Ibland blir det inte riktigt som man tänk sig på IKEA

Jo nu var det ju så att jag tänkte att jag skulle ha en lampskärm och lite julpynt på IKEA...

...Men nu blev det ju inte riktigt så.

Det är ju jättansmysigt att gå på IKEA, vi hoppade över frukosten när vi vaknade i ångorna efter nattens bravader så vi bestämde oss för att vara riktigt svensson-aktiga och äta i Ikea-resturangen. Blev vegetarisk pasta med sallad och varma vitlöksbröd, en riktig delikatess! Dom har ju som små blick-vagnar man kan lasta på 3 brickor på, vi satt och diskuterade vad smarta de var om man hade massa ostyriga ungar, det är ju bara att placera ungarna vid ett bord och gå o hämta mat till hela familjen. Precis unedr vårt prisande av denna fantastiska uppfinning går en medelålders man med fullastad vagn mot kassa som var typ vid oss, fastnar med hjulen i en skarv och hela vagnen vinglar till, vilket resulterar i läsk över hela köttbulletallriken. Det var jättekul haha.

Jag älskar Ikea, för första gången på typ 15 år använde jag deras toaletter, det var jättefräscht, ingen kö, och en kille som stod redo med städvagnen för att fräscha upp direkt om det skulle behövas. Stort pluspoäng.

Så mysigt det är att bara strosa runt. Sen ser man massa billiga saker som av nån mystisk anledning hamnar i vagnen. Det är dumt att ta en vagn om man bara ska köpa en lampskärm och julpynt.

Hittade en jättetjusig typ glas/skål man kan ha typ oliver i. Sen är det ju alltid bra med en extra osthyvel. Och så här inför julbaket måste man ju ha ett förkläde.. och lite extra småhandukar till badrummet(shit dom kosta ju bara 2 kr st! Skitbra till Zions smutsiga tassar!). Min kära syster hade gett mig i uppdrag att införskaffa en fräsig lampa till Ludvigs rum. Och min kära kollega Kasia ville ha lite skålar så det ramlade ner i vagnen. HIttade lampskärmen jag skulle ha och strosade vidare. Och där, DÄÄÄR var den! Som en uppenbarelse! Jag såg ljuset, jag hörde änglakören! Som en skänk från ovan, en cremegrå ryamatta i mocca. 500 kr för Family-medlemmar. 1000kr för vanliga dödliga. Då i stundens hetta bestämde jag och Gustav oss för att ta vårt förhållande till nästa nivå - bli Ikea Family medlemmar. Hur kunde vi bara gå förbi denna uppenbarelse, det vore omöjligt, så den slank ner med hull och hår i vagnen. Tillsammans med ett nytt dra-på-lakan(det är fett med najs det alltså), lite julpynt, en wok-panna, en ny mjukisråtta till Zion, en julklapp till nån av barnen.... och nya kuddar, det var nog allt.

Efter att vi tagit oss igenom kassan var jag fortfarande hungrig på Ikea-gods. Och som av en händelse köpte jag sockerfria chokladbollar, jättebillig bearnaisesås och mörk choklad.

Sen var det ju det där med att få hem alltihop, vi hade redan packning från övernattningen, vi fick helt enkelt fylla en blå påse till bredden med våra godsaken, Gustav tog mattan över axeln och så kånkade vi hela kalaset till bussen och sen tåget. Där träffade vi våra partykompanjoner från kvällen innan, snackade skit och hade trevligt. Nästan så trevligt att vi glömde bort att vi hade den värsta etappen framför oss. släpa hem hela kalaset på våra stackars cyklar. Men med lite motivation funkar allt.

Granen kom upp, mattan rullades ut, lampskärmen byttes och nu har vi hur mysigt som helst härinne i vardagsrummet där jag sitter i skrivande stund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback