Sköna köp i julhetsen

Nu i juletid måste man varva ner och tänka på hjärtat och välbefinnandet så man inte trillar av pinn. Här är mina bästa tips och köp för att klara julstressen!

För att fräscha upp mig och få lite nya krafter brukar jag ånga ansiktet, till detta har jag en speciell maskin men har man inte det så kan man ta en bytta och fylla uppmed kokande vatten och sen sitta med ansiktet över ångorna med en handduk över huvudet. Dra några djupa andetag och lös upp skit som sitter i lungorna, jättebra om man har astma som jag. Ibland sitter jag med fötterna i ett fotbad också, samma där, har man inte en sån maskin kan man ta en bytta vatten.

Det härkitet från Jula har jag, fotbad, ansiktssauna, manikyrset och "massagestav". Fick det i julklapp förra året, tror allt gick pårunt 200. Som hittat.

Efter ångningen kan man passa på att ta lite pormasker eftersom porerna är helt öppnade och glada, jag brukar skrubba ansiktet och sedan lägga en lermask som ger lite bra saker till huden. Make Up Store har en blå som man ser ut som en smurf i ansiktet av, annars är H&M's egna att rekomendera.

Torra nariga händer skrubbar man med en mix av socker, olivolja och citronsaft, sen smörjer iaf jag dem med en handcreme från Lumene som jag fått av Marie.


Fötterna får vi inte glömma! Efter man badat dem, och förslagsvis skrubbat dem mjuka som babystjärtar smörjer man in dem i ett tjockt lager fotcreme och drar på sig ett par strumpor så att cremen verkligen går in. När jag tävlingsdansade var detta ritual innan läggdags kvällen innan tävling. Dansade ofta barfota eller på tunna teknikskor så då måste de vara i toppform.

För att inte frysa kan man dra på sig ett par tofflor, har man inga man man önska sig ett par i julklapp, Scorett har ett par grymt snygga för cirkus 250 kr. Till det passar det ju underbart med en fluffig morgonrock!


Sen måste man vara snygg också, som ni vet älskar jag ju min Lancôme Hypnose, men jag testade i min snålhet L'Oreals nya Collagen-Mascara. Love it! Alltså inte lika undebar som Hypnose, men för pengen ger den jävligtfina fransar som håller sig böjda och fina hela dan.

Sen för att bli lite extra snygg när håret tarså mycket stryk från värmefönar ut i kalla luften så tarman och masserar in en djupverkande och fuktgivande hårinpackning, drar en platspåse/badmössa över huvudet och sover med det. Se bara till attskölja håret ordentligt annars känns det bara flottigtoch smutsigt dan efter. Just nu använder jag en inpackning från Dove, men jag brukar prova lite olika.

Sen hatar jag att gå på stan när det är massa folk och allt går i ultrarapid, men man får se bortom det och inse att det faktiskt hör julen till! Det är mysigt med alla galna människor som sista-minuten-handlar. Jag gör det också, även om jag redan i november tänkte att jag borde börja handla, men nää det är ju långt kvar till jul! Det är ju faktiskt jättemysigt att gå runt bland julpyntet och lamporna!


Såhär fint är det i varuhuset Linden här i Norrköping, man vill bara glida runt och insupa stämningen!

Sen måste man unna sig en promenad då och då, få lite frisk luft så man orkar med allt vad julbak och pyssel heter. Sen kryper man ner i sängen och avnjuter antingen sin pojkvän elleren god bok. Tyvärr har Gustav lagtbeslag på min nya bok så jag får väl varken eller ikväll.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback