Dagens skämt: IPRED

Seriöst, som internetanvändare och person med rösträtt känner jag mig kränkt av hela den här jävla cirkusen.




När debatten väcker så mycket känslor och åsikter är det ju inte mer än rätt att det blir folkomröstning i frågan. Då får alla som vill och kan göra sin röst hörd, istället för att låta ett gäng oinsatta politiker ur en generation där man inte förstår sig på det här låta ta beslutet åt oss. Kolla bara vad som hände efter att FRA-lagen klubbats, flera politiker som varit med och röstat erkände att om de verkligen förstått vad de röstat om hade de inte röstat för förslaget. Men inte fan är det någon som försöker överklaga eller göra något för att förbättra situationen.

Vi är ju duktiga EU-medlemmar i Sverige och vi vågar inte alls försöka går vår egen väg tycks det som med jämna mellanrum. EU har kommit med ett direktiv, inte ett måste att införa den här lagen. Vi har facit i hand, varje dag rapporteras det om nya helt sinnessjuka händelser där döda farmödrar och tidigare sambos blir skyldiga ofantliga summor pengar för att någon annan laddat ner.

Det ständigt återkommande argumenten är ju att de stackars företagen och artisterna lider så hårt av det här. Tänk er själva, du är internationell popstjärna, du tjänar miljontals dollar varje år, du är med i reklamer, du pumpar in pengar på spelningar och konserter, folk sliter i dig från alla håll för att kasta pengar på dig. Och så kommer nån och laddar ner ditt senaste album som ändå säljer som smör i solsken. Det är förjävligt. Den laglösa människan utan etik och moral som tycker om din musik så mycket att hon eller han vill ha den genast, gärna innan skivan ens släpps för att kunna dansa till på fester och lyssna på i mp3'n.
Bäst att vi går på häxjakt och försätter ytterligare en yngling som ännu inte hunnit hamna hos kronofogden i djup skuld och ånger.

Saken är ju bara så att de som sysslar med nedladdning och vet hur saker och ting fungerar på det såkallade internet kan ju enkelt kringgå systemet.

Någon nämnde att de stora bolagen klarar sig ändå, medan de små aktörerna som gör smalare film kommer gå en mörk död till mötes. Jo för det är ju så många smala filmer om hinduistiska bärplockare som fotvandrar genom anderna som hamnar på internet för nerladdning. Om det skulle göra det så skulle nog däremot filmskaparna få en bredare publik eftersom fler får tillgång till materialet. Dvs. i några led senare kunna tjäna mer pengar. För det är ju det allt handlar om. Men varför ska vi bry oss om företagen? De folkvalda ska väl välja folkets bästa politik, inte företagens.

Att företrädare för IPRED-lagen kan gå ut och kalla en så stor del av världens befolkning för lag och morallösa är som ett slag i ansiktet. Jag kan arbeta, betala en av de högsta skatterna i världen (som bland annat går till att finansiera en del av de filmerna jag vill kunna ladda ner), jag följer lagar, jag gör vad jag kan för klimatet, jag ger pengar till dem som har det sämre ställt, jag bidrar med vad jag kan för samhället helt enkelt. Och jag är tydligen helt lost vad gäller etik och moral. Precis som alla andra som mig.

I min branch har vi konkurrenter, om vi går över till EUR i Sverige kan jag bli av med jobbet, ska vi då lagstifta att det inte ska få finnas konkurrens eller att vi aldrg kommer att ändra valutaform. Hur ska jag annars överleva? Skaffa ett annat sätt att få in pengar kanske? Hur skulle det se ut? Vidga mina vyer?

"Det märkliga med Ipred-förslaget är att det inte heller har stöd av upphovsmännens egna organisationer som STIM och SKAP. Man kan ju tycka att om Ipred-lagen går i fronten för upphovsmännens rättigheter, borde STIM & SKAP gå i spetsen för Ipred-lagen. Det gör de inte" - Jonas Almquist, The Leather Nun

Det tycker jag också är märkligt.

Fler artister borde gå ut coh säga vad de tycker om saken, men jag förstår om de inte vågar, det är ju som att säga till chefen: Du - jag tycker att du är helt IQ-befriad och dessutom ligger jag med din fru.

" Gårdagens kreatörer ska inte lägga orden i mun på generationen efter dem. Vi kan tala och skriva för oss själva. Vi vill på inga villkor vara slagträn i gammelkreatörernas och upphovsrättslobbyns vansinniga och desperata kamp mot teknikutvecklingen. Vi älskar fri kommunikation och fildelning. Upphovsrätten som den ser ut idag har blivit ett hinder för kulturskapande. Upphovsrättslobbyn är våra motståndare som gör allt för att hålla oss borta från vår publik och montera ner de strukturer vi hittat för att kunna leva på vårt älskade artisteri. I stället vill de lagstifta till förmån för gårdagens artister och deras egna söndervittrande monopol.

Säg nej till upphovsrättslobbyn. Ingen privatpolis i Sverige. " - Diverse berörda inom kultursektorn.

Nej, jag blir så trött på det här. Ska jag bojkotta svensk film och musikindustri helt och hållet? Det kanske är ett alternativ, jag ska gå till SF och kräva tillbaka pengarna jag betalade för att se "Låt den rätte komma in" - jag kunde ju laddat ner den, jag har ju faktiskt redan betalat för den med mina skattepengar. Jag ska sluta gå på konserter där artisten får betalt. Jag ska sluta lyssna på radio eller se på svenska tv-kanaler så kan all STIM-musik spelas för döva öron. Hur bra är svensk film och musik egentligen? Kanske den blir bättre om den får spridas till en internationell publik? Men vad vet jag? Jag är en outlaw och helt morallös i ett pinsamt samhälle.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback