häromveckan när vi varit ute och festat. Lite red-light district känsla över det hela. Hela stationen var upplyst med röda lampor, hade nog varit ännu häftigare om vi varit där kvällstid.Lite coolt var det ju!

Sköna köp i julhetsen

Nu i juletid måste man varva ner och tänka på hjärtat och välbefinnandet så man inte trillar av pinn. Här är mina bästa tips och köp för att klara julstressen!

För att fräscha upp mig och få lite nya krafter brukar jag ånga ansiktet, till detta har jag en speciell maskin men har man inte det så kan man ta en bytta och fylla uppmed kokande vatten och sen sitta med ansiktet över ångorna med en handduk över huvudet. Dra några djupa andetag och lös upp skit som sitter i lungorna, jättebra om man har astma som jag. Ibland sitter jag med fötterna i ett fotbad också, samma där, har man inte en sån maskin kan man ta en bytta vatten.

Det härkitet från Jula har jag, fotbad, ansiktssauna, manikyrset och "massagestav". Fick det i julklapp förra året, tror allt gick pårunt 200. Som hittat.

Efter ångningen kan man passa på att ta lite pormasker eftersom porerna är helt öppnade och glada, jag brukar skrubba ansiktet och sedan lägga en lermask som ger lite bra saker till huden. Make Up Store har en blå som man ser ut som en smurf i ansiktet av, annars är H&M's egna att rekomendera.

Torra nariga händer skrubbar man med en mix av socker, olivolja och citronsaft, sen smörjer iaf jag dem med en handcreme från Lumene som jag fått av Marie.


Fötterna får vi inte glömma! Efter man badat dem, och förslagsvis skrubbat dem mjuka som babystjärtar smörjer man in dem i ett tjockt lager fotcreme och drar på sig ett par strumpor så att cremen verkligen går in. När jag tävlingsdansade var detta ritual innan läggdags kvällen innan tävling. Dansade ofta barfota eller på tunna teknikskor så då måste de vara i toppform.

För att inte frysa kan man dra på sig ett par tofflor, har man inga man man önska sig ett par i julklapp, Scorett har ett par grymt snygga för cirkus 250 kr. Till det passar det ju underbart med en fluffig morgonrock!


Sen måste man vara snygg också, som ni vet älskar jag ju min Lancôme Hypnose, men jag testade i min snålhet L'Oreals nya Collagen-Mascara. Love it! Alltså inte lika undebar som Hypnose, men för pengen ger den jävligtfina fransar som håller sig böjda och fina hela dan.

Sen för att bli lite extra snygg när håret tarså mycket stryk från värmefönar ut i kalla luften så tarman och masserar in en djupverkande och fuktgivande hårinpackning, drar en platspåse/badmössa över huvudet och sover med det. Se bara till attskölja håret ordentligt annars känns det bara flottigtoch smutsigt dan efter. Just nu använder jag en inpackning från Dove, men jag brukar prova lite olika.

Sen hatar jag att gå på stan när det är massa folk och allt går i ultrarapid, men man får se bortom det och inse att det faktiskt hör julen till! Det är mysigt med alla galna människor som sista-minuten-handlar. Jag gör det också, även om jag redan i november tänkte att jag borde börja handla, men nää det är ju långt kvar till jul! Det är ju faktiskt jättemysigt att gå runt bland julpyntet och lamporna!


Såhär fint är det i varuhuset Linden här i Norrköping, man vill bara glida runt och insupa stämningen!

Sen måste man unna sig en promenad då och då, få lite frisk luft så man orkar med allt vad julbak och pyssel heter. Sen kryper man ner i sängen och avnjuter antingen sin pojkvän elleren god bok. Tyvärr har Gustav lagtbeslag på min nya bok så jag får väl varken eller ikväll.



Vill du lukta på glöggen pojk?


Såhär roligt hade jag när jag och Gustav åt Luciafrukost häromdagen

Värsta julklapparna

Iih jag älskar julklappar, jag hoppas verkligen att jag får något bra, jag blir så väldans besviken annars. Typ som ett barn som får reda på att tomten är pappa i lös-skägg.

Har köpt massa bra saker till alla iår så fan ta dem om jag inte får fint tillbaka, mamma får värstingpresenten. Syrran får något som jag vill ha och som är typ liknande det jag alltid får av henne, det tolkar jag som att det är det hon vill ha, ena brorsan är tekniknörd så han får lite teknikprylar till hemmet, hans tjej får lite pyssla om sig själv saker(hon är jättesvår att köpa till), Gustav blir överröst i paket, han ville ju inte ha något speciellt så jag köpte massor av olika saker. Kan ju inte gärna skriva vad eftersom han kanske är inne och snokar här. Men jag är rätt nöjd iaf. Systerson Ludvig får något som hjälper honom när han är ledsen och något som han blir klok av. Min andra bror harjag inte köpt något åt än eftersom de inte kommer i jul, så tänkte kolla när jag är ledig nån dag vad han och hans kille ska få, fundera på attköpa matchande tröjor, det vore gulligt:D

Värsta julklapparna jag fått är typ mormor-trosor(de fick jag av mormor som tyckteattjag klädde mig för bart), en massa jävla porslingsfigurer av jul-karaktär(vadfan ska man med skiten till?), en brödrost(jag äter inte bröd, men den byttes till en plattång så då blev jag glad igen), ingen julklapp alls av pappa:(

Men en sak är säker, jag är en jävel på att slå in snygga paket!





Filmtipset: Step Brothers


Tequila Cats








Princess of Palace

Jahaja, en fortsättning på gårdagen:

Efter vilt förfestande och skräckslagna katter så begav vi oss mot Palace, ett kvarter bort från vårt hus kommer en av festdeltagarna fram till mig och säger: Du det var inte meningen, men jag råkade få med mig ert skohorn, varpå hon räcker fram skohornet och ser skamsen ut. Seriöst jag höll på att dö av skratt och frågade hur hon lyckats med det "jo men jag trodde det var min scarf"... Alkoholen ungdomar, den har outgrundliga vägar!

Väl på Palace dansade vi gärnet, fy fan vilket drag det var. Fick lite bekräftelse också, blev raggd på hela tiden, men jag har ju faktiskt min Gustav och honom visade jag stolt upp. Värsta va en kille som gick förbi o bara kolla rakt ner i brevinkastet och sa: Nice! Med sån där sliskig stil, man ba hallå med den där approachen får du fan inte ligga ikväll!

Gustav fick lite ragg i baren också, synd att jag inte var där och kunde slå henne på käften. Nej alltså inte för att jag skulle göra en sån sak, men jag skulle bara Biatch, you ain't got nothing on this! (o sen gjort en svepande rörelse med handen över min välsvarvade kropp). Men min pojkvän är het, and you know it!

Något jag inte kan sluta förvånas över är dock va attraktiv man verkar bli med en pojkvän/flickvän som accesoar. Jag tror nog aldrig att jag blivit riktigt så uppvaktad som jag blev igår. När jag stod och dansa brevid Gustav så var det konstant killar som tog mig på rumpan och en del försökte locka med mig genom att dra tag i handen på mig. När vi vid ett tillfälle tappat bort vår ensemble så stod vi längs  "staketet som är mot nedre dansgolvet och jag stod och höll Gustav om ryggen. Då kom det en kille o ba sträckte ut handen och signalerade "ööh bruden kom med här ska vi dansa fan" Wtf?

Men egentligen, vad är det att förvånas över? I make girls lesbians.

Jahaja, vad hände mer då? jag vet inte, allt var lite luddigt, träffade massa gamla kompisar iaf, det var skoj.

Haha. Nej sen blev det efterfest, jävla dyr pizza åt vi. Usch varken bra för plånboken eller midjemåttet.





Woho-Partyparty

Jasådärja,dåhar man hitta tillbaka till verkligheten igen. Hade en superduperkul kväll igår, först förfest och paketlek hemma hos oss, sen röj på Palace.

Riktigt skoj må jag säga, paketleken gick ut på att alla hade med sig ett varsitt paket som lades i en hög, sen fick en i taget slå en tärning och fick man ett eller sex(6) så fick man ta ett paket tills alla paket var slut, sen fick man öppna de man fått(jag fick en chokladask och en trisslott), sen ställdes en klocka på okänt antal minuter och hela proceduren startade om men nu stal man paket från varandra. När klockan ringde fick man behålla de eventuella paketman hade. Skitkul, jag slutademed en trisslott  som dettyvärr inte var några miljoner på men eftersom alla var onyktra så glömdes de flesta paketen kvar här så nu har vi lakritstvål, badmössor, skruvade sugrör och lite godis kvar. Bra skit.

En gammal lekkamrat till mig dök upp tillsammans med Gustavs klasskompis så vi satt och snackade en hel massaskit, hon hade en australiensisk pojkvän med sig som var jätteimpad över våran lägenhet och tyckte att det nog var den finaste han sett. Så honom tycker vi om:D

Gaah nu blir jag tokig på vårt jävla tangentbord som inte kan göra mellanslag ordentligt! får ju redigera texten hela tiden eftersomallaordsitterihop!

Får nog byta dator för att förtälja resten!

Julen har dödsdömt mig

Usch, så jag har syndat idag. Gud ha nåd mot min själ.

Fan vad knäck som har slunkit ner, sen gjorde jag nougatbomber i mintchoklad som blev helt sjukt goda så nu har jag magkniiip. Dessutom lagade jag en jättegod fredagssupé till min älskade, han fick vitlöksmarinerad klyftpotatis, jag fick stekta grönsaker, till det serverades stekt lax i herbes de provance med en kall sås till. All spolades ner med nångra glas rött. Och dessutom fick vi pannacotta med hallonspegel till.

Fan vad tjock jag känner mig, måste fan sätta mig på cyckeln nu, men det kniiiper i magen på  mig!

Julen är inte nådig vill jag lova. blir till att fasta hela vägen fram till påska!

Jag är jättebra på att göra planer

Men det är sällan jag håller mig till dem, blev lussepullebak idag, ingen solning för det regnade så jag orkade inte gå ut. Så jag lagade omelett till lunch åt oss när Gustav kom hem från skolan, sen bakade vi klart pullorna och jag kokade knäck. Sen ledde det ena till det andra och jag låg svettig i sängen så jag var tvungen att duscha och sen ligga och mysa med Gustav så nu är klockan halv fem och vi ska väl försöka börja städa.

Fest här imorn så man vill ju inte behöva skämmas, måste nog ta oss i kragen nu, fan va min mage känns tjock av knäck...

Free as a bird!

Rättelse: Evelina måste hjälpa till att städa idag, annars blir Gustav arg och då får inte Evelina julklappar:(

Ska ta o plocka lite, göra en lussebulledeg och en vanlig bulldeg, medans det jäser ska jag sola en stund, sen ska det bakas ett tag, sen måsta jag på stan igen och handla alkohol och något fint att ha på mig, nu när jag skaffat nya skor. Ajusste dem måste jag töja och lägga upp här ju!

Ja då var det väl bara att sätta fart!


Nougatbomber

Först tar man en sisodär 200gr nougat(jag köper nån från Willy's som kostar typ 16kr), skär ner i tärningsstora kuber och lägger på en bricka i frysen, sen smälter man förslagsvis 200-250gr  mörk choklad(jag ska prova med minkrokantchoklad imorn och får se hur det blir), i chokladen blandar man ner typ 1 dl hackad mandel och 1,5dl cornflakes som man krossat lite först, ajusste innan dess ka ca 1msk olja röras ner i chokladen.

När allt är en härlig smet lägger man ner en nougatbit i taget och rullar runt så att den blir täckt med krisp o sånt, lägger på smörpapper och låterstelna. Mörk choklad på ger ett jättebra kaffetilltugg. Men man kan ju ta vad man tycker om.

Varsogo Gittan!

My head goes round and round

Shit vad jag har varit uppe i varv idag, gick in i väggen, bokstavligen, blev så trött på allt som strulade för mig så jag banka huvet in i väggen. Roligt att sitta med en exelmall i 45 minuter och pilla med massa siffror för att woops! råka stänga utan att spara! Vet inte vad jag gjorde idag, gick på autopilot tror jag.

Råkade gå in på skolgatans ostaffär på vägen hem och köpa lite tröstost, mums. Sen kom Meria och vi gick på stan och jag köpte massa onödigt. Men that's life.

Fick köpt lite egyptiska pund idag också, dollarn föll drastiskt så då gjorde den också det... ska se om den faller mer till imorn så kanske jag går in o köper lite, det gäller att ha koll på finanserna. Inte en krona får gå förlorad i dessa hårda tider.

Jahaja, jo vi storhandlade inför julen också, bl.a. 2 liter grädde, kände mig som världens tjockis när jag la upp det på bandet, men det ska bli pannacotta till efterrätt på julmiddan med min familj så då lär det gå åt en del (vi är ett gäng tjockisar). Imorn ska det julbakas lite, hade ju tänkt att det skulle bli ett pepparkakshus men jag orkar fan inte det känner jag nu. har inte hittat några fina non-stop att ha på taket, förra året hittade jag pastellfärgade som blev helt underbart tjusigt på taket men nu såg det inte ut att finnas nån stans. Blä. Jaja nåt kan jag nog göra för de 2 paket pepparkaksdeg jag köpt!

Ska lägga in nougatbombrecept nu så Gittan klarar julen!

Why i love cats:


Dagens

i hate everything

more animals

Nedstämd

Usch jag vet inte varför men jag känner mig bara ledsen, trött och grinig.
Hade en sådär dag på jobbet igår, blir så irriterad på att bli behandlad som ett barn, inget som jag gör är rätt. Jag vill bara skita i allt känns det som. Men jag har tak över huvudet, mat på bordet och en pojkvän i sängen så det är väl bara att mala på. Skiter i att träna idag, måste vila mina muskler och knän, får skitont i dem när jag cyckler på motionscyckeln eftersom det är så svårt att ställa in rätt höjd på sadeln. Gustav köpte en ny sadel igår, den som hör till är ju typ en km bred så man inte kan cyckla normalt, känner sig som en sån där amerikan med värsta baklasset. Ska ta en promenad ikväll om vädret tillåter, hade tänkt göra det imorse men jag har haftr typ vakendrömmar hela natten. SKitläskigt, för jag har varit halvom vaken och haft typ ångest över  något som jag drömt om, tror det var att jag inte kunde vllkoren för ett kreditkort och så skulle jag ha något prov eller jag vet inte. Kommer bara ihåg att jag mådde jättedåligt av ångest och tänkte på det där jävla kortet, så till sist gick jag upp och kissade och drack vatten för att tömma huvet(och blåsan) lite. Känns inte som om det här kommer att bli en höjdardag precis.

Ateist?

Religiöst tema idag, men, jag frågade Gustav för en tid sen:

-Gustav, kan man vara ateist om man tror på tomten?

Ateist handlar ju ändå om att man inte tror på något. Eller alltså "en högre makt". Vi svenska tror ju populärt inte på Gud(ja man ska skriva med stor bokstav först), men vi tror på "något".

Äh jag tror på skiten som först när jag står vid pärleporten och inte får komma in.

"God hates fags"

Okej jag såg Boston Tea party igår eftersom det är ett jävligt roligt sätt att lära sig nya saker! Alla borde se det!

Jaja, nog med propaganda, men iaf, de var ju hos nån "pastor" i USA som vid frågan på vad det viktigaste budskapet var svarade: God hates FAGS!

Men hallå, hur kan han vara pastor och företräda en religion och allt sånt, medan han anser att det viktigaste med hela saken är att folk förstår att Gud hatar bögar? Seriöst, de tio budorden känner väl jag är lite mer viktiga riktlinjer eftersom de är moraliska vägvisare genom livet. Nu låter jag som världens bibelmal, jag är väl nån form av ateist, men jag tycker fortfarande att man ska respektera religioner. När man går ut och beter sig sådär är det ju som att spotta andra kristna i ansiktet.

Sen hans anhängare som kändes som vilsna själar som likt hitlerjugden flockats runt honom för att sprida hans budskap var ju bara pinsamt. Han kan ju inte ha alla hästar hemma, eller så blev han utsatt för homosexuella övergrepp när han var barn och växte upp i ett starkt religiöst hem, det kan ju ge lite men för livet.

Nej FY. Låt homosexuella ha samma rättigheter som jag!

Fatty American

Fy fan vad slut jag är, igår på jobbet trodde jag att jag skulle somna stående, och nu känns det som jag inte sovit på flera dygn, även om jag sov över 8 timmar inatt. Det tar verkligen på krafterna, orkade bara köra 2,5 km på cykeln nu på morgonen. Får ta lika mycket när jag kommer hem ikväll och sen försöka köra en halvmil efter maten, skulle juvara king om man kunde ta en mil om dan, men då lär jag väl dö. Fan man kanske skulle ge upp Heidi Klum-idealet och satsa på en såndär megasize american-stil. Fan värsta najs, bara käka skräpmat, gå runt i mjukisbyxor och mormortrosor hela dagarna, sen när man blir för tung för att kroppen ska bära en så är det bara att skaffa permobil! Annars kan jag ju syssla med sgashing, ni vet när feta kvinnor sätter sig på smala män. Fatta soft jobb. Kan ju ha min egen websida där jag lägger ut erotiska bilder på mitt fläsk... det vore nåt det!

Nej usch, jag mår fan illa när jag ser sånna klumpar av fett och ohälsosamt levende komma vaggandes fram, visst behöver man inte vara supersmal men man kan ju försöka leva hälsosamt i viss mån iaf. Men jag ska bli supersmal ändå:D Tjejerna på jobbet kommenterar hela tiden hur det syns att jag gått ner, känns ganska bra faktiskt. Är bra sugen på att väga mig, men jag vågar inte. Tänk om jag väger typ 80kg! Jag kanske bara har inbillat mig att jag ser smal ut, fast jag från början vägde typ 90kg och bara har gått ner lite nu. Sist jag vägde mig var typ 2005 inan jag åkte till italien, då vägde jag 67 tror jag, det är nog det lägsta jag vägt i vuxen ålder eller vad man ska säga. När jag var 14 vägde jag 84kg, så ni förstår var min viktnoja kommer ifrån. Runt 60 skulle jag vilja väga. är ju typ 175 lång så det blir lagom tycker jag

Gustav har blivit lite inspirerad av mitt tränande och bestämt sig för att köra lite också, vi har ju en sån stång man kan hänga i, äkta TV-Shop gummibandsträning från 90-talet och min motionscyckel så han ska köra mest för att få upp lite styrka och försöka gå upp lite i vikt. Sen kanhan bära runt på mig jämt:D Ska köpa nå gainers fuel åt honom i julklapp:P

Nej vad långt det här blev, jag hatar folk som skriver långa inlägg, det orkar man ju inte läsa ändå, om det inte är massa fina bilder inblandat i texten. Men jag sitter på fel dator för att lägga in sånt.

Ban big Bums!

Ny vecka, Nya tag

Jahaja då var veckan igång igen. Har ganska skönt schema, idag börjar jag 11, sen två dagar 10.30 tror jag och på torsdag går jag bara 9-16 och sitter med mitt eget rbete istället för kassan, rätt skönt att bryta av lite sådär. Ledig på fredag, sen ska vi ut och festa på lördag för då går Gustav på jullov, en del har det ju bra! Skulle varit ledig en vecka innan jul jag också men så blev det turbulent på jobbet med en som ska flytta till polen och en som fått ett annat jobb så då var det bara att rycka in! Jag får ju mer i lönekuveret och det är mer värt ändå!:D

Jahaja, Gustv är och skriver tenta nu, jag har precis ätit min sedvanliga knäcke/latte-frukost och katterna försöker pöka. Stackare. Tänk att inte få eller kunna pöka. Vad tråkigt det vore.

Har hållt mig rätt bra till vad gäller dieten nu i helgen, slank ner några nougatprliner men det är okej för nougat har ju lågt GI, dessutom var de doppade i mörk choklad och nötter som också har lågt GI, så det var ju som att jag åt luft ungefär!
Blev inte så mycket kört på cykeln, tog en halvmil igårkväll bara, men lite situps och armhävningar fick jag till.
Körde en halvmil nu innan frukost också, det är så förbannat jobbigt när man inte äter kolhyderater, det är ju liksom där ifrån man får energin, så kroppen måste jobba ännu hårdare för att spjälka det lagrade fettet till energi. Dessutom har man ju fastat hela natten så det finns ingen lättillgänglig energi att norpa från magen. En km känns som en bergsklättring. Men fy fan va fit jag kommer bli. Ska printa ut en bild på Heidi Klum i VS-outfit och tejpa upp på kylen tror jag. Kanske ha en bild brevid sängen också, så på morgonen när jag vaknar ser jag hennes sexiga kropp o ba Shit! Måste upp och cykla!

Kollade gamla bilder på mig från i våras inan jag började banta förra gången(det gick ju åt helvete när jag hamna sängliggandes med bruten rygg i en månad), fy fan va fläsket släpade utanför.

Nej, nu jävlar ska jag sminka mig.

Pretty Sunday

Jahaja, då var det bara en dag kvar av helgen. Fan va Bee.

Blev till att ansa lite hår igårkväll, sen sov jag med inpackning i håret, drog och solade nu på morgonen på Drop-in Sol på St Persgatan, det var skönt, låg och fantisera om att jag låg på stranden i Egypten och hade det trevligt. Nu har jag duschat och smörjt in mig i sedvanlig babyolja, ska ta och gå på stan med min kära mor strax, sen ska jag fixa hennes hår och fika lite var tanken.

Måste ta och ordna mina naglar och cyckla en mil idag också. Jag måste sätta fart på fläsket nu, jag kan ju inte se ut som en degklump som studsar runt inne på friskis när jag väl hittar dit ju!

Christmas grooming

Ja nu ska jag fan ta mig i kragen och ansa skägget! allt under midjan ska väck! Dags att plocka fram min käre vän epilatorn med andra ord! Jag vet att det inte är så hemskt bara man kommer igång, men ändå fylls jag med ångest och rädsla varje gång jag tänket på det, men inte fan kan jag avsluta 2008 som nån grottmänniska inte, jag är ju Evelina!

Puh, nu kommer ångestan, men jag ska fanimej bli vacker, vill man vara fin får man lida pin som det heter!


The tool of the devil!

Jag hatar folk som förstör mina julklappar

Fan vad arg jag blir på alla dessa jävla bolag som köper upp biljetter från ticnet och säljer dem vidare till hutlösa priser, jävla muppar. Jag hade jättegärna velat bjuda Gustav på Bob Dylan i Stockholm, men vill man ha en vettig plats ska man tydligen betala över 1000kr för en sketen biljett. Och folk är upprörda över att vi laddar hem musik illegalt för att det är taskigt mot artisterna. Vad fan är inte det här då? Jaha så han spelar i sverige 75% av biljetterna säljs till dessa förpestande biljetthajar, som i sin tur bara säljer kanske 75% av sina biljetter, då är det massa tomma platser på konserten. Fan va arg jag blir!

Där har ni något att stifta lagar om gubbjävlar!

Sweet Colours

Jag har ju transformerat om vårt kök till grå/vit/svart/grön-stil, inte helt hundra än men snart är det klart. Har blivit frälst i grönt och lila, vill ha det överallt, det är så sköna färger. Grönt friskar upp och lila känns så lummigt och varmt så här års. Längtar efter min kamera så jag kan fota massvis av lägenheten.

Hittade precis en kille som verkar ha samma förkärlek till accentfärger som mig,
kolla bara in vilka härliga gröna nyanser han valt och kaklet i köket är precis i min smak.





Mobilkameran får duga än så länge!

Uppifrån vänster: Nystylad kryddhylla med handmålade designmuggar jag jobbat till mig från mormor, Artpiece by Evelina med en blandning av Ikea och Myrorna-fynd lampa. Taklampor designade av självaste Evelina, en vacker Giza på en vacker Ikea-matta. Grönaccenterat köksbord med löpare från Indiska.
Sist men inte minst har vi årets julgran med diverse attiralier, ett litet sidobord med godisskål, isbjörnar, en glittrande blomma och nån ful gran-ljushållare. Och självklart en orginalmålning av G.Kraft!





Paranoia nu även i julhandeln!

Usch jag är en så totalt plastkortberoende person att det stundom är pinsamt, knappt att jag kan skrapa ihop en tia i kontanter om jag måste, jag förlitar mig helt och hållet på mitt kort. Men sen jag började på mitt nuvarande jobb har jag blivit lite lätt paranoid för kortanvändning, främst utomlands eftersom jag minst en gång om dan har en kund som berättar hur de råkat illa ut med sina kort. En kan berätta om massa extra avgifter som gjorde shoppingen flera hundra kronor dyrare än de trott, en annan om hur resturangpersonal dragit kortet två gånger och en tredje om hur hela bankontot länsats över en natt från andra sidan jorden. Men det är ju utomlands det händer, inte här i Sverige, visst ska man vara lite uppmärksam på bankomater, men det tänker man ju på först efter att man tagitut kontanter. Jag har i min paranoida värld börjat se på bankomater enligt en riskskala. Ute på Ingelsta Köpcentrum finns en bankomat, den skulle jag ALDRIG använda. jag menar det är ju inte folk där om nättera och om nån skulle få för sig att fixa med maskinen kan de stå helt ostörda. Mitt ute i ingenstans och bilvägen ligger en bra bit bort. Men som i stan där man alltid tar ut kontanter om någonstans så kör man ju bara in kortet.
Läste på Aftonbladet nu om ligor som bryter sig in i
detaljhandeln och manipulerar kortläsare, det är ju jätteläskigt, usch nu kommer jag vara helt paranoid för att betala på kort också. Värst är väl om man har ett kreditkort och inte bara får kontot tömt utan krediten maxad också. Jag brukar fråga mina kunder som ska utomlands om de tänkt använda kort och sådär, det är ju jättevanligt med kortbedrägerier på turistorter, vissa vet jag inte hur de tänker "Ja, men vi har ju inget konto kopplat till kortet det är bara kredit så det är ju bankens pengar de tar". En del får en smärre chock när man upplyser om att de ändå kommer att få en faktura hem på den använda krediten.

Nej usch jag längtar tills vi kan betala med våra fingeravtryck eller ögonglob. För övrigt kör vi bara kontanter till Egypten. Jag är alldeles paranoid för något annat, det är en jobbförmån antar jag.

Absolutly noll

Jahaja, ytterligare en dag har flugit förbi, har städat, haft besök av min syster med barn och karl och sen har jag inte gjort så mycket mer. Jag som skulle motionera och baka massor. Jävla skit vad dagarna flyger iväg. Har köpt två julklappar än så länge, en till mamma och en till mig:D Köpte ett jättefint paket på Åhlens, gud vad jag kommer att bli överraskad på julafton!

Ska ta och florera runt lite på Tasteline nu tror jag, har lite idéer på julmat jag ska laga, typ griljerade quorn-filéer, rödbetsgratäng med ädelost och pepparkakor... mums!

Bättre än internet-porr!

Min nya favoritform av konst är s.k. LOL-art, närmare bestämt LOL-cats.

Har hittat världens bästa sida. Folk som inte gillar katter måste vara sinnesförvridna, men de kan inte låta bli att skratta åt det här:










I Can Has Cheezburger?


Ingen kan någonsin mäta sig med BSB

Jävla töntar Jonas Brothers(vad är det för uff-namn btw?) kommer och tror att de är något.


My body is bootylicious

Men så ska det fan inte vara!

Usch jag var så sjukt trött igår att jag kollapsade totalt i soffan efter maten, som tur var hade jag redan tagit bort smink och sånt så när jag till sist släpade mig ur soffan var det bara att kissa och borsta tänderna lite fort(herregud jag hade ätit vitlök, smaka fan inte gott efter att ha sovit en stund med det i munnen) sen var det bara att kraschlanda i sängen och min underbara dunkudde.
Det är fan jobbigt att ha en så skön soffa, speciellt när man dragit ut sin favoritkudde och ett täcke att ligga och gosa in sig i på sofflocket.

Fick lite ångest när jag skulle gå och lägga mig när jag inte körde min halvmil på cyckeln innan, men jag gjorde det igår morse iaf, idag börjar jag så tidigt att jag orkar helt enkelt inte, får bli mitt fredagskvällsnöje. Känns som en evighet sen jag var ute och gick morgonpromenader med Zion, då rörde man ju lite på fläsket innan frukost. Det är ju som bäst att motionera då eftersom kroppen är inställd på fasta och bränner fettreserver direkt. Man kan äta ett äpple eller citrusfrukt innan bara så får man igång metabolismen och håller den på högre nivå under dan också. Jag vet fan allt om kost och träning, men inte fan syns det på min buk som hänger som på ett buksvin!


Oj nu måste jag skynda mig till jobbet!

Dinner with the ladies

Hade en jättetrevlig kväll med mina kära kollegor igår, var hemma hos  Kasia som hade lagat jättegod 3 rätters middag, kräftsoppa, saltbakad lax oxh pannacotta med hallospegel till. Mums, Och eftersom jag faktiskt tränat rätt hårt under dagen så lät jag mig själv njuta av både bröd och potatis, om än i väldigt liten mängd.
Kasia hade fiat bordsplaceringen så att de smalaste fick sitta på pallar mellan stolarna för att alla skull få plats, kände mig hedrad som fick en av de pallplatserna:P
Blev en del vin också, Kasia var inte blyg med att fylla upp glasen åt oss, jag sov rätt gott sen:D


Vin och polska delikatesser.


Evelina goes Gynning, okej jag ser kanske lite onykter ut, men det har med solariet att göra, inget annat! Så det så!

Dagens Lunch: Ägghack

En av mina favoriter som jag aldrig gör längre av någon dum anledning är ägghack. Superenkelt.

Man tar en sisodär 4 kokta ägg, hackar ner dem i lite halvstora bitar, sen tar man lite vad man vill, jag tog smörstekt sparris och champignoner, räkor, rödlök, paprika, svarta bönor och avokado, hackar ner det som behövs i lagom stora bitar, har ner allt i en bunke, på med en klick majonäs och rör runt med lite salt och peppar. Massa proteiner och bra fetter. Räcker till 2 portioner ungefär.

Jag borde ge ut en kokbok!

El chocolato Evelina

Sådärja, nu var man en nyans brunare, om man nu kan kalla det brunt. Jag är fräknig iaf! Låg bara 12 min, bättre det än att bli knallröd och flaga massor. Nu ska jag bara ta mig i kragen och se till att komma iväg och sola med jämna mellanrum så jag har lite basfärg tills vi kommer till Egypten. I somras var vi ute med båten och jag brände sönder mig på 5 minuter, det var fan inte kul. Hatar att vara rödlätt i huden.

Fan är aphungrig nu, satt ju mest och snackade skit imorse så fick inte i mig så mycket som jag brukar. Ska ta och sätta mig en stund på cyckeln sen göra lite magövningar och sånt till ett avsnitt Gossip Girl, sen blir det mumsigt ägghack till lunch! Mums!


Tänk om man vore så här brun, haha!

Irresistible

Nu ska jag gå o sola tror jag, går en liten omväg så blir det ju lite motion också, sen ska jag göra världens godaste julgodis som kommer vara jättesvårt att låta bli... fan jag kanske borde vänta med att göra det förns närmre jul?

Jag kommer iaf vara julgodis åt Gustav om allt går som planerat, jag och Vickan ska dra på friskis och gymma nån dag och jag ska motionera mitt arsle av mig(bukfettet också).

And I'm feeling GOOOD.

Nu finns ingen återvändo

Igår växlade jag mina första pengar till Egypten, jag får ju tydligen inte åka till Sharm El Shejk för Josefin så det får väl bli Hurghada. Åååh vad jag längtar, ska sola lite nu i förväg så jag inte bränner mig så mycket. Sen måste jag scouta en ny bikini, eller två, eller tre.. kanske sy en själv i hologramlack! Ska vara jätteduktig och ha så lite packnig som möjligt, bara bikinisar, nån fin klänning och nå baskläder. Man lyckas ju alltid släpa med sig typ 15 kg onödigt skit när man ska utomlands, när jag var i Grekland hade jag huuuur mycket kläder som helst med mig, använde en kjol, två linnen och ett par byxor på hela veckan förutom badkläder.
Min kära Marie och hennes karl var ju i Egypten förra året tror jag så får ta lite råd därifrån. Men huvudsaken är att jag inte har mitt bukfett med mig, det ska bara bort, och jag ska klämma i mig i en supersexig bikini så jag ser wunderbar ut på alla semesterbilder!

Ska bli kul att åka till Kairo och se Pyramiderna i Giza, som vår katt är döpt efter. Rida på en äcklig kamel och köpa massa onödiga saker. Woho!

Och snorkla! Gustav det lilla äcklet har ju dyk.cert. så han kommer ju lämna mig guppandes vid ytan när han åker på upptäcksfärd. Måste köpa ny kamera och en sån påse man kan ha den i och fota under vatten, det hade jag och Zarah när vi var barnvakt på badhuset en gång, skitkul!

Jag lääängtar!


Dagens visdomsord

-Man måste fisa, annars sprängs man!


Här kan du lära dig mer om
fisar!

Fjanterier

Ibland hamnar man i fjantiga situationer som är lite pinsamma.

I måndags var jag och Cissi ute på "kundbesök" vid flygplatsen, så skulle vi till nåt annat ställe som tydligen skulle ligge i närheten, men vi var tvugna att åka runt hela parkeringen för att komma dit, men när vi närmade oss insåg vi att vi hade stått parkerade typ 10 meter ifrån stället från början. Kändes lite dumt. Fick ställa oss på samma ställe igen, men vi fick ju iaf se lite mer av flygplatsen!

Igår skulle vi ändra telefonsvararen på jobbet, så då tog jag fram mina telefonförsäljarskills och pratade in ett meddelande, men när man spelar upp det så sprakar det lite ur högtalarna så Teresa säger att hon ska pröva att ringa för o se hur det låter:
T: Men vad konstigt, det tutar upptaget!
E: Det kanske är nån som pratar i telefonen?
T: Nä inte vad jag kan se, jag provar igen... nä det tutar fortfarande upptaget, har ni gjort något med linjen när ni fixade med telefonsvararen?
E: Nej det tror jag inte... (kollar ut ur kontoret på Teresa) DU RINGER JU FRÅN VÅRAN TELEFON!
T: Vadå?
E: Men vad tror du händer om du försöker ringa till din egen telefon?

Det där med teknik är inte lätt alla gånger.

I vår moderna värld kan det ju vara svårt att skilja på äkta varan och kopior. Min bror var hos sin far igår, gubben hade köpt en  plastjulgran som var jättefin och såg jätteäkta ut, Fredrik blev riktigt imponerad, stammen var precis som en riktig gran och det såg ut som en del grenar hade ansats. Frugan tyckte också att den var jättefin, men påpekade att den barrade ju en del, "precis som en riktig gran!" hade Tage svarat... men den var tydligen lite för stor för deras vardagsrum så de åkte tillbaka med den för att byta mot en smalare. Väl där står de och pratar med en av säljarna som säger: Ja men då ska ni nog ha en plastgran istället, de här tyska granarna är lika vida allihop. "Vadå? Är den riktig?!"
 Herregud alltså.
Inte undra på att mina syskon är lite som de är ibland:D

Peekaboo

Okej jag kom inte på någon löjlig rubrik.

Jahaja, idag var man ledig, trots detta kom vi ur sängen kl 7 för att gå ner i tvättstugan, när första lasset var inmatat i maskinerna och vi skulle sova en stund till frågade jag Gustav om han ställt klockan, jojo det hade han. Trots det var det jag som vaknade en timme efter att vi skulle gått ner och hängt tvätten, så då blev det lite körigt, men vi hann alla maskiner som tur var. Avnjöt lite frukost ihop, chai-te, knäcke och pepparkaka. Mumma. En liten pepparkaka måste man unna sig, fick en burk reklamkakor från jobbet och de är så förbannat starka så man kan bara äta en sen blir det för mycket, lite som med för mörk choklad.

Vi fick även lite frukostunderhållning i form av herr Lupin, den stackarn får ju aldrig mat när han gnäller om det så nu tog han saken i egna händer och bröt sig in i garderoben maten står i, släpade ut påsen som själva matpåsen litter i, sen försökte han få ut själva matpåsen, vilket gick sådär... så då kröp han in i ytterpåsen istället, fick tag i några lösa små mumsbitar och kröp ut igen, sen försökte han dölja sitt brott genom att gräva ner maten i golvet, det gick inte häller så bra...

Nu sitter han och äter upp mina krukväxter för omväxlings skull...

Jaja, man har ju fullt upp iaf!

MEN FAN, vad CP jag blir, musiken hackar som fan! Gaah!

Aa för det gick ju så jävla bra

I'm a woman of my word, so here's my confession:

Okej igår åkte jag och min kära chef runt till företag vi samarbetar med och önskade god jul och delade ut pepparkakor, där började det gå utför. Hos en gubbe blev vi bjudna på chokladbollar som var helt sjukt goda. Sen när vi var klara med allt tidigare än vi tänkt oss så åkte vi hem till mig och fikade, med lussebullar, chokladkakor och pepparkakor. Nej men nu fick det vara nog... fram tils jag åt lunch och smög i mig en stor pepparkaka till efterrätt. Sen gick jag och Gustav på stan efter jobbet, och då sa han att han var tvungen att ha godis om han skulle orka, så då ville jag också ha det. så det blev ett hg var som vi mumsade i oss både då och till kvällsfilmen.

MEN, jag cycklade 5 km, gjorde e sjuhelvetes massa situps och armhävningar, några utfall och andra runpövningar. Dessutom körde jag 2,5 km nu på morgonen efterföljt av situps och armhävningar. Woho!

Rock my body

Fick ett litet infall när jag stod och fixade frukost nyss, om jag ser till att skriva i bloggen hur mycket jag tränar varje dag respektive hur mycket jag fuskar från dieten så blir det ju mycket jobbigare för mig att vara stygg! Skulle ju gå upp och köra ett pass imorse men jag lyckades inte ta mig ur sängen så som straff får jag äta en äcklig tomatmacka till frukost(sen är osten slut men det är en annan historia). Blir till att motionera ikväll istället, måste få upp min kondition fan. Blev medbjuden till friskis med Vickan så jag måste ju vara i lite bättre tillstånd då så att pensionärerna inte utklassar mig!


Världsbäst

Min kära Gustav är nog en så bra pojkvän man någonsin kan få, inte bara är han snyyg, smart och rolig. Han kommer med väldigt bra kommentarer som bekräftar det hela:

G: Så du står här och speglar dig nu igen
E: Skulle inte du göra det om du såg ut såhär? *posar sexigt*
G: Jag skulle nog vara lesbisk om jag såg ut sådär


Jag utgår ifrån att han menade för att han skulle vara kär i sig själv, inte att jag ser lesbisk ut.

Feel my ass

Woho! Nu har jag varit duktig och cyklat en halvmil, gjort massa situps, pressat rumpan mot taket 100 gånger och gjort sånna förbannade knäböj som man får världens träningsvärk av.

Till middag äter vi nån typ av asiatisk laxgryta jag kokat ihop. Typ wokgrönsaker, massa vitlök, kokosmjölk, sweetchilisås, curry, nötter, lax o massa annat skoj som fanns i kylen. Jag är ju GI-an så jag borde hoppas sweetchilin jag veet, men det är jag värd. Mums! Jag äter ju inte ris till iaf, hur mumsigt det än vore med vitt fluffigt jasminris. Men icke! I'm superwoman!

Om jag orkar mig upp tidigt imorn blir det liknande träning innan jobbet. Booty-Sweat-Alicious!

Egypten nästa!

Woho!

Nu ska här ut och resas! I början av mars drar vi till Egypten en vecka för sol, bad, snorkling och allmän relax. SHIT, kom precis på att då måste jag ju fixa värsta beachformen! Men fy fan va skönt vi kommer ha det. Har kollat in några olika hotell som vi är sugna på men väntar med att boka förns det börjar närma sig, så kanske man kan få nån lite rabatterad resa.

Här är ett hotell jag fastnade för:





Så nu blir det till att spara pengar så man har råd men en ny sexig bikini och fräscha flipflops:D

Mama wants a new love-child

Usch vad jag saknar Zion det lilla åbäket:(

Gustav tycker att vi har nog med djur men jag vill ha en Chinese Crested. De är typ jättefiiina ju.


Nya snuskböcker på väg!

Killar har ju sina snusktidningar så nu har jag beställt lite snuskböcker till mig, eller en iaf: En eskortflickas öden och äventyr.
Beställde också hem Carolina Gynnings Ego Girl efter att ha smygläst lite. Jag älskar fan Gynning.
Så nu blir det till att ligga och gotta sig i sängen hela vintern med snuskböcker. Fan jag köpte ju nåra böcker för nån månad sen.. jag undrar vart jag lagt dem?

Dödsångest...igen.

Fyfan, jag mår så dåligt, det känns som jag ska sprängas, eller snarare ruttna inifrån. Som om min kropp vore gjord av bly, jag kan inte se på mig själv i spegeln för min mage är svullen som en jävla luftballong. Jag vill bara kräkas. linda in mig i min egen självömkan och en varm filt. Det känns som att jag ite kommer överleva natten

Hela dan har varit en kamp, jag har varit så äckligt trevlig mot folk, även om jag bara ville rulla ihop till en boll och gråta.
När jag och Gustav gick på stan efteråt så myrrlade det i huvudet på mig, alla jävla lukter från parfymavdelningar och doftljus(och fan och hans moster) slog som ett hån emot mig. Jag fick panik och ville bara hem, hem till värmen och självömkan.

Det ända ljuset för mig är att jag får äta pasta och massa glass, annars skulle jag nog inte överleva natten.


Jag hatar att ha mens.

WTF?


Är inte det där Tony Rickardsson? Jag trodde han var speedway stjärna om något.
Ett absnitt av Let's Dance kan fan förstöra en hel karriär.
"Kommer ni ihåg han som vann hur många VM-guld som helst i speedway? Nää vem var det?"
"Kommer ni ihåg han som pratade så lusig och var jättetjusig i trikåer i Let's Dance? Jaa men det var ju han Tony Rickardsson"

Dagens bild



Så söta vi är ihop.

Då var det bara vi

Usch så tradigt det känns nu när lillkillen åkt, men som tur är har vi ju våra underbara kattmonster. Ska skämma bort dem extra mycket nu, det kommer ju lite i skymundan för ZIon ibland. Ska ta och inhandla en varsinn julstrumpa åt oss alla med extra fina paket i!

Sista natten med vår lilla bebis

Tidigt imorgon bitti kommer Gustavs ex och hämtar Zion, usch vad jobbigt det känns. Visst får vi tillbaka honom om några månader. Men det kommer ju bli jättekonstigt när man vant sig att ha det lilla hjärtegrynet här. Jag måste ta mig upp på mornarna och cykla på motionscykeln när jag inte har honom som drar ut mig för att röra på fläsket innan frukost.

Jag har skämt bort honom med en yoghurtburk som han fick slicka i sig det sista ifrån och sen tugga sönder burken. Jag tycker om att skämma bort mina små djur.

Usch, det här är inget roligt alls.

Utnyttjad och blottad

Nyss dök det upp en liten "add" på msn, så jag bara jahaja, jag addar väl då. Så här följde konversationen:

-Babydoll www.novastar.blogg.se säger:

vem är du?


Rita säger:

hey, Age/Sex/Location?


-Babydoll www.novastar.blogg.se säger:

22/f/sweden


Rita säger:

hey whats up babe, U got a webcam? finally someone adds me, I am soo fuckin horny today for some reason lol


-Babydoll www.novastar.blogg.se säger:

you don't say


Rita säger:

listen hun, I am just about to start my webcam show with jen, http://www.theselocalgirls.com/janeku come chat me there in my chat room? We can cyber, I will get naked if u do..lol!


-Babydoll www.novastar.blogg.se säger:

prob not


Rita säger:

I can show u how to watch if u promise not to tell anyone else how to do it???PLEASE


-Babydoll www.novastar.blogg.se säger:

haha no thanks, i'm working


Rita säger:

well since its the law that u gotta be 18 (nudity involved), u have to sign up with a credit card for age verification! BUT.. Once you are inside, just clikc on "Webcams" let me know what name you use to sign in with so I know it is you babe! http://www.theselocalgirls.com/janeku fill out the bottom of the page then fill out the next page as well and u can see me live!


-Babydoll www.novastar.blogg.se säger:

this is the most stupid spam i'v gotten


Rita säger:

Please dont mention anything about that in the chatroom once u get in ok?


-Babydoll www.novastar.blogg.se säger:

what's the square root of 16?


Rita säger:

OH SHIT.. k I am late to start my show, I gotta get off msn...I will see ya inside my chatroom babe.. remember not to mention that I am upgrading u... You can use your msn name to sign in so i know it is you..



Snacka avancerat spam liksom.


I need a fatty-friend

Jag behöver en kompis som kan gå o träna med mig så jag får en spark i arslet. Jag vill bli nätt och fiiin nu. Helt skulle jag vilja krympa en sisodär 5 cm, få ner skostorleken till typ 38 istället för 41-42, få ner tuttarna till Serena i Gossip Girls nivå. Men jag får väl nöja mig med att försöka bli smalare iaf, det sägs ju att tuttarna blir mindre av att banta, jaghar gått ner typ 2 klädstorlekar sen i somras, men fortfarande väller tuttarna ur min DD-bh. Fuck that. I senaste avsnittet av GG hade Serena värsta klänningen och tuttarna bara var där som en uppenbarelse. I want that tooooo!

Jag är fan kär i Serena. Kolla på henne bara! Hennes hår, tuttar, leende. I'd kiss a girl and I'd like it.

Hittade ingen bild från senaste avsnittet men här är hon ju inte helt ful häller.
Den frisyren måste jag köra på nån gång.


Menmen, nu är det mig vi pratar om. Jag är fan peppad till att dra på mig fjant-stämpeln och stå och hoppa i takt med massa andra fjantar inne på Friskis. Det vore king. Kom igen nu alla sugna!

Jag vet att vi har ett hett sexliv...

... men är det inte lite fånigt att ha en termometer hängandes i taklampan i sovrummet?

La mig en stund brevid Gustav i sängen och kelade med Giza, det var då jag upptäckte att vår balkongtermometer hängde i lampan.
-Gustav, varför hänger det en termometer i lampan?
-Jag tänkte kolla hur varmt det blir härinne om nätterna.

Hur fan ska han kolla det? Man ska ju sova på natten! Inte upptäcka att man är vaken och blöt i trosan kl 3 för att ägna sig åt gymnastik och hålla koll på rumstemperaturen.

Moder Nature is my homegirl


Hur klimatvänlig är du?
Jag är fan en riktigt fin människa.

Dagens goda gärning

Ni vet de där irriterande jävlarna som går run på stan och samlar in mdlemmar för att stödja fattiga barn ochallt vad det är. Jo en sån föll jag rakt i famnen på, så nu skänker jag 100 kr i månaden till nån "Individuell Människohjälp".

Fan vad duktigt av mig, de hade iaf 90-konto så känns väl okej men ska nog kolla upp så jag inte bygger nån lyxvilla med barnarbete i afrika åt nån sliskig gubbe. SOm Rädda Barnen och Unicef vet man ju vad det är... den här organistationen har jag aldrig hört talas om förr.

Fan vad jag hatar sånna som står på stan och hojtar och har sig, jag vill gå på stan i fred och välja vilken affär jag vill gå in i. Inte ha ett jävla el-bolag som hoppar på mig på stan och frågar vad jag har för elbolag. Skit i det ni. Dåliga säljjävlar. SÄg vad ni har att komma med istället. Vilket elbolag jag har är helt oväsentligt. Men jag har bra miljöval, jättelågt påslag på el-spot priset, ingen årsavgift och månadsaktura utan faktureringsavgift. Så NEJ jag är inte intresserad av nåt jävla nytt fjantbolag som säkert kör på kolkraft och lurar in kunderna i konstiga avtal. För alla som vill ha samma bolag som mig: SkellefteKraft.

Sen har vi de där jävla mobil/bredbands-försäljarna. "Tjena tjejer , ni ser lite sugna ut på en ny mobil" bara för att jag och Carro råkade slänga ett öa på 3's monter. "Nej, jag bytte min för två månader sen" "Nähe, men du då? Du ser lite småsugen ut" WTF? "Nej jag får inte byta förns i sommar" "Jaha...Ni har redan 3? Men ha en bra dag då tjejer"
-Aa tänk för att vi försöker ha det här.
Heeej vill du ha snabbare bredband? Jo visst, jag sitter på 100 Mbit fiber, kan du fixa bättre? Nhe du hade ADSL att erbjuda, ja men det är ju inte riktigt bredband. Nej just det, jaha det kostar dubbelt så mycket som det jag har idag... och dessutom har jag inte hemtelefon så först måste jag skaffa det. Men ni har en helhetslösning som skulle vara helt onödig för mig och kosta en hel drös med pengar. Jo men det låter ju bra, jag ska bara kolla med min sambo vad han tycker. Idioter. Men iof, de får ju ingen säljutbildning så det är ju mest synd om dem, ingen fast lön utan bara provision. Fan om jag hade provision. Det vore något.

Fan nu kom jag bort från ämnet, summa sumaro: Jag är en fin människa.

Äntligen!

Det måste arit något svart hål i USA's tv sändningar i förra veckan, vaken Gossip Girl eller Ugly Betty fanns att få tag i... men nu ligger nya GG uppe! Woho! Ladda ner, gå ut med Zion, ta en chokladboll och njuuuta ska jag göra nuu!

Som en tjuv om natten kommer du...

...stjäl en kyss och tar det mesta av min kärlek.

Lalalala.

Oj vilken natt sen, varken jag eller Gustav vet riktigt vad som hände, först sov vi... men så helt plötsligt låt vi tätt inslingrade och hade hur mysigt som helst, stackars grannar. Har knappt tänkt på annat idag, även om jag haft viktiga åtaganden. Det var ju typ magiskt. Hoppas det blir mer sånna nattliga äventyr.

George Bush med all rätt

För en gångs skull känner jag att George Bush har lite vett innanför pannbenet trots allt. Han medger nu i och med presidentbytet att han gjort många misstag vid makten, och som en god ledare tar han på sig skulden för det som han och andra runt honom skapat. Det är starkt, ett taktiskt sätt måhända att få hålla sig kvar nära makten - "titta på mig, visst klampade jag rakt in i klaveret med jämna mellanrum, agerade som ett marsvin, men jag har lärt av mina misstag och har massor av kunskap att dela med mig av till den nya presidenten" typ så.

Julklappar för världen

Jag vet iaf vad jag ska ge bort i julklapp iår, en gåva från UNICEF. För ynka småpengar kan man göra så stor skillnad. Alla borde ge bort minst en UNICEF-klapp.


Dagens skämt: IPRED

Seriöst, som internetanvändare och person med rösträtt känner jag mig kränkt av hela den här jävla cirkusen.




När debatten väcker så mycket känslor och åsikter är det ju inte mer än rätt att det blir folkomröstning i frågan. Då får alla som vill och kan göra sin röst hörd, istället för att låta ett gäng oinsatta politiker ur en generation där man inte förstår sig på det här låta ta beslutet åt oss. Kolla bara vad som hände efter att FRA-lagen klubbats, flera politiker som varit med och röstat erkände att om de verkligen förstått vad de röstat om hade de inte röstat för förslaget. Men inte fan är det någon som försöker överklaga eller göra något för att förbättra situationen.

Vi är ju duktiga EU-medlemmar i Sverige och vi vågar inte alls försöka går vår egen väg tycks det som med jämna mellanrum. EU har kommit med ett direktiv, inte ett måste att införa den här lagen. Vi har facit i hand, varje dag rapporteras det om nya helt sinnessjuka händelser där döda farmödrar och tidigare sambos blir skyldiga ofantliga summor pengar för att någon annan laddat ner.

Det ständigt återkommande argumenten är ju att de stackars företagen och artisterna lider så hårt av det här. Tänk er själva, du är internationell popstjärna, du tjänar miljontals dollar varje år, du är med i reklamer, du pumpar in pengar på spelningar och konserter, folk sliter i dig från alla håll för att kasta pengar på dig. Och så kommer nån och laddar ner ditt senaste album som ändå säljer som smör i solsken. Det är förjävligt. Den laglösa människan utan etik och moral som tycker om din musik så mycket att hon eller han vill ha den genast, gärna innan skivan ens släpps för att kunna dansa till på fester och lyssna på i mp3'n.
Bäst att vi går på häxjakt och försätter ytterligare en yngling som ännu inte hunnit hamna hos kronofogden i djup skuld och ånger.

Saken är ju bara så att de som sysslar med nedladdning och vet hur saker och ting fungerar på det såkallade internet kan ju enkelt kringgå systemet.

Någon nämnde att de stora bolagen klarar sig ändå, medan de små aktörerna som gör smalare film kommer gå en mörk död till mötes. Jo för det är ju så många smala filmer om hinduistiska bärplockare som fotvandrar genom anderna som hamnar på internet för nerladdning. Om det skulle göra det så skulle nog däremot filmskaparna få en bredare publik eftersom fler får tillgång till materialet. Dvs. i några led senare kunna tjäna mer pengar. För det är ju det allt handlar om. Men varför ska vi bry oss om företagen? De folkvalda ska väl välja folkets bästa politik, inte företagens.

Att företrädare för IPRED-lagen kan gå ut och kalla en så stor del av världens befolkning för lag och morallösa är som ett slag i ansiktet. Jag kan arbeta, betala en av de högsta skatterna i världen (som bland annat går till att finansiera en del av de filmerna jag vill kunna ladda ner), jag följer lagar, jag gör vad jag kan för klimatet, jag ger pengar till dem som har det sämre ställt, jag bidrar med vad jag kan för samhället helt enkelt. Och jag är tydligen helt lost vad gäller etik och moral. Precis som alla andra som mig.

I min branch har vi konkurrenter, om vi går över till EUR i Sverige kan jag bli av med jobbet, ska vi då lagstifta att det inte ska få finnas konkurrens eller att vi aldrg kommer att ändra valutaform. Hur ska jag annars överleva? Skaffa ett annat sätt att få in pengar kanske? Hur skulle det se ut? Vidga mina vyer?

"Det märkliga med Ipred-förslaget är att det inte heller har stöd av upphovsmännens egna organisationer som STIM och SKAP. Man kan ju tycka att om Ipred-lagen går i fronten för upphovsmännens rättigheter, borde STIM & SKAP gå i spetsen för Ipred-lagen. Det gör de inte" - Jonas Almquist, The Leather Nun

Det tycker jag också är märkligt.

Fler artister borde gå ut coh säga vad de tycker om saken, men jag förstår om de inte vågar, det är ju som att säga till chefen: Du - jag tycker att du är helt IQ-befriad och dessutom ligger jag med din fru.

" Gårdagens kreatörer ska inte lägga orden i mun på generationen efter dem. Vi kan tala och skriva för oss själva. Vi vill på inga villkor vara slagträn i gammelkreatörernas och upphovsrättslobbyns vansinniga och desperata kamp mot teknikutvecklingen. Vi älskar fri kommunikation och fildelning. Upphovsrätten som den ser ut idag har blivit ett hinder för kulturskapande. Upphovsrättslobbyn är våra motståndare som gör allt för att hålla oss borta från vår publik och montera ner de strukturer vi hittat för att kunna leva på vårt älskade artisteri. I stället vill de lagstifta till förmån för gårdagens artister och deras egna söndervittrande monopol.

Säg nej till upphovsrättslobbyn. Ingen privatpolis i Sverige. " - Diverse berörda inom kultursektorn.

Nej, jag blir så trött på det här. Ska jag bojkotta svensk film och musikindustri helt och hållet? Det kanske är ett alternativ, jag ska gå till SF och kräva tillbaka pengarna jag betalade för att se "Låt den rätte komma in" - jag kunde ju laddat ner den, jag har ju faktiskt redan betalat för den med mina skattepengar. Jag ska sluta gå på konserter där artisten får betalt. Jag ska sluta lyssna på radio eller se på svenska tv-kanaler så kan all STIM-musik spelas för döva öron. Hur bra är svensk film och musik egentligen? Kanske den blir bättre om den får spridas till en internationell publik? Men vad vet jag? Jag är en outlaw och helt morallös i ett pinsamt samhälle.





Ibland blir det inte riktigt som man tänk sig på IKEA

Jo nu var det ju så att jag tänkte att jag skulle ha en lampskärm och lite julpynt på IKEA...

...Men nu blev det ju inte riktigt så.

Det är ju jättansmysigt att gå på IKEA, vi hoppade över frukosten när vi vaknade i ångorna efter nattens bravader så vi bestämde oss för att vara riktigt svensson-aktiga och äta i Ikea-resturangen. Blev vegetarisk pasta med sallad och varma vitlöksbröd, en riktig delikatess! Dom har ju som små blick-vagnar man kan lasta på 3 brickor på, vi satt och diskuterade vad smarta de var om man hade massa ostyriga ungar, det är ju bara att placera ungarna vid ett bord och gå o hämta mat till hela familjen. Precis unedr vårt prisande av denna fantastiska uppfinning går en medelålders man med fullastad vagn mot kassa som var typ vid oss, fastnar med hjulen i en skarv och hela vagnen vinglar till, vilket resulterar i läsk över hela köttbulletallriken. Det var jättekul haha.

Jag älskar Ikea, för första gången på typ 15 år använde jag deras toaletter, det var jättefräscht, ingen kö, och en kille som stod redo med städvagnen för att fräscha upp direkt om det skulle behövas. Stort pluspoäng.

Så mysigt det är att bara strosa runt. Sen ser man massa billiga saker som av nån mystisk anledning hamnar i vagnen. Det är dumt att ta en vagn om man bara ska köpa en lampskärm och julpynt.

Hittade en jättetjusig typ glas/skål man kan ha typ oliver i. Sen är det ju alltid bra med en extra osthyvel. Och så här inför julbaket måste man ju ha ett förkläde.. och lite extra småhandukar till badrummet(shit dom kosta ju bara 2 kr st! Skitbra till Zions smutsiga tassar!). Min kära syster hade gett mig i uppdrag att införskaffa en fräsig lampa till Ludvigs rum. Och min kära kollega Kasia ville ha lite skålar så det ramlade ner i vagnen. HIttade lampskärmen jag skulle ha och strosade vidare. Och där, DÄÄÄR var den! Som en uppenbarelse! Jag såg ljuset, jag hörde änglakören! Som en skänk från ovan, en cremegrå ryamatta i mocca. 500 kr för Family-medlemmar. 1000kr för vanliga dödliga. Då i stundens hetta bestämde jag och Gustav oss för att ta vårt förhållande till nästa nivå - bli Ikea Family medlemmar. Hur kunde vi bara gå förbi denna uppenbarelse, det vore omöjligt, så den slank ner med hull och hår i vagnen. Tillsammans med ett nytt dra-på-lakan(det är fett med najs det alltså), lite julpynt, en wok-panna, en ny mjukisråtta till Zion, en julklapp till nån av barnen.... och nya kuddar, det var nog allt.

Efter att vi tagit oss igenom kassan var jag fortfarande hungrig på Ikea-gods. Och som av en händelse köpte jag sockerfria chokladbollar, jättebillig bearnaisesås och mörk choklad.

Sen var det ju det där med att få hem alltihop, vi hade redan packning från övernattningen, vi fick helt enkelt fylla en blå påse till bredden med våra godsaken, Gustav tog mattan över axeln och så kånkade vi hela kalaset till bussen och sen tåget. Där träffade vi våra partykompanjoner från kvällen innan, snackade skit och hade trevligt. Nästan så trevligt att vi glömde bort att vi hade den värsta etappen framför oss. släpa hem hela kalaset på våra stackars cyklar. Men med lite motivation funkar allt.

Granen kom upp, mattan rullades ut, lampskärmen byttes och nu har vi hur mysigt som helst härinne i vardagsrummet där jag sitter i skrivande stund.


Platens - vilket skämt

Okej, redogörelse för helgen:

Tidigt i lördags morse gick vi upp och tvättade, fixade och hade oss. Jag gjorde mig supervacker och var verkligen på g för en helkväll.

Vi drog till Linköping och hem till Sara(Gustavs klasskamrat), lagade en god middag för sex (petsobakade potatiskskivor med laxspett i skagenostsås). Vi drack massa vin, sprit, öl, cider, you name it. Vi spelade spel, vi missade bussen men sen var vi på gång!

Väl inne i stan bestämde vi oss för att gå till Platens, eftersom jag inte gått ut i Linköping förut så tyckte jag att det lät bra. Efter det gick det bara utför.

Först inträde: 120 kr, vilket skämt! Visst betalar jag 120 kr på typ Palace, men det här stället var som en sunkig tysk svartklubb. Skämt nummer 2 var i garderoben där det satt en lapp om att de inte ansvarade för inhängda jackor och väskor. Nähe, så om min jacka är försvunnen när jag ska gå hem så får jag skylla mig själv att jag betalade för att hänga in den? Skämt nummer 3 var baren, där satt det en prydlig liten lapp om att de tog en serviceavgift på alla köp under 200kr. WTF? Alla köp alltså. Inte bara kortköp, vilket i sig faktiskt är olagligt. Det vet jag, jag jobbar på bank serru. Precis som att drinkpriser inte redan är sjukligt dyra, nejnej, super man inte tillräckligt hårt så måste man betala extra för det.
Skämt nummer 4 var allt krossat glas som låg som en matta över golvet. Det var som att gå i ett islandskap med allt knirrande under fötterna. Sara hade världens flya när hon tappa balansen(jo hon var lite onykter) och satte handen i golvet på en liten glasfri fläck, annars hade vi nog slutat på akuten.

Jaja, men vi dansade, fotades och stundom muckade gräl med muppar. Kaisa blev tillknuffad av en jätteful kille och knuffade tillbaka och gjorde värsta imitationen av en apa som muckar gräl, killen blev helt ställd och stammade fram j-jävla hora! Det är så när apor blir trängda, de vänder sig instinktivt till något nedvärderande slagord. Pinsamt. En annan pinsamhet var en kille som skulle kunnat sett bra ut, om det inte var för den där lilla flärpen skägg under läppen, de vita tighta linnet och de svart-vita kamoflagebyxorna med tillhörande kängor.

Ja det var fullt med orginal det var ett som var säkert. En löiten indie i typ 4års åldern cirkulerade runt oss under hela kvällen också. Jävla skön snubbe, han såg sådär jättenöjd ut med uppstämplade mungipor i ett evigt leende.

Det var rätt skoj att dansa o sådär, men sen knuffa någon Gustav som i farten skallade mig, sen kom en armbådge flygandet över tinningen, sen kom Saras armbåge mitt i pannan och sen en skallning bakifrån. Ljudet skar i öronen på mig och huvudet ville explodera. Jag fick fan panik och viste inte vart jag skulle ta vägen. Vi pratade med de andra om att börja dra oss, men sen var det typ bara jag och Gustav som ställde oss i kö för att få ut våra jackor. Det tog typ 10-15 minuter, trots att det var bara typ 5 pers framför oss. Väl ute väntade vi på de andra som vi sagt åt att vi skulle dra, och självklart så är det någon som druckit lite för mycket och blir avvisad och bokstavligen utslängd rakt på mig så jag fick ytterligare en smäll i huvet. Fy fan va bitter jag var. Bara tjöt och ville hem till min varma säng inte vara i urdumma linköping... jaja EN TIMME senare kommer vårt sällskap ut. Kaisa hade tappat sin garderobsbricka och trots att de hittat hennes jacka så fick de vänta till hela klubben var utrymd innan hon fick det. Vilket jävla skämt alltså.

Till sist satt vi i en taxi hem till Sara, när vi väl kröp ner i sängen Gustav och jag helt urtrötta kunde jag inte somna. Så jag höll Gustav vaken med menlöst pladder och sen somna jag på hans bröst. Det var det bästa.

Sen blev det Ikea, men det är en helt annan historia!


Mina ofödda barn

Jag och Gustav har väl tänkt att skaffa barn en vacker dag långt in i framtiden. Häromdan satt vi och såg på tv när den där pampersreklamen rullade, typ köp ett paket blöjor så är det ett vaccin eller något...Well, då sa jag till Gustav: ÅÅh, tänk när vi får ett sånt där knyte! Och då tittade han på mig med en såndär förälskad blick och sa: Jaa.
Blev ju nästan rädd ju. Tänk att jag börjar få modersinstinkter. Usch jag måste ta en fjortisfylla och tatuera mig eller nåt.

Vi kommer nog bli väldigt bra föräldrar, vi är ju rätt bra föräldrar till våra husdjur, för dom är ju våra bebisar.

Nåt som är helt klart är att dom ska ha jättefina namn, det är faktiskt viktigt med orginalitet. Jag hatar alla muppar som är emot personliga namn för att de säger att ungarna kommer bli mobbade för att de har konstiga namn. Fuck that. Det är ju massa som har konstiga namn nu, inte fan lär det bli ovanligare. När jag var liten var ju det värsta man kunde heta typ Lisa. Ja ni kan ju tänka själva vad det rimmar på.

Vi har iaf enats om att vår son ska heta Dylan, eftersom Gustav är Bob Dylan frälst. Jag vill ha en Thiara och Cothic också, men Gustav är lite svårare på den fronten. Annars är Elsa ett bra alternativ. Det är ju faktiskt
inne med sånna pensionärsnamn.

Booty-Sweat

Fan va jag är peppad nu. Har tränat som fan, mage, bål och massa rumpa. Wooh! Så nu när musklerna är igång ska jag ut och cykla, måste bara ladda MP3'n med lite upptempo så man får hela "Move that ASS, Bitch!"-motivationen.

Jag ska vara så jävla fit till 2009, feeel my abs! I jul kommer jag att kunna knäcka nötter med min stenhårda rumpa!

Motivationslåtar för magövingar:
Justin Timberlake; SexyBack, What you got, Rock your body, Seniorita. Britney Spears; Gimmie more, Toy soldier. Rihanna; Disturbia, Madonna; Jump, 4 minutes to save the world


Återuppstigen efter helgen

Usch nu var det första december också. Shit va fort tiden går. Senaste helgen flög förbi, som tur är så är jag ledig idag så jag kan ta mig tid att betänka hur jag ska lägga upp den här månaden.

Jag får redogöra för helgen under dagen, nu klättrar katterna i granen, jag ska äta frukost och sen hämta Zion hos mamma. Ångorna från lördagen har nog ebbat ut nu. Dags för nya krafter!

God Jul på er!